Skip to main content
Salomon Aero collection
Salomon Aero collection running shoes

Review

Salomon Aero Kollektion

Salomon Aero kollektionen består af tre forskellige all-round løbesko til løb på vej. Du læste helt rigtigt! Salomon lancerer en spritny Aero-kollektion af løbesko, der er kendetegnet ved deres dynamiske og lette konstruktion. Vi ser innovationer fra terrænløb afspejlet i Aero kollektionen, men hvilken Salomon-model skal du mon vælge? Nu kan du tage på eventyr, ikke kun på stierne, men også på vejen. Vi fortæller dig alt om denne unikke familie af sko, og hvilken en der er bedst for dig at vælge.

Shop dameShop herre
Salom Aero running shoes 21run

3 grunde til, at Salomon Aero kollektionen er den rette for dig

 • Du leder efter en all-round løbesko med maksimal dæmpning (Aero Glide)

  Salomon Aero Glide er en all-round løbesko med en relativt tyk sål på 37 mm i hælen. Dette placerer Aero Glide i kategorien “maksimal dæmpning”. Denne løbesko egner sig bedst til træning i lavt til middelhøjt tempo. Glide er også perfekt til at løbe lange distancer, da den store mængde Energy Foam giver masser af komfort og dæmpning ved hvert eneste skridt.

 • Du ønsker en letvægtsløbesko til hverdagstræning (Aero Blaze)

  Det ideelle scenarie er én løbesko, der kan bruges til alle typer træning. Det er Salomon Aero Blaze. Denne model har en lidt mindre såltykkelse end Glide (31 mm) og kan derfor bruges mere dynamisk. Aero Blaze er velegnet til både korte og lange distancer ved forskellige hastigheder. Med kun 244 g er Blaze en sand og let all-round løbesko.

 • Du leder efter en sko til tempotræning og intervaltræning (Aero Volt)

  Salmon Aero Volt er en super let løbesko, ideel til interval-, bane- og tempotræning. Aero Volt har den samme dæmpning og såltykkelse som Aero Blaze, men overdelen er meget lettere. Vidste du, at Salomon har sparet omkring 20 gram i forhold til Blaze blot ved at ændre overdelen? Dette resulterer i en let løbeoplevelse med en god blanding mellem dæmpning og lydhørhed.

Salom Aero running shoes 21run
Salom Aero running shoes 21run
Salomon Aero allround running shoes
“Salomon Aero Glide er min favorit i Aero kollektionen. Denne løbesko er let, har masser af dæmpning og har en god afvikling.”

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du…?

Salomon har arbejdet på at skabe en kollektion af all-round løbesko til landevejsløb i over 1,5 år. Salomon er blevet uundværlig i terrænløbsverdenen, og innovationer fra terrænløbssko er også blevet benyttet i kollektionen af sko til løb på vej. Sidste år blev f.eks. Salomon Phantasm og Spectur lanceret. Begge er hurtige løbesko til træning og løb. Phantasm er en konkurrencesko med en glasfiberplade, der giver ekstra afsæt til tæerne. Spectur er en temposko uden plade, der også er velegnet til lidt hurtigere udholdenhedsløb og tempotræning.

Aero kollektionen i detaljer

Salomon Aero Blaze
Ny Energy Foam

i mellemsålen giver en blød og responsiv løbeoplevelse

Road Contagrip

på tværs af hele ydersålen med flade og brede pigge, der giver godt greb og holdbarhed

3D-mesh og SensiFit-overdel

omslutter fødderne behageligt

Hvad er ideen bag Salomon Aero kollektionen?

Salomon Aero er en reference til aerodynamik og letvægt. Salomon ønsker at konkurrere med andre mærker, der specialiserer sig i løbesko til løb på vejene. Alle modellerne i Salomon Aero kollektionen er relativt lette og har innovationer, der også findes i andre all-round løbesko. Disse omfatter en rund “rocker”-sål (også kaldet Reverse Camber) og et skummateriale med masser af dæmpning og energireturnering (Salomon Energy foam). Så hvis du allerede er en fan af Salomons terrænsko, bør du helt sikkert overveje en af Aero-modellerne. Innovationer (såsom en SensiFit-overdel) fra deres trerrænsko er afspejlet i deres kollektion af all-round løbesko.

3nytænkninger i Salomon Aero kollektionen

 • SensiFit-overdel bestående af et åbent 3D-mesh materiale

  Salomon SensiFit-teknologien anvendes i trailsko og nu også i Salomons allround løbesko Aero-kollektion. Denne teknologi er designet til at give en sikker og behagelig pasform til fødderne. Dette gøres ved at skabe en fast og tæt pasform, der forhindrer dine fødder i at glide i skoene. Overdelen af Aero Volt er blevet gjort lidt lettere i forhold til Aero Blaze for at sænke den samlede vægt.

