Skip to main content
HOKA Gaviota 5
HOKA Gaviota 5 running shoe

Review

HOKA Gaviota 5 – – Maksimal dæmpning til løbere med overpronation?

Med HOKA Gaviota 5 er du garanteret maksimal komfort og god støtte. Den nyeste model er lettere og har fornyet dæmpning, så du kan nyde at løbe de lange distancer. Hvad er nyt i denne sko? Og er denne model den rigtige til dig? Læs det hele i vores blog.

Shop kvinderShop mænd
HOKA Gaviota 5 running shoe

3 Grunde til, at HOKA Gaviota 5 er den rette sko til

Opsomming 1

Du er en løber med lidt tungere kropsbygning

HOKA Gaviota 5 er den ideelle løbesko til løberen med en lidt tungere kropsbygning grundet dens stabilitet og meget gode dæmpning. Gaviota 5 er også en smule bredere i forfoden, da tungere løbere generelt også har bredere eller mere synkende fødder.

Opsomming 2

Som nybegynder inden for løb prioriterer du god dæmpning

Med den rette mængde dæmpning kan du løbe korte og lange distancer i fuld komfort. Dæmpning kan reducere belastningen på kroppen og gøre løbeoplevelsen meget mere behagelig. HOKA Gaviota 5 har en tyk mellemsål på 36 mm i hælen i herre-modellen og 34 mm i dame-modellen. Det gør, at du mærker mindre til brostenene og oplever fornemmelsen af at løbe på en blød madras.

Opsomming 3

Du løber ofte halve og hele maraton

Jo længere du løber, desto vigtigere er dæmpningen. Den tykke CMEVA-mellemsål og H-Frame gør dette til en meget fin løbesko til både halv- og helmaraton. Selv hvis du bliver lidt træt, vil Gaviota 5 give dig støtte på de helt rigtige steder. Du kan endda løbe ultradistancer i Gaviota 5 på grund af dens stabilitet.

HOKA Gaviota 5 running shoe
HOKA Gaviota 5 running shoes
HOKA Gaviota 5 running shoes
“HOKA Gaviota 5 giver maksimal dæmpning til løbere med overpronation. Denne model er især velegnet til lange distancer som maraton og ultraløb."

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du?

Alle HOKA-løbesko har en fremdrifts-teknologi. HOKA kalder dette for “Meta-Rocker”. Sålen på løbeskoene har en buet udformning, der forhindrer dig i at lande helt fladt. Skoens runding hjælper med at afvikle fødderne. Dukan sammenligne det med den jævne bevægelse som du ser i hjulene på din cykel. Resultatet er, at du ved hvert skridt oplever et godt afsæt.

HOKA Gaviota 5 i detaljer

HOKA Gaviota 5 structure
Overdel

i Engineered Mesh fremstillet af genbrugsmaterialer

Otholite indlægssål

giver en blød og behagelig følelse i skoen

H-Frame

giver støtte og stabilitet ved hvert eneste skridt, du tager

Durabrasion-gummi

giver god holdbarhed og solidt greb

Skal jeg vælge HOKA Gaviota eller HOKA Arahi?

HOKA har to modeller til løbere med overpronation, nemlig Arahi og Gaviota. Hvilken model synes vi, at du skal vælge? HOKA Arahi er til løbere med let overpronation, mens Gaviota egner sig bedst til løbere, der synker lidt kraftigere ned med ankel og knæ. Gaviota er også lidt bredere i forfoden og har mere dæmpning end Arahi. Foretrækker du en mere let løbesko? Så er HOKA Arahi det perfekte valg for dig.

3 Egenskaber i HOKA Gaviota 5

Opsomming 1

Engineered Mesh overdel

Gaviota 5 føles virkelig blød på fødderne takket være overdelen i Engineered Mesh. Kanten på skoen har en ekstra foring, der omslutter hælen og forhindrer tryk på akillessenen. Skotungen er fastgjort og giver god lockdown i skoen. Takket være løkken bag på skoen kan du nemt tage skoen af og på.

Opsomming 2

Forbedret CMEVA-mellemsål

Udviklingen i HOKA Clifton og Bondi ses nu også i 5. generation af HOKA Gaviota. Mellemsålen består nu af CMEVA-materialet, som er det blødeste skum, der hidtil er brugt i HOKAs løbesko til overpronation. Som et direkte resultat heraf vil du opleve mere komfort, når du løber korte og lange distancer.

Opsomming 3

H-Frame giver støtte og stabilitet

Traditionelle stabilitetssko havde ofte en tung korrektionsblok under foden, hvilket gjorde, at dæmpningen føltes lidt stivere end i de neutrale løbesko. HOKA Gaviota er designet med et innovativt koncept, hvor hele ydersiden af ydersålen er lavet af et lidt hårdere skummateriale. Designet af dette koncept ligner bogstavet H og fremstår i en anden farve. Desuden ligger din fod nede i skummaterialet i stedet for oven på det, hvilket giver ekstra stabilitet for hvert skridt, du tager.

Hvor holdbar er HOKA Gaviota?

Overdelen i Engineered mesh i HOKA Gaviota 5 er lavet af genbrugsmaterialer. Det vil sige materialer, der ikke kræver nye ressourcer. HOKA gør dette for at reducere deres belastning af miljøet. Derudover har HOKA en række bæredygtige mål frem mod 2030. For eksempel ønsker de at bruge mindre oliebaseret plast-materiale. Siden 2016 har HOKA reddet 802.000 træer ved at bruge genbrugspapir, og i slutningen af dette år vil deres distributionscenter i Californien være helt affaldsfrit.

Der HOKA Gaviota 5 im Test

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Læs om vores produktekspert Daan Glories erfaringer her.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer HOKA Gaviota 5

Offset
6 mm
Vægt herre-model
ca. 310 gram
Vægt dame-model
ca. 259 gram
Løbertype
Overpronerende løber
Skotype
Allround løbesko

Kollektionen af HOKA allround løbesko

Hvilken HOKA allround løbesko skal du vælge? Først skal du finde ud af, om din fodstilling er neutral eller med overpronation. Via vores Online Shoe Advisor kan du tage en test for at se, hvilken type løbesko du har brug for. Neutrale løbere kan vælge HOKA Clifton og Bondi. Clifton har en afbalanceret dæmpning og er velegnet til både korte og lange træningspas. Bondi har en lidt tykkere mellemsål og er populær blandt maraton- og ultraløbere på grund af dens komfortniveau. Du kan se HOKA Gaviota som Bondis stabile storebror. Denne model har et H-frame-støttesystem i kombination med det bløde CMEVA-dæmpningsmateriale. Men har du kun brug for let støtte? Så kan det være, at det er bedre at vælge HOKA Arahi, da denne model har en J-frame-konstruktion, der giver lidt mindre støtte.

Slutspurten

Den nyeste Gaviota har fået en større overhaling og er nu blevet meget lettere og blødere end forgængerne. Overdelen af genbrugsmaterialer er meget åndbar, og den opdaterede mellemsål har mere dæmpning end før. Løbere med overpronation, der er på udkig efter maksimal støddæmpning, behøver ikke lede længere. Hvis du vælger Gaviota 5, er du garanteret rigtig mange behagelige kilometer. Løb ubesværet lange distancer med god støtte, selv når du bliver træt. Denne sko er mindre velegnet til tempotræning og intervaller.

HOKA Gaviota 5 ligger i samme kategori som Saucony Tempus og adidas Adistar CS. Det er også to modeller af allround løbesko med masser af dæmpning og støtte.

Er du lige så begejstret som os? Så tjek HOKA Gaviota 5 ud i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.