Skip to main content

Review

adidas Adizero Adios Pro Evo 1 – Adidas’ letteste konkurrencesko til dato

Mød adidas Adizero Adios Pro Evo 1, adidas’ letteste konkurrencesko til dato. Vælg de hurtigste konkurrencesko til dit hurtigste løb. Løb hurtigere end nogensinde, og sæt nye rekorder. En innovativ overdel, forbedret dæmpningsmateriale og en unikt designet ydersål. Er du klar til revolutionen?

Adizero Adios Pro Evo 1 vil være tilgængelig fra den 4. april.
Indtast din e-mailadresse, og du vil være den første til at vide, hvornår skoene ankommer!

Shop adidas Adizero Adios Pro Evo 1

3grunde til, at adidas Adizero Adios Pro Evo 1 er den rette sko til dig

Opsomming 1

Du har ønsker om at sætte en personlig rekord på et maraton snart

adidas Pro Evo 1 er designet til dit hurtigste maraton nogensinde. Det er adidas’ letteste konkurrencesko til dato. Vægt spiller en ekstremt stor rolle, når det handler om at løbe hurtigere. Indtil nu har vi set konkurrerende mærker med konkurrencesko på ned til 175 gram, men adidas Pro Evo vejer faktisk kun 138 gram!

Opsomming 2

Du er nysgerrig efter at prøve den mest innovative konkurrencesko

adidas-teamet har brugt to år på at udvikle Adizero Adios Pro Evo 1, hvilket har resulteret i den letteste adidas-konkurrencesko med de bedste innovationer. Mellemsålen består af en opdateret sammensætning af dæmpningsmaterialet LightstrikePRO. Overdelen i Celermesh er tyndere, og ydersålen har fået et opdateret design. Den største ændring ses i forfodens rocker-form, der nu giver dig endnu mere fart.

Opsomming 3

Du kan lige nu løbe et maraton på 3 timer og 30 minutter eller under

Vi anbefaler Adios Pro Evo 1 til løbere, der kan løbe maraton-distancen på maksimum 3 timer og 30 minutter. Så vil du få mest gavn af det dæmpende materiale og forfodens rocker.

“Dette er en gamechanger blandt konkurrencesko. Vi har aldrig set en carbonsko, der kun vejer 138 gram”

Daan Glorie – Produktekspert

Sko, der slår verdensrekorden

Adizero Adios Pro Evo 1 har bevist, hvor hurtig den faktisk er. Etiopiske Tigist Assefa slog verdensrekorden med tiden 2:11:53 ved Berlin Marathon 2023. En forbedring på ikke mindre end 2 minutter. Hendes kommentar efter løbet var: “Adizero Adios Pro Evo 1 gav mig det ekstra boost i dag til at slå verdensrekorden. Jeg er super glad.” Desuden forbedrede Amanal Petros den tyske nationale maratonrekord med tiden 2:04:58. Det var en forbedring af hans egen nationale rekord med 1,5 minutter. Han løb også i den letteste carbonsko, adidas nogensinde har lavet.

Assefa Berlin

Om Adizero

adidas Adizero-kollektionen består af tempo- og konkurrencesko til at sætte nye personlige rekorder. adidas Adizero Adios Pro Evo 1 er det seneste skud på stammen i Adizero-serien. Adizero-løbesko er kendetegnet ved de bedste skummaterialer, letvægtsdesign og innovative nye teknologier som blandt andet Carbon EnergyRods.Gør dig klar til en revolution inden for hastighed, og skru op for dit potentiale på alle løbedistancer.

adidas Pro Evo 1 i detaljer

Ny letvægtsoverdel

i mesh for optimal åndbarhed og vægtbesparelse

Revolutionerende LightstrikePRO, et letvægts dæmpningsmateriale

med maksimal energiudnyttelse

Carbon Energy Rods

forbedrer stabiliteten og øger energireturneringen

Nydesignet ydersål

giver et optimalt greb under alle forhold

Hvordan blev Adizero Adios Pro Evo 1 udviklet?

Vi har talt med adidas’ Senior Product Manager, Charlotte Heidmann, om den nyeste Adios Pro Evo 1. Udviklingen af Adizero Adios Pro Evo 1 tog omkring 2 år. I løbet af denne periode blev 7 forskellige prototyper testet af topatleter i forskningslaboratoriet i Tyskland samt under træningssessioner i Kenya. Hver prototype fokuserede på et forskelligt aspekt af skoen. I de tidlige udviklingsfaser blev der testet et nyt skum, og senere skiftede fokus til overdelen og den slidstærke sål. De bedste materialer og innovationer fra Adizero-kollektionen blev brugt til at skabe adidas Adizero Adios Pro Evo 1. Atleterne fandt frem til, at den største forbedring hovedsageligt var at justere forfodens hældrop. Den olympiske maratonmester Peres Jepchirchir og den dobbelte Major-vinder Benson Kipruto testede skoen intensivt. Disse topatleter skiftede Pro Evo 1 ud med andre konkurrencesko som Takumi Sen 9 og Adios Pro 3. Det gav dem mulighed for tydeligt at mærke forskellen med Pro Evo 1 og give den bedste feedback. De bedste løbere i verden kan ikke vente med at løbe i denne løbesko. Vi kommer til at se denne konkurrencesko i aktion for første gang ved Berlin Marathon 2023.

