Skip to main content
Nike ZoomX Vaporfly Next% 3
Nike ZoomX Vaporfly Next% 3

Review

Nike ZoomX Vaporfly Next% 3– Hvilken rekord vil du slå?

Nike ZoomX Vaporfly Next% 3 er en af de hurtigste løbesko på markedet. Den nu tredje udgave har fået en gennemgående opdatering – ingen rekordholder kan føle sig sikker længere. Vaporfly 3 hjælper dig med at jagte nye personlige rekorder, uanset om du løber 10 kilometer eller maraton. Med sine innovationer er ZoomX Vaporfly Next% 3 nu blevet mere stabil, energisk og hurtigere end nogensinde før. Kan du heller ikke vente til konkurrencedagen?

Shop Nike ZoomX Vaporfly Next% 3 dameShop Nike ZoomX Vaporfly Next% 3 herre
Nike Vaporfly Next% 3

3 Grunde til, at Nike ZoomX Vaporfly Next% 3 er den rette sko til dig

Opsommingicoon 1

Du vil have en af de hurtigste løbesko på markedet

Hvilken sko er den hurtigste løbesko? Det spørgsmål kan være svært at komme med et entydigt svar på, men hvis vi ser på verdensrekorderne, er de fleste af dem blevet slået med Nike løbesko. Siden revolutionen i 2017 har Nike været førende, når det handler om de bedste løbesko, uanset om du går efter et hurtigt 5 km-løb eller den bedste tid på et maraton. Nike Vaporfly 3 bygger videre på succesen fra sin forgænger og har gennem nogle opdateringer fået mere dæmpning, mere energireturnering og bedre stabilitet gennem sving. Med det forventer vi, at Vaporfly Next% 3 vil sætte mange nye rekorder, og selvfølgelig også dine personlige rekorder.

Opsommingicoon 2

Du leder efter en carbonsko

Carbonsko er blevet fuldstændig uundværlige i løbeverdenen. Kombinationen af carbon og superfoam gør løbeskoene ekstra modstandsdygtige, lette og hurtige grundet det aggressive afsæt fra forfoden. Nike ZoomX Vaporfly Next% 3 har en såkaldt Flyplate (carbonplade) i hele længden af mellemsålen. Denne plade giver stabilitet, energireturnering og et jævnt løb. Vaporfly 3 er gjort lidt mere stabil end sin forgænger med en forlænget hæl bestående af ZoomX-skum. Dette reducerer vægten på indersiden af foden for en mere stabil løbeoplevelse.

Opsommingicoon 3

Du løber naturligt mere på mellem- og forfoden

Ydersålen har fået nyt design med vaffelstruktur og flexriller. Dette giver dig bedre greb, mere holdbarhed og forbedret stabilitet når du løber gennem sving og om hjørner. Vaporfly 3 egner sig bedst til midt- og forfodsløbere, da det meste af ydersålen befinder sig omkring forfoden. Desuden er forfoden lavet relativt bred, så du får en oplevelse af stabilitet ved hvert skridt.

Nike ZoomX Vaporfly Next% 3 running shoes
Nike ZoomX Vaporfly Next% 3
Hoka Rocket X 2 running shoes
"Det er imponerende, Nike viser virkelig hvad de kan med den nyeste Vaporfly 3. Skoen er lettere, har mere dæmpning, men er også mere stabil. Det gør denne konkurrencesko velegnet til flere løbere.”

Daan Glorie – Produktekspert

Tekniske specifikationer Nike ZoomX Vaporfly Next% 3

Offset
8mm
Vægt herre-model
Ca. 198 gram
Vægt dame-model
Ca. 160 gram
Løbertype
Neutral løber
Skotype
Konkurrencesko

Er Nike ZoomX Vaporfly Next% 3 stabil?

En af de største udfordringer ved den originale Vaporfly og Vaporfly Next% 2 var, at skoen var ustabil ved løb gennem sving, især ved løb i høj hastighed. ZoomX-mellemsålen er nu dækket af små riller, hvilket ifølge Nike løser dette stabilitetsproblem. Hemmeligheden bag Vaporfly’s succes bliver fortsat bevaret med den gennemgående carbonplade, ZoomX-skummet og den meget buede forfod. Dette resulterer i en komfortabel og stabil løbeoplevelse.

Nike ZoomX Vaporfly Next% 3 i detaljer

Nike ZoomX Vaporfly Next% 3
Letvægtsoverdel

med en bredere forfod består af Flyknit-materialet, der giver både ventilation og støtte.

Mere ZoomX skum

i forfoden ved at anvende en tyndere ydersål.

Mere dæmpning i hælen

ved at indsætte et stykke skum inde i skoen.

Carbonplatte (Flyplate)

i fuld længde for et eksplosivt løb og afsæt.

Nyt design af ydersålen

med den velkendte Nike vaffelstruktur, der er tyndere, og dermed sparer vægt, men nu med endnu bedre greb og holdbarhed.

Vidste du…?

