Skip to main content
Nike Alphafly Next% 3
Nike Aphafly Next% 3

Review

Nike air zoom alphafly next% 3 – løbeskoen der slår verdensrekorder

Nike Air Zoom Alphafly Next% 3 har slået en verdensrekord, allerede inden dens lancering på markedet. Ved maratonløbet i Chicago løb den 23-årige kenyaner Kelvin Kiptum med tiden 2.00.35 og slog således verdensrekorden med over 30 sekunder. Er du nysgerrig på denne lynhurtige konkurrencesko? Vi deler de informationer, som vi har om Alphafly 3.

Nike Air Zoom Alphafly Next% 3
Nike Alphafly Next% 3

3 Grunde til, at Nike Air Zoom Alphafly Next% 3 er den rette sko til dig

Opsomming 1

DDu ønsker at sætte en personlig rekord på (halv-)maratondistancen

Nike Alphafly 3 er en carbonsko, der giver dig mulighed for at løbe lynhurtige tider på halv- og helmaraton. Takket være den ekstremt tykke ZoomX-mellemsål og carbonpladen bliver du drevet fremad ved hvert eneste skridt. I gennemsnit kan carbonsko gøre dig mellem 1-4% hurtigere på maratondistancen, så du kan spare flere minutter på din tid.

Opsomming 2

Du er på udkig efter en løbesko til konkurrenceløb og vigtige træningspas

Før du løber et konkurrenceløb i en carbonsko, anbefaler vi altid, at du løber dine sko ordentligt til først. Det gælder også for Nike Alphafly Next% 3. Denne konkurrencesko har også en god ydersål, så du kan bruge dem tilde særligt vigtige træningspas. Brug dem ikke hver eneste uge, men sørg for, at du føler dig sikker ved, hvordanskoen føles ved bestemte hastigheder. Hvad mener vi med ’vigtige træningspas’? Det er bl.a. maratonblokke (blokke af minutter ved maratontempo), intervaltræning (træning ved skiftevis høj og lav hastighed i 5-10 km) og tempotræning (blokke af minutter ved høj hastighed).

Opsomming 3

Du er en mere erfaren løber

Vi anbefaler Alphafly 3 til den lidt mere erfarne løber, som allerede har løbet flere hele eller halve maratonløb. Den tykke mellemsål gør nemlig ikke skoen til en stabil konkurrencesko for nybegynderen. Desuden vil du få mere ud af Alphafly, hvis du allerede er i stand til at gennemføre et maraton på 3,5 timer eller mindre. Jo højere hastighed, desto mere vil Alphafly 3 drive dig fremad.

Nike Alphafly Next% 3
Nike Alphafly Next% 3
Nike Alphafly Next% 3
“Nike Alphafly 3 er den ultimative konkurrencesko til langdistanceløb. Enhver løber kan slå rekorder med dennesko.”

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du…?

Det internationale atletikforbunds konkurrenceregler fastsætter regler for løbesko. For eksempel må en konkurrencesko kun indeholde 1 enkelt carbonplade, have en maksimal såltykkelse på 40 mm, og skoen skal være tilgængelig for alle forbrugere på markedet. Nike Alphafly 3 er allerede godkendt og overholder derfor alle reglerne.

Nike Air Zoom Alphafly Next% 3 i detaljer (så vidt vi ved)

Nike Alphafly Next% 3
Atomknit 2.0-overdel

giver en fleksibel pasform med god ventilation

ZoomX-mellemsålen

giver maksimal energireturnering og behagelig dæmpning på lange distancer

Carbonplade

i fuld længde for stabilitet og energireturnering

To Zoom Air Units

i forfoden giver en ekstra responsiv fornemmelse ved afsæt

Nyt design af ydersålen

for bedre greb og holdbarhed

Nike Vaporfly versus Nike Alphafly

Hvilken Nike carbonsko skal du vælge? Vaporfly eller Alphafly? Begge løbesko er designet til lange distancer, men Alphafly har en smule mere dæmpning og er derfor endnu mere komfortabel til maratondistancen. Selvfølgelig kommer personlige præferencer også ind i billedet. Vaporfly er lidt lettere i vægt og er derfor ofte valgt til konkurrenceløb på distancer af 5-10 km.

3egenskaber i Nike Air Zoom Alphafly Next% 3

Opsomming 1

Jævn afvikling

Zoom Air Units i skoen er nu mere skjulte i mellemsålen. Hæl- og forfodsområdet er nu gjort i ét stykke med en gennemgående ydersål. Det kommer til at betyde en mere jævn afvikling fra hæl til forfod. Desuden er forfoden på Alphafly Next% 3 en smule forhøjet for et mere eksplosivt afsæt.

Opsomming 2

Hvert gram tæller

Der er sparet på vægten ved at lave en ekstra dyb og bred rille i midten af skoen. Carbonpladen er lidt mere synlig, og det ser ud til, at effekten bliver, at carbonpladen kommer til at få bedre fjedring.

