Skip to main content
adidas Terrex Soulstride trailrunning shoe
adidas Terrex Soulstride running shoes

Review

adidas Terrex Soulstride

adidas Terrex Soulstride er en sko til nybegynderen, der er startet på terrænløb. Denne budgetvenlige trailsko kan bruges på både trail og almindelig vej grundet dens pigge på ydersålen. Er du nysgerrig på, om dette er en sko for dig? Så læs videre for at se vores erfaringer.

Shop dameShop herre
adidas Terrex Soulstride trailrunning

3 Grunde til, at adidas Soulstride er en sko for dig

Opsommingicoon 1

Du leder efter en trailsko til en overkommelig pris

adidas Terrex Soulstride er en trailsko med en overkommelig pris på omkring 100 euro. De fleste løbere køber en separat trailsko ud over deres almindelige sko til løb på vej, fordi de ønsker mere greb og stabilitet, når de løber offroad. Den lave pris gør det lidt lettere at afprøve en trailsko.

Opsommingicoon 2

Du er lige startet på terrænløb, og løber primært 5 til 21,1km i terræn

EVA-mellemsålen giver effektiv beskyttelse, mens du løber. adidas Soulstride er specielt velegnet til distancer på 5 km til 21,1 km på ubelagte stier. Har du planer om at løbe et maraton eller ultraløb i terræn, anbefaler vi adidas Agravic Ultra. Denne trailsko har lidt mere dæmpning og en carbon-plade for en fjedrende fornemmelse.

Opsommingicoon 3

Du leder efter en allround trailsko med godt greb

adidas Soulstride har en grovtakket profil, hvor dupperne under sålen er placeret med stor afstand mellem hinanden. Dette har den fordel, at sten og mudder let kan fjernes. Takket være denne udformningen af ydersålen kan du nemt skifte mellem grus, skov og stenede stier.

adidas Terrex Soulstride running shoes
adidas Terrex Soulstride trailrunners
adidas Terrex Soulstride running shoes
“Dette er en ideel trailsko nybegynderen, der ønsker lidt mere greb, men som ikke vil have en alt for teknisk trailsko.”

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du…?

…Dassler-familien begyndte at fremstille sko efter Første Verdenskrig. Ved de olympiske lege i Berlin i 1936 bar den amerikanske atletikstjerne Jesse Owens et par sko, som efter sigende var en gave fra Adi Dassler. Owens’ medaljevindende præstationer øgede Dassler-mærkets berømmelse verden over. Efter Anden Verdenskrig forsøgte Adi og hans bror Rudolf at genopbygge Dassler-firmaet, men en personlig splittelse mellem brødrene var blevet uløselig i 1948. Firmaet blev splittet op: Rudolf’s firma er det, vi nu kender som Puma, mens Adi’s firma blev til adidas.

adidas Soulstride i detaljer:

adidas Terrex Soulstride trailrunning shoe
Teknisk strikket overdel

For åndbarhed og fastlåsning.

EVA-mellemsål

For behagelig dæmpning.

Gennemgående kanter langs sålen

For ekstra stabilitet.

Traxion-ydersål

For et holdbart greb.

3 egenskaber i adidas Terrex Soulstride

Opsommingicoon 1

Dæmpende EVA-mellemsål

Takket være EVA-materialet er Terrex Soulstride en sko, som du kan have på hele dagen med god sindsro. EVA-materialet i mellemsålen giver dæmpning nok til løb på de mellemlange distancer.

Opsommingicoon 2

Sål med hybriddupper

Sålen på Terrex Soulstride er skabt til at give dig mulighed for at komme ud i terrænet med varierende underlag. De fladtrykte dupper giver dig masser af greb på både stier og skovbund, mens de også giver dig en følelse af stabilitet på almindelig vej.

Opsommingicoon 3

Høje, gennemgående kanter langs sålen for stabilitet

Terrex Soulstride er ikke en pronationssko, men den giver alligevel foden god støtte. Det skyldes, at du ikke står ovenpå, men nede i sålen. Den ekstra støtte langs siderne sikrer, at din fod bliver godt i midten af skoen.

Test af adidas Terrex Soulstride

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Denne gang har Daan Glorie prøvet adidas Terrex Soulstride på for dig.

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer adidas Terrex Soulstride

Offset
10 mm
Vægt herre-model
ca. 294 gram
Løbertype
Neutral løber
Skotype
Trailsko

Fit

“adidas Soulstride har masser af plads i forfoden, men føles ikke specielt bred. Hælkappen er høj og afrundet. Det giver masser af støtte omkring anklen, hvilket er ekstra vigtigt, når du løber i terræn. Skotungen er meget tynd og åndbar, og trykker ikke om vristen. Tåområdet på denne trailsko er forstærket, og foden beskyttes således mod stød og sten. Soulstride føles let, og det er den store fordel ved denne sko. Mange trailsko følesrelativt store og tunge, hvilket ofte skyldes kombinationen af en lidt stivere sål og en masse