 • Salomon Energy foam i mellemsålen

  Alle Aero løbesko er udstyret med det nye Salomon Energy-skum. Vi kender dette materiale fra Salomon Spectur. Energy-skummet er et let, responsivt skum, der er fremstillet ved at kombinere EVA og Olefin (en syntetisk fiber). Resultatet er en blød og fjedrende løbeoplevelse. Salomon Aero Glide har det tykkeste lag Energy-skum, hvilket er rart til træning i roligt tempo og lange distancer.

 • Road Contagrip ydersål

  Road Contagrip-ydersålen kombinerer flade og brede pigge for et godt greb og holdbarhed under alle forhold. Alle Aero løbesko har en gennemgående slidsål i hele skoens længde. Det betyder, at skummaterialet er ekstra beskyttet, så skoene holder længere.

Test af Salomon Aero kollektionen

Vores sko er testet af vores egne eksperter. Denne gang har Daan Glorie prøvet skoene i Salomon Aero kollektionen.

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktekspert

Salomon Aero Blaze
Salomon Aero Volt
Salomon Aero Glide

Offset
Vægt
Løbertype
Skotype
Dæmpning
Dæmpningsniveau
Typ af løb

Aero Blaze

8 mm
ca. 244 gram
Neutral løber
All-round løbesko
Energy Foam
Medium +
All-round

Aero Volt

8 mm
ca. 216 gram
Neutral løber
All-round løbesko
Energy Foam
Medium +
Tempo/Interval

Aero Glide

8 mm
ca. 264 gram
Neutral løber
All-round løbesko
Energy Foam
Maximum ++
Langdistance
Salomon Aero Blaze

Aero Blaze

Offset
8 mm
Vægt
ca. 244 gram
Løbertype
Neutral
Skotype
All-round
Dæmpning
Energy Foam
Dæmpningsniveau
Medium +
Typ af løb
All-round
Salomon Aero Volt

Aero Volt

Offset
8 mm
Vægt
ca. 216 gram
Løbertype
Neutral
Skotype
All-round
Dæmpning
Energy Foam
Dæmpningsniveau
Medium ++
Typ af løb
Tempo / Interval
Salomon Aero Glide

Aero Glide

Offset
8 mm
Vægt
ca. 264 gram
Løbertype
Neutral
Skotype
All-round
Dæmpning
Energy Foam
Dæmpningsniveau
Maximum ++
Typ af løb
Langdistance

FIT

Blaze

„Salomon Aero Blaze har en lidt lavere hælkappe end Aero Glide. Personligt er jeg ikke så vild med dette, da jeg oplever lidt mindre støtte omkring anklerne. Forfoden er en smule smallere end på Glide. Generelt er det bedst at løbe lidt kortere distancer med Blaze, her udvider dine fødder sig lidt mindre, og derfor er overdelen lidt mere strømlinet. Når jeg løber, glider jeg ikke ud af hælen, og jeg er låst godt fast omkring mellemfoden. Skoen føles let, mens der er en masse polstring (foring) på indersiden af hælkappen og skotungen.”

Volt

„Wow, overdelen er så tynd og åndbar, at jeg straks føler det naturligt, at skulle gå i gang med tempotræning. Du kan næsten se gennem overdelen, så let og åndbart er mesh-materialet. Midtfoden er dejligt tætsiddende, og forfoden er strømlinet. Jeg vil ikke anbefale denne sko til folk med en bred fod eller hallux valgus.“

Glide

„Når jeg tager skoen på, føles det næsten som om, at jeg ikke har nogen sko på foden. Og det er ment positivt. Det betyder, at skoen er komfortabel, ikke har trykpunkter og giver masser af plads i forfoden. Hælkappen er forstærket indvendigt, hvilket giver en masse støtte omkring mine ankler. SensiFit-teknologien sikrer en god pasform omkring mellemfoden. Mesh-materialet er dejligt åndbart, og når du løber, har du en god fastlåsning i skoen. Jeg glider ikke i skoen. Aero Glide føles meget aerodynamisk, så denne sko lever klart op til sit navn.”

Salomon Aero running shoes allround upper

Stride

Blaze

„Aero Blaze har ingen rocker, så det betyder, at skoen ruller mindre aggressivt af mod mine tæer. Det savner jeg en smule i denne sko. Der er tilstrækkelig dæmpning i hælen, men i forfoden mærker du primært kontakten med jord og brosten. Jeg ville vælge denne sko til kortere daglige træningspas på 5-10 km. Til alle længere distancer ville jeg foretrække Aero Glide. Jeg synes, at skoen er meget stabil, og det er fordi man ikke synker så meget ned i skummaterialet.”

