Skip to main content

Review

New Balance Fresh Foam X 1080v13; tykkere, blødere, jævnere

New Balance Fresh Foam X 1080v13 er med sin komfortable pasform, jævne afvikling og alsidige natur blevet topmodellen i New Balances Fresh Foam-kollektion. Uanset om du træner til dit 117. maraton eller træner op til dine første 5 km, giver Fresh Foam 1080 dig mulighed for at løbe på din egen måde.

Shop kvinderShop mænd

3grunde til, at New Balance Fresh Foam X 1080v13 er den rette sko til dig

Opsomming 1

Du er en neutral løber, der hovedsageligt løber på vejen

Takket være den nye tykke sål er 1080v13 fantastisk til at løbe mange kilometer på vejen. Det bløde skum gør denne sko mindre egnet til løbere med overpronation, samt løbere, der har brug for meget stabilitet.

Opsomming 2

Komfort er det vigtigste for dig i en løbesko

1080’s nye overdel føles virkelig blød på din fod. Det strækbare materiale gør, at den passer godt til både løbere med smalle og brede fødder. Med en såltykkelse på 38 mm i hælen er du også godt beskyttet mod stødet fra landingen.

Opsomming 3

Du er på udkig efter en sko, der giver dig mulighed for at løbe mange forskellige ture

Med det nye Fresh Foam X er 1080 behagelig nok til restitutionsløb, men også let og responsiv nok til lange udholdenhedsløb i et hurtigere tempo.

"1080v13 føles overraskende responsiv under løbet. Det nye skum giver meget mere energi tilbage.”

Menno Munster – Produktekspert

Vidste du…

Femke Bol bruger også flere sko fra New Balance med Fresh Foam X. Hun træner meget i New Balance Fresh Foam Tempo v2, men til konkurrence bruger hun selvfølgelig de superhurtige Fuelcell SD-X-pigsko.

New Balance Fresh Foam X 1080v13 i detaljer

New Balance 1080v13
Overdel i Engineered Mesh
Fresh Foam X med Bio EVA
Ndurance-gummi

3nytænkninger i New Balance Fresh Foam X 1080v13

Opsomming 1

Ny Fresh Foam X-sammensætning

Sammenlignet med sin forgænger bruger 1080v13 et forbedret skummateriale. Denne nye Fresh Foam X-sammensætning har mere energireturering, blødere dæmpning og lavere vægt. Den tykkere sål gør, at du kan løbe komfortabelt i længere tid med mere dæmpning.

Opsomming 2

Ændret form på mellemsålen

Baseret på forskning i New Balance Sports Research Lab er formen på sålen i 1080v13 blevet ændret. Dette har øget stivheden i forfoden ved hjælp af gummi, og rockeren er blevet stærkere. Tilsammen giver det en mere jævn afvikling.

Opsomming 3

Forbedret pasform

Hvor 1080v12 stadig var meget rummelig, ligger 1080v13 normalt størrelsesmæssigt. Takket være overdelens Engineered mesh, som også strækker sig en smule, passer skoen til mange forskellige typer fødder.

Test af New Balance Fresh Foam X 1080v13

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Menno Munster har afprøvet New Balance Fresh Foam X 1080v13 for dig. Læs om hans resultater her.

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktekspert

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktekspert

Tekniske specifikationer New Balance Fresh Foam X 1080v13

Offset
6 mm
Vægt
206 gram dame / 262 gram herre
Løbertype
Neutral løber
Skotype
Allround løbesko

Forventninger

De seneste versioner af 1080 var en smule skuffende for mig personligt. Pasformen var for rummelig til mig, og skummet gav en lidt flad fornemmelse sammenlignet med lignende sko fra andre mærker, så det var på tide med en større opdatering.

Fit

Pasformen på 1080v13 er efter min mening blevet forbedret en hel del. Materialet føles meget blødt på foden, og der er masser af polstring omkring hælen og i skotungen. Min fod er tæt omsluttet, og materialet i overdelen strækker sig også en smule. Hælkappen sidder godt omkring hælen, og jeg behøver ikke at bruge en lockdown-loop-snøring.

NewBalance1080v13 fit

Stride

1080v13 føles overraskende responsiv mens jeg løber. Det nye skum giver virkelig meget mere energi tilbage. På trods af den tykke sål føles det stadig meget naturligt at løbe. Skoen er fin til både hæl- og forfodslandere. Selvom sålen har en fin bredde i hælen, er 1080 ikke en særlig stabil løbesko.

Comfort

Når man ser på komfort, er 1080v13 en af de bedste løbesko, jeg nogensinde har haft på. Sålen er fantastisk blød, uden at det føles, som om man synker helt ned i den. Når man går, føles skoen allerede virkelig god, og både ved løb i langsomt og lidt højere tempo føles skummet yderst behageligt. Som tidligere nævnt er overdelen også ret lækker. Det er sko, som man beholder på efter løbeturen, bare fordi de er så behagelige.

New Balance Fresh Foam-kollektionen

Der New Balance Fresh Foam X 1080v13 ist Teil der Fresh Foam X Familie. New Balance Fresh Foam X 1080v13 er en del af Fresh Foam X-familien. Fresh Foam X-kollektionen har fået sit navn fra New Balance’s nye skummateriale. Sålerne er udviklet på baggrund af data fra tusindvis af løbere. Fresh Foam X-mellemsålen er laserudskåret for at reducere vægten. Sålen leverer forskellige typer dæmpning og støtte i forskellige dele af skoen. Den unikt udviklede og formede sål sikrer, at alle sko i Fresh Foam-familien har en behagelig fornemmelse og giver den helt rette støtte.

Slutspurten

New Balance Fresh Foam X 1080v13 har taget et stort spring fremad. Skoen er meget komfortabel, har rigeligt med dæmpning til rolige, lange løbeture, og er stadig responsiv nok til tempoløb.

1080v13 kan sammenlignes med Asics Gel Nimbus 25 og Saucony Triumph 21. Det er ogsåneutrale sko med masser af dæmpning, kilometer efter kilometer.

Er du lige så begejstret som os? Så tag et kig på New Balance Fresh Foam 1080v13 i vores webshop. Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte en af vores produkteksperter via vores kundeserviceteam.