Skip to main content

Review

Nike Air Zoom Vomero 17 – Den ultimative allround løbesko fra Nnike?

Nike Air Zoom Vomero 17 er en løbesko, der brillerer på mange punkter. Denne allrounder er lige så komfortabel under en lang udholdenhedstur, som den er smidig nok til intervaltræning. Jagten på den ultimative allround løbesko kan virke nærmest umulig, men Nike har et svar i form af Nike Air Zoom Vomero 17. Vi har testet skoen, og vil fortælle dig mere om, hvorfor det er den eneste sko, du har brug for til alle dine løbeture.

Shop dame-modelleShop herre-modelle

3 grunde til, at Nike Air Zoom Vomero 17 er den rette sko til dig

Opsomming 1

Du leder efter en allround løbesko med masser af dæmpning

Vomero 17 er en alsidig løbesko med masser af dæmpning. Du kan løbe lange distancer i denne sko helt uden problemer. Selv en tempotur kan du snildt klare med Vomero, fordi den fjedrende mellemsål af ZoomX og Cushlon 3.0 giver dig behagelig dæmpning og energireturering ved hvert skridt. Der er ingen Zoom Air Unit i forfoden længere, hvilket gør Vomero endnu mere komfortabel til lange udholdenhedsløb.

Opsomming 2

Du er en neutral løber

Nike Vomero 17 er designet til den neutrale løber. Det betyder, at skoen egner sig bedst til løbere, der ikke har tendens til, at deres ankler eller knæ synker indad under afviklingsfasen. Sammenlignet med Nike ZoomX Invincible er denne model lidt mere stabil på grund af den lidt hårdere Cushlon 3.0-dæmpning i skoen.

Opsomming 3

Du lander på hælen eller midtfoden

Med et offset på 10 mm og en tyk ydersål er dette den ideelle løbesko til hæl- og midtfodsløbere. Det skyldes, at det lidt højere hældrop belaster læggen og akillessenen mindre sammenlignet med “low drop-løbesko”. Hvis du har tendens til at lande længere fremme på forfoden, anbefaler vi i stedet Nike Zoom Fly og Nike ZoomX Invincible Run. Disse sko har lidt mere dæmpning og energireturnering ved forboden.

"Yes, dette er en af Nikes store overraskelser. Den helt nye mellemsål, der består af to skummaterialer, er fjedrende og stabil på samme tid.”

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du?

Baseret på feedback fra løbere har Nike besluttet at fjerne den Zoom Air Unit, der lå i forfoden. Mellemsålen er blevet forenklet til fordel for et design, der tager udgangspunkt i mere skummateriale. Resultatet er, at Vomero17 giver dig en blødere og mere responsiv oplevelse.

Nike Vomero 17 i detaljer

Nike Vomero 17
Specialdesignet mesh

giver en lettere og mere åndbar overdel end dens forgængere

Dobbelt skumlag i mellemsålen

nemlig ZoomX øverst med et fast Cushlon 3.0-dæmpningsmateriale i nederst

Slidstærkt gummi

med knopper på ydersålen, der giver fasthed og greb

Nike Vomero versus Nike Pegasus

Nike Vomero 17 har en smule mere dæmpning end Nike Pegasus 40, hvilket gør Vomero lidt mere velegnet til lange distancer og også gør tempoløb lidt lettere på grund af det elastiske ZoomX-dæmpningsmateriale.

3egenskaber i Nike Vomero

Opsomming 1

Specialdesignet mesh-overdel

Det specialdesignede mesh giver en lettere og mere åndbar overdel sammenlignet med dens forgængere. Den bløde indersål giver komfort, og den blødere kant øverst i skoen føles god og behagelig under løbeturen. Den polstrede skotunge og de bløde, elastiske snørebånd gør pasformen virkelig behagelig for mange forskellige slags løbere. Har du en høj vrist? Så er det ikke noget problem: Selvom skotungen er fastgjort til skoen, er der masser af stretch i.

Opsomming 2

Mellemsål med to støddæmpende materialer

Nike Vomero 17’s mellemsål har ZoomX og Cushlon 3.0. Denne kombination af støddæmpende materialer giver den ideelle kombination mellem en blød og fjedrende mellemsål, men også med masser af stabilitet. Roligt løb, tempoløb eller langdistanceløb er alt sammen muligt med den nye Vomero 17.

