Skip to main content
ASICS Novablast 4
ASICS Novablast 4

Review

ASICS Novablast 4 – Power til enhver løbetræning

Mærk adrenalinen i kroppen, og øg din puls med den nyeste ASICS Novablast 4. Denne løbesko er så alsidig, at du kan bruge den til både rolige og hurtige træningspas. Med en helt ny overdel og dæmpning er Novablast 4 blevet endnu mere komfortabel end før. Vi har fået chancen for at teste den og dele vores erfaringer.

Shop dame-modelShop herre-model
ASICS Novablast 4

3 Grunde til, at ASICS Novablast 4 er den rette sko til dig

Opsomming 1

Du er på udkig efter en god tempo-sko

Hvert år venter mange løbere spændt på den nyeste Novablast. Og nu er den endelig landet. Novablast er en populær tempo-sko, fordi den er let og giver følelsen af, at løbe på en trampolin. Det skyldes, at skoen er virkelig fjedrende i forfoden, så du får lidt mere energi retur ved afsættet. Novablast 4 er særdeles velegnet til tempotræning og intervalløb på almindelig vej.

Opsomming 2

Du løber normalt distancer mellem 5 km og 21 km

Novablast 4 falder ligger i kategorien “Run Faster” hos ASICS. Det betyder, at den er velegnet til enhver form forløbetræning, der involverer en vis hastighed. Denne løbesko er primært designet til løbere, der løber distancer mellem 5 km og 21 km. Selvfølgelig kan du også løbe et maraton i denne sko, men der er bedre alternativer som Metaspeed-kollektionen eller ASICS Superblast.

Opsomming 3

Du leder efter en let allround løbesko

Novablast 4 er både en temposko og en allround løbesko i én. Siden den 3. version har skoen fået en bredere base, hvilket gør den stabil, selv når man løber i roligt tempo. Den lave vægt på 260 gram i herre-modellen er ret imponerende, og faktisk hele 40 gram lettere end den gennemsnitlige løbesko. Med den nye geometri er den nyeste Novablast også blevet meget mere smidig.

ASICS Novablast 4
ASICS Novablast 4
ASICS Novablast 4
“Novablast er en populær tempo-sko, fordi den er let og giver følelsen af, at løbe på en trampolin"

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du?

Novablast lanceres hvert år i forskellige varianter. Og vi taler ikke kun om nye farver, men også om versioner: En TR- og Lite-Show-version. Men hvad er det nu lige, det er? TR står for trail, hvilket betyder, at Novablast TR har en ydersål med pigge til løb på grusstier. Lite-Show-versionen har reflekterende detaljer på overdelen, så du bliver mere synlig i mørket.

ASICS Novablast 4 i detaljer

ASICS Novablast 4
Engineered Woven Upper

med en sømløs og behagelig pasform

Flytefoam Blast + ECO dæmpning

giver en energisk følelse under fødderne ved hvert eneste skrid

AHAR-Gummi er opdateret

med en lavere densitet, der resulterer i en exceptionel holdbarhed

Skal du vælge ASICS Novablast 4 eller ASICS Superblast?

Superblast er overlegen, når det handler om dæmpning, energireturnering og hastighed. Denne hurtige løbeskobestår hovedsageligt af dæmpningsmaterialet Flytefoam Blast Turbo, som giver fremragende energireturnering ved hvert eneste skridt, du tager. Det er ikke uden grund, at Superblast ofte bruges til de lange distancer som halv- og helmaraton, da du her får gavn af lidt mere dæmpning og “energy return”. Novablast 4 er mere velegnet til distancer op til halvmaraton og giver mere kontakt til underlaget.

3 Innovationer i ASICS Novablast 4

Opsomming 1

Engineered Woven Upper

Novablast 4 har en Engineered Woven-overdel, som er let og lavet i ét helt stykke. Det betyder, at den er fuldstændig sømløs og har en vis elasticitet for optimal komfort. Der er ekstra ventilationshuller i forfoden, der gør, at dine fødder bedre kan ånde. Skotungen er helt tynd – inspireret af ASICS’ konkurrencesko. På grund af skotungens “vinge”-konstruktion forhindres tryk på vristen, og det giver også en blød følelse. ASICS-logoet er integreret i stoffet på overdelen, hvilket giver Novablast 4 et mere strømlinet look.

Opsomming 2

Flytefoam Blast PLUS ECO-dæmpning

Den største opdatering af Novablast 4 er at finde i mellemsålen. Den indeholder nu Flytefoam Blast PLUS ECO-skummet, som også er blevet brugt i de nyeste Nimbus- og Kayano-modeller. Flytefoam Blast+ ECO giver blødere landinger og ekstra dæmpning, og derudover består dette skum af 20% bio-materialer. ASICS har taget dette valg for at se ind i en mere bæredygtig fremtid.

