Skip to main content
Saucony Ride 16 running shoes
Saucony Ride 16 running shoes

Review

Den bedste Ride nogensinde?

Saucony Ride har altid været en fast model i Sauconys kollektion. Ride 16 er den neutrale allround løbesko til din daglige løbetur. Ride 15 fik en større opdatering i den rigtige retning sammenlignet med sin forgænger, men i Ride 16 er det kun overdelen, der er blevet ændret. Læs videre, og find ud af hvilken effekt det har, og om skoen er den rigtige for dig.

Shop dameShop herre
Saucony Ride 16 men shoes

3 Grunde til, at Ride 16 er den rette sko til dig

Opsommingicoon 1

Du er på udkig efter en neutral sko, der samtidig føles stabil

Ride 16 er ikke som sådan skabt specielt til at korrigere under løb, men skoen har flere funktioner, der sikrer en følelse af stabilitet. Sålen er lidt bredere på indersiden af hælen og ved forfoden, så din fod får nok med støtte. Desuden står du ikke ovenpå sålen, men foden ligger nærmest nede i den, så støtten øges.

Opsommingicoon 2

Du lander på midtfoden eller vil gerne lande mere på din midtfoden.

Skoens 8 millimeter høje drop gør den velegnet til løbere, der lander på midtfoden. Fordelen er, at du ikke behøver at have så meget materiale ved hælen ved hvert skridt, men skoen er stadig tilstrækkeligt dæmpet mod stød fra hvert skridt.

Opsommingicoon 3

Du kan ikke lide en for blød sko

Tendensen for tiden er, at alle løbesko synes at blive blødere og blødere – og det er ikke alle, der er fan af den trend. Nu er Ride 16 også en smule blødere end f.eks. Ride 13, men sammenlignet med konkurrenterne føles Ride 16 alligevel dejlig fast og robust.

Saucony runner
Saucony Ride running shoes women
Saucony Ride running shoes women
“Ride 16's store styrke er dens jævne afrulning. Det, jeg især sætter pris på, er den stabilitet, som skoen tilbyder.”

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du…?

Ordet Saucony stammer fra ordet “saconk” fra Lenni Lenape-folkets sprog. Ordet betyder “der, hvor to floder mødes”. Logoet er inspireret af Saucony Creek, en flod i Pennsylvania. Logoet symboliserer en strømmende flod, der indeholder tre klippestykker.

Saucony Ride 16 i detaljer

Saucony Ride 16 running shoe green
Fornyet overdel

Sømløs engineered mesh overdel med højt trådtal.

PWRRUN-mellemsål

Med PWRRUN+ indersål for ekstra komfort under foden.

Sidewalls

Holder foden på plads undwer løb.

3 vigtige funktioner i Saucony Ride 16

Opsommingicoon 1

PWWRUN-mellemsål

Dette materiale giver mere dæmpning, og har en lav vægt, hvilket giver en behagelig løbeoplevelse. Kombinationen med en endnu blødere PWWRUN+-indersål gør, at skoen føles helt fantastisk, lige fra det øjeblik, du tager skoen på.

Opsommingicoon 2

FORMFIT-overdel

Overdelen slutter tæt om foden på grund af skotungen, der sidder fast på skoen i siderne, samt snørebåndene, der nærmest ”trækker” skoen rundt om foden.

Opsommingicoon 3

Let i vægt

Med sine 250 gram i herre-modellen er Ride 16 en af de ret lette sko i sin kategori. Derfor er skoen også velegnet til tempotræning ud over de rolige løbeture.

Test af Saucony Ride 16

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Læs Daan Glorie’s oplevelser med skoen herunder.

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktekspert

Specifikationer

Offset
8 mm
Vægt herre-model
ca. 250 gram
Vægt dame-model
ca. 221 Gram
Løbertype
Neutral løber
Skotype
All-round løbesko

Fit

„Saucony Ride 16 omslutter dine fødder vældig behageligt. Undersiden af hælen er forstærket, mens hælkappen er fleksibel, blød og komfortabel. Fordelen ved dette er, at det ikke presser mod hælbenet. Skoen har en lidt strammere pasform omkring mellemfoden, hvilket sikrer, at din fod ikke glider rundt i skoen. Den eneste ulempe er, at snørebåndene er en anelse kortere sammenlignet med den forrige version. Hvis du foretrækker en traditionel sløjfe på dine snørebånd, anbefaler jeg at springe et snørebåndshul over, så du har nok snørebånd tilbage at binde sløjfen med. Alt i alt er overdelen gennemtænkt i Ride 16.”

Saucony Ride 16 Fit

Stride

„Ride 16’s store styrke er dens jævne afrulning. Det jeg sætter pris på, er den gode stabilitet, som denne sko har. Ride 16 er en meget stabil neutral løbesko, og det skyldes sålens brede udformning. Det giver dig god kontakt med underlaget, uanset om du lander på hælen eller midtfoden. Tendensen i løbeverdenen er for tiden, at løbeskoene bliver blødere og dermed mere ustabile – men det gælder ikke for Saucony Ride 16. PWRRUN-mellemsålen giver en fin kombination af dæmpning, men også god energireturnering. Du synker ikke for meget ned i skummaterialet, da det føles meget fast. Med de seneste opdateringer er Saucony Ride 16 stadig en pålidelig træningspartner for rigtig mange løbere.“

Saucony Ride 16 Stride

 Comfort

„Ride 16 har medium dæmpning. Denne model ligger lige mellem Kinvara og Triumph 20 i forhold til dæmpning. Foretrækker du en sko med mindre dæmpning og bedre kontakt til underlaget? Så bør du vælge Kinvara, som i bund og grund er en konkurrencesko. Triumph 20 er en allround løbesko med fokus på de længere distancer, som når du f.eks. træner op til et maraton. Er du fan af Ride 15, kan du sagtens skifte over til den nye Ride 16, da opdateringen ikke er så stor igen.“

Saucony Ride 16 comfort

Welcome to de Saucony Family

Saucony Ride 16 er en del af Sauconys kollektion af allround løbesko. Denne familie består af løbesko til den neutrale og løberen med overpronation. Vi giver dig et nemt overblik over denne kollektion:

  • Saucony Triumph har en smule mere dæmpning takket være PWRRUN+ i mellemsålen.
  • Guide er den stabile søstersko til Ride.
  • Saucony Tempus er også til løberen med overpronation, med maksimal dæmpning takket være PWRRUN PB-skummet, der findes i både hæl og forfod.

Slutspurten

Selv om Ride 16 ikke har fået en vildt stor opdatering i år, er skoen stadig en af de bedste træningssko på markedet. Dæmpningen er en smule mere fast end ved de andre mærker, men dette i kombination med den lette vægt gør også, at det er lidt lettere at øge tempoet. Dette gør Ride 16 til en yderst alsidig sko, som vil falde godt til rette hos rigtig mange løbere.