Skip to main content
Nike Air Zoom Pegasus 40 running shoes
Nike Air Zoom Pegasus 40 running shoes

Review

Nike Air Zoom Pegasus 40

Nike Air Zoom Pegasus 40 er en løbesko, der fortjener at blive fejret. I hele fire årtier har Pegasus været populær blandt løbere på alle niveauer. Den 40. udgave af Pegasus er nu endnu mere komfortabel takket være et par små opdateringer. Uanset dit mål, kan du med Pegasus komme afsted på landevejen – hver dag. Er du også nysgerrig på opdateringerne? Læs videre om dem i vores blog.

Shop til damerShop til herrer
Nike Air Zoom Pegasus 40 running shoes review

3 grunde til, at Nike Air Zoom Pegasus 40 er den rette sko til dig

Opsommingicoon 1

Du leder efter en alsidig og allround løbesko

Nike Pegasus 40 er velegnet til både korte og lange løbeture. React-mellemsålen med to Zoom Air Units føles behagelig til lange udholdenhedsløb, men er samtidig responsiv, når du vil løbe i et lidt hurtigere tempo.

Opsommingicoon 2

Du løber allerede med Nike Air Zoom Pegasus 39

Hvis du allerede løber med Nike Air Zoom Pegasus 39, kan du nemt skifte til den nyeste model. Den største opdatering er nemlig i overdelen, hvor der er tilføjet ekstra foring i kraven for at give dig en behagelig pasform. Den karakteristiske bløde og responsive dæmpning er den samme som før, så du behøver ikke bruge lang tid for at vænne dig til denne løbesko.

Opsommingicoon 3

Du lander på hæl-, mellem- eller forfoden under løb

Jep, du læste helt rigtigt: Nike Pegasus 40 er en ideel løbesko, uanset hvilken løbeteknik du har. Med det høje offset på 10 mm og en afbalanceret dæmpning er dette en yderst pålidelig løbesko. Nike Pegasus 40 er velegnet til nybegynderen, men også til løberen, der ønsker at løbe sit første maraton.

Nike Air Zoom Pegasus 40 running shoes ladies
Nike Air Zoom Pegasus 40 shoe review
Nike Air Zoom Pegasus 40 running shoes ladies
“En opdatering af overdelen gør Pegasus 40 mere behagelig på dine fødder, men den har beholdt sin bløde og responsive dæmpning.”

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du?

Nike Air Zoom Pegasus fejrer sit 40-års jubilæum! Så er det tid til en stor fødselsdagsfest. Nike fejrer det ved at udgive Pegasus 40 i forskellige farver og modeller. Senere i år vil der f.eks. udkomme en særlig EK-version (Eluid Kipchoge), som en hyldest til maratonlegenden, der blev verdensmester for første gang for 20 år siden. Nike Pegasus 40 vil også blive udgivet i en Bill Bowerman-udgave. Bill Bowerman er medstifter af Nike og var en amerikansk atletiktræner.

Nike Air Zoom Pegasus 40 i detaljer

Nike Air Zoom Pegasus 40
Ny mesh-overdel

ventilerer godt og holder dine fødder tørre

Ekstra polstring

om kraven for en behagelig pasform

Nike React-mellemsål

for en responsiv og dæmpende løbeoplevelse

To Zoom Air units

ved hælen og forfoden for en fjedrende fornemmelse

Ydersål med vaffelmønster

for optimalt greb og lang holdbarhed

Hvad er historien bag Nike Pegasus?

“Pegasus” er Nikes ældste model af løbesko. Også en af de mest populære. Under New York City Marathon i 1982 blev Pegasus introduceret for allerførste gang. Allerede det første år blev der solgt hele 35.000 par. Pegasus var unik, fordi denne løbesko var den eneste, der havde en Air Unit i hælen i stedet for en traditionel EVA-mellemsål. Løberne var også begejstrede for det gode greb, som ydersålens vaffelmønster gav. Den dag i dag er Pegasus stadig en af de få løbesko med luft-”puder” i mellemsålen. Disse såkaldte Nike Air Units giver en unik og fjedrende dæmpning.

3 egenskaber i Nike Pegasus 40

Opsommingicoon 1

Opdateret overdel

Den største opdatering af Nike Pegasus 40 kan findes i overdelen. Der er nu mere skum omkring kraven for at give en bedre pasform og øge komforten. Derudover er foringen på indersiden blevet forbedret for en mere behagelig følelse i skoen fra det øjeblik, du træder ned i den. Den integrerede rem omkring mellemfoden er blevet ændret for nu at omfavne foden. Endelig er overdelen i enkeltlags-mesh blevet optimeret for bedre ventilation, så dine fødder holdes tørre.

Opsommingicoon 2

Nike React-mellemsål med to Zoom Air units

Nike Pegasus er designet til både korte og de længere distancer. Nike React-mellemsålen er let, fast og giver en smidig afvikling af foden. Under forfoden og hælen er placeret to Zoom Air units for at give dig en fjedrende og energisk følelse, når du sætter af. Stødet ved en landing med hælen dæmpes optimalt af Zoom Air-enhederne, som er fyldt med luft.

Opsommingicoon 3

Ydersål med vaffelmønster

Nike blev kendt for deres “Waffle Sole” i 1974. Den amerikanske atletiktræner og Nike-medstifter Bill Bowerman eksperimenterede med gummisåler fremstillet med sin kones vaffeljern. Vi ser også denne signatur-ydersål i Pegasus 40, som er slidstærk og giver et godt greb i alle vejrforhold. Den ekstra flexrille sikrer et smidigt afsæt ved snuden af skoen.

Test af Nike Air Zoom Pegasus 40

Vores sko bliver testet af vore segne eksperter. Denne gang har Daan Glorie prøvet Nike Pegasus 40 på for dig. Læs om hans erfaringer her.

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer Nike Air Zoom Pegasus 40

Offset
10 mm
Vægt herre-model
ca. 309 gram
Vægt dame-model
ca. 242 gram
Løbertype
Neutral løber
Skotype
Allround løbesko

Nike allround løbesko kollektion

Er du på udkig efter en allround løbesko? Nike har et stort udvalg af løbesko, som du kan bruge hver dag, uanset hvilken slags træning du har planer om. Nike Pegasus er den mest populære model med en afbalanceret dæmpning og to Nike Zoom Air Units. Et dæmpningsniveau højere er Nike Vomero 16. Denne model har en ZoomX-mellemsål, hvilket gør den velegnet til de længere løbeture. Maksimal dæmpning, maksimal komfort; dette er mottoet for Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3. Denne løbesko har en ekstra tyk ZoomX-mellemsål med en anelse mere stabilitet grundet den bredere sål. Nike React Infinity Run Flyknit 3 er den lette allround løbesko, der giver en stabil og responsiv løbeoplevelse.

Slutspurten

Opdateringen af overdelen betyder, at Nike Pegasus 40 er blevet endnu mere behagelig på dine fødder, men skoen beholder sin karakteristiske bløde og responsive dæmpning. Du kan sagtens skifte over til denne nyeste model, hvis du tidligere har løbet med Pegasus. Med sin afbalancerede dæmpning og højere offset er Pegasus velegnet til mange forskellige løbere på alle niveauer. Du kan endda bruge Nike Pegasus 40 til konkurrenceløb, men der findes hurtigere muligheder som blandt andet Nike Vaporfly og Nike Alphafly.

Er du lige så begejstret som vi er? Så tag et kig på Nike Pegasus 40 i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.