Skip to main content
Saucony Triumph 21  allround running shoes
Saucony Triumph 21  allround running shoes

Review

Saucony Triumph 21 – Den bedste løbesko fra Saucony?

Mød den nyeste Saucony Triumph 21. Med en helt nydesignet overdel og den karakteristiske PWRRUN+ dæmpning er dette en af de mest komfortable løbesko nogensinde. Denne sko er til alle løbere, der ønsker at fåmere ud af deres daglige træningsture. Tag afsted på din løbetur, og løb triumferende mod målstregen.

Shop kvinderShop mænd
Saucony Triumph 21  allround running shoes

3 grunde til, at Saucony Triumph 21 er den rette sko til

Opsomming 1

Du vil kunne løbe mange kilometer

Triumph 21 er perfekt til lange udholdenhedsløb. Med det tykke lag PWRRUN+-materiale har skoen enmasse dæmpning, men returnerer også en stor mængde energi. Denne kombination gør det lettere at blive ved med at løbe.

Opsomming 2

Du foretrækker sko, der er lette i vægt

Sammenlignet med andre neutrale løbesko i kategorien med maksimal dæmpning er Triumph 21 meget let i vægt. Fordelen ved en let sko er, at det kræver mindre energi at løfte fødderne, hvilket gør det lettere at løbe hurtigere eller længere.

Opsomming 3

Du foretrækker en naturlig afvikling

Mange sko i kategorien med maksimal dæmpning har en meget tydelig rocker-udformning, der får dig til at “rulle af” skoen fra forfoden. I Triumph er hældroppet lidt mindre, hvilket giver en mere naturlig fornemmelse. Denne form giver dig også lidt mere føling med underlaget end i f.eks. en ASICS Nimbus.

Saucony Triumph 21  allround running shoes
Saucony runner
Saucony Triumph 21  allround running shoes
“Alt i alt er dette en af de bedste allround løbesko, jeg har testet i år."

Daan Glorie – Produktekspert

Skal jeg vælge Saucony Triumph eller Ride?

Saucony Triumph 21 og Saucony Ride 16 er begge neutrale, allround løbesko, men har forskellig dæmpning og afvikling. Saucony Triumph 21 har lidt mere dæmpning, og det skyldes den meget bløde PWRRUN+-mellemsål, som har lidt mere energireturing og højere komfort. Hvis du skal løbe længere distancer (10 km og derover), anbefaler vi Triumph 21. Saucony Ride 16 er mere stabil, har et lavere offset på 8 mm og giver mere kontakt med underlaget. Endelig er Ride ca. 20 gram lettere end Triumph.

Saucony Triumph 21 i detaljer

Saucony Triumph 21  allround running shoe
Strikket overdel

giver en blød og behagelig pasform

PWRRUN+ dæmpning

i hele sålens længde giver masser af energireturnering ved hvert skridt

XT-900 Carbon-gummi

med god holdbarhed og trækkraft under forskellige forhold

Tri-Flex-designet

i ydersålen sikrer fleksibilitet og en naturlig afvikling

Hvad er forskellen mellem Triumph og Tempus?

Saucony Triumph er lavet til den neutrale løber, mens Saucony Tempus er designet til løberen med overpronation. Det skyldes, at Tempus har en EVA-ramme omkring midtfoden, som giver stabilitet under løb. Begge sko er lavet til at løbe lange distancer.

3 egenskaber i Saucony Triumph 21

Opsomming 1

Fornyet strik-overdel

Hvad er forskellen på Triumph 20 og 21? Det er egentlig bare overdelen. Den fornyede, fladt strikkede overdel giver mere åndbarhed og bedre lockdown i skoen. Der er mere perforering for at holde fødderne komfortable og tørre, selv på varmere dage. Forfoden er lidt bredere, og materialet i overdelen strækker sig lidt mere sammen med dine fødder. Det nydesignede snøresystem giver komfort og styrke, når du har brug for det.

Opsomming 2

Ekstra blød PWRRUN+-mellemsål

PWRRUN+-teknologien er at finde i mellemsålen. Dette støddæmpningsmateriale har et højt energiudbytte og føles yderst blødt, når du løber langt. PWRRUN+ indersålen er med til at give den luksuriøse fornemmelse under foden. PWRRUN+-skummet er fremstillet af TPU (polyuretan), som er 28% lettere end det skum, der tidligere blev brugt i Sauconys løbesko.

Opsomming 3

XT-900 Carbon ydersål i gummi

Den tynde ydersål på Triumph 21 er lavet af XT-900 carbon-gummi. Denne type gummi giver fantastisk greb og god holdbarhed. Du kan roligt løbe mellem 600 og 800 km på Triumph 21. Det afhænger naturligvis af din løbestil og det underlag, du løber på.

