Skip to main content
HOKA Mach X running shoes
HOKA Mach X running shoes

Test

HOKA Mach X – Er du klar til race day ?

Mød den nyeste HOKA Mach X konkurrencesko Øg hurtigt tempoet takket være superfoam i kombination med en PEBAX-plade og det velkendte ProFlyX-dæmpningsmateriale. Mach X er velegnet til hurtige træninger og konkurrencer. Hvornår skal du have dem p

Shop dameShop herre
HOKA Mach X mens running shoes

3grunde til, at HOKA Mach X er den rette sko for dig

Opsomming 1

Du leder efter en løbesko til 5 og 10 km konkurrenceløb

HOKA Mach X er en ideel løbesko til konkurrencer på distancerne 5 og 10 km. Dette skyldes mellemsålen, der består af to forskellige typer skum. Det giver dig en behagelig kombination af blød dæmpning og en responsiv følelse under løb. Denne lynhurtige racer er også lidt mere stabil på rute med flere sving.

Opsomming 2

Du er fan af løbesko med en mere direkte følelse

HOKA er kendt for maksimal dæmpning. Mach X imødekommer behovet hos løbere, der foretrækker en mere direkte løbesko. Du får derfor ikke følelsen af at stå på en blød madras som med den almindelige version af Mach X. Pebax-pladen i mellemsålen forstærker den direkte følelse, så du nemt kan holde hastigheden.

Opsomming 3

Du er på udkig efter en tempo-sko til din skorotation

Hov, hvad er skorotation? Hvis du træner intensivt til en halv- eller helmaraton, er det en god ide at skifte mellem mindst 2 forskellige par løbesko. Derved belastes din krop anderledes, hvilket mindsker risikoen for skader. HOKA Mach X kan bruges til hurtige træninger sammen med f.eks. HOKA Clifton eller Bondi. Disse modeller er velegnede til rolige langdistanceløb.

HOKA Mach X running shoe
HOKA Mach X runner
HOKA Mach X runner
"HOKA Mach X er svaret for løbere, der foretrækker en mere direkte sko, men stadig ønsker stor energireturnering."

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du?

HOKA blev grundlagt i 2009 af de to franske terrænløbere Jean-Luc Diard og Nicolas Mermoud. Disse trailrunners løb ofte meget ned bakker og var opmærksomme på, at der ikke fandtes løbesko med maksimal støddæmpning og hurtig afvikling. De kom på ideen om at lave en løbesko med en ekstremt tyk sål, en bred slidbane og en “Rocker-shape” på mellemsålen. Disse kendetegn ses stadig i dag i HOKA’s løbesko.

HOKA Mach X i detaljer

Hoka Mach X hardloopschoen
Mesh-overdel

fremstillet af genbrugsmaterialer

PEBA og EVA-skum

giver en fjedrende og responsiv følelse ved hvert skridt

PEBAX-pladen

i mellemsålen giver en stabil og hurtig afvikling fra hæl til forfod

Durabrasion-gummi

i ydersålen for bedre greb og øget holdbarhed på strategiske områder

Evolutionen fra Clayton til Mach X

HOKA Mach blev tidligere kaldt HOKA Clayton. Formålet med Clayton var at skabe en letvægts løbesko, der kunne bruges både til langdistanceløb og intervaltræning. Navnet og teknologierne er ændret, men Mach er stadig lige så alsidig som Clayton-modellen var. Og nu har Mach fået en storbror med Mach X, der er skabt til både træning og konkurrencer.

3 kendetegn i HOKA Mach X

Opsomming 1

Jacquard mesh overdel

Overdelen i jacquard mesh er lavet af genbrugsmaterialer og giver god åndbarhed. Hælkappen er indvendigt forstærket og giver meget støtte til dine ankler. Skolæben er tynd, så den ikke trykker eller giver gnidninger over vristen. Når du tager skoen på, får du virkelig følelsen af at have en konkurrencesko på dine fødder. For at spare vægt er der valgt en enkellags-overdel med god plads i forfoden.

Opsomming 2

Fjedrende PEBA og EVA-skum for høj energireturnering

HOKA Mach X’s mellemsål består af to forskellige skummaterialer. Det øverste lag er PEBA-skum, som vi kenderfra HOKA Rocket X 2. Dette skummateriale giver 34% mere energireturnering sammenlignet med det dæmpningsmateriale, der er i HOKA Carbon X 3. Ved hvert eneste skridt kan du mærke at du bliver drevet fremad. Det nederste lag består af ProflyX-skum, der er baseret på EVA. Dette skum giver stabilitet og jordkontakt.