Opsomming 3

Fornyet ZoomX-dæmpningsmateriale

Vi har tidligere set opdateringen til Vaporfly 3, hvor ZoomX-materialet er blevet en smule blødere, mere komfortabelt og mere responsivt. Vi forventer, at ZoomX i Alphafly 3 også får en lignende opdatering, der returnerer endnu mere energi for hvert skridt, du tager.

Test af Nike Air Zoom Alphafly Next% 3

Alle vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Læs vores resultater her fra slutningen af januar.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer Nike Air Zoom Alphafly Next% 3

Offset
8 mm
Vægt
Ca. 218 gram herre / 174 gram dame
Løbertype
Neutral
Skotype
Konkurrencesko
Dæmpningstype
ZoomX foam

Fit

“Atomknit 2.0-overdelen er tætsiddende, men behagelig omkring mine fødder. Jeg var nødt til at bruge lidt ekstra tid på at få skoen ordentligt på, da den strikkede overdel består af ét helt stykke. Det betyder, at begge sider af skotungen er syet helt fast til overdelen. Resultatet er, at man tager skoen på som var det en sok. Takket være løkken ved hælkappen får jeg endelig skoen helt på. Så jeg behøver ihvertfald ikke bekymre mig om, at denne konkurrencesko pludselig løsner sig. Snørebåndene har en ribbet struktur, som også hjælper til at holde skoen godt på plads. Bunden af hælkappen er forstærket, så jeg mærker en rigtig god støtte omkring mine ankler.”

Nike AlphaF

Stride

“Wow, det her er en ret særlig konkurrencesko! Allerede fra de allerførste kilometer mærker jeg maksimal dæmpning og maksimal energireturnering. Denne model er også blevet meget mere stabil i forhold til sin forgænger, fordi carbonpladen er blevet gjort bredere. Derudover er der tilføjet en god ydersål ved hælen, selvom det mest faste gummi er placeret under forfoden. Skoen føles meget lettere på fødderne end Alphafly 2, og det skyldes især det store indhak under carbonpladen.”

Nike Alphafly Next% 3 Stride

Speed

“For hvert skridt bliver jeg skubbet frem mod forfoden. Under forfoden er der også en Nike Air Unit, som giver mig et ekstra skub. ZoomX-skummet føles fast i stedet for meget blødt. Det hjælper særligt til både tempo- og intervaltræning, da jeg virkelig kan mærke underlaget og energireturneringen i skoen. Jeg vil anbefale denne sko til lidt hurtigere maratonløbere (med tider på omkring 3 timer og 30 minutter eller hurtigere) og løbere, der leder efter en konkurrencesko, der der kan bruges til alle distancer.”

Nike Alphafly Next% 3 Speed

Kollektionen af Nike konkurrencesko

Er du i tvivl om, hvilke løbesko fra Nike du skal vælge? Vi gør det mere overskueligt for dig med vores skomatrix. Denne matrix giver dig et hurtigt overblik over, hvilke Nike løbesko der er det bedste valg for dig. Alphafly og Vaporfly er de to supersko til de lange distancer. Er du mere til et hurtigt løb på 5 eller 10 km? Så skal du vælge den lette Nike Streakfly,, da den har en PEBA-plade med lidt mere kontakt til underlaget. Nike Zoom Fly er baseret på Vaporfly, men er lidt mere stabil, da sålen har lidt mere ydersål og en bredere base.

Eksempel på skorotation med løbesko fra Nike

Skorotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at undgå skader. Desuden har hverløbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller at løbe hurtigt. Nedenfor er vores anbefaling, hvis du vil skifte mellem forskellige løbesko fra Nike.
Allround – Nike Air Zoom Pegasus 40
Tempo/Intervall – Nike Zoom Fly 5
Konkurrence – marathon – Nike Air Zoom Alphafly Next% 3

NIke Al

Slutspurten

Nike har lyttet godt efter, når brugerne og atleter har givet deres feedback på, hvordan Alphafly kan forbedres. Dette er opnået gennem den forlængede ydersål, som nu får skoen til at føles meget mere jævn. AtomKnit 2.0-overdelen sidder virkelig som en sok omkring foden, og ZoomX dæmpningsmaterialet giver perfekt energireturnering over længere distancer. Derudover er Nike Alphafly 3 blevet mere stabil, da carbonpladen er blevet gjort en smule bredere. Som prikken over i’et er Alphafly 3 nu hele 15% lettere end før. Træner du op til (halv-)maraton? Så bør du helt sikkert vælge et par Alphafly 3, hvis dit mål er at sætte en ny rekord. Denne løbesko er ikke velegnet til den lidt tungere løber og til de daglige træningsture. Her er det bedre at vælge en sko som f.eks. Nike Pegasus eller Vomero.

Er du lige så begejstret som os? Så tag et kig på Nike Air oOom ALphafly Next% 3 i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.