Skip to main content
Salomon Index 02 allround running shoes
Salomon Index 02 allround running shoes

Review

Salomon Index 02 – Er genanvendelige løbesko fremtiden?

Salomon Index 02 er en løbesko, der er fuldstændig genanvendelig. Du læste helt rigtigt! Fuldt ud genanvendelige, for når du har brugt dem, kan du sende skoene tilbage til Salomon. De vil bruge dem til at fremstille nye produkter, herunder skistøvler. Vil du reducere dit miljømæssige aftryk og træffe et bæredygtigt valg? Med Index 02 kan du løbe med en positiv og rar følelse, som også tager hensyn til vores næste generation.

Shop dameShop herre
Salomon Index 02 street running shoes

3grunde til, at Salomon Index 02 er den rette sko til dig

Opsommingicoon 1

Du ønsker en løbesko, der er miljøbevidst og genanvendelig

Salomon Index 02 er en neutral, all-round løbesko, der er fuldt genanvendelig. Du kan returnere skoene til Salomon, når de er slidt op, hvorefter løbeskoene vil blive skilt ad. Skoene genbruges derefter fuldt ud og omdannes til nye produkter som f.eks. skistøvler. Der er ikke brugt maling i produktionen af Index 02, delene er sammensat med vandbaseret lim, og overdelen er lavet af genanvendte plastflasker. Alle dele af Salomon Index 02 er udviklet med bæredygtig tankegang i centrum.

Opsommingicoon 2

Du er på udkig efter en letvægtssko til udholdenhedsløb og intervaltræning

Med sine 274 gram kan Index 02 klassificeres som en letvægtsløbesko. Infiniride-mellemsålen er lavet af TPU-skum og føles blød, men også responsiv. Det er ikke den mest dæmpede sko der findes, men Index 02 er solidt valg til distancer fra 5 km til 10 km. Med sin responsive dæmpning er Salomon Index 02 også velegnet til tempoløb og intervaller. Sålens Reverse-Camber-form giver mulighed for en jævn afvikling af foden, når du løber i højere hastighed.

Opsommingicoon 3

Du løber oftest en til to gange ugentligt

Index 02 er beregnet til løbere, der løber en 5-10 km ad gangen, en til to gange om ugen. Infiniride-skummet giver en afbalanceret dæmpning og føles behageligt, og samtidig stabilt. Det højere offset på 9 mm gør Salomon Index 02 velegnet til en bredere målgruppe af løbere. Uanset om du er en hæl- eller forfodsløber, er Index 02 en interessant løbesko for dig.

Salomon Index 02 allround running shoes
Salomon Index 02
Salomon Index 02
“Salomon Index 02 er fremtidens løbesko. Fordi denne sko er fuldt genanvendelig, reducerer du som løber dit miljømæssige aftryk.”

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du…?

Salomon har også skabt en sandal, der er fuldt ud genanvendelig. Den blev lanceret i 2022 under navnet Salomon Index Break. Disse unisex-sandaler er designet til at blive brugt før eller efter en lang løbetur eller et intenst løb. Fordi de er skabt med et tykt lag TPU-skum, får du mere komfort, og dine fødder kan slappe af. Dette er i modsætning til normale klipklappere, som ofte er hårde og ikke har nogen dæmpning.

Salomon Index 02 i detaljer

Salomon Index 02
Engineered Mesh-overdel

med strategiske zoner med øget støtte og åndbarhed

Infiniride mellemsål

lavet af TPU-skum for langvarig og blød dæmpning

Unikt skodesign

hvor alle materialer let kan adskilles med henblik på genanvendelse

Road Contagrip-ydersål

for optimalt greb under både våde og tørre forhold

Hvad er historien bag Salomon Index?

I 2021 landede den første version af Salomon Index på markedet. Denne fuldt ud genanvendelige sko var innovativ, fordi der indtil da kun fandtes løbesko med en genanvendt overdel eller en del af mellemsålen. Alle dele af Salomon Index-skoen kan let skilles ad, hvilket er praktisk for processen under genanvendelsen. Desuden er denne løbesko fastgjort med vandbaseret lim, og der er ikke brugt maling til at farve skoen. Slutteligt er overdelen af Salomon index fremstillet af genbrugte plastflasker. Via Salomons kundeservice kan du gratis returnere Salomon Index, så de kan lave den om til en ny sko igen.

