Skip to main content
adidas Adizero Prime X 2 Strung running shoes
adidas Adizero Prime X 2 Strung race shoes

Review

adidas Adizero Prime X 2 Strung – Den ultimative maratonsko

Adidas Adizero Prime X 2 Strung tager din fart til nye højder. Med en ny dæmpning i forfoden og to carbonplader er dette en af de hurtigste konkurrencesko. Lad dig overraske af denne innovative racer, og gå benhårdt efter en ny personlig rekord. adidas Prime X 2 bryder alle regler, så du oplever maksimal energireturnering og fremdrift. Er du klar, parat til start?

Shop Adizero-Prime-X-2-Strung
adidas Adizero Prime X 2 Strung running shoes

3 Grunde til, at adidas Adizero Prime X 2 Strung er den rette sko for dig

Opsomming 1

Du leder efter en carbonsko til halv- og helmaraton

Adidas Prime X 2 Strung er designet til halv- og helmaraton. Den 50 mm tykke mellemsål giver ikke kun masser af dæmpning, men også enormt meget energireturnering. Det er rart, når du skal løbe lange distancer som halv- og helmaraton. Sammenlignet med den tidligere version, er Prime X 2 blevet meget mere stabil med to dens to carbonplader og en bredere ydersål. Det giver dig også fremdrift, hvis du støder på muren.

Opsomming 2

Du er altid ude efter de nyeste innovationer, der kan gøre dig hurtigere

Skoen ser ikke kun ud til at være meget innovativ og hurtig, den er det rent faktisk! adidas Adizero Prime X 2 Strung har to carbonplader, tre lag Lightstrike Pro-skum og et innovativt Energy Core-skum i forfoden. Resultatet er, at du oplever maksimal energireturnering for hvert skridt, du tager. Lightstrike Pro dæmper stødet fra landingen, og gør dig meget mindre træt efter at have løbet en lang distance.

Opsomming 3

Du er en neutral løber med en god mængde løbeerfaring

Den tykke mellemsål og meget responsive Lightstrike Pro-dæmpning gør denne carbonsko lidt mindre egnet til løbere, der har brug for støtte. Vi anbefaler denne konkurrencesko til den neutrale løber med lidt erfaring i halvmaratonløb. En mere erfaren løber har bedre belastningskapacitet og kan derfor bruge Prime X 2 Strung under sit rekordløb.

adidas Adizero Prime X 2 Strung
adidas Adizero Prime X 2 Strung running race shoes
adidas Adizero Prime X 2 Strung running race shoes
"adidas Adizero Prime X 2 Strung har to carbonplader, tre lag Lightstrike Pro-skum og et innovativt Energy Core-skum i forfoden.”

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du?

Triatleten Patrick Lange blev nummer to ved den prestigefyldte Challenge Roth i 2023. Det er en Ironman, hvor atleterne svømmer 3,8 km, cykler 180 km og løber et maraton til sidst. Patrick Lange løb i en prototype af adidas Prime X 2 Strung til den hurtigste maratontid, der nogensinde er løbet i en Ironman. Det lykkedes ham at gennemføre de 42,2 km på 2:30:27, hvilket gjorde ham 5 sekunder hurtigere end tidligere rekord. Denne tid talte på trods af den tykke sål, da triatlonverdenen stadig har andre regler for sko.

adidas Adizero Prime X 2 Strung i detaljer

adidas Adizero Prime X 2 Strung
Innovativ Strung-overdel

med 50% genanvendte materialer giver en fleksibel og let pasform

Tre lag Lightstrike Pro-skum

for maksimal energireturnering

Carbonplade i hælen

og EnergyRods i forfoden giver et energisk og reaktivt afsæt

Continental-ydersål

giver et sikkert greb og trækkraft på al slags underlag

adidas’ egne or

“Prime X 2 Strung har innovative teknologier og er designet, så den ikke støder på begrænsninger fra internationale regler og derfor kan denne konkurrencesko tilbyde flere præstationsorienterede funktioner.” Kort sagt har adidas brugt hele deres arsenal af innovationer for at skabe den ultimative løbesko, og dette er måske en af de mest innovative løbesko i år!

4 Egenskaber i adidas Adizero Prime X 2 Strung

Opsomming 1

Strung-Overdel

Hvad er Strung egentlig for noget? Strung er en tekstilinnovation, hvor nylontråde er lagt oven på hinanden på en særlig måde for at give en optimal pasform. Den største fordel ved Strung er, at det er let, men meget stærkt på samme tid. Som et resultat giver det en sømløs form omkring foden med god støtte. Strung er udviklet på baggrund af mange fodscanninger og -studier. Det betyder, at alle løbere vil mærke forstærkning omkring mellemfoden og hælen, men samtidig fleksibilitet i forfoden. Overdelen er sammensat af forskellige genbrugsmaterialer og indeholder minimum 50% genbrugsmaterialer. Endelig har Prime X 2 Strung en strikket skotunge, der er designet til at forhindre, at foden glider i skoen.

