Skip to main content
Salomon Sense Ride 5 trail running shoes
Salomon Sense Ride 5 trail running shoes

Review

Salomon Sense Ride 5

Med Salomon Sense Ride 5 får du en pålidelig og alsidig trailsko. Den nu 5. version har fået en gennemgående opdatering, så du kan løbe på ubefæstede stier med endnu mere glæde. Er du nysgerrig på ændringerne? Og hvordan var vores oplevelse med denne trailsko? Læs videre om det i vores anmeldelse.

Shop dameShop herre
Salomon Sense Ride 5 trail running

3grunde til, at Salomon Sense Ride 5 er den rette sko for dig

Opsommingicoon 1

Du leder efter en alsidig, allround trailsko

Salomon Sense Ride 5 er en ideel trailsko til både korte og lange løbeture. Energy Foam føles responsiv, når du løber i et højere tempo, men har også nok dæmpning til når du vil løbe lidt længere.

Opsommingicoon 2

Du ønsker en trailsko, der også kan bruges til løb på hårdt underlag

Sense Ride 5’s duppeprofil er ikke alt for aggressiv, så du kan sagtens løbe på asfalt og andre hårde overflader. Dette gør Salomon Sense Ride 5 til en ægte hybridsko, og du kan roligt bruge den på vejen ud til skoven, bakkerne eller stranden.

Opsommingicoon 3

Du løber hovedsageligt for fornøjelsens skyld eller for det sociale

Løber du primært for hyggens skyld og for at udforske nye ruter? Så er Sense Ride 5 en pålidelig træningspartner. Du kan bruge denne trailsko til både træning og konkurrenceløb. Går du altid efter en plads på podiet eller en placering i top-10? Så bør du i stedet vælge Salomon Pulsar Trail 2/Pro, da denne letvægtsmodel har en TPU-plade, der skubber dig fremad.

Salomon Sense Ride 5 trail running shoes women
Salomon Sense Ride 5 trailrunning shoes
Salomon Sense Ride 5 trail running shoes women
Jeg vil anbefale denne sko til begyndere og øvede terrænløbere, der er på udkig efter en pålidelig, let og alsidig trailsko.

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du?

Salomon blev grundlagt i 1947 af François Salomon i Frankrigs alper. Siden grundlæggelsen er Salomon vokset til et ret stort mærke inden for outdoorudstyr. Har du brug for noget specifikt til trailrunning? Så har Salomon det højest sandsynligt – de kan udstyre dig fra top til tå med førsteklasses produkter, der vil hjælpe dig med at elske terrænløb endnu mere. De har f.eks. løbebukser med praktiske opbevaringsmuligheder og rygsække med vandbeholdere og -flasker, så du altid kan få nok væske med på turen.

Salomon Sene Ride 5 i detaljer

Salomon Sense Ride 5 running shoes
Overdel i Engineered Mesh

med SensiFit-teknologi holder dine fødder sikkert på plads.

Quicklace-snøresystemet

sikrer nem og hurtig på- og aftagning.

Energy Foam

giver afbalanceret dæmpning til både korte og lange distancer.

All Terrain Contagrip-ydersål

er yderst holdbar og giver et optimalt greb.

Hvilken slags trailsko er Salomon Sense Ride 5?

Salomon Sense Ride 5 er en hybrid trailsko. Det betyder, at du kan bruge skoen på både hårde og ujævne, terrængående stier. Løber du hjemmefra via vejene og derefter ud i skoven eller strandene? Så er Sense Ride 5 måske noget for dig. Lignende modeller fra andre mærker er HOKA Challenger ATR, Brooks Cascadia og New Balance Fresh Foam X Trail Mere.

3egenskaber i Salomon Sense Ride 5

Opsommingicoon 1

Engineerd Mesh-overdel med SensiFit-teknologi

Overdelen på Sense Ride 5 består af Engineered Mesh – et materiale, der er åndbart, men samtidig meget robust. Der er ekstra forstærkning omkring tåområdet for at beskytte dine fødder mod skarpe sten og grene. SensiFit-teknologien omslutter din fod på behagelig vis med de robuste stropper på indersiden, der forhindrer at du glider i skoene. Dette giver en helt personlig og ideel pasform.

Opsommingicoon 2

Letvægtsdæmpning med Energy Foam

Salomon Sense Ride 5 får sin alsidige karakter af Energy Foam-dæmpningsmaterialet. Dette skum er let og responsivt grundet kombinationen af EVA og Olefin (OBC), så du får langvarig dæmpning under din løbetur. Vidste du, at Olefin også bruges i loungemøbler, tæpper og bilinteriør? Olefin giver en bedre balance mellem fleksibilitet og varmebestandighed sammenlignet med andre plastmaterialer.

