Skip to main content
ASICS Gel-Kayano 30 running shoes
ASICS Gel-Kayano 30 running shoes

Review

Review: ASICS Gel-Kayano 30 – En pålidelig træningspartner med et nyt look?

Med ASICS Gel-Kayano 30 får du maksimal dæmpning og støtte. Uanset om du træner op til dine første 5 km eller dit mål er at gennemføre dit første maraton, vil denne gode allrounder give dig al den komfort, du har brug for. GEL-Kayano er nu blevet lettere, blødere og mere stabil end nogensinde takket være innovative nye teknologier. Vær ikke bange for at blive udfordret, med et par Kayano 30 på kan du frit løbe dine kil.

Shop dameShop herre
ASICS Gel-Kayano 30 womens running shoes

3 grunde til, at ASICS Gel-Kayano 30 er den rette sko for dig

Opsomming 1

Du lander på hælene og overpronerer

ASICS Gel-Kayano 30 er en ideel sko til løbere, der lander på hælen, da denne model har PureGEL i hælen for enyderst behagelig dæmpning. PureGEL giver 65% mere dæmpning end den GEL, som ASICS brugte førhen. Det dæmper effektivt stødet fra landingen, så du belaster kroppen mindre under dit løb. Det opdaterede 4D Guidance System har en fast skumblok under svangen, som forhindrer foden i at falde ind mod midten (overpronation).

Opsomming 2

Du leder efter en allround løbesko med masser af dæmpning og god stabilitet

Da ASICS designede den nye Gel-Kayano 30, var deres fokusområde: “Hvordan kan vi gøre Kayano 30 så stabil som muligt?” Det er lykkedes ved at gøre sålen 5 mm bredere, så du står på en bredere, mere stabil platform. 4D Guidance Systemet giver støtte under afviklingen. Ydersålen er også blevet justeret med en smule mere gummi på indersiden af løbeskoen. Dette gummi giver lidt ekstra stabil beskyttelse under løb.

Opsomming 3

Du træner op til et halvt eller helt maraton

Kayano 30’s mellemsål er blevet 4 mm tykkere, så du oplever mere dæmpning, når du løber korte og lange distancer. Desuden har den 30. udgave af Kayano nu også Flytefoam Blast Plus ECO i mellemsålen. Dette skum er fremstillet af 20% genbrugsmaterialer og giver en let og energisk dæmpning. Når du løber halv- og helmaraton, oplever du høj dæmpning, så du kan løbe komfortabelt i timevis. Og det er præcis, hvad Kayano 30kan tilbyde: en blød oplevelse, næsten som løb på skyer.

ASICS Gel-Kayano 30 running shoes
ASICS Gel-Kayano 30 running shoes
ASICS Gel-Kayano 30 running shoes
"Med alle disse opdateringer synes jeg virkelig, at Kayano er blevet meget mere komfortabel end sine forgængere. Især dem, der lander på hælen vil nyde godt af PureGEL, stabiliteten og den jævne afvikling.”

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du?

ASICS Kayano er opkaldt efter sin designer Toshikazu Kayano. Han er tidligere olympisk maratonløber fra Japan og fik en innovativ idé. Gel-Kayano var en af de første løbesko, der blev designet specielt til løbere med overpronation. Overpronation beskriver en tendens til at foden falder indad under løb. Kayano var populær på grund af sin effektive stødabsorbering og DuoMax-støtte.

ASICS Gel-Kayano 30 i detaljer

ASICS Gel-Kayano 30 =
Engineered stretch knit overdel

giver masser af åndbarhed

4D Guidance Systemet

sikrer stabilitet i hvert skridt, du tager

PureGEL

i hælen giver en letvægtsdæmpning og en blød landing

Flytefoam Blast Plus ECO dæmpning

giver en følelse af, at løbe på skyer

AHARPLUS

i hælen giver god holdbarhed

Hvor holdbar er ASICS Gel-Kayano 30?

