Skip to main content
Altra Torin 7 running shoes
Altra Torin 7 running shoes

Testbericht

Altra Torin 7 – Til alle dine løbeture!

Altra Torin er tilbage! Den nu syvende udgave er fuldstændig fornyet og klar til alle dine løbeture. Skoen har STANDARD FOOTSHAPE™ FIT. Dette betyder, at skoen har ekstra plads til at sprede dine tæer, men den er dog ikke så bred, at du glider rundt i den. Selvfølgelig har Altra Torin 7 en BALANCED CUSHIONING™ platform. Dette betyder, at forfoden og hælen er lige høje. Du får altså intet ‘drop’.

Shop damerShop herrer
ALtra Torin 7 mens running shoes

3 Grunde til, at Altra Torin 7 er den rette sko til dig

Opsomming 1

Du leder efter en super alsidig sko

Torin 7 er velegnet til mange forskellige former for træning. Skummet, der er brugt i skoen, er både fast og blødt på samme tid. Komforten kommer også fra skoens bredde, der giver god plads, så især forfoden frit kan bevæge sig. Selv under længere træningsløb forbliver denne sko behagelig. Snørebåndene og den bløde skotunge sikrer, at du kan tilpasse skoen godt om vristen.

Opsomming 2

Du har en bred fod eller hallux valgus (knyster)

Torin 7 har STANDARD FOOTSHAPE™ FIT. Dette betyder, at skoen er lidt mindre bred end de originale modeller fra Altra. Men sammenlignet med en ‘normal’ løbesko er Torin stadig bred i forfoden. Skoens bredde giver ikke anledning til trykpunkter, hvilket især er behageligt for løbere med brede fødder eller hallux valgus (knyster). Løbere med smalle fødder vil hurtigt kunne føle, at skoen er for stor, og at deres fødder nærmest “forsvinder” i den.

Opsomming 3

Du leder efter en sko uden “drop”

Altra er et af løbemærkerne, hvor alle modeller har et “drop” (højdeforskel mellem forfod og hæl). Takket være Altras BALANCED CUSHIONING™-princip justerer din krop sig naturligt over dine fødder, hvilket resulterer i en bedre løbeform. Hvis du ikke er vant til lavt drop eller zero drop, anbefales det dog at arbejde hen imod det. Ved at løbe i sko med zero drop belastes dine muskler og sener på en anderledes måde.

Altra Torin 7 shoes
Altra Torin 7 running shoes
Altra Torin 7 running shoes
“Torin 7 er velegnet til mange forskellige former for træning. Skummet, der er brugt i skoen, er både fast og blødt på samme tid.”

Stephan Schulze – Produktekspert

Vidste du…?

Altra blev grundlagt i 2011 af gymnasievennerne Brian Beckstead og Golden Harper. Golden følte sig hæmmet i sin løbestil med de dengang eksisterende sko på markedet. Skoene gav for lidt plads til forfoden, og han manglede den nødvendige balance. Ved at varme sine løbesko op i en brødrister lykkedes det ham at skære hælen af og balancere skoen ud, hvilket førte til “Balanced Cushioning Platform” eller ZeroDrop™. For at skabe plads til forfoden udviklede han FootShape™-sålen. Disse to innovationer udgør stadig grundlaget for alle Altra-sko i dag. Vidste du, at Altra i lang tid var det eneste mærke, der brugte kønsspecifikke skabeloner til deres sko for at imødekomme de anatomiske forskelle mellem mænd og kvinder? Altra kalder dette Fit4Her™. I løbet af de sidste 11 år er Altra støt vokset, og der er flere og flere fans af dette mærke.

Altra Torin 7 i detaljer

Altra Torin 7
Engineered Mesh overdel

For komfort og åndbarhed.

STANDARD FOOTSHAPE(™) Fit

Plads til at sprede tæerne ud.

EGO(™)Max mellemsål

For komfortabel dæmpning og energireturnering.

Footpod Teknologi

Ydersålen følger formen på fodens knogler og sener.

3 Fornyelser i Altra Torin 7

Opsomming 1

Komfortabel skotunge

I den tidligere version af Torin var skotungen tynd og stiv, hvilket kunne skabe tryk på foden. Skotungen i Torin 7 er blevet redesignet for at give en blød fornemmelse på oversiden af foden.

