Skip to main content
ASICS Gel Trabuco 12
ASICS Gel Trabuco 12

Review

ASICS Gel Trabuco 12 – En trofast trail-legende

Vælg et par ASICS Gel Trabuco 12, hvis du er på udkig efter en pålidelig og alsidig trailsko. Denne legendariske trailsko er blevet opdateret og står klar til dit næste traileventyr. Kombinationen af Flytefoam Blast-dæmpning og ASICSGRIP gør dette til en komfortabel trailsko til nybegynderen inden for trailløb. Hvilket terræn skal du ud og overvinde

Shop dame-modelShop herre-model
ASICS

3 grunde til, at ASICS Gel Trabuco 12 er den rette sko til dig

Opsomming 1

Du vil gerne begynde på trailløb

Gel Trabuco 12 er perfekt til nybegynderen inden for trailløb. Denne trailsko er stabil på grund af en lidt bredere platform, en stenplade og et groft mønster under sålerne. Flytefoam Blast-dæmpningen er også behagelig på både korte og lange distancer. Gel Trabuco er ret modstandsdygtig over for vridning, og giver derfor god beskyttelse, hvis du har udfordringer med at vrikke om med dine ankler.

Opsomming 2

Du leder efter en allround trailsko

Med ASICS Gel Trabuco 12 får du en virkelig alsidig trailsko. Skal du ud at løbe i bjergene? Eller måske bare en afslappet eller lang løbetur? Så byder Trabuco 12 på masser af beskyttelse og dæmpning til ethvert slags eventyr. Den er dog lidt mindre egnet til hurtig træning eller konkurrenceløb på grund af sin lidt højere vægt. Til disse formål skal du hellere vælge ASICS Fuji Lite eller Fuji Speed.

Opsomming 3

Du har en gennemsnitlig til lidt tungere kropsbygning

I verdenen af trailsko er Trabuco 12 en af de mest stabile løbesko. Tidligere havde denne sko et DuoMax-støttesystem, men det har den ikke længere siden den 11. version. Den bredere sål er nok til at gøre skoen stabil.

ASICS
ASICS
ASICS
“Gel-Trabuco 12 bygger videre på sin forgængers succes. Det er en yderst stabil, allround trailsko med en opdateret og åndbar overdel.”

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du…

Trabuco fås også i en ny vandtæt version hvert år? Denne GTX-version har en særlig membran på indersiden, som holder dine fødder tørre og komfortable. Desuden sørger Gore-Tex-membranen for, at dine fødder holdes lidt varmere om vinteren. Hvis du også planlægger at løbe meget om sommeren vil vi ikke anbefale en GTX-version, da åndbarheden i skoen generelt ikke er helt optimal i løb i meget varmt vejr.

ASICS Gel Trabuco 12 i detaljer

ASICS Gel Trabuco
Teknisk mesh-overdel med tåbeskyttelse

giver en optimal kombination af komfort, god pasform og åndbarhed.

3D-konstruktion i hælen

for en god omslutning samt forbedret stabilitet af anklen

Flytefoam Blast-mellemsål

giver en let og energisk løbeoplevelse.

ASICS Gel i hælen

byder på behagelig dæmpning ved hver eneste landing.

ASICSGRIP-ydersål

med ultimativt greb på stierne.

Stenplade i forfoden

beskytter mod skarpe forhindringer som sten og grene.

ASICS Gel Trabuco 12 eller Trabuco Max 2?

ASICS Gel Trabuco 12 brillierer mest under trailløb på op til maratondistancen. Planlægger du et trailløb, der strækker sig over flere dage, eller måske endda et ultratrailløb? Så skal du helt sikkert tage et kig på Trabuco Max 2, da denne model har lidt mere dæmpning. Ikke nok med, at mellemsålen er tykkere, den er også bløderepå grund af Flytefoam Blast+-dæmpningsmaterialet.

3funktioner i ASICS Gel Trabuco 12

Opsomming 1

Teknisk mesh-overdel

Den største opdatering af Trabuco 12 er at finde i overdelen. Den er nu blevet opgraderet fra Engineered Mesh til teknisk mesh. Det betyder, at pasformen er blevet forbedret med den perfekte balance mellem støtte og åndbarhed. Der er kommet en elastisk snørebåndsløkke, så snørebåndene bliver holdt på plads under løb. Tåforstærkningen giver beskyttelse mod skarpe forhindringer som sten eller grene.

Opsomming 2

Flytefoam Blast og ASICS Gel-dæmpningsmateriale

I mellemsålen er der ingen større ændringer, da ASICS Gel i hælen er bibeholdt såvel som Flytefoam Blast-dæmpningsmaterialet. Det giver en let og energisk løbeoplevelse. For at forbedre stabiliteten er sålen 10 mm bredere ved forfoden og 5 mm bredere ved hælen sammenlignet med Gel-Trabuco 10. Som et direkte resultat heraf oplever du god stabilitet ved hvert eneste skridt, du tager. Under forfoden på Gel Trabuco 12 er der en stenplade, som beskytter dine fødder mod skarpe sten.

