Skip to main content
Hoka Rocket X 2 competition shoes
Hoka Rocket X 2 competition shoes

Review

HOKA Rocket X2 – Den første ægte supersko fra HOKA?

Den nye HOKA Rocket X 2 har fået et helt nyt design, og er klar til at sætte nye rekorder sammen med dig. Hvis tager et kig omkring dig i startområdet til et løb, kan du ikke længere overse dem: Løbesko med en carbonplade og superskum. Rekorderne flyver om ørerne på os på det seneste, men relativt få HOKA-atleter er blevet set på podierne for de største maratonløb i de seneste år. Mens den første Rocket X udmærkede sig på korte distancer på op til 10 kilometer og Carbon X 3 på ultradistancer, havde HOKA ingen sko, der scorede højt på distancerne derimellem. Siden HOKA’s topatleter har taget et par Rocket X 2 på fødderne, har dette dog ændret sig, og vi ser dem oftere og oftere på podiet for halv- og helmaratonløb. Er du nysgerrig på, hvorfor Rocket X 2 er så hurtig, og om skoen også er noget for dig? Så skynd dig at læse videre i denne anmeldelse.

Shop HOKA Rocket X 2
Hoka Rocket X 2 running shoes men

3 Grunde til, at HOKA Rocket X 2 er den rette sko til dig

Opsommingicoon 1

Du leder efter en supersko til lange distancer

Takket være kombinationen af ProFly X-skummet og carbonpladen har Rocket X 2 masser af dæmpning og energireturnering.

Opsommingicoon 2

Du er på udkig efter en stabil carbonsko

Rocket X 2 scorer relativt højt på stabilitet for en konkurrencesko at være, takket være udskæringen i sålen og de forhøjede kanter. Dette gør også skoen velegnet til løbere, der lander på hælen.

Opsommingicoon 3

Du foretrækker HOKA løbesko, og træner op til et halv- eller helmaraton

HOKA Rocket X 2 har mange af de funktioner, som HOKA-løbere er vant til. For eksempel har skoen et offset på 5 millimeter og en Early Stage Metarocker. Det betyder, at skoen har en buet, afrundet form for en smidig fodafvikling.

Hoka Rocket X 2 womens running shoes
Hoka Rocket X 2 running shoes
Hoka Rocket X 2 running shoes
This is custom heading element

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du?

Dengang HOKA kom på markedet, var minimalistiske løbesko den helt store dille. HOKA gik i anden retning, men så alligevel ikke helt. Selv om deres “maksimalistiske” modeller havde høje og stærkt dæmpede mellemsåler – i modsætning til datidens tynde “barfodsmodeller” – delte de nogle af de vigtigste designprincipper fra den minimalistiske bevægelse. På trods af deres tykkelse var de ekstremt lette, havde lave offsets og deres “rocker”-profil holdt tæerne i en naturlig position og fremmede et fremadrettet og afbalanceret løbemønster.

HOKA Rocket X 2 i detaljer

Hoka Rocket X 2 running shoe
Synthetisk mesh-overdel

Super let og åndbar.

Midfoot cage

Omslutter foden for en fast følelse.

Carbonplade

For et ekstra kraftfuldt afsæt.

Early Stage Meta-Rocker

For en naturlig afvikling af hvert skridt.

Durabrasion Rubber

For solidt greb på vejen.

Hvad er historien bag HOKA Rocket X 2?

Dette er nu den tredje generation af HOKA Rocket. Den første version blev kaldt Evo Carbon Rocket og blev lavet til distancer på 5 og 10 km, havde en ret tynd carbonplade-mellemsål og var HOKA’s eneste løbesko med 1 mm offset. Derefter kom HOKA Rocket X, også en konkurrencesko med carbonplade, der var velegnet til korte distancer, men med deres standard offset på 5 mm (som HOKA er kendt for). Nu med Rocket X 2 har HOKA valgt at rebrande skoen som en (halv)marathonsko med en meget tykkere mellemsål lavet af to lag PEBA-skum.

3 egenskaber i HOKA Rocket X 2

Opsommingicoon 1

Totalt fornyet mellemsål

Carbonpladens geometri er blevet ændret ved at placere den mellem to lag af et helt nyt, ultra-responsivt og højtydende PEBA-skum.

Opsommingicoon 2

Race-ready overdel

Den tekniske mesh-overdel i et syntetisk materiale giver en tætsiddende pasform. Denne racingsko har en tæt pasform og et indvendigt bånd omkring midtfoden for ’race-ready’ omslutning af foden.

Opsommingicoon 3

Slidstærk ydersål

Et tyndt lag Durabrasion-gummi på de områder, hvor det er nødvendigt, for at holde vægten lav, men holdbarheden i top.

Test af HOKA Rocket X 2

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Denne gang har Daan Glorie prøvet HOKA Rocket X 2 på for dig.

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer HOKA Rocket X 2

Offset
4 mm
Vægt herre-model
Ca. 231 gram
Vægt dame-model
Ca. 203 gram
Løbertype
Neutral løber
Skotype
Konkurrencesko

Fit

„Overdelen minder mig om den første version af Nike Vaporfly. Denne løbesko havde også en slags vandafvisende overdel, som var stærk og robust. Rocket X2 har en stor åndbarhed, men dine fødder bliver ikke så hurtigt våde grundet det særlige mesh-materiale. Skotungen er dejlig tynd og fastgjort på indersiden. Hælkappen er yderst fleksibel og giver ingen ekstra støtte. Under løb følte jeg en god fastlåsning i Rocket X2, da jeg ikke gled i skoen. Intet sted mærkede jeg ubehagelige kanter eller trykpunkter, hvilket selvfølgelig er meget positivt, da dette også mindsker risikoen for at udvikle vabler. HOKA er kendt for sit “bucket seat”, hvor foden nærmest er nedsænket lidt dybere i skummaterialet. Dette er også tilfældet med Rocket X2.”

Hoka Rocket X 2 running shoe fit

Stride

„Dette er den hurtigste carbonsko, jeg nogensinde har haft på fra HOKA. I 2019 løb jeg Sneek-maraton med den allerførste HOKA Carbon X, hvilket allerede dengang var en ret vild oplevelse, da carbonsko var relativt nye på det tidspunkt, og jeg følte dengang, at det var så let at holde farten oppe. Den samme spændende og nye følelse får jeg også med HOKA Rocket X 2. Det er den første HOKA-sko med PEBA-skum, som er et super elastisk dæmpningsmateriale, der bruges i alle moderne konkurrencesko. Under mit eget testløb startede jeg med at løbe 4 km progressivt. Det var let at accelerere, da jeg kunne mærke, at jeg fik meget energi retur, og selv ved lavere hastigheder føles skoen meget stabil. Da jeg startede de 3×1 km-intervaller, føltes skoen endnu bedre, da carbon og skum kommer endnu bedre til sin ret ved højere hastigheder. Jeg lander på hælen, men oplever alligevel en masse stabilitet i denne carbonsko. Min ankel vipper overhovedet ikke indad, og det skyldes det unikke design af carbonpladen, der er bred og strækker sig frem i en gaffelform. I sving er Rocket X meget mere stabil end mange andre carbonsko.”

Hoka Rocket X 2 running shoe stride

Speed

„Min puls er lavere ved højere hastigheder med HOKA Carbon X 3. Kort sagt, denne sko giver dig den ekstra energi på den store løbedag. Ved intervaltræning mærkede jeg, hvor let skoen rulles af og den store mængde dæmpning i hælen. I forfoden er der lidt mindre skum sammenlignet med carbonsko fra adidas og Nike. Jeg synes, at denne sko minder meget om Saucony Endorphin Elite og New Balance SC Elite V3. Det er også to carbonsko til maratonløb med en god, spændstig mellemsål. Hvem vil jeg anbefale Rocket X 2 til? Denne løbesko er helt klart velegnet til hællandere, der ønsker en holdbar og stabil carbonsko, og som ønsker at slå deres personlige rekord på halve og hele maratonløb.”

Hoka Rocket X 2 running shoe Speed

Welcome to the HOKA Fly Family

HOKA Fly kollektionen er en samling af deres mest responsive høj-tempo sko, kollektionen har letvægtsdæmpning og indeholder sko lavet til både højt tempo og mere afslappet løb.

  • HOKA Carbon X 3: HOKA’s anden carbonsko har et lidt mere fast skummateriale, der giver mere stabilitet, og er bedst egnet til ultradistancer.
  • HOKA Mach 5: HOKA’s lette træningssko. Ideel til både rolige udholdenhedsløb samt tempotræning.

Slutspurten

Med Rocket X 2 deltager HOKA i kampen om de hurtigste carbonsko. Denne konkurrencesko udmærker sig med sin fornyede mellemsål i PEBA-skum, carbonplade og en relativt høj ydersål ved hæl og forfod. Dette gør skoen velegnet til en meget bred målgruppe af løbere, uanset om du lander på hælen eller løber lidt mere fremme på forfoden. Var du i forvejen fan af Rocket X? Så skal du lige vænne dig til den noget tykkere mellemsål og det spændstige skummateriale. Selvom denne sko er lidt bedre velegnet til halv- og helmaratonløb, kan du også sagtens løbe de kortere distancer grundet den lette vægt og responsivitet. HOKA Rocket X 2 er mindre velegnet til løbere med en lidt tungere kropsbygning. Her er det bedre at vælge HOKA Carbon X 3, som er endnu mere stabil på grund af carbonpladens lavere placering i skoen.

Er du lige så begejstret som os? Så tag et kig på HOKA Rocket X 2 i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.