Saucony Triumph RFG

Saucony Triumph RFG er den mere miljøvenlige version af Triumph 21. RFG er forkortelsen for Sauconys slogan: “Run for Good”. Triumph RFG’s design fokuserer på at bruge mere miljøvenlige materialer. For eksempel er der valgt plantebaserede farvestoffer og genbrugsmaterialer til overdelen. PWRRUN BIO+ mellemsålen består af 55% majs, en genanvendelig ressource, og reducerer dermed behovet for plastik. På trods af andre materialer giver Triumph RFG den samme dæmpning og energireturnering som Triumph 21. Der er også valgt naturlige materialer til ydersålen. Den består f.eks. af 80% naturgummi, som vil ændre udseende med tiden. Hvis du vælger Triumph RFG, vil du starte din næste træningstur og påvirke vores verdens fremtid med en god følelse.

Gode råd til rotation af forskellige Saucony-sko

Sko-rotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis, og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Saucony Triumph 21 er den ideelle løbesko til langdistanceløb. Så hvilken Saucony-sko kan du bruge sammen med den? Vælg for eksempel Saucony Kinvara, en ideel sko til (korte) intervaller og banetræning. Du kan også vælge Saucony Endorphin Speed 3, da denne tempo-sko er ideel til lange tempoløb op til et (halv-) maraton. Eller vil du have en Saucony-carbonsko til at knuse din nuværende PR? Så er Saucony Endorphin Elite din nye konkurrencesko.

Test af Saucony Triumph 21

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Læs Daan Glories resultater her.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer Saucony Triumph 21

Offset
10 mm (37mm hæl/27mm forfod)
Vægt herre-model
ca. 278 gram
Vægt dame-model
ca. 250 gram
Løbertype
Neutral løber
Skotype
Allround løbesko

Fit

„Jeg lægger straks mærke til, at Triumph 21 er mere behagelig på foden end forgængeren. Det skyldes den bedre lockdown omkring mellemfoden og den gode plads i forfoden. Der er færre overlays, så jeg får ikke varme fødder, når jeg løber. Nogle gange er en strikket overdel meget slap, men det er ikke tilfældet med Triumph. Den tynde snørelukning gør, at jeg hurtigt kan tage skoen af og på, hvilket er meget rart.“

Saucony Triumph 21 Fit

Stride

„Jeg løb over 800 km i Triumph 20, og jeg er glad for, at Triumph 21 har det samme dæmpningssystem. PWRRUN+ giver maksimal dæmpning, men samtidig føler jeg stadig rigtig god kontakt med underlaget. Jeg synes, at skoen er let, og når jeg løber, får jeg en “bouncy følelse”. Triumph 21 kan bedre sammenlignes med en trampolin end en blød madras. Jeg føler ihvertfald, at den føles mere som en trampolin end en madras. Så jeg får mere energi tilbage, hvilket er rart på lange udholdenhedsløb fra 15 km og op. Tri-Flex-designet på ydersålen giver dine fødder mulighed for at slappe naturligt af. Jeg følte Triumph 21 var meget stabil, selv når jeg blev lidt træt under de lange distancer. Alt i alt er dette en af de bedste allround løbesko, jeg har testet i år.“

Saucony Triumph 21 Stride

Use

„Jeg anbefaler at bruge Triumph 21 til lange distancer og daglig træning. Denne sko er mindre velegnet til tempotræning og intervaller. Det skyldes, at den tykke mellemsål gør det muligt at løbe mindre reaktivt. I så fald er det bedre at vælge Saucony Endorphin Speed, da denne model har en nylonplade til stabilitet og hurtigt løb. Hvis du er træt efter et hårdt løb i weekenden, er dette også en god sko til restitutionstræning, hvor tempoet bare ikke er alfa og omega.”

Saucony Triumph 21 Stride

Kollektionen af Saucony allround sko

Hvilken Saucony-løbesko er den rette sko til dig? Det afhænger af, om du har en neutral fodstilling eller har tendens til overpronation under løb. Ved overpronation synker din ankel og knæ lidt indad under løb. Saucony Ride og Triumph er Sauconys allround løbesko til både korte og lange distancer. Triumph har den bedste dæmpning i Sauconys kollektion. Endorphin Shift er kendetegnet ved det lavere offset på 4 mm kombineret med en tyk mellemsål af PWRRUN-skum. Hvis du er på udkig efter en tempo-sko, som du også kan bruge som løbesko, skal du helt sikkert overveje den lette Saucony Kinvara.

Slutspurten

“Hvordan gør man en god løbesko endnu bedre?” Det var i hvert fald, hvad de tænkte hos Saucony. Og med ændringerne i overdelen i Triumph 21 ser vi, at de har formået at gøre denne neutrale allrounder endnu bedre. Det har resulteret i bedre lockdown i skoen og optimal åndbarhed for dine fødder. Triumph 21 er designet til langdistance-entusiaster. Denne løbesko er mindre egnet til intervaltræning på grund af den tykke og bløde mellemsål.

Saucony Triumph 21 er i samme kategori som ASICS Nimbus 25 og adidas Ultraboost Light. Det er også allroundløbesko med masser af dæmpning til den neutrale løber.

Er du lige så begejstret som os? Så tjek Saucony Triumph 21 ud i vores webshop. Sidder du tilbag emed spørgsmål? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundenservice.