Skip to main content
Saucony Kinvara 14 running shoes
Saucony Kinvara 14 running shoes

Review

Saucony Kinvara 14, en genopstået klassiker

Saucony Kinvara 14 er på gaden, lettere end nogensinde før. Sauconys Kinvara har opbygget en stor fangruppe gennem mange år. Kombinationen af lav vægt og behagelig dæmpning har gjort Kinvara velegnet til både lang træning og hurtige løb. Vil den nyeste version også blive en favorit blandt fanskaren? Find ud af det i vores anmeldelse.

Shop dameShop herre
Saucony Kinvara 14 running shoes women

3 Grunde til, at Saucony Kinvara 14 er den rette sko til dig

Opsommingicoon 1

Du er på udkig efter en letvægtssko til træning

Saucony Kinvara 14 er en letvægtsløbesko. Alt er gennemtænkt, for at skære ned på vægten. For eksempel er overdelen meget tynd og åndbar, mens slidsålen kun har gummi på strategiske steder for at spare vægt.

Opsommingicoon 2

Du er på udkig efter en sko til tempotræning, men ønsker ikke en plade i sålen

Det er en god ide at sørge for, at du ikke udelukkende træner med sko med en indbygget carbonplade. Hvis du løber for meget med carbon, kan du risikere at belaste din krop for meget, hvilket øger risikoen for skader. Det anbefales derfor også at tempotræne i sko uden carbon. Så kan dine carbonsko være klar til de særlige træningspas og vigtige konkurrencer.

Opsommingicoon 3

Du ønsker at gå over til at løbe i minimalistiske sko

Da Kinvara blev lanceret for ca. 14 år siden, var skoen henvendt til de løbere, der ønskede så minimal en sko som muligt. Takket være det lave offset på 4 millimeter bliver du tvunget til at lande lidt mindre på hælen og lidt mere på mellemfoden. Dette belaster dog læggene en anelse mere. Takket være det komfortable skum er dette en sko, der gør det lidt lettere at skifte til et lavere offset.

Saucony runner
Saucony Kinvara 14 womens running shoes
Saucony Kinvara 14 womens running shoes
“Det er nemt at øge tempoet, da skoen er let og har et lavt drop, der fremmer landing på min forfod.”

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du…

Kinvara er opkaldt efter en irsk havneby af samme navn? Skoens designere ønskede at ære deres irske arv og besluttede, at “Kinvara” også havde klang af ”hurtighed”.

Saucony Kinvara 14 i detaljer

Saucony Kinvara 14 running shoes
Engineered Mesh overdel

Mesh i et enkelt lag for en soklignende pasform.

PWRRUN mellemsål

Med PWWRUN+ indersål for ekstra komfort.

Ground Contact EVA

Superlet ydersål med gummi strategisk placeret de steder, hvor du har brug for det.

4 Vigtige egenskaber i Kinvara 14

Opsommingicoon 1

Ny form på mellemsålen

En let rocker sikrer en jævn og hurtig afvikling af hvert skridt. Kanten i siderne sikrer, at foden støttes i højt tempo.

Opsommingicoon 2

Letvægtsdæmpning

Mellemsålen i Kinvara 14 har fået en ny og blødere PWRRUN-skum, og er 3 millimeter tykkere end forgængeren. Dette holder vægten nede, og komforten høj.

Opsommingicoon 3

Holdbart greb

Ground Contact EVA-materialet gør skoen ekstra let. Dog er der placeret gummi de steder, hvor skoen er mest udsat for slid.

Opsomming 4

Soklignende pasform

En ny overdel i enkeltlags mono-mesh sidder om foden som en sok, og giver god åndbarhed.

Test af Kinvara 14

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Denne gang har Daan Glorie prøvet Kinvara 14 på for dig.

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer

Offset
4 mm (31 mm / 27 mm)
Vægt herre-model
ca. 200 gram
Vægt dame-model
ca. 175 gram
Løbertype
Neutral løber
Skotype
Allround løbesko

Fit

„Saucony Kinvara 14 udstråler fart, lige fra det øjeblik, du tager skoen på. Overdelen er ultratynd, men samtidig virkelig stærk. Overdelen minder om den man ser på en pigsko til løb på bane. Det hele handler om at spare på vægten, så overdelen er også let, yderst åndbar og sidder også rigtig godt om foden. Den optimale pasform bliver til, fordi skotungen er syet fast på indersiden af skoen. For mig er skoen virkelig behagelig, da jeg ikke føler trykpunkter eller irritation nogle steder. Kinvara er umiddelbart behagelig og giver en masse komfort lige fra hælkappe til forfod. Forfoden er dog blevet en smule smallere i forhold til forgængeren, så for en meget bred fod er denne sko mindre velegnet.”

Saucony Kinvara 14 fit

Stride

„Jeg testede skoen blandt andet under en 16 km lang progressiv udholdenhedstur. Turen involverede løb i et stigende tempo i tre 20-minutters blokke fra ca. 12 km i timen til 15 km i timen. Det var nemt for mig at øge tempoet, da skoen er let og har et lavt drop, der fremmer mere brug af forfoden. Mens jeg løb mere på forfoden, kunne jeg automatisk også løbe lidt hurtigere. Sammenlignet med sin forgænger har Kinvara 14 fået en tykkere sål, hvilket resulterer i mere dæmpning og komfort. Før var Kinvara i højere grad en konkurrencesko, og nu kan skoen bruges lidt mere allround. Du kan sagtens løbe et let udholdenhedsløb i denne sko, hvis du er til en letvægtsløbesko uden alt for meget dæmpning.”

Saucony Kinvara 14 running shoes stride

Comfort

„Kinvara 14 har været gennem en større transformation. Denne konkurrencesko er nu blevet mere allround til de daglige udholdenhedsløb, korte intervaller og tempoløb. Til lange udholdenhedsløb vil jeg hellere anbefale Saucony Ride eller Triumph, da de har mere dæmpning og komfort. Jeg synes denne sko minder om HOKA Rincon og ASICS Dynablast, da det også er to lette sko, som du kan bruge til både konkurrence og daglige udholdenhedsløb. Jeg anser også Kinvara 14 som en ideel sko til banetræning, da man har rigtig god kontakt med underlaget, og banen også altid er meget dæmpende i sig selv. Jeg synes Saucony har gjort det godt med udviklingen af denne sko, både fordi man får mere dæmpning, men samtidig bevarer den hurtige karakter som Kinvara altid har haft.”

Saucony Kinvara 14 running shoes comfort

Welcome to the Saucony Family

Saucony Kinvara er en del af Sauconys kollektion af konkurrencesko. Disse sko har de bedste skummaterialer og udmærker sig ved deres lette vægt – og i nogle af skoene også en carbon- eller nylonplade. Kinvara 14 er en såkaldt “racing flat”, hvilket beskriver en løbesko med lidt dæmpning og meget kontakt til underlaget, som især er velegnet til distancer på op til halvmaraton. Hvis du ønsker en løbesko med meget dæmpning, er Saucony Endorphin-kollektionen det rette sted at kigge.

Slutspurten

Kinvara 14 har været gennem en stor fornyelsesproces. Det gør igen Kinvara til en mere alsidig sko, den var engang. Takket være den tykkere sål og lave vægt er skoen både velegnet til korte daglige løbeture, tempotræning og hvis du ikke ønsker at løbe med en plade, også til konkurrenceløb. Lette løbere kan endda løbe udholdenhedsløb i den. Dette gør Kinvara til en one-of-a-kind og vil glæde mange Kinvara-fans.

Er du lige så begejstret som os? Så tag et kig på Saucony Kinvara 14 i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.