Skip to main content
Mizuno Wave Rider 27
Mizuno Wave Rider 27 running shoes

Review

Mizuno Wave Rider 27 – En klassiker med et moderne touch!

Mizuno Wave Rider er tilbage! Den 27. udgave af dette ægte ikon fra Mizuno har fået en opdatering af overdelen og er lavere i vægt end sin forgænger. Den jævne afvikling er bevaret takket være skoens Wave Plate, der driver dig fremad, mens MIZUNO ENERZY-skummet giver dig fornyet energi. Nyd at løbe, mens du styrer direkte mod dit mål.

Køb dame-modelleKøb herre-modelle
Mizuno Wave Rider 27 ladies running shoes

3grunde til, at Mizuno Wave Rider 27 er den rette sko til dig

Opsomming 1

Du lander på hælen og leder efter en løbesko med god hældæmpning

Mizuno Wave Rider 27 har et offset (forskel i højden mellem hæl og forfod) på 12 mm. Det gør denne model ekstremt velegnet til løbere, der lander på hælen. Det skyldes, at stødet fra hæl-landingen effektivt absorberes. Det højere offset belaster læggen og akillessenen lidt mindre. Den berømte Mizuno Wave Plate, der er tilføjet fra hælen, sikrer god stabilitet og høj energireturnering for hvert skridt, du tager.

Opsomming 2

Du ønsker en allround løbesko, der er neutral og stabil

MIZUNO ENERZY-skum kombineret med Mizuno Wave Plate adskiller Wave Rider 27 fra mange andre allround løbesko. MIZUNO ENERZY-skummet giver fremragende dæmpning og energireturnering med god holdbarhed på samme tid. Det betyder, at skoen bevarer sin dæmpningsværdi i lang tid. Du kan læse mere om Wave Plate længere nede i denne artikel.

Opsomming 3

Du er lige begyndt at løbe og vil langsomt trappe op

Når du begynder at løbe, er det smart at starte ud med en allround løbesko, der giver stabilitet og god dæmpning. Wave Rider 27 passer rigtig godt som en begyndersko. Skoen er velegnet til at bygge op til distancer på 5 eller 10 km, da ENERZY-skummet giver en afbalanceret dæmpning. Hvis du er fan af terrænløb, er Wave Rider 27 også et rigtig godt valg. Takket være dens rotationsstivhed vil den holde dine ankler, knæ og hofter godt stabiliseret på ujævne stier.

Mizuno Wave Rider 27 running shoes
Mizuno Wave Rider 27 running shoes
Mizuno Wave Rider 27 running shoes
Wave Plate mellem to lag Enerzy Foam gør Wave Rider 27 til en yderst stabil sko, især til løbere, der lander på hælen, samt nybegyndere.

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du …?

Mizuno har været en stolt hovedsponsor af TCS Amsterdam Marathon siden år 2000. Hvert år lancerer Mizuno en særlig Amsterdam Marathon-sko, hvor en af Mizunos modeller af løbesko vil have detaljer om byen Amsterdam eller en reference til maratonets historie.

Mizuno Wave Rider 27 i detaljer

Mizuno Wave Rider 27 running shoe
Jacquard Mesh overdel

Af 90% genanvendte materialer.

Fastgjort skotunge

For bedre fastlåsning af mellemfoden.

Wave Plate

Fremstillet af plantebaserede materialer.

Enerzy Foam

Komfortabel dæmpning og hævede sider.

X10 rubber

Ekstra slidstærkt gummi i hælen for at reducere slitage.

Historien om Wave Rider

Wave Rider er en af Mizunos mest populære sko, og der er solgt over 10 millioner par på verdensplan! Den første Wave Rider blev lanceret i 1997 og var Mizunos første sko, der benyttede Wave-teknologien, som hurtigt driver dig fremad efter landingen. Wave Rider har været under løbende udvikling siden da, og er en foretrukken træningspartner for rigtig mange løbere på flere forskellige niveauer.

4forbedringer i Mizuno Wave Rider 27

Opsomming 1

Fastgjort skotunge

Skotungen på Wave Rider 27 er nu blevet fastgjort til skoen i siderne. Det holder den på plads under løb, og overdelen sidder bedre fast omkring mellemfoden.

Opsomming 2

Forbedret Wave Plate

Wave Plate i Rider 27 er blevet fornyet, og er nu lavet af plantebaseret materiale. Desuden er kanterne på pladen hævet en smule for at forbedre skoens stabilitet. Takket være en ny 3D-konstruktion er området under mellemfoden forstærket.

Opsomming 3

Ny hælkappe

For bedre at passe til hælbenet er Wave Rider 27’s hælkappe også blevet ændret i forhold til forgængeren. Det betyder, at skoen sidder lidt strammere omkring hælen, så den også giver mere støtte der.

Opsomming 4

Engineered Jacquard Mesh-overdel

Overdelen er blødere, mere åndbar og sidder bedre omkring foden i forhold til Wave Rider 26. Med 3D-printede forstærkninger på ydersiden af skoen giver denne overdel også mere støtte til foden i forhold til dens forgænger.

