Skip to main content
Salomon Thundercross Trail running shoes
Salomon Thundercross Trailrunning shoes

Review

Salomon Thundercross: Maksimalt greb i et komfortabelt format.

Salomon Thundercross er en ny model i Salomons kollektion. Thundercross er en moderne trailsko, skabt til det mest ujævne terræn. Med et lavt offset på 4 mm og en elastisk og komfortabel mellemsål følger Salomon med tidens tendenser, og man kan se Thundercross som lillebror til den klassiske Speedcross.

Shop kvinderShop mænd
Salomon Thundercross Trail shoe

3grunde til, at Salomon Thundercross er den rette sko for dig

Opsomming 1

Du kommer til at løbe i ujævnt terræn

Thundercross har en meget aggressiv pigprofil. De 5 mm høje pigge fungerer bedst på mudrede stier og i grus. Piggene er også placeret ret langt fra hinanden, så der ikke samler sig for meget mudder mellem dem, og de er beregnet til at give dig nok greb på både stigninger og løb ned ad bakke.

Opsomming 2

Du er på udkig efter en trailsko til forskellige distancer

Mellemsålen på Thundercross er lavet af et ret let og blødt materiale. Det sikrer masser af komfort. Med en tykkelse på 27 mm er forfoden meget behagelig, og takket være skoens offset på 4 mm og rocker-udformningen ruller Thundercross yderst jævnt af. Den relativt lave vægt gør den også til en god sko til længere distancer.

Opsomming 3

Du leder efter en trailsko, som du også kan vandre med

Hvis du foretrækker at vandre på stierne, er Thundercross også en mulighed. Dens jævne afvikling og lave vægt betyder, at dine fødder ikke bliver trætte så hurtigt som med en tung bjergbestigningssko.

Salomon Thundercross Trailrunning
Salomon Thundercross Trailrunning
Salomon Thundercross Trailrunning
"Jeg har planlagt en ferie til Vogeserne, og jeg vil helt sikkert tage denne sko med til at traile og vandre på.”

Daan Glorie – Produktekspert

Thundercross versus Speedcross 6

Thundercross og Speedcross 6 er begge trailløbesko fra Salomon til mere ujævnt terræn. Speedcross er dog bygget mere robust og er med sin rockplate i forfoden endnu bedre egnet til terræn med mange sten og/eller grus. Thundercross har mere dæmpning og er blødere at have på, hvilket gør den mere velegnet til de mindre tekniske stier og til vandreture.

Salomon Thundercross i detaljer

Salomon Thundercross
Quicklaces

Fri for bøvl med snørebånd.

Energy Foam

Blødt og responsivt skum.

Anti-debris Mesh

Holder småsten ude af skoen.

Contragrip med Chevron-pigge

Suverænt greb.

3egenskaber i Salomon Thundercross

Opsomming 1

Robust overdel

Thundercross’ overdel er skabt til trailløb. Takket være Quicklaces får du ikke problemer med snørebånd, der går op, men skoen holdes fast tæt omkring foden. Anti-debris mesh sikrer, at der ikke kommer småsten eller andre ting ind i skoen, mens du løber. Sensifit-konstruktionen sikrer, at mellemfoden er ekstra godt omsluttet. For dem, der vil være helt fri for våde fødder, findes Thundercross også i en Gore-Tex-variant.

Opsomming 2

Komfortabel mellemsål

Den nye energyFOAM giver god dæmpning og er let. Med det lave offset og den fleksible forreste del af skoen ruller Thundercross meget jævnt af. Thundercross er også den af Salomons trailsko, der har mest dæmpning i forfoden. Derfor er Thundercross også meget komfortabel på de mindre tekniske stier.

Opsomming 3

Suverænt greb

Ydersålen i gummi på Thundercross er udstyret med aggressive 5-millimeter pigge. Takket være Contragrip-teknologien er piggene formet, så de giver optimalt greb i hælen, når du løber ned ad bakke, og på forfoden, når du klatrer op ad bakke. Chevron-piggene er placeret ret langt fra hinanden, så der ikke sætter sig mudder fast mellem dem.

Test af Salomon Thundercross

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Menno Munster har afprøvet Nike ZoomX Ultrafly Trail for dig. Læs om hans resultater her.

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktekspert

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktekspert

Specs

Offset
4 mm (31 mm hæl / 27 mm forfod)
Vægt
290 Gramm
LØBERTYPE
Neutral løber
Skotype
Trailsko
Pighøjde
5 mm

Fit

Lige fra jeg pakker skoen ud, er dens udseende det første, der slår mig. Skoen ser cool ud takket være de klare farver, og jeg kan sagtens se mig selv have dem på til hverdag. Hælkappen er dejlig fast, og skoen sidder også fast om mellemfoden, når jeg får sat snørebåndene ordentligt fast. Meshlaget oven på foden krøller en anelse, men det generer mig ikke, når jeg løber. I forfoden er skoen fint rummelig, hvilket jeg ikke er vant til i sko fra Salomon.

Salomon Thundercross Fit

Stride

Dæmpningen i Thundercross er ret komfortabel, især sammenlignet med andre trailsko, der har samme profil. Personligt kan jeg godt lide, at skoen er ret fleksibel i forfoden. Skoen føles ikke let på min fod, men når jeg løber, lægger jeg ikke meget mærke til det, lige undtagen når jeg forsøger at øge tempoet lidt. Når jeg vandrer, føles Thundercross også yderst behagelig. Jeg har planlagt en ferie til Vogeserne, og jeg vil helt sikkert tage denne sko med mig til både trailløb og vandring. På grund af den bredere og fleksible forfod kan jeg godt mærke, at jeg nogle gange savner lidt støtte til meget teknisk terræn.

Salomon Thundercross Stride

Grip

Noget, der umiddelbart slog mig som positivt ved Thundercross, er, at den er ret komfortabel, selv på hårdt underlag som asfalterede veje. Det gør også skoen velegnet til brug som road-to-trail. I den skov, jeg løb i, havde jeg faktisk rigeligt greb overalt, også på op- og nedkørsler, samt på mudrede strækninger. Der var ingen områder med grus eller sten på min rute, så den slags terræn fik jeg desværre ikke prøvet skoene af på.

Salomon Thundercross Grip

Salomons trailskofamilie

Salomon har et stort udvalg af trailsko. Herunder er fremhævet fire modeller, som vil tage dig i alle retninger. Sense Ride 5 er en ydetst alsidig trailsko, der også giver dig mulighed for at løbe komfortabelt på vejen. For maksimalt greb under mudrede forhold skal du vælge Supercross 4 med sine 6,5 mm høje pigprofil. Speedcross 6 kommer til sin ret i mere udfordrende terræn.

Slutspurten

Salomon Thundercross er en virkelig alsidig trailsko, der kan bruges til både trailløb og vandring. Det lave offset og det komfortable skum gør Thundercross unik i Salomons kollektion. Skoen kommer til sin ret på stierne, men på grund af den lidt blødere forfod er det stadig bedre at vælge SPEEDCROSS 6 til de mest tekniske stier. På de mindre tekniske eller mudrede stier viser Thundercross virkelig sin styrke. Kort sagt, en moderne allrounder, som du kan gå begge veje med.

Thundercross kan sammenlignes med Nike React Wildhorse 8 og ASICS GEL Trabuco 11. Det er også komfortable trailsko med masser af greb.

Er du lige så begejstret som os? Så tag et kig på Salomon Thundercross i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.