Skip to main content

Et par gode tights, tjek. En lækker løbe-trøje, tjek. Gode løbesko, tjek. Et funktionelt og komfortabelt løbeoutfit kan være afgørende for din løbetur. Desværre er der en vigtig ting, der stadig ofte glemmes; nemlig et par løbesokker. I disse dage er der meget mere at tage stilling til angående løbestrømper, end bare sorte eller hvide. Vil du have et par høje sokker med et cool print eller en lavere model? Eller foretrækker du kompressionssokker?

Shop løbesokker nu

Alle løbere er forskellige, og derfor er der et stort udvalg af løbesokker hos 21RUN. I denne blog gennemgår vi de forskellige typer og mærker. Lær mere om, hvad der passer bedst til dig.

De vigtigste egenskaber i dine sokker

Find ud af, hvad der er vigtigst for dig

Different types of running socks
Ekstra ventilation
Ingen friktion, ingen vabler
Tykkere materiale på strategiske områder
Kompression for bedre cirkulation

Vær god ved dine fødder

Løb starter altid med et par gode sko. Men hvis du har forkerte eller slet ingen sokker på i skoene, går du glip af noget af funktionaliteten i dem. Med de rette løbesokker kan du få mest muligt ud af dine sko uden irritation eller vabler. Når du bærer sokker, der effektivt leder fugten væk og lader fødderne ånde, modvirker du friktion. Ingen friktion, ingen vabler.
Ofte er oversiden af løbesokker tyndere for at sikre god ventilation. Det forhindrer, at dine fødder bliver overophedede. Nogle løbesokker er desuden behandlet med sølvioner. Dette modvirker spredningen af bakterier og forhindrer ubehagelige lugte. FRESHTEK-sokkerne fra Stance er et godt eksempel på dette.

FRESHTEK er ‘climate control ‘for dine sokker. Det er en særlig behandling af fibrene i sokkerne, som får dem til at tilpasse sig til din kropstemperatur. Materialet i sokkerne er imprægneret med en specielt formuleret væske, et såkaldt ‘wicking agent’. Stance FRESHTEK løbesokker transporterer hurtigt sved væk og tilpasser sig din kropstemperatur.

Stance Running Socks
Stance Running Socks women
Falke Run 5 short white
Bauerfeind Navy Running socks

What Else?

Ud over materialet er pasformen på løbestrømperne også vigtig. I mange typer løbesokker er den venstre sok formet efter venstre fod og omvendt. Desuden adskiller en mandefod sig fra en kvindefod. Pasformen er ofte lavet ergonomisk og sømløs for at være så behagelig som muligt. Desuden er delen nær akillessenen lidt højere og lavet af tykkere materiale, så denne del af foden også er godt beskyttet. Endelig kan gode løbesokker støtte dine fødder ved at skabe mere dæmpning. Sammen med dine sko vil du lande blødere og føle det som om du løber på skyer.
Hvis du foretrækker en højere model, kan du selvfølgelig også vælge dette. Vælg f.eks. Odlo “quarter socks” eller vælg en endnu højere model med “crew socks”. Det er dejligt varmt om vinteren og beskytter den del af anklen, der ikke bliver dækket af dine lange bukser.

Vidste du, at løbesokker findes i mange forskellige tykkelser? Bauerfeind Ultralight Mid Cut er meget tynde løbestrømper til brug om sommeren. Fra Falke kan du se forskel på tykkelsen af sokkerne ved at se på tallet. For eksempel er RU3 og RU4 yderst populære vintersokker, fordi disse er lidt tykkere og har mere dæmpning ved tæerne og hælen. Derimod er RU5 kollektionen dejligt lette strømper med god kontakt i skoen og høj åndbarhed for dine fødder.

Compress…hvem?

Man ser dem oftere og oftere; atleter med knæstrømper med alle mulige specielle vævninger. Flere og flere bruger kompressionsstrømper under løb for at lette restitutionen efter træning. Disse sokker stimulerer blodgennemstrømningen i dine (under)ben, så muskelsmerter og kramper er mindre intense efter træning, og du restituerer hurtigere. Kompressionen sikrer, at dine muskler hurtigere får frisk ilt via blodet. Kompressionsstrømper findes i korte versioner med kun let kompression omkring anklerne, til de helt knælange sokker, der støtter hele længden af underbenene. Kompressionsstrømperne på vores hjemmeside findes i andre størrelser end normale strømper. Især med lange sokker er omkredsen af dine lægge vigtig for at vælge den rigtige størrelse, så kompressionsstrømperne fungerer korrekt, uden at klemme. Tag et kig på sokkerne fra Compressport og Bauerfeind.

Mærket Bauerfeind er kendetegnet ved kompressionsstrømper, der er medicinsk vævede. Det betyder, at disse strømper giver den samme kompressionsgrad som meget stive strømper, men er bare lidt lettere at tage på. Bauerfeind har to forskellige kompressionsstrømper, nemlig Ultralight og Performance-modellerne. Ultralight-strømperne er beregnet til varmere temperaturer, mens Performance-strømperne er behagelige, når det er lidt koldere. Performance-strømperne er også behagelige at have på i løbet af dagen, f.eks. hvis du står meget op på arbejde.

Compressport Soda Lite Blue

Løbesokker, der passer perfekt

De fleste hverdagssokker er lavet af bomuld. Det er fint til daglig brug, men under sport er det mindre behageligt. Bomuld absorberer fugt, men fører det ikke væk fra huden. Stoffet bliver tungere, hvilket resulterer i friktion og dermed højere risiko for vabler. Jeg var også selvoverbevist om, at mine almindelige sneakersokker var gode til løb. I begyndelsen af året fik jeg lov til at teste Stance løbesokker for 21RUN, og siden da er det de eneste jeg vil bruge.

Køb løbestrømper

Seeing is believing

Hos 21RUN har vi et bredt udvalg af løbesokker og kompressionsstrømper. Få mest muligt ud af din træning ved at fuldende dit løbeoutfit med et par gode strømper. Du vil lægge mærke til, at du er mere komfortabel i dine sko, og at du kan fortsætte med at løbe i længere tid helt fri for ubehag.

Du kan shoppe løbestrømper her i vores webshop. For mere information og spørgsmål kan du altid kontakte vores kundeservice.

Running socks New Balance
Shop løbesokker nu

Løbesokker

Dame

Stance Running Socks
Køb nu
Shop løbesokker nu

Løbesokker

Herre

Falk Run light short men
Køb nu
Også interessant

Løbesko

Oversigt

Nike Pegasus 40
Køb nu