ASICS tager et stort skridt inden for bæredygtighed med Gel-Kayano 30. For eksempel består 75% af overdelen af genbrugsmaterialer. Det gør ASICS for at reducere affald og CO2-udledning. Indersålen er produceret med enfarvningsproces, der reducerer vandforbruget med ca. 33%, samt CO2-udledningen med 45% sammenlignet med traditionel farvningsteknologi. Slutteligt er mellemsålen fremstillet af 20 % biobaserede materialer.

3 kendetegn for ASICS Gel-Kayano 30

Opsomming 1

Yderst komfortabel overdel i Engineered Stretch Knit

Den opdaterede overdel i Engineered Stretch Knit giver bedre ventilation end forgængeren. Skotungen er blevet lidt tyndere og sidder behageligt over vristen uden at trykke eller give irritation. Hælkappen er forstærket indvendigt og har masser af foring på indersiden. Det betyder, at Kayano 30 er super behagelig, lige fra det sekund, du tager skoen på. Som sædvanlig er forfoden gjort lidt bredere, så tæerne har plads til at sprede sig, når du løber langt.

Opsomming 2

Maksimal dæmpning

Hele mellemsålen på GEL-Kayano er lavet af det nye Flytefoam Blast Plus ECO. Dette skum består af 20% biobaserede materialer og giver en let og energisk dæmpning. Der er nu 20% mere skum i hele sålen, og det kan ses både ved hælen og forfoden. Sålen er blevet 4 mm tykkere og 5 mm bredere for at give bedre dæmpning og stabilitet. Den karakteristiske GEL-dæmpning er ikke længere synlig udefra, men er blevet integreret i sålen. PureGEL absorberer effektivt stødet fra landingen og giver 65% mere dæmpning end den GEL, ASICS brugte tidligere.

Opsomming 3

 Le 4D Guidance System for optimal støtte

Baseret på biomekaniske studier har ASICS tilpasset støttesystemet i Kayano. For første gang bruger den 4D Guidance Systemet. Men hvad betyder brugen af dette system helt præcist? Foden stabiliseres i 4 dimensioner,nemlig: i bredden, længden, højden samt timingen af støtten. Sålen er blevet 5 mm bredere for at give dig en stabil platform under landingen. Hælens udformning er rundere og bredere end før. Som et direkte resultat heraf oplever du en jævn afvikling fra hæl til tå. Endelig sikrer en fast skumblok på indersiden af skoen, at dine ankler, knæ og hofter støttes under dit løb.

Hvordan har GEL-teknologien udviklet sig?

ASICS skiller sig ud ved sin brug af GEL-dæmpning. GEL-teknologien blev udviklet i 1986, men begyndte først rigtigt at trende i 1990’erne. Hælen og den bageste del af foden udsættes for den største belastning under løb, især når man lander på hælen. Denne teknologi spreder stødet fra landingen og reducerer vibrationerne herfra.PureGEL er den nyeste generation af gel, som nu er endnu lettere og 65% blødere end den GEL-teknologi, der blev brugt før i tiden. For første gang er GEL ikke længere synligt udefra, men er indarbejdet direkte under hælen for mere målrettet komfort.

Test af ASICS Gel-Kayano 30

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Daan Glorie har prøvet HOKA Mach X på for dig. Læs hans resultater her.

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer ASICS Gel-Kayano 30

Offset
10 mm
Vægt herre-model
ca. 303 gram
Vægt dame-model
ca. 263 gram
Løbertype
Overpronerende løber
Skotype
Allround løbesko

Fit

“Overdelen sidder behageligt omkring mine fødder og giver god komfort. Hælkappen har indvendig forstærkning og er godt foret på indersiden. Det giver både støtte og en behagelig følelse, når du tager skoen på. Lockdown i skoen er virkelig perfekt, da den er lidt strammere omkring midtfoden, mens jeg stadig har rigeligt med plads i forfoden. Skoens kant er lidt tyndere end før, hvilket også giver mine fødder mulighed for atånde bedre. Størrelsen på ASICS Gel-Kayano 30 er som før, så du kan bestille din almindelige løbestørrelse.”