Opsomming 2

Lightstrike Pro og Energy Core-skum

Adizero Prime X 2 Strung har ikke mindre end hele tre lag Lightstrike Pro-skum, hvilket bringer sålens tykkelse op på 50 mm. Ifølge den officielle internationale atletikunion er dette ikke lovligt at bruge, så husk det, når du vil kæmpe for titler eller rekorder under konkurrenceløb. Vi kender dæmpningsmaterialet fra bl.a. Adios Pro 3, og det giver det største energiudbytte i adidas’ kollektion. I forfoden findes et helt nyt skum, som adidas aldrig har brugt før. Dette skum hedder Energy Core og er placeret i forfoden mellem to lag Lightstrike Pro. Energy Core er endda lidt lettere og mere responsivt, så du vil opleve ekstra fremdrift i forfoden.

Opsomming 3

To carbonplader

Prime X 2 Strungs mellemsål er beriget med to carbonplader, der samles omkring midtfoden og fortsætter til forfoden. Carbonpladerne er designet til at skabe en platform for øget reaktionsevne. Dermed afviger adidas også fra den internationale atletikunions regler, da der egentlig kun bør være én carbonplade i en løbesko. Mendenne konstruktion giver dig et ekstra fartboost under lange og intensive træningspas.

Opsomming 4

Ydersål i Continental-gummi

adidas har i årevis samarbejdet med Continental om at skabe den bedste ydersål. Det gælder også adidas Adizero Prime X 2. Erfaringerne fra Adios Pro 3 har bidraget til den anden version af Prime X. Vi ser, at ydersålen er blevet bredere for at give bedre stabilitet, og tilføjelsen af Continental-gummi giver optimalt greb og holdbarhed. Brug denne hurtige sko ikke kun på den store løbedag, men også under intervaller eller lange og hurtigere udholdenhedsløb. Der er ingen grund til at bekymre sig om, at sålen hurtigt bliver slidt.

adidas Adizero Adios Pro 3 versus Adizero Prime X 2 Strung

Adizero Adios 3 og Prime X 2 er begge konkurrencesko, der egner sig til halv- og helmaraton. Men hvad er forskellen? Adios Pro 3 har en 39,5 mm tyk mellemsål, mens den på Prime X 2 er hele 50 mm. Det betyder, at Prime X 2 har endnu mere dæmpning og energireturnering. Prime X 2 Strung har også et lidt tykkere lag af Continental-ydersålen, hvilket gør den lidt mere holdbar. Adios Pro 3 er en smule lettere og mere dynamisk, så du kan bruge denne sko til alle løbedistancer.

Gode råd til rotation af forskellige adidas-sko

Sko-rotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis, og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Vi anbefaler adidas Ultraboost Light til dine træningspas i roligt tempo, samt de længere distancer. Adidas Solarglide 6 er den ideelle allrounder, som du kan bruge til rolige og hurtige løbeture. Er du på udkig efter en sko til intervaller og hurtige udholdenhedsløb? Så bør du helt sikkert overveje adidas Boston, da dennemodel har indbyggede Carbon Energy Rods, som gør skoen super let og meget responsiv. Eller har du planer om snart at sætte en ny personlig rekord? Så skal du gå efter adidas Adios Pro 3. Denne konkurrencesko har EnergyRods med carbon og to lag Lightstrike Pro-skum for maksimal energireturnering. Denne konkurrencesko er velegnet til alle distancer på grund af dens stabile natur.

Test af adidas Adizero Prime X 2 Strung

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Læs snart Daan Glories resultater her.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer adidas Adizero Prime X 2 Strung

Offset
6,5 mm
Vægt
ca. 315 gram
Løbertype
Neutral løber
Skotype
Konkurrencesko
Højde ved hæl/forfod
50 mm / 43,5 mm

Gode råd til rotation af forskellige adidas-sko

Sko-rotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis, og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Vi anbefaler adidas Ultraboost Light til dine træningspas i roligt tempo, samt de længere distancer. adidas Solarglide 6 er den ideelle allrounder, som du kan bruge til rolige og hurtige løbeture. Er du på udkig efter en sko til intervaller og hurtige udholdenhedsløb? Så bør du helt sikkert overveje adidas Boston, da dennemodel har indbyggede Carbon Energy Rods, som gør skoen super let og meget responsiv. Eller har du planer omsnart at sætte en ny personlig rekord? Så skal du gå efter adidas Adios Pro 3. Denne konkurrencesko har EnergyRods med carbon og to lag Lightstrike Pro-skum for maksimal energireturnering. Denne konkurrencesko er velegnet til alle distancer på grund af dens stabile natur.

Slutspurten

Med opdateret dæmpning i forfoden, to carbonplader og en innovativ letvægtsoverdel er Prime X 2 Strung virkelig et mesterværk, når det gælder tekniske gadgets. Den forbedrede stabilitet gør denne hurtige sko velegnet til flere løbere. Vi anbefaler ikke Prime X 2 Strung til langsomme udholdenhedsløb eller nybegyndere.

adidas Adizero Prime X 2 Strung kan sammenlignes med Nike Air Zoom Alphafly Next% og New Balance FuelCellSuperComp Trainer V2. Dette er også konkurrencesko med lidt mere dæmpning samt en carbonplade. Alle disse løbesko med carbonplader er velegnede til hurtig træning og konkurrence.

Er du lige så begejstret som os? Så tjek adidas Adizero Prime X 2 Strung i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.