Volt

„De første par kilometer i Aero Volt minder mig om Saucony Kinvara. Denne sko er også let og har god kontakt med underlaget. Jeg vil anbefale Aero Volt til korte udholdenhedsløb og intervaltræning. Den eneste ulempe ved den tynde overdel er, at mine fødder hurtigt bliver våde i regnvejr. Efter min mening falder dæmpningen i kategorien “medium”, hvilket betyder, at skoen er all-round. Du kan endda bruge Aero Volt til konkurrenceløb på grund af dens ekstremt lave vægt.”

Glide

„Dette er min favoritsko i Aero kollektionen. Denne løbesko er let, har en masse dæmpning og rigtig god afvikling. Jeg løber mest i sko med maksimal dæmpning, f.eks. HOKA Clifton og Saucony Triumph. Salomon Aero Glide ligner disse, men denne model giver lidt mindre energiudbytte, end jeg ville foretrække. På grund af sålens tykkelse på 37 mm i hælen får du rigtig god dæmpning, når du lander med hælen. Offset på 10 mm er ikke forstyrrende, da Reverse Camber (rund sål) stadig giver mig en jævn afvikling af mine tæer.”

Salomon Aero running shoes allround sole

Comfort

Blaze

„Aero Blaze og Aero Volt har den samme mængde dæmpning og såltykkelse. Energy-skummet er blødt og fast, men giver mig også en god kontakt med underlaget. Overdelen er lidt tættere end i Volt, og giver mere beskyttelse mod regn og kolde temperaturer. Jeg lander selv på hælen, og det er ikke et problem i Blaze, da jeg føler en behagelig dæmpning af hælen. 8 mm forskydning er egnet til de fleste. Uanset om du lander på hælen eller en ægte forfodsløber, kan Aero Blaze bruges til begge slags løb.“

Volt

„Salomon Aero Volt er lanceret som en temposko. Og det er det eneste, jeg ville bruge skoen til. Hvis du er vant til at løbe i minimalistiske sko med lidt mindre dæmpning, kan du uden problemer skifte til denne model. Hvis jeg skulle sammenligne denne sko med et andet mærke, ville det f.eks. være Saucony Kinvara og ASICS Evoride. Det er trods alt også temposko med en god kombination af dæmpning og lydhørhed.”

Glide

„Skoen har et fantastisk komfortniveau. En Energy Foam-mellemsål, der er lidt tykkere i hælen, men som også giver tilstrækkelig dæmpning i forfoden. Når du lander på hælen, fjedrer sålen behageligt. Sålen er relativt bred ved hælen og forfoden, så det giver også en stabil platform at lande på. Jeg vil anbefale denne sko primært til roligt udholdenhedsløb og restitutionstræning. Til tempotræning er denne sko ikke reaktiv nok.”

Salomon Aero running shoes allround

Salomons kollektion af all-round løbesko

Hvilken all-round løbesko fra Salomon er den rette til dig? Og hvad er dine mål for i år? Vil du gerne løbe længere distancer eller sætte nye personlige rekorder? Vi gør valget nemmere for dig med vores sko matrix. Løber du regelmæssigt halve eller hele maratonløb? Så er Aero Glide et godt valg til træning og løb grundet den tykke Energy foam-mellemsål. En nybegynder bør vælge Aero Blaze, da dette er en solid all-round løbesko med en god blanding af dæmpning og stabilitet. Er du ude efter maksimal præstation? Så kan Volt eller Phantasm være rigtig gode valg. Phantasm er topmodellen, da den har en Energy Blaze (glasfiberplade) og en buet sål (Reverse Camber), der driver dig fremad.

Slutspurten

Salomon har formået at lancere en ganske stærk all-round-kollektion af løbesko. Forudsætningen var allerede god efter bl.a. Salomon Spectur og Phantasm, der blev lanceret sidste år. Skoene er lette, dynamiske og samtidig har de innovationer, som vi allerede kender fra Salomon. Salomon er blevet uundværlig i terrænløbsverdenen, og det varer nok ikke længe, før denne all-round Aero kollektion også er blevet en populær kollektion af løbesko. Den eneste ulempe er, at der endnu ikke findes nogen Salomon all-roundsko til overpronerende løbere. Men det forventes at komme i fremtiden.

Er du lige så begejstret som os? Så tag endelig et kig på Salomon Aero kollektionen i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.

Shop dameShop herre