Opsomming 3

Helt ny ydersål

Vomero 16 havde stadig en OG/RS-002 ydersål, der var gjort ud af ét stykke, og nogle gange føltes den lidt stiv under afviklingsfasen. Nike har forbedret dette ved at vælge en ydersål, der består af flere dele. Det betyder, at dele af ydersålen er adskilt fra hinanden. Det fremmer en naturlig og jævn afvikling fra hæl til forfod. Med et par Nike Air Zoom Vomero 17 kan du komfortabelt løbe mellem 600 og 800 km.

Test af Nike Vomero 17

Alle vores løbesko bliver testet af vores egne eksperter. Læs Daan Glories resultater her.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer Nike Air Zoom Vomero 17

Offset
10 mm
Vægt
ca. 300 gram
Løbertype
Neutral løber
Skotype
Allround løbesko
Dæmpningstype
ZoomX og Cushlon 3.0

Fit

“Fra det sekund jeg tager skoen på, føles Vomero 17 meget behagelig. Sammenlignet med sin forgænger har denne model mere ventilation og støtte. Hælkappen er dejlig høj, hvilket også gør Vomero velegnet til løbere, der bruger indlægssåler. Denne løbesko ser ud til at være blevet en smule smallere end Vomero 16, hvilket jeg ikke er utilfreds med, da jeg føler et godt lockdown i skoen. Jeg oplever god støtte omkring mine ankler, da hælkappen er smal og også forstærket indvendigt. Personligt synes jeg, at skotungen godt kunne have været lidt tyndere. Og selvom den er fastgjort til overdelen, er skoen stadig velegnet til løbere med en høj vrist. Nike Air Zoom Vomero 17 er normal i størrelsen, så bestil løbesko i din normale størrelse.”

Stride

“Yes, dette er en af Nikes store overraskelser. Den helt nye mellemsål, der består af to skummaterialer, er fjedrende og stabil på samme tid. Jeg føler virkelig, at jeg står på en blød madras med masser af energireturering. Denne sko er en ægte allrounder. Når jeg løber i et roligt tempo, mærker jeg komforten ved den bløde affjedring. Når jeg øger tempoet, er Vomero responsiv nok til, at du kan blive ved med at løbe hurtigt. Når jeg løber i denne sko, tænker jeg straks på HOKA Mach og ASICS Novablast. Det er også allround løbesko med en lidt hurtigere karakter.”

Rocker

“I dag har mere eller mindre alle løbesko en rocker. Det betyder, at hælen og forfoden er hævet. Det gør afviklingen af foden lidt lettere. Og i nogle tilfælde forbedrer det endda løbeeffektiviteten. Vomero 17 har en meget fin rocker, og jeg føler virkelig en fremdrift. Det gør det lettere for mig at holde tempoet oppe. Der er ikke længere en Air Unit i forfoden, og det har også gjort skoen en smule mere blød helt generelt set. Med den fornyede ydersål, der ikke længere er udformet i ét stykke, men i stedet separate dele, følte jeg også en meget naturlig afvikling.”

Nikes kollektion af allround-løbesko

Er du på udkig efter en allround løbesko? Nike har et bredt udvalg af løbesko, som du kan tage på hver dag, uanset hvilken form for træning du har planlagt. Nike Pegasus er den mest populære model med afbalanceret dæmpning og en Nike Zoom Air Unit. Et dæmpningsniveau højere er Nike Air Zoom Vomero 17. Denne model har ZoomX i mellemsålen, hvilket gør den velegnet til lange løbeture. Maksimal dæmpning, maksimal komfort – det er mottoet for Nike ZoomX Invincible Run Flyknit. Denne løbesko har en ekstra tyk ZoomX-mellemsål med lidt mere stabilitet på grund af en bredere sål. Nike React Infinity Run Flyknit er den lette allrounder, der giver en stabil og responsiv løbeoplevelse.

Slutspurten

Nike skal virkelig have ros for det, de nu har opnået med Vomero. Sidste års model var ikke så spændende på grund af opdateringen af overdelen. Vomero 17 er blevet totalt ændret, helt fra snørebånd til ydersål. Det har resulteret i en allround løbesko, som er både stabil og fjedrende. Det betyder, at denne løbesko er alsidig, og at du kan løbe mange kilometer i den. Nike Air Zoom Vomero 17 er mindre velegnet til løbere med en lidt tungerekropsbygning, da skoen vil være lidt for blød til disse løbere.

Er du lige så begejstret som os? Så tjek Nike Air Zoom Vomero 17 ud i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.