3egenskaber i adidas Adizero Adios Pro Evo 1

Opsomming 1

Letvægts Celermesh-overdel

Den nydesignede letvægtsoverdel i mesh reducerer vægten og giver optimal åndbarhed til dine fødder. Denne overdel er en videreudvikling af Celermesh-materialet, som tidligere er set på andre Adizero-konkurrencesko. Konstruktionen af hælkappen fra Pro 3 kan også ses i Pro Evo 1 – en konstruktion, der giver god støtte omkring anklerne. Denne konkurrencesko har ingen indersål, hvilket sparer vægt og gør det muligt at få plads til mere skum under foden.

Opsomming 2

EnergyRods med aggressiv rocker-sål

adidas har forsket meget i den optimale placering af forfodens rocker-udformning. Det betyder, at forfoden er hævet til en mere aggressiv afvikling, der også forbedrer ‘løbeøkonomien’. Forfodsrockeren er nu placeret i 60% af skoens længde, hvilket ud fra resultaterne fra forskningslaboratoriet og de praktiske tests i Kenya, er den perfekte placering af sålens kurve. Sammenlignet med andre konkurrencesko ligger hældroppet meget mere mod midtfoden. Der er brugt den samme EnergyRods-konstruktion i mellemsålen som i de andre Adizero-konkurrencesko. EnergyRods følger anatomien i forfoden, returnerer en masse energi og giver en øget fleksibilitet. Som et resultat oplever du et meget energisk og reaktivt afsæt.

Opsomming 3

Nyt design af ydersålen

Ydersålen på Adios Pro Evo 1 er lavet af en ny flydende gummiblanding, der giver optimalt greb med en markant reduceret vægt. Der er tilføjet to gummistriber på hælen for forbedret holdbarhed og greb ved landing.

Adidas Adizero Adios Pro 3 versus Adizero Adios Pro Evo 1

adidas Adizero Adios 3 er konkurrenceskoen med carbon og superfoam, der kan bruges til både træning og konkurrenceløb. Brug skoen til tempotræning, intervaller og til den store løbedag, hvor du vil løbe din hurtigste tid. Adizero Adios Pro Evo 1 er designet til kun at blive brugt under det ultimative løb, hvor du vil sætte din nye personlige rekord. Så brug ikke denne sko til interval- eller hastighedstræning, da det vil slide for meget på skoen.

Test af adidas Adizero Pro Evo 1

Alle vores løbesko bliver testet af vores egen ekspert. Læs snart om Daan Glories resultater her.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer adidas Adizero Adios Pro Evo 1

Offset
6 mm
Vægt
ca. 138 gram
Løbertype
Neutral løber
Skotype
Konkurrencesko
Dæmpningstype
Lightstrike PRO (fornyet sammensætning)

adidas Adizero-kollektionen

adidas Adizero er en kollektion af løbesko med fokus på fart. I oversigten nedenfor zoomer vi yderligere ind på adidas’ konkurrencesko. Takumi Sen 9 er konkurrenceskoen til 5 og 10 km med en LightstrikePRO-mellemsål ogEnergyRods med carbon. adidas Adizero Adios Pro 3 er den alsidige konkurrencesko, som du også kan løbe hurtige træningspas med. Vil du have en konkurrencesko med maksimal dæmpning og mere carbon? Så er Adizero Prime X 2 den bedste konkurrencesko til dig, da denne model har en carbonplade, EnergyRods og en 50mm tyk mellemsål. Den nyeste Adios Pro Evo 1 er konkurrenceskoen, du kun bør bruge under dit ultimative løb for at slå rekorder.

Slutspurten

adidas Adizero Adios Pro Evo 1 er en ægte “game changer”. Aldrig før har vi set en så let konkurrencesko med superfoam og carbon. Vi er overbeviste om, at denne sko vil forbedre både personlige, nationale og verdensrekorder. Brug denne model til det konkurrenceløb, du har trænet til i månedsvis. Mærk fordelene af de nyeste innovationer, og oplev maksimal energiudnyttelse med minimal vægt på dine fødder. Vi anbefaler ikke denne sko til intervaltræning eller hurtige udholdenhedsløb.