ASICS Gel-Kayano 30 fit

Stride

” Placeringen af PureGEL direkte under hælen er et godt valg, ASICS har truffet. Når jeg lander, får jeg straks en enorm mængde dæmpning og energireturnering. Mellemsålen er blevet 4 mm tykkere, så jeg lagde også mærke til, at der var mere stødabsorbering i forfoden. Ligesom den neutrale Gel-Nimbus 25 har denne sko fået en mere afrundet sål, der giver en jævn afvikling fra hæl til fod. Med alle disse opdateringer synes jeg virkelig, at Kayano er meget mere komfortabel end sine forgængere. Især løbere, der lander på hælen vil blive rigtig glade for PureGEL, stabiliteten og den jævne afvikling.”

ASICS Gel-Kayano 30 stride

Stability

“Jeg får super god stabilitet ved hvert skridt, jeg tager. Det skyldes det opdaterede 4D Guidance System. Det består af en fast skumblok under svangen, som stabiliserer foden i standfasen. Jeg kunne mærke denne korrektion, men den var absolut ikke distraherende. Denne støtte giver dig mulighed for at løbe lange afstande med høj selvtillid. Desuden er sålen gjort lidt bredere for at gøre Kayano 30 endnu mere stabil. Jeg har selv tendens til at falde lidt sammen i hoften på de længere distancer, men Gel-Kayano giver mig støtte på det helt rigtige tidspunkt. Det gør, at jeg sagtens kan forlænge mine lange distancer hver uge. Gel-Kayano 30 er ikke denletteste pronationsløbesko der findes, og derfor anbefaler jeg primært denne sko til restitutionsløb, lange distancer og daglige træningsløb ved lavere hastigheder.”

ASICS Gel-Kayano 30 stability

ASICS kollektion af løbesko til overpronation

Graden af overpronation afgør, hvilken ASICS pronationssko der er den rigtige for dig. Dette kombineret med dine ambitioner og mål som løber vil sikre, at du vælger den bedste løbesko. For eksempel har ASICS Kayano mest dæmpning og støtte, hvilket er ideelt for løberen med svær overpronation, eller hvis du skal løbe et (halv-)maraton. Har du kun brug for lidt støtte til knæ og ankler? Så tag i stedet et kig på ASICS GT-2000, da denogså har GEL-teknologi i hælen og let støtte. Til de lidt tungere løbere er GT-4000 bedst egnet, da denne model har et lidt fastere skummateriale i mellemsålen. Begyndere med overpronation kan med fordel vælge ASICS GT-1000, som også har behagelig GEL-dæmpning.

Slutspurten

Med alle disse ændringer er Kayano 30 nu blevet en løbesko med maksimal komfort til løberen med overpronation. Ændringerne i lige fra overdel til ydersål resulterer i en meget komfortabel allrounder med en mere naturlig form for støtte end tidligere. PureGEL i hælen giver den karakteristiske dæmpning, du kender fra ASICS’ løbesko. Kayano 30 er mindre velegnet til intervaltræning og løb. Her er det bedre at vælge sko som ASICS Magic Speed eller ASICS Metaspeed-kollektionen. Disse modeller er mere responsive og lettere i vægt, så du kan løbe hurtigere. Vi anbefaler primært GEL-Kayano 30 til hællandere, begyndere og langdistanceløbere.

ASICS Kayano 30 minder om Mizuno Wave Horizon 6 og adidas Adistar CS. Det er også to allround løbesko med masser af dæmpning og støtte.

Er du lige så begejstret som os? Så tag et kig på ASICS Gel-Kayano 30 i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.