Opsomming 2

Mere dæmpning

Selvom materialet ikke er ændret i forhold til forgængeren, har Torin 7 fået mere materiale i mellemsålen. Sålens tykkelse er øget fra 28 til 30 millimeter, hvilket giver endnu mere dæmpning under foden.

Opsomming 3

Formet hælkappe

Hælkappen på Torin 7 er også blevet opdateret. Med denne opdatering er hælkappen blevet mere behagelig og passer bedre om hælknoglen, hvilket giver en mere stabil fornemmelse.

Test af Altra Torin 7

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Snart kan du læse om Stephan Schulzes erfaringer her.

Stephan

Stephan Schulze

Produktekspert

Stephan

Stephan Schulze

Produktekspert

Tekniske Specifikationer

Offset
0 mm
Vægt herre-model
Ca. 278 gram
Vægt dame-model
Ca. 230 gram
Løbertype
Neutrale løbere
Skotype
Allround løbesko

Fit

Altra Torin 7 har fået nogle små ændringer sammenlignet med forgængeren. Men nogle ting ændrer sig aldrig hos Altra. For eksempel har skoen en Standard FootShape™-pasform, der gør det muligt for tæerne at slappe af og bevæge sig naturligt, mens du løber. Når man tager skoen på, lægger man straks mærke til, at formen på hælkappen er blevet optimeret og nu giver endnu bedre pasform og støtte. Den formstøbte bund i skoen sikrer sammen med hælkappen, at denne relativt brede sko stadig har en fast pasform. Hvis du har lidt smallere fødder, anbefales det at bruge loop-snøringen for at holde fødderne godt på plads. Selv om snørebåndene strammes lidt, sikrer det sammen med den polstrede skotunge, at der ikke skabes tryk over vristen.

Altra Torin 7 Fit

Stride

Torin 7 er en hurtig allrounder. Det tykke lag EGO™ MAX-skum giver en fantastisk dæmpning. Fordi skoen ikke har noget offset, får du den dæmpede følelse hele vejen fra hæl til tå. Selvom skoen føles lidt blødere end sin forgænger, er det stadig en relativt direkte sko. Når du løber, sætter skoen dig virkelig på arbejde, hvilket er perfekt til tempoløb, intervaller og 5 og 10 km løb. Denne aktive løbestil understøttes af Footpod-ydersålen med InnerFlex™-riller. Disse sikrer, at skoen har tilstrækkelig fleksibilitet til at bevæge sig med din fods naturlige gang. Alt dette gav mig en yderst behagelig løbeoplevelse.

Altra Torin 7 Stride

Offset

Altra adskiller sig fra mange andre ‘mainstream’ løbesko, fordi skoene ikke har noget offset. Det betyder, at skoen er lige høj ved hæl og tå. Dette sikrer, at din fod er i en ret vinkel lige under dit ben i stedet for at være placeret i en hældningsvinkel. Det er den samme vinkelrette position, som din fod har, når du går barfodet. Selvom det er fodens naturlige position, er de fleste mennesker ikke længere vant til at gå, løbe eller træne i denne position. Derfor kan det være en god ide, at starte ud med at løbe i en sko med f.eks. 4 mm offset, før du skifter til ‘zero drop’ (0 mm offset). Du kommer ikke meget tættere på en naturlig løbeoplevelse i en løbesko med dæmpning end du gør med Altra.

Altra Torin 7 Offset

Altra’s Road-familie

Altra’s Road-kollektion består af forskellige modeller med varierende dæmpning og støtte. I nedenstående matrix kan du hurtigt se, hvilken Altra-sko der passer bedst til dig. Bemærk venligst, at Rivera har en lidt smallere pasform, mens Via Olympus er ekstra bred.

Slutspurten

Altra Torin 7 er blevet betydeligt forbedret i forhold til sin forgænger. Overdelen er blevet mere behagelig takket være opdateringerne af skotungen og hælkappen. Mellemsålen giver også mere komfort med de ekstra 2 millimeter skum under foden. Hvis du var fan af Torin 6, vil du helt sikkert også blive begejstret for 7’eren. Torin 7 er også et godt valg for løbere, der gerne vil prøve kræfter med en sko med zero-drop i kombination med komfort og holdbarhed.

Torin 7 kan sammenlignes med Saucony Kinvara 14 og Hoka Rincon 3. Disse modeller er også alsidige løbesko med lavt drop og god fornemmelse for underlaget.

Er du lige så begejstret som os? Så tag et kig på Altra Torin 7 i vores webshop. Har du flere spørgsmål? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.