Den første version af Vaporfly blev udgivet i 2017. Det år løb Eliud Kipchoge, Lelisa Desisa og Zersenay Tadese “Nike Breaking 2 project” på Monza-banen. Dette projekt havde til formål at løbe maratonløbet under 2 timer, en magisk grænse inden for sporten. Under dette løb fik Kipchoge tiden 2.00.25 ved hjælp af Vaporfly, men også takket være ny sportsernæring (Maurten), en bil med laser til at angive tempoet og en hurtig bane med få sving. To år senere lykkedes det Kipchoge at løbe maratonløbet på under 2 timer. Det var i Wien med en tid på 1.59.40, løbet med Nike Alphafly.

3 Nytænkninger i Nike ZoomX Vaporfly Next% 3

Opsommingicoon 1

Letvægtsoverdel i Flyknit

Tidligere har Vaporfly’s overdel fået en del kritik. I den første version var denne overdel “plastikagtig”, mens skotungen i den anden version nogle gange gled. Alle disse problemer er blevet løst i Nike Vaporfly Next% 3. Overdelen er lavet af Flyknit-materialet, som bidrager til looket af en atletisk pigsko. Det er lykkedes at spare lidt mere vægt. En bredere tåkappe giver en bredere pasform i forfoden. Snørebåndene er placeret på siden af skoen, så du ikke mangler støtte omkring svangen. Takket være snørebåndets ribbede struktur forbliver de fast på plads.

Opsommingicoon 2

Letvægtsoverdel i Flyknit

Tidligere har Vaporfly’s overdel fået en del kritik. I den første version var denne overdel “plastikagtig”, mens skotungen i den anden version nogle gange gled. Alle disse problemer er blevet løst i Nike Vaporfly Next% 3. Overdelen er lavet af Flyknit-materialet, som bidrager til looket af en atletisk pigsko. Det er lykkedes at spare lidt mere vægt. En bredere tåkappe giver en bredere pasform i forfoden. Snørebåndene er placeret på siden af skoen, så du ikke mangler støtte omkring svangen. Takket være snørebåndets ribbede struktur forbliver de fast på plads.

Opsommingicoon 3

Tyndere ydersål med mere greb

Vaporfly 3 er blevet fastere og mere stabil end tidligere, og det skyldes det nye design af ydersålen. Denne gummi-ydersål er blevet gjort tyndere for at få plads til mere ZoomX-skum i forfoden. Ydersålens vaffelstruktur giver ikke kun bedre greb, men også mere stabilitet, når du løber med høj hastighed gennem sving. Dette løser et af udfordringerne heraf fra dens forgænger.

Test af Nike ZoomX Vaporfly Next% 3

Vores sko testes af vores egne eksperter. Denne gang har Daan Glorie prøvet Nike ZoomX Vaporfly Next% 3 på for dig. Snart kan du læse om hans resultater her.

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktekspert

Nike Fast Pack kollektionen

Er du i tvivl om, hvilke Nike løbesko du skal vælge? Vi gør det nemt for dig med vores skomatrix. Her kan du få et hurtigt overblik over, hvilken Nike løbesko der giver dig den bedste støtte og dæmpning, du har brug for. ZoomX Vaporfly Next% 3 er en del af Nike Fast Pack-kollektionen. En kollektion med lynhurtige konkurrencesko til at slå din personlige rekord. Løber du som regel 5- og 10 km-løb? Så skal du vælge Nike ZoomX Streakfly, som er Nikes letteste konkurrencesko med en Pebax-plade i mellemsålen. Nike ZoomX Alphafly er storebror til Vaporfly og har endnu mere dæmpning og Nike Zoom Air Pods i forfoden for en ekstra komfortabel landing og afsæt. Nike har også en temposko baseret på Vaporfly, nemlig Nike Zoom Fly 5. Denne sko er velegnet til både træning og konkurrence, da denne model har en mere slidstærk sål. Kulfiberpladen i Zoom Fly 5 fungerer som en fjeder og driver dig konstant fremad under løb.

Slutspurten

Lever Nike Vaporfly 3 op til forventningerne? Absolut! Nike Vaporfly er ca. 17 gram lettere, men har mere dæmpning i både hælen og forfoden. Mere dæmpning er ikke altid bedre, men med en opdateret ydersål, højere stabilitet og ZoomX-skum med mere energireturnering, er Vaporfly 3 klar til at sætte rekorder verden over. Denne er et must for dig, der løber for at opnå den absolut bedste præstation. ZoomX Vaporfly Next% 3 er mindre velegnet til løberen med en lidt tungere kropsbygning og løbere, der lander solidt på hælen.

Nike Vaporfly 3 kan sammenlignes med adidas Adios Pro 3 og Saucony Endorphin Elite. Disse to modeller er nemlig begge konkurrencesko med en carbonplade og et superelastisk skummateriale til at løbe hurtigere end nogensinde før på alle distancer.

Er du lige så begejstret som os? Så tag et kig på Nike ZoomX Vaporfly Next% 3 i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.