Opsomming 3

Ny geometri i mellemsålen

Mellemsålens geometri er nu blevet meget lig den vi ser i ASICS Superblast. Især hælen på skoen er blevet hævet meget mere. Det skaber den velkendte “gyngestolseffekt”. Så snart din fod rammer jorden, vil du opleve en jævn afvikling frem mod forfoden. En yderligere fordel er forbedret stabilitet. Den store fordel ved en gyngestol er, at den aldrig vælter på grund af det afrundede design. Og det gælder også for Novablast 4.

Test af ASICS Novablast 4

Alle vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Læs om Daan Glories erfaringer her.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer ASICS Novablast 4

Offset
8 mm (hæl: 41.5mm/ forfod 33.5mm)
Vægt
Ca. 225 gram dame / 260 gram herre
Løbertype
Neutral
Skotype
Allround løbesko
Dæmpningstype
Flytefoam Blast+ ECO

Forventninger

„Novablast er hurtigt blevet en af de mest populære ASICS-modeller. Og det er der flere grunde til. For det første er skoen let og har et jævnt afsæt. Desuden har Novablast en masse støddæmpning fra forfoden, som giver dig et skub fremad. Jeg er spændt på at se, om Novablast 4 er lige så fleksibel som sin forgænger, da mellemsålen er blevet helt fornyet til Flytefoam Blast Plus.”

Fit

„Overdelen i Novablast 4 er inspireret af dem man ser i konkurrencesko. Skotungen er tynd, mesh-materialet er meget åndbart, og pasformen omkring mellemfoden er god og tæt. Jeg kan godt lide, at hælkappen er lidt højere, så jeg ikke glider ud af hælen. Løkken på hælkappen gør det nemt at tage skoen af og på. Novablast er mindre velegnet til løbere med en bred fod. De vil finde en sko som Nimbus 25 eller Nimbus 25 (Wide) mere passende.”

ASICS Novablast 4

Stride

„Jeg nød at løbe med Novablast helt fra starten af. Landingen fra hælen føles meget stabil. Overgangen fra hæl til forfod er meget naturlig grundet mellemsålens geometri. Når jeg løber, kan jeg mærke energien vende tilbage fra forfoden. Når jeg accelererer og kommer op i tempo, hjælper skoen mig med at holde farten. Er der nogen ulemper ved skoen? Personligt synes jeg, at hælen godt kunne have været lidt mindre markant, da jeg føler, at den forhindrer mig i at løbe på forfoden”

ASICS Novablast 4

Speed

„For den mere erfarne løber er Novablast en velegnet tempo-sko, mens den for en nybegynder kan være en god allround-sko. Det skyldes stabiliteten fra hælen og kombinationen med den bløde Flytefoam Blast Plus-støddæmpning. Jeg vil primært bruge Novablast 4 til lange udholdenhedsløb og tempoløb i zone 2-3. Jeg træner i øjeblikket op til et forårsmaraton, og kan godt lide at have en sko uden en carbonplade, let i vægt, og med en jævn afvikling.”

ASICS Novablast 4

ASICS Run Faster kollektionen af løbesko

Novablast 4 er en del af ASICS’ “Run Faster”-kollektion. Det er en samling af løbesko, der er beregnet til at løbe hurtige tider under træning og konkurrenceløb. “Run Faster” hjælper dig med at komme op i højeste gear uden besvær. ASICS Novablast 4 er den mest alsidige tempo-sko, som du også kan bruge som allrounder. Dynablast er god til begynderløberen eller løberen, der vil have en god løbesko til banetræning. Vil du løbe et halv- eller helmaraton i høj komfort? Så skal du vælge et par ASICS Superblast. Eller går du efter den bedste og hurtigste løbesko til at slå rekorder med? Så skal du tage et kig på ASICS Metaspeed Sky+ eller Edge+.

Har du brug for tips til at sammensætte din ASICS sko-rotation? Sko-rotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at undgå skader. Vi har her et par eksempler på en hensigtsmæssig sko-rotation:

  • ASICS Novablast (til rolige og hurtige træningsture) + ASICS Superblast (til at gennemføre halv- eller helmaraton)
  • ASICS Novablast (til rolige og hurtige træningsture) + ASICS Metaspeed Edge+ (til en hurtig tid på halv- eller helmaraton)

Slutspurten

Med ASICS Novablast 4 får du en allround løbesko med lidt mere fart på. Med den opdaterede overdel og mellemsål er Novablast 4 ikke bare blevet meget mere smidig, men har også lidt mere dæmpning og energireturnering. Løber du allerede i et par Novablast 3? Så kan du sagtens skifte til den nyeste model, da den stadig er stabil og har den samme fjedrende fornemmelse. Novablast 4 er knapt så velegnet til banetræning og konkurrenceløb. Her bør du i stedet kigge på skoene i Metaspeed-kollektionen.

ASICS Novablast 4 minder om HOKA Mach 5 og Saucony Kinvara 14, som også er allround løbesko, der er gode til tempotræning.

Er du lige så begejstret som os? Så tag et kig på ASICS Novablast 4 i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.