Skip to main content
adidas Solarboost 5 allround running shoes
adidas Solarboost running shoe

Review

adidas Solarboost 5 – en ægte arbejdshest til den ivrige løber

adidas Solarboost 5 er skabt til løberen, der ønsker at træne hver dag. Og hvad har du mest brug for, når du bruger en løbesko så meget? En komfortabel overdel for at undgå vabler og ubehag, en mellemsål med rigelig dæmpning til at aflaste dine muskler og led, og selvfølgelig en super slidstærk sål. Har adidas formået at skabe en ægte arbejdshest? Læs videre i dette review!

Shop dameShop herre
adidas Solarboost running shoes allround

3grunde til, at Solarboost 5 er den rette sko til dig

Opsommingicoon 1

Du vil gerne løbe mere og oftere

Takket være den tykke Light Boost-sål, vil du kunne løbe flere kilometer i høj komfort og være godt beskyttet mod belastningen fra løb på vej.

Opsommingicoon 2

Du er en neutral løber og foretrækker en fast sko

Takket være den brede sål og EVA Control-platformen holder skoen din fod godt fast i midten af skoen. Dette resulterer i en fast og stabil følelse.

Opsommingicoon 3

Du prioriterer holdbarhed

Solar Boost 5 er virkelig en sko, som kan du kan få mange kilometer i benene sammen med. Den hårdføre Continental-ydersål og den slidstærke Light Boost sikrer, at skoen holder i meget lang tid. PRIMEGREEN-overdelen består af minimum 50% genbrugsmaterialer.

adidas Solarboost 5 running shoe
adidas Solarboost 5 mens runnings shoes
adidas Solarboost 5 mens runnings shoes
“Under løb bemærker jeg, at skoen føles lettere, end den ser ud til at være. I den forbindelse er jeg positivt overrasket.”

Menno Munster – Produktekspert

Vidste du…?

Det nye Light Boost-materiale er op til 30% lettere end adidas’ ældre Boost-materiale. Og dem der tror, at dette er på bekostning af kvaliteten, vil blive slemt skuffede, da det nye materiale også giver 4% mere energi tilbage.

adidas Solarboost 5 i detaljer

adidas Solarboost 5 running shoe
Monomesh-overdel

Fleksibel, åndbar og komfortabel

Light Boost-mellemsål

For mere energireturnering

EVA Control-Plattform

For støtte og stabilitet ved hælen

Continental-ydersål

Suverænt greb og holdbarhed

3nytænkninger i Solarboost 5

Opsommingicoon 1

Light Boost-mellemsål

Sålen er ikke kun blevet lettere, men også tykkere. Skoen føles således blødere end forgængerne. LEP-systemer sikrer høj styrke i det meget lette materiale.

Opsommingicoon 2

EVA-Control-Plattform

Takket være opdateringen af Control platformen i EVA-materiale, er der nu endnu mere støtte om anklen. Ideelt til de længere løbeture, hvor du kan have behov for lidt mere støtte efterhånden som trætheden indtræder.

Opsommingicoon 3

Monomesh-overdel

Materialet er væsentligt tyndere og derfor også meget mere åndbart end i forgængeren. Det gode er, at robustheden i overdelen er bibeholdt.

Test af adidas Solarboost 5

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Se Menno Munsters testrapport her.

Menno Munster 21run

Menno Munster

Produktekspert

Menno Munster 21run

Menno Munster

Produktekspert

Tekniske specifikationer adidas Solarboost 5

Offset
10 mm
Vægt herre-model
ca. 299 gram
Vægt dame-model
260 gram
Løbertype
Neutral løber
Skotype
Allround løbesko

Fit

“Solarboost 5 føles virkelig behagelig, når man tager den på. Skotungen er ret tyk og er fastgjort til siderne af skoen. Der er også rigtig god polstring omkring hælen. Dette sikrer, at den faste hælkappe stadig føles blød. Pasformen er ret stram omkring mellemfoden, og med hensyn til bredden falder skoen normalt i forfoden. Der er ikke meget fylde ved forfoden, hvilket gør, at jeg kan mærke monomesh-overdelen mod mine tæer. Mesh-materialet i forfoden er dog dejlig tyndt og åndbart.”

adidas Solarboost running shoe heel

Stride

“Under løb bemærker jeg, at skoen føles lettere, end den ser ud til at være. I den forbindelse er jeg positivt overrasket. Skoen giver mig en følelse af god stabilitet, især i hæl-området. Takket være den brede sål er platformen under mig relativt stor. For løbere med let overpronation kunne denne sko være et godt bud, i hvert fald i min optik. Sammenlignet med andre sko i denne kategori føles skoen en smule flad. Skoens forfod er lidt afrundet, men er fleksibel nok til stadig at være behagelig at løbe på.”

adidas Solarboost running shoe sole

Comfort

“Light Boost-materialet føles behageligt og let på foden. Det er ikke superblødt, men giver snarere en lidt fastere fornemmelse. Mens jeg løber, føler jeg, at der er en stor mængde skummateriale i hælen, hvilket gør landing på hælen behagelig og stabil. På grund af den 10 millimeter høje forskydning mærker jeg dog en stor forskel ved forfoden. Her føles det en del mere fast, og dette gør landing på forfoden lidt mindre behagelig for mig.”

adidas Solarboost running shoe comfort

Willkommen in der Adidas Solar Family

adidas Solar-kollektionen er sammensat af allround løbesko til løbere på alle niveauer. Solarboost 5 er den mest dæmpede sko til løb på både korte og lange distancer. Lillebroren til Solarboost er Solarglide 6, som er kendetegnet ved ekstra tilføjet gummi på hælen og det traditionelle Boost-skum i mellemsålen. Er du en løber med overpronation? Så skal du tage et kig på adidas Solarcontrol, da denne model har et lidt fastere EVA-skum på indersiden for at give støtte til ankler og knæ.

Slutspurten

adidas Solarboost 5 er næste step op fra sin forgænger. Hvis du var vild med at løbe i den forrige version, vil du helt sikkert også synes godt om den 5. version. Solarboost 5 adskiller sig fra andre sko i sin kategori ved at have et relativt højt drop og lav rocker, så hvis du er til dette, er det helt sikkert en sko, du vil blive glad for. Derudover er Solarboost 5 også unik i sin stabilitet.

Solarboost 5 kan sammenlignes med Brooks Ghost 15 og Saucony Ride 16. Disse er også ret stabile neutrale løbesko.

Er du lige så begejstret som os? Så tjek adidas Solar Boost 5 ud i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.