Skip to main content
HOKA Tecton X 2 trail running shoes
HOKA Tecton X 2 trail running shoes

Test

HOKA Tecton X 2 bringer carbon med ud på stierne

Mens løbesko med carbonplade og superfoam er uundgåelige på landevejen, er udvalget knapt så stort i verden af trailsko. Selvom der findes mange trailsko med en plade indbygget i sålen, er pladen ofte beregnet til at beskytte mod sten. Men kun få trailsko har brugt dem specifikt til aggressive og hurtige løb. Det er nu blevet ændret på med HOKA Tecton X 2. Med en racevægt på 252 gram og dobbelte carbonplader er der endelig kommet en seriøs racersko med plade til terrænløb.

Shop dameShop herre
HOKA Tecton X 2 trail running

3grunde til, at Tecton X 2 er den rette sko for dig

Opsommingicoon 1

Du er på udkig efter en trailsko med behagelig dæmpning

HOKA Tecton X 2 bruger to lag af skummateriale; En let responsiv base toppet med et superblødt lag skum for en behagelig fornemmelse under din fod.

Opsommingicoon 2

Du er på udkig efter en trailsko med en kraftig udgang

Tecton X 2 har carbonplader i sålen, der kan bevæge sig uafhængigt af hinanden. Dette sikrer et kraftfuldt afsæt, men også en stabil fornemmelse på ujævne underlag.

Opsommingicoon 3

Du løber i varierende terræn

Vibram Megagrip- og Litebase-ydersålen har et godt greb i aggressivt terræn. De 4 millimeter høje dupper er holdbare nok til at modstå slid fra asfalterede veje. Dette gør også Tecton X 2 velegnet til løb på vejen ud mod stierne og retur.

HOKA Tecton X 2 trail shoes
HOKA Tecton X 2 trail shoes
HOKA Tecton X 2 trail shoes
"Dette er en af de bedste trailsko til både op- og nedstigning! Det er virkelig let for mig at løbe op ad bakkerne, det føles næsten som om jeg kan"

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du…

Tecton X 2 har fået sit navn fra jordens tektoniske plader og er HOKA’s første trailsko nogensinde med parallelle carbonplader for et forbedret afsæt, hvilket giver alle løbere en uovertruffen, jævn løbeoplevelse, selv på de mest vanskelige stier.

Hoka Tecton X 2 i detaljer

HOKA Tecton X 2 trail running shoe
Matryx overdel

Let, åndbart og vandafvisende materiale.

ProFlyX-mellemsål

Blød under foden med en responsiv base.

Dobbelt carbonplade

To parallelle plader, der fungerer uafhængigt af hinanden.

Vibram Megagrip med Litebase

Ekstra let og yderst holdbart gummi for maksimalt greb.

3vigtige funktioner i Hoka Tecton X 2

Opsommingicoon 1

Unik mellemsål til trailsko

Tecton X 2 er en af de få trailsko med en carbonplade i sålen. Dette sikrer et ekstra kraftigt afsæt. Early Stage Metarocker gør det nemt at rulle fra hæl til forfod.

Opsommingicoon 2

Ny overdel

Til overdelen har Hoka brugt det specielle Matryx-materiale. Dette er et let, åndbart og hurtigtørrende materiale, der ikke holder på fugten. Særligt praktisk, når man har fået våde fødder og skal holde sig lidt i gang.

Opsommingicoon 3

Alsidig ydersål

Ydersålen giver masser af greb i aggressivt terræn, men er holdbar nok til også at løbe længere strækninger på vejen. Litebase-gummi er et let materiale, hvilket bidrager til Tecton X 2’s hurtige natur.

Test af Hoka Tecton X 2

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter Læs mere om Daan Glories erfaringer her.

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktekspert

Specs HOKA Tecton X 2

Offset
5 mm
Vægt herre-model
Ca. 252 gram
Vægt dame-model
Ca. 211 gram
Løbertype
Neutral løber
Skotype
Trailsko

Fit

“Sammenlignet med forgængeren er det især materialet i overdelen, der er ændret. Jeg lægger mærke til, at Tecton X 2 sidder lidt strammere omkring midtfoden. Dette skaber en bedre pasform, så mine fødder ikke glider rundt i skoen. Hælkappen er solid og har en behagelig blød foring på indersiden. Skotungen sidder godt over mine fødder, og jeg oplever ingen trykpunkter eller irritationer. Forsiden har ekstra beskyttelse mod stød mod tæerne.”

Salomon Sense Ride 5 fit

Stride

“Dette er en af de bedste trailsko til både op- og nedstigning! Det er virkelig let for mig at løbe op ad bakkerne, det føles næsten som om jeg kan flyve. Særligt nedstigningerne føles jævne, og det skyldes den reaktive mellemsål i ProFly X-skum. Tecton X 2 er faktisk HOKA Mach-modellen, men med en carbonplade og pigmønster. Forvent ikke maksimal støddæmpning, men derimod letvægts- og reaktiv dæmpning. Ved hvert skridt får jeg en lækker, bouncy fornemmelse, næsten som om jeg står på en trampolin. Jeg vil især bruge denne sko til hurtig træning og konkurrencer på ikke alt for tekniske stier. Når jeg begynder at sætte farten op, kan jeg mærke kraften fra Tecton X 2. På grund af dens lette vægt og de to parallelle carbonplader bliver jeg virkelig skubbet fremad. Der findes ikke så mange trailsko med carbonplader endnu, men det er imponerende, hvad HOKA har bragt på marked”

Salomon Sense Ride 5 stride

Grip

“HOKA Tecton X 2 har ikke en grov pigprofil, så skoen er mindre egnet til løb i mudder eller vintervejr. Her bør du i stedet vælge HOKA Speedgoat eller Mafate Speed. Disse modeller har en dybere pigprofil, og de er også lidt mere stabile. På grund af det flade pigprofil er Tecton X 2 dog velegnet til lette terrænløb og løb i terræn med klipper eller større sten. Vibram Litebase-gummisålen er meget holdbar og giver solidt greb ved både op- og nedstigning. På smalle stier er Tecton X 2 også yderst stabil takket være designet med de to parallelle carbonplader i skoen. Hvis du stadig er i tvivl om du skal have et par trailsko, bør du bestemt overveje Tecton X 2 som din nye træningspartner.”

Salomon Sense Ride 5 grip

HOKA SKY Family

Tecton X 2 er en del af Hoka’s SKY-kollektion. Med skoene i denne kollektion er du godt udstyret til alle dine trail-eventyr. Skoene har den dæmpning, greb og støtte, du har brug for til at overvinde det mest ujævne terræn, uanset hvor hurtigt du gør det.

Slutspurt

Takket være den lette vægt, det responsive skum og carbonpladerne, er Tecton X 2 en ægte konkurrencesko til stierne, en skotype der er ikke er mange af. Sålens tykkelse og komfort gør dem også gode til længere distancer.

Er du lige så begejstret som vi er? så tag et kig på HOKA Tecton X 2 i vores webshop. sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.