3funktioner i Salomon Index 02

Opsommingicoon 1

Engineered Mesh overdel med strategiske zoner

Er genanvendelige løbesko lige så komfortable som andre løbesko? Absolut, for Salomon Index 02 har en overdel i Engineered Mesh med strategiske zoner. Mesh-overdelen er lavet af genbrugspolyester. I visse dele af skoen er Index 02 blevet gjort en smule fastere for at give støtte, og i forfoden er der valgt et mere åndbart mesh. Hælkappen har en blød foring på indersiden for at give komfort fra første øjeblik, du tager skoen på.

Opsommingicoon 2

Infiniride dæmpning

Salomon Index 02 har Infiniride-dæmpning, en TPU-mellemsål med nitrogen. TPU-materialet sikrer, at mellemsålen er yderst holdbar, så du kan bruge løbeskoene i lang tid. Vi kender også dette skum fra andre Salomon-sko som f.eks. Salomon Predict 2. Når du løber, får du en nærmest fjedrende og stødabsorberende følelse. Denne dæmpning er også behagelig, hvis du ønsker at løbe længere distancer. Vidste du, at de små TPU-dele i mellemsålen genanvendes i nye produkter, herunder skistøvler fra Salomon? Dette sker på lokale Salomon-lokationer for at undgå unødig transport.

Opsommingicoon 3

Afrundet ydersål med optimalt greb

Sålens Reverse Camber -design sikrer en jævn afvikling fra hæl til forfod. Det skyldes, at skoens tåområde er forhøjet lidt. Sammenlign det med en bunden af en gyngestol, der altid bevæger sig fremad. Det giver dig også mulighed for nemt at sætte tempoet op, hvis du ønsker det. Road Contagrip-sålen kombinerer flade og brede lugs for at give greb på flade og hårde overflader.

Test af Salomon Index 02

Vores sko testes af vores egne eksperter. Denne gang har Daan Glorie prøvet Salomon Index 02 for dig. Snart kan du læse om hans resultater her.

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktekspert

Menno Munster 21run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer Salomon Index 02

Offset
9 mm
Vægt herre-model
ca. 274 gram
Vægt dame-model
ca. 274 gram
Løbertype
Neutral løber
Skotype
Allround løbesko
Salomon Index 02 fit
Salomon Index 02 street running shoes
Salomon Index 02 street running shoes

Salomons kollektion af all-round løbesko

Salomon har i år væsentligt udvidet kollektionen af all-round løbesko. Salomon er selvfølgelig velkendt for trailsko, men vidste du, at de også laver rigtig gode all-roundsko til løb på asfalterede stier og veje? Salomon Aero-kollektionen er f.eks. kendt for sine lette løbesko med en rocker-sål (Reverse Camber), Enerzy Foam og en Road Contagrip-sål. Salomon Aero er en favorit blandt løbere, der er til lange distancer. Aero Blaze er bedst egnet til den daglige løbetur i roligt tempo og hurtigere intervaltræning. Leder du efter en supersko til løb? Så vælg Salomon S/Lab Phantasm CF, da den har en kompositfiberplade og et meget fjedrende EVA/Olefin-skummateriale.

Slutspurten

Salomon Index 02 baner vejen fremad, når det gælder bæredygtighed og mindre miljøbelastning. Indtil nu har der kun eksisteret løbesko med en genanvendelig overdel eller en vis procentdel af genbrugspolyester eller -skum. Den eneste ulempe ved genanvendelse af skummaterialer er, at det oftest ikke er superblødt, så du skal ikke forvente maksimal dæmpning eller følelsen af at løbe på skyer. Index 02 er bedst egnet til løbere, der løber distancer på mellem 5 og 10 km en til to gange ugentligt. Hvis du vælger Salomon Index 02, så tager du et miljøbevidst valg for den næste generation af (unge) løbere.

Er du lige så begejstret som os? Så tag et kig på Salomon Index 02 i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.