Skip to main content
Saucony Kinvara Pro running shoes
Saucony Kinvara Pro header mobile

Review

Saucony Kinvara Pro – også til almindelige løbeentusiaster

Se dig omkring i startfeltet til et konkurrenceløb – du er omgivet af superhurtige konkurrencesko med carbonplader og superlet skum. Saucony Kinvara Pro bruger teknikkerne fra de superhurtige carbonsko, der dominerer landevejsløb, men har også taget hensyn til løberen, der tager det en anelse mere med ro, og har brug for lidt mere stabilitet. Er du i tvivl, om Kinvara Pro er den rigtige sko for dig? Så læs videre i vores anmeldelse!

Shop kvinderShop mænd
Saucony Kinvara Pro running shoes

3Grunde til, at Saucony Kinvara Pro er den rette sko til dig

Opsomming 1

Du leder efter en sko med carbon, der stadig er stabil

Mange af carbonskoene på markedet i dag har en tyk skive af superblødt skummateriale med en carbonplade i midten. Det får skoene til at returnere meget energi, men gør dem samtidig meget ustabile. Det gør skoene mindre velegnede til løbere, der har tendens til at synke lidt i ankel og fod. De to forskellige lag skum i Kinvara Pro sikrer, at du under foden har den bløde og responsive fornemmelse af en konkurrencesko, men under pladen er der et fastere skum, der giver stabilitet.

Opsomming 2

Du er på udkig efter en alsidig løbesko

Takket være kombinationen af PWRRUN PB og det ‘almindelige’ PWRRUN-skum kan Kinvara Pro bruges til rigtig mange forskellige slags løb. Til din daglige løbetur erskoen dæmpet og stabil nok, men dens høje energireturnering også gør Kinvara Pro velegnet til intervaltræning og konkurrenceløb.

Opsomming 3

Du vil have mere energi i din daglige løbetur

Takket være SPEEDROLL-teknologien ruller du lidt hurtigere frem mod tæerne og fårhjælp til afsættet. Kombineret med ¾-carbonpladen får du et ekstra skub ved hvert skridt. Det gør hver løbetur mere effektiv.

Saucony Kinvara Pro running shoes
Saucony runner
Saucony Kinvara Pro running shoes
"Takket være kombinationen af PWRRUN PB og det 'almindelige' PWRRUN-skum kan Kinvara Pro bruges til rigtig mange forskellige slags løb ”

Menno Munster – Produktekspert

Saucony Kinvara Pro i detaljer

Saucony Kinvara Pro running shoe
Letvægtsoverdel i mesh

Med ekstra styrke.

PWRRUN PB-foam

Superb energireturnering.

¾-carbonplade

For ekstra fremdrift.

PWRRUN-mellemsål

Stabil og let.

3Kendetegn i Saucony Kinvara Pro

Opsomming 1

Carbon-plade

Pladen i Kinvara Pro er dråbeformet og ligger ikke i hele sålens længde, men kun tre fjerdedele. Det betyder, at der er plads til lidt mere støddæmpning ved hælen end i en sko med en plade i fuld længde. Pladen har dog en S-kurve for maksimal fremdriftseffekt.

Opsomming 2

Let overdel

Overdelen i Kinvara Pro har en god kombination af let vægt, åndbarhed og robusthed. Hælkappen giver masser af støtte og har også en behagelig polstring. Det gør også Kinvara Pro velegnet til lange træningspas.

Opsomming 3

Mellemsål i to lag

Direkte under foden og over pladen har du den bløde og responsive fornemmelse af PWRRUN PB-skummet, som vi også kender fra Saucony Endorphin Pro og Endorphin Shift. Mellem pladen og jorden er det almindelige PWRRUN-materiale, der giver mere fasthed. Der er ikke gummi under sålen på Kinvara Pro, men Ground Contact EVA. Det kan se lidt skrøbeligt ud, men har aldrig været et problem i tidligere versioner af Kinvara.

Test af Saucony Kinvara Pro

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Læs Menno Munster resultater her.

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktekspert

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktekspert

Tekniske specifikationer Saucony Triumph 21

Offset
8 mm
Vægt herre-model
ca. 269 gram
Vægt dame-model
ca. 241 gram
Løbertype
Neutral løber
Skotype
Konkurrencesko

Forventninger

Da jeg hørte, at jeg fik lov til at teste Saucony Kinvara Pro, var jeg meget begejstret. Jeg elsker at løbe i sko fra Saucony. For eksempel løber jeg gerne i Saucony Ride 15 til mine daglige løbeture og Saucony Endorphin Elite til mine landevejsløb. Jeg har også tidligere løbet meget i den ‘almindelige’ Kinvara. Da jeg så specifikationerne for Kinvara Pro, undredejeg mig lidt over, hvad denne sko havde med Kinvara at gøre, og hvad skoens merværdi var i Sauconys sortiment, da Endorphin-linjen allerede er meget succesfuld med hurtige sko med plader.

Fit

Kinvara Pros overdel føles meget behagelig af en hurtig sko at være. Indersålen er dejlig blød, og jeg bemærker ingen trykpunkter nogle steder. Hælkappen er rimelig fast og sidder tæt omkring min hæl. Overdelen er let og åndbar, men ikke så tynd som en gennemsnitlig konkurrencesko. Skotungen er også tyk nok til, at jeg ikke kan mærke snørebåndene trykke over vristen. I forfoden er der også plads nok til mine tæer. Overdelen synes jeg føles megetalsidig. Jeg kunne løbe et konkurrenceløb med skoen, men den er samtidig behagelig nok til, at jeg kan træne med den til daglig.

Saucony Kinvara Pro fit

Stride

Kinvara Pro føles umiddelbart let, når jeg tager den ud af æsken. Når jeg har skoen på, følerjeg, at Pro med sit 8 mm offset er lidt højere i hælen i forhold til den almindelige Kinvara. Sålen giver en behagelig følelse af blødhed og fasthed på samme tid. Laget af PWRRUN-skum giver en meget mere stabil fornemmelse end andre sko med plader, jeg har brugt. For mange løbere var det et problem med de andre pladesko, og derfor er dette et oplagt valg til dem, der har brug for lidt mere stabilitet og stadig vil have fordelene ved en carbonplade.

Saucony Kinvara Pro Stride

Speed

Faktisk kan jeg mærke carbonpladen under afsættet, og den giver virkelig et godt skub. I kombination med PWRRUN PB-skummet under foden giver det en responsiv fornemmelse. Det, der slår mig som positivt ved Kinvara Pro, er, at jeg løber rigtig godt i skoen, selv ved lave hastigheder. Takket være SPEEDROLL-teknologien ruller skoen også fint af. Faktisk var skoen så behagelig, at jeg brugte den til hverdag, og Kinvara Pro var også god at gå i. Det gør Kinvara Pro til en sko, der fungerer godt til mange tempo, og gør den også til en velegnet løbesko til løbere, der selv har et lidt langsommere tempo.

Saucony Kinvara Pro speed

De hurtige sko fra Saucony

Udover Kinvara Pro har Saucony mange andre hurtige sko i deres kollektion. Den “almindelige” Kinvara 14 er en træningssko, let som en fjer, og uden plade. Til dem, der gerne vil have meget føling med underlaget og søger efter en ægte racersko, er der Sinister; uden plade og med et tyndt lag PWRRUN PB. Endorphin Speed 3 har et tykt lag PWRRUN PB med en syntetisk plade, og Endorphin Pro 3 er endnu lettere og har en carbon-plade i fuld længde. Endorphin Elite er den nyeste konkurrencesko med carbon, derogså har det nye PWRRUN HG-skum, der giver endnu mere dæmpning.

Slutspurten

Kinvara Pro er en yderst alsidig sko, der kan bruges af mange løbere. For løberen, der har brug for lidt mere stabilitet, kan det være en god konkurrencesko, men det kan også være engod træningssko for løberen, der bare vil løbe lidt mere effektivt med de nye teknologier. Med Kinvara Pro kan du sagtens gå begge veje med hensyn til hastighed og distance, og dens stabilitet gør den til et godt match for mange løbere. Man kan sammenligne Kinvara Pro med adidas Boston 12 eller ASICS Magic Speed 3, som også er alsidige sko med plader.Er du lige så begejstret som os? Så tjek Saucony Kinvara Pro ud i vores webshop. Sidder dutilbage med spørgsmål? Så kontakt en af vores produkteksperter via kundeservice.