Skip to main content
Salomon DRX Bliss running shoe
Salomon DRX Bliss running shoe

Review

Salomon DRX Bliss – Den stabile bror til Aero Glide

Salomon DRX Bliss er en ny, overraskende løbesko fra Salomon. Denne model skiller sig ud med maksimal dæmpning til løbere med overpronation. Uanset hvor du skal hen, eller hvor langt du planlægger at løbe, vil DRX Bliss hjælpe dig på vej. Vælg ikke kun Salomon, hvis du tænker på trailløb, men overvej også denne stabile træningspartner til de asfalterede stier.

Shop kvinderShop mænd
Salomon DRX Bliss running shoes

3grunde til, at DRX Bliss er den rette sko for dig

Opsomming 1

Du er en løber med overpronerende fodstilling

Salomon DRX Bliss er designet til løbere med overpronation. Takket være Active Chassis bliver din fod guidet, og du får støtte til ankel, knæ og hofte. Du skal ikke bekymre dig om træthed under din løbetur, da DRX Bliss hjælper dig med at holde dig i gang, selv når det bliver rigtig hårdt.

Opsomming 2

Du vil løbe lange distancer som forberedelse til løb som halv- og helmaraton

Den tykke Energy Foam-mellemsål er super komfortabel. Det skyldes, at Energy Foam er lavet af EVA og Olefin. Det giver en blød landing under løbeturen og effektiv energireturnering. DRX Bliss falder ind under kategorien “løbesko med maksimal dæmpning”, som er specielt lavet til de længere distancer som halv- og helmaraton. På disse distancer er komfort naturligvis ekstra vigtigt, og det er præcis, hvad DRX Bliss har at byde på.

Opsomming 3

Du er fan af Salomon og leder efter en komfortabel sko til løb på vejen

Løber du allere i et par Salomon Speedcross eller Sense Ride? Og er du nu på udkig efter en komfortabel sko til løb på vejen? Så kan du trygt vælge DRX Bliss, da denne løbesko er yderst komfortabel, og stadig meget stabil. Vi ser også teknologierne fra trailløb i deres allround skokollektion. For eksempel ser vi Sensifit-teknologien i overdelen og Energy Foam i mellemsålen. Så du behøver ikke at sætte ekstra meget tid til at vænne dig til denne sko, da du allerede er kender innovationerne i skoen.

Salomon DRX Bliss allround running shoe
Salomon DRX Bliss allround running shoes
Salomon DRX Bliss allround running shoes
''Det er en overraskende behagelig løbesko, jeg mærker mig ekstremt godt tilpas i. DRX har også en fin afvikling på grund af sålens rocker-udformning.''

Daan Glorie – Produktekspert

Salomons egne ord

Gatien Airiau (produktekspert hos Salomon) om den nyeste DRX Bliss: “Denne sko har alt det, løbere ønsker i dag: maksimal dæmpning, men også støtte. Du får det samme Energy Foam som i Aero-kollektionen, men takket være det indbyggede Active Chassis bliver foden guidet. Det faste skum på siderne af skoen (vist i en lys farve) giver stabilitet uden at tilføje ekstra vægt.”

Salomon DRX Bliss i detaljer

Salomon DRX Bliss
Specialdesignet Engineered mesh

med en komfortabel hælkappe, der holder dine fødder godt på plads i skoen.

Energy Foam

giver let og responsiv dæmpning, der holder længe.

Active Chassis

Et fastere skum i mellemsålen guider afviklingen af dine fødder.

Skal jeg vælge DRX Bliss eller Aero Glide?

DRX Bliss og Aero Glide er begge allround sko til løb på vejen med maksimal dæmpning. Det afspejles i den meget tykke mellemsål, der giver uendelig komfort. DRX Bliss er lidt mere stabil på grund af skoens Active Chassis og er derfor ideel til de lange udholdenhedsløb, hvor trætheden altid lurer lige rundt om hjørnet. Så er det rart at kunne stole på en stabil løbesko.

3funktioner i DRX Bliss

Opsomming 1

Engineered Mesh med Sensifit-teknologi

Engineered Mesh har høj åndbarhed og holder dine fødder tørre og komfortable under alle forhold. Takket være Sensifit-teknologien er pasformen perfekt og fast omkring mellemfoden. Det betyder, at du ikke glider så let i løbeskoen. Hælkappen er forstærket i bunden, men er lidt mere fleksibel i toppen, så du ikke får irritation omkring akillessenen. Skokanten er tynd og smyger sig om dine fødder som et blødt tæppe.

Opsomming 2

Energy Foam

Salomon DRX Bliss har dæmpningsmaterialet Energy Foam. Vi kender allerede dette materiale fra Salomons trailsko. Energy Foam er et let, responsivt skum, der er fremstillet ved at kombinere EVA og Olefin (en syntetisk fiber). Det giver en blød og elastisk løbeoplevelse. Salomon DRX Bliss har et tykt lag Energy Foam, hvilket er rart til rolige træningspas og længere distancer.