Opsomming 3

PEBAX-plade i mellemsålen

Normalt har alle HOKA’s hurtige sko med et X i modelnavnet en carbonplade, men Mach X er en undtagelse. Denne hurtige sko har i stedet en PEBAX-plade. PEBAX er en polymer i høj kvalitet, der kombinerer egenskaberne fra både gummi og plast. Pladen giver stabilitet, fleksibilitet og en jævn afvikling mod forfoden.

Test af HOKA Mach X

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Daan Glorie har prøvet HOKA Mach X på for dig. Læs hans resultater her.

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer HOKA Mach X

Offset
5 mm
Vægt herre-model
Ca. 266 gram
Vægt dame-model
Ca. 227 gram
Løbertype
Neutrale løbere
Skotype
Konkurrencesko

Fit

“Overdelen på HOKA Mach X minder mig om en blanding af HOKA Mach og HOKA Rocket X2. Skoen har en tyndog utroligt åndbar skotunge, der giver følelsen af, at foden bliver omfavnet. Hælkappen er meget solid takket være den indvendige forstærkning, så jeg oplevede ikke, at min hæl gled under løb. Der er rigeligt med plads i forfoden, hvilket betyder, at jeg ikke oplevede irritation eller trykpunkter under længere løbeture. Personligt synes jeg, at overdelen kunne have været lidt lettere for at give den ægte raceday-følelse til den daglige træning.”

Hoka Mach X Fit

Stride

“Jeg må indrømme, at jeg lige skulle vænne mig til HOKA Mach X. Jeg forventede en superelastisk løbesko til hurtigt tempo, træning og konkurrencer. Dog er dette model lidt hårdere og mere fast. Jeg havde stadig god kontakt med underlaget, på trods af den relativt tykke mellemsål. Det skyldes kombinationen af to forskellige skummaterialer i mellemsålen. Det øverste lag er et meget elastisk superfoam, mens det nederste lag er mere traditionelt EVA-skum. PEBAX-pladen sikrer en behagelig og jævn overgang fra hæl til forfod. Vi befinder os i entid med “superfoam”, hvor løbeskoene bliver blødere og blødere. Og det er ikke alle der foretrækker dette. HOKA Mach X er svaret til løbere, der foretrækker en mere direkte sko, men stadig med god energireturnering.”

HOKA Mach X Sole

Speed

“Hvorfor skulle du vælge HOKA Mach X konkurrencesko i stedet for den almindelige HOKA Mach? Mach X er særligt oplagt, hvis du ønsker en løbesko, der føles en smule elastisk, men stadig har god kontakt med underlaget. HOKA er kendt for ‘max cushioning’, og her er HOKA Mach X lidt af en særling, da den ikke har en ekstremt blød mellemsål. Du kan se denne sko som efterfølgeren til den tidligere Carbon Rocket. Den nye Carbon Rocket X 2 er mere en marathonsko, mens den tidligere var en hurtig løbesko til 5 eller 10 km distancer. Med HOKA Mach X kan du sætte kursen efter en hurtig 5 eller 10 km.”

HOKA Mach X Speed

HOKA Fly kollektionen

HOKA Fly-kollektionen består af løbesko, der fokuserer på hastighed. HOKA Rocket X 2 og Carbon X 3 er begge konkurrencesko til halv- og helmaraton. Begge sko har en carbonplade, men Rocket X 2 har en mere responsiv mellemsål, hvilket giver dig store mængder energi tilbage ved hvert skridt. HOKA Carbon X 3 er det bedste valg for løbere, der har brug for lidt mere stabilitet. Da carbonpladen er placeret lidt lavere i skoen, er denne hurtigesko også velegnet til løbere med en tungere kropsvægt eller løbestil. For at forberede dig på hastigheden underløbet skal du vælge en tempo-sko. Disse sko er lettere end langdistancesko (som Clifton og Bondi), men har ingen carbonplade. Derfor føles disse sko mere behagelige og tvinger dig ikke til at løbe med en bestemt hastighed. HOKA Mach X og HOKA Mach kan bruges til baneløb, intervaltræning og hurtige langdistanceløb.

Slutspurten

Mach X er en overraskende ny sko fra HOKA, der imødekommer behovene hos mange løbere. Det er en hurtig konkurrencesko til distancerne på 5 og 10 km, men den er også behagelig at bruge til træningens tempoture. Du kan se denne sko som efterfølgeren til den tidligere HOKA Rocket X. I stedet for en carbonplade har Mach X en Pebax-plade, hvilket gør skoen lidt mere fleksibel. Denne sko er mindre velegnet til halv- og helmaraton.

Er du lige så begejstret som os? Tjek HOKA Mach X ud i vores webshop. Hvis du har flere spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte en af vores produkteksperter i vores kundeservice.