Opsomming 3

ASICSGRIP-ydersål

ASICSGRIP-ydersålen giver ultimativt greb på uasfalterede stier. Denne teknologi er også yderst effektiv, når det gælder greb under våde forhold. Det 4,5 mm dybe mønster giver godt greb på både op- og nedstigninger, singletracks og bløde overflader.

Test af ASICS Gel Trabuco 12

Vores løbesko bliver testet af vores egen ekspert. Læs Daan Glories resultater her.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer ASICS Gel Trabuco 12

Offset
8 mm (hæl: 22mm/ forfod 14mm)
Vægt
Ca. 285 gram dame / 314 gram herre
Løbertype
Neutral
Skotype
Trailsko
Dæmpningstype
Flytefoam Blast

Forventninger

“Gel Nimbus er en af mine yndlingsløbesko til udholdenhedsløb. Gel er så blød og komfortabel, at jordkontakten føles skønt ved hvert skridt. Jeg håber, at jeg får den samme følelse med Trabuco 12. Jeg løber relativt ofte trailløb, både som en del af min træning og som konkurrenceløb, og er altid på udkig efter en god allround trailsko. Gel Trabuco 12 er en allround trailsko, der er velegnet til mindre udfordrende og mindre teknisk trailløb.”

Fit

“Gel Trabuco 12 sidder fantastisk på mine fødder. Noget, jeg lagde mærke til med det samme, var den gode forstærkning i tåområdet, som beskytter fødderne mod stød. Hælkappen er relativt lav, men det synes jeg ikke er så generende. Den forreste delvgiver plads nok til, at mine fødder kan udvide sig, når jeg løber længere distancer. Den ekstra løkke på toppen er super praktisk, da den forhindrer snørebåndene i at løsne sig under løb. Da jeg tog løbeskoene på, følte jeg mig straks godt tilpas i dem, så lockdown er helt perfekt.”

ASICS GEL Trabuco 12

Stride

“Gelen i Gel Trabuco gør det virkelig godt. Jeg lander typisk på hælene, og derfor får jeg rigtig meget ud af den bløde gel, der er placeret i hælen. Landingen er blød, og takket være det lave offset på 8 mm oplever jeg en blød overgang fra hæl til tå. Skoen føles også meget robust, for når jeg træder på f.eks. en træstamme, forbliver jeg stabil. Det føles næsten, som om der ikke er nogen chance for at vrikke om eller forstuve foden. Det kan man også takke ASICSGRIP-ydersålen for, som giver et godt greb på alle overflader.”

ASICS GEL Trabuco 12

Comfort

“Gel Trabuco 12 er en virkelig komfortabel og meget alsidig trailsko, som jeg kan anbefale til alle. For begyndere er den et stabilt valg, mens den for erfarne trailløbere er en god trailsko til distancer mellem 5 km og 42 km. Løber du ultra-trail? Så vil jeg anbefale Trabuco Max, da den har en tykkere Flytefoam Blast Plus-mellemsål.”

ASICS GEL Trabuco 12

ASICS’ kollektion af trailsko

Hvilken ASICS trailsko skal du vælge? Går du efter sikkerhed og beskyttelse med Trabuco-serien, eller er du mere til en lynhurtig racer fra ASICS Fuji-kollektionen? ASICS Trabuco og Trabuco Max er de bedste trailsko til atløbe lange distancer på stierne. Disse løbesko brillierer i et roligt tempo på grund af deres bløde og behagelige dæmpning. Hvis du virkelig vil have fart på, skal du vælge Fuji Lite og Fuji Speed. ASICS Fuji Lite er en let trailskouden plade, mens Fuji Speed er en trailsko med carbonplade, der giver et ekstra boost af fart.

Har du brug for råd til en ASICS skorotation? Skorotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at undgå skader. Vi giver to eksempler på en god skorotation:

Slutspurten

Gel Trabuco 12 er lige så pålidelig som sin forgænger, men opdateringen til teknisk mesh i overdelen gør, at skoen føles mere behagelig omkring dine fødder. Med denne alsidige trailsko får du en trofast partner til alle dine trail-eventyr. Denne trailsko er mindre velegnet til tempotræning eller konkurrenceløb på grund af sin lidt højere vægt.

ASICS Gel Trabuco 12 kan sammenlignes med Saucony Peregrine 13 og Nike Pegasus Trail 4. Det er også to allround trailsko til løb på både korte og lange stiruter.

Er du lige så begejstret som os? Så tag et kig på ASICS Trabuco 12 i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.