Opsommingicoon 3

All Terrain Contagrip-ydersål

Salomon Sense Ride 5 har et suverænt greb. Contagrip-ydersålen er velegnet til alle overflader, da pigprofilen er relativt flad. Derfor føles det også yderst behageligt at løbe på hårdt underlag. På hele ydersålen er der et Profeel Film-lag. Dette lag fungerer som et filter mellem dig og terrænet, så du forbliver i fuld komfort, selv på underlag med løse sten. Sense Ride 5 er mindre velegnet til løb i mudder eller meget tekniske stier. Her kan du med fordel vælge Salomon Speedcross i stedet. Denne model har grove dupper for endnu bedre greb, når du har mest brug for det.

Test af Salomon Sense Ride 5

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Denne gang har Daan Glorie prøvet Salomon Sense Ride 5 på for dig.

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer Salomon Sense Ride 5

Offset
8 mm
Vægt herre-model
Ca. 286gram
Vægt dame-model
Ca. 247 gram
Løbertype
Neutral løber
Skotype
Trailsko

Fit

“Normalt er Salomon trailsko lidt til den smalle side. Men det oplever jeg ikke med Sense Ride 5. Der er mere end rigeligt med plads i forfoden. Takket være Quicklace-snøresystemet kan jeg nemt tage skoen af og på og få en helt personlig pasform. Hælkappen er ret fleksibel, men det kan jeg rigtig godt lide. Det forhindrer blandt andet, at den irriterer min akillessene. Tåområdet har beskyttelse mod skarpe forhindringer. Skoen føles let på fødderne, hvilket er yderst positivt.”

Salomon Sense Ride 5 fit

Stride

“Energy Foam i mellemsålen har fået en god opdatering i forhold til sin forgænger. Den er blevet en anelse blødere, men uden at blive for “svampet”. Som hællander oplever jeg tilstrækkelig dæmpning ved landing, selvom dette ikke er Salomons mest dæmpede sko. Sjovt nok føles det nærmest som om, at jeg har haft denne sko i min samling i årevis. Allerede fra de første kilometer føles Sense Ride 5 meget naturlig og er virkelig en forlængelse af min krop. Stigninger – både op og ned, skarpe sving, i bund og grund kan du det hele med denne trailsko. Jeg vil anbefale denne sko til begyndere og avancerede trailløbere, der er på udkig efter en pålidelig, let og alsidig trailsko.”

Salomon Sense Ride 5 stride

Grip

“Contagrip-ydersålen har relativt mange flade dupper. Med denne pigprofil var det også behageligt at løbe på asfalt, da den gav mig en blød og behagelig følelse. Jeg synes umiddelbart, at Salomon Sense Ride 5 er lidt mindre egnet til løb i mudder eller i vinterforhold. I det tilfælde er det bedre at vælge Salomon Speedcross, da denne model har en grovere pigprofil. Forfoden føles fleksibel, hvilket gør det nemt for mig at løbe både op og ned ad bakke. Vælg især denne sko, hvis du primært løber på stranden, i klitter og i skoven.”

Salomon Sense Ride 5 grip

Salomon trailsko kollektion

Uanset hvilket udendørs eventyr der venter forude, har Salomon altid en passende trailsko til dig. Salomon Sense Ride 5 er den mest alsidige model i trailsko kollektionen. Speedcross 6 er den ikoniske model, der er populær blandt løbere, som løber på tekniske stier og under mere vanskelige forhold. Tænk mudderstier, stejle nedstigninger og vinterforhold. Fans af maraton- og ultradistancer kan forkæle sig selv med Ultra Glide 2. Denne trailsko er specielt designet til lange distancer på ikke-asfalterede og ikke alt for tekniske stier. Fartdjævlene på stierne bør vælge Pulsar Trail/Pro. Denne model er hurtig og adræt takket være Energy Surge-skummet og en Energy Blade TPU-plade.

Slutspurten

Den største ændring i salomon sense ride 5 kan ses i mellemsålen. Energy foam er responsiv og komfortabel, hvilket gør terrænløbet endnu sjovere. Den store styrke ved sense ride 5 er dens alsidighed. Uanset hvilken distance du skal løbe, kan denne trailsko virkelig bruges når som helst. Du behøver ikke bekymre dig om fodfæste, da den flade ydersål har rigeligt med greb på både vådt og løst underlag. Salomon sense ride 5 er mindre velegnet til løbere med en meget bred fod.

Er du lige så begejstret som vi er? så tag et kig på salomon sense ride 5 i vores webshop. sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.