Opsomming 3

Active Chassis

Hvad med stabiliteten i DRX Bliss? Salomon har valgt et Active Chassis-system, hvor der er valgt to typer skum i mellemsålen, nemlig Energy Foam og et lidt fastere EVA-materiale. Det gør, at dine bliver guidet fødder uden ekstrem korrigering eller en korrektionsblok.  Det skaber en naturlig afvikling for dine fødder med den helt rette støtte.

GODE RÅD TIL ROTATION AF FORSKELLIGE Salomon-SKO

Sko-rotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis, og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Vi anbefaler DRX Bliss til dine rolige træningspas og lange distancer. Salomon Aero Blaze er en ideel allrounder, der giver dig mulighed for at løbe både langsomme og hurtige træningsture. Leder du efter en sko til intervaltræning og hurtige udholdenhedsløb? Så bør du helt sikkert overveje Salomon Aero Volt, da denne model er let og responsiv. Eller har du planer om snart at sætte en personlig rekord i halv- eller helmaraton? Så skal du gå efter S/Lab Phantasm. Denne konkurrencesko har en kompositfiberplade og energisk Energy Foam for maksimal energireturnering.

ROTATION AF FORSKELLIGE Salomon-SKO

Test af Salomon DRX Bliss

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Læs Daan Glories resultater her.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer DRX Bliss

Offset
8 mm (34 mm hæl og 26 mm forfod)
Vægt
266 gram herre-model / 222 gram dame-model
Løbertype
Løbere med overpronation
Skotype
Allround løbesko
Dæmpningstype
Energy Foam

Fit

“Salomon er kendt for deres Sensifit-teknologi, som er de ekstra forstærkninger omkring mellemfoden, som holder din fod på plads i skoen. Dette mærker jeg også i DRX Bliss, hvor lockdown i skoen er perfekt med det samme uden at klemme. Skoens kant er fin og tynd, mens hælkappen er forstærket med en god mængde dæmpning. Det giver mig masser af komfort, så snart jeg tager skoen på. Meshen i forfoden giver rigtig god ventilation, selv under min varme løbetræning i morges. I hælen føler jeg, at Active Chassis giver støtte, men uden at irritere.”

Salomon DRX Bliss fit

Stride

“Sko til overpronation kan nogle gange føles lidt klodsede og tunge, men det er ikke tilfældet med DRX Bliss. Med kun 266 gram for herre-modellen er det faktisk en af de letteste allround-løbesko, der findes. Det er en overraskende behagelig løbesko, som jeg føler mig ekstremt godt tilpas i. DRX har også en fin afvikling på grund af sålens rocker-udformning. Hælen og forfoden er let hævede, så man bliver ført fremad, næsten som i en gyngestol. Energy Foam føles afbalanceret og har ikke en udpræget hoppende fornemmelse. Denne løbesko er velegnet til både hæl-, midtfods- og forfodsløbere på grund af det 8 mm høje offset og sålens runding.”

Salomon DRX Bliss stride

Stability

“Active Chassis er et smart koncept fra Salomon, der guider foden uden en tung korrektionsblok i skoen. Under mine lange udholdenhedsløb løber jeg jævnt og føler hverken irritation eller trykpunkter nogen steder. Korrektionssystemet minder lidt om det fra Brooks Adrenaline-modellen, hvor man har valgt et GuideRails-system. På grund af sin stabilitet er DRX Bliss også den perfekte løbesko til nybegyndere. Ofte er tærsklen for belastning lavere hos nybegyndere, så de har brug for lidt mere støtte. Og måske sørger DRX Bliss også for, at du snart bliver bidt helt af at løbe!”

Salomon-Schuhrotation

Salomons kollektion af allround-løbesko

Salomon er selvfølgelig det ultimative trailmærke, men i de seneste 2 år har de udvidet deres allround skokollektion til løb på vej mere og mere. En af de mest populære modeller er Aero Glide, da denne løbesko har maksimal komfort. Med lanceringen af DRX Bliss har Glide nu fået en stabilitetsbror, der giver den samme komfort, men med mere guiding under afviklingen af din fod. Aero Blaze er den mest alsidige sko i kollektionen og er skabt til både hurtige intervaller og rolige udholdenhedsløb. Salomons ægte temposko er Aero Volt. Denne løbesko er let, dynamisk og giver masser af solid kontakt med underlaget.

Slutspurten

Salomon udvider hurtigt deres kollektion af allround-sko. Den seneste tilføjelse, DRX Bliss, er lidt af en ny spiller i deres sortiment, da Salomon ikke før har haft en sko til løb på vej, som er skabt til løbere med overpronation. Med denne sko imødekommer Salomon løbernes behov og viser, at de kan lave en moderne og stabil sko. Deres ekspertise fra stierne kommer nu i brug til deres landevejsmodeller. Og det er godt nyt for de “gamle” Salomon-fans, men også for den nye løber, der er ved at opbygge sin kondition. Det skyldes, at DRX Bliss er indbegrebet af komfort og stabilitet, samlet i én løbesko.

DRX Bliss minder om Saucony Tempus og Asics Kayano 30. Det er også løbesko til overpronation med maksimal dæmpning til hverdagstræning. DRX Bliss er mindre velegnet til tempotræning og intervaller.

Er du lige så begejstret som os? Så tjek DRX Bliss ud i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.