Unik for mizuno: wave plate

Et kendetegn ved Mizunos sko er deres Wave Plate. Dette er en plastplade i løbeskoen eller, i nogle modeller, et skumlag placeret oven på hinanden i et bølget mønster. Ideen bag den unikke Wave Plate er at give skoen rotationsstivhed og samtidig forhindre bevægelse til siderne. Pladens bølgede mønster gør det muligt for din fod at bevæge anklen fremad og samtidig holde den stabil under afviklingen af foden. Mens de fleste neutrale sko bliver mere og mere fleksible og nogle gange ustabile, er Wave Rider 27 stadig en af de mest stabile, neutrale løbesko på markedet.

Test af Mizuno Wave Rider 27

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Læs om vores produktekspert Daan Glories erfaringer her.

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer Mizuno Wave Rider 27

Offset
12 mm
Vægt herre-model
Ca. 280 gram
Vægt dame-model
Ca. 280 gram
Løbertype
Neutral løber
Skotype
Allround løbesko

Fit

“Mizuno Wave Rider 27 har kun fået en opdatering af overdelen. Men hvad er egentlig blevet ændret her? Jeg tager Wave Rider 26 og 27 på samtidig, og kan især mærke forskellen i skotungen, snørebåndene og mesh-overdelen. Skotungen er blevet gjort en smule tyndere og kortere, så den ikke er i vejen under afviklingen af foden. Skoen føles en andelse mere lukket omkring Mizuno-logoet, hvilket giver mig en godt greb omkring midtfoden. Skoens kant har fået flere perforeringer for øget åndbarhed.”

Mizuno Wave Rider 27 Fit

Stride

“Vi ser den samme Mizuno Enerzy-dæmpning i Mizuno Wave Rider 27 som i dens forgænger. Denne type dæmpning er responsiv nok til tempotræning, men giver også behagelig stødabsorbering på de længere distancer. Så dette er virkelig en allrounder! Skoens Wave Plate, der sidder mellem to lag Enerzy Foam, gør Wave Rider 27 til en yderst stabil sko, især for løbere, der lander på hælen, samt for nybegyndere. Nogle traditionelle løbesko bliver nogle gange lidt for bløde og derfor lidt ustabile. Det er bestemt ikke tilfældet med Wave Rider 27, som bygger videre på succesen fra sin forgænger. Jeg vil primært bruge denne sko til rolige udholdenhedsløb. Til rigtig tempotræning kan du f.eks. vælge Wave Rebellion Flash. Denne model er lidt lettere i vægt og har en mellemsål, der returnerer mere energi.”

Mizuno Wave Rider 27 Sole

Innovation

“Sidste år fik Wave Rider en spektakulær forbedring med en opdateret mellemsål og ydersål. Skoen fik en let buet form for at give en jævn overgang. Fordi dæmpningslaget også blev gjort lidt tykkere, blev skoen også mere komfortabel til at løbe længere distancer og udholdenhedsløb. Jeg håber, at den i fremtiden også vil få de innovationer, vi lige nu ser i Wave Rebellion Pro. Det ville betyde tilføjelse af Mizuno Enerzy Lite-skum og måske en glasfiberplade i stedet for den traditionelle plastplade. Det vil gøre skoen lidt lettere og mere smidig. Denne sko ligner Brooks Ghost på mange områder. Ligesom Wave Rider har denne løbesko fra Brooks også et højere offset og meget skum under hælen. Ideel til hæl-landere og begyndere.”

Mizuno Wave Rider 27 Innovation

Mizuno Wave Rider 27 Amsterdam

Hvert år lancerer Mizuno en løbesko, der er dedikeret til Amsterdam Marathon. Mizuno og Rijksmuseum har samarbejdet og valgt Melkmeisje (Mælkepigen) som inspiration til den nye Wave Rider 27 Amsterdam. 2023 er nemlig året for Johannes Vermeer, kunstneren, der er berømt for sin opstilling, lys og usædvanlige farver. Skoen er udført i de karakteristiske farver fra et af Vermeers mest berømte værker. Ikke alene refererer de blå og gule Paton-pigmenter til maleriet, men indersiden af skoen indeholder også detaljer fra det ikoniske værk. For eksempel forestiller indlægssålerne Melkmeisje.

Mizunos kollektion af allround løbesko

Er du ikke sikker på, hvilken neutral Mizuno-løbesko du skal vælge?  I oversigten nedenfor kan du få et hurtigt overblik over, hvilken model der passer bedst til dig. Alle modellerne herunder bruger Wave-teknologi og Enerzy-skum. Wave Skyrise 6 og Wave Sky 6 bruger også Enerzy Core-skum for endnu blødere og mere responsiv dæmpning.

Slutspurten

Mizuno Wave Rider 27 er stadig en virkelig solid allrounder til løbere, der foretrækker en sko med en lidt højere hældrop. Takket være opdateringen af overdelen er Wave Rider 27 nu endnu mere stabil, og det gør den til en af de mest stabile neutrale sko i vores kollektion. Det gør denne version til et rigtig godt valg til både nybegyndere og løbere, der lander på hælen, men også erfarne løbere vil kunne få rigtig meget ud af Wave Rider 27.

Mizuno Wave Rider 27 kan sammenlignes med Brooks Ghost og Saucony Ride. Disse modeller er også stabile, neutrale sko, som du kan bruge til din daglige træning.

Er du lige så begejstret som os? Så tag et kig på Mizuno Wave Rider 27 i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så er du altid velkommen til at kontakte en af vores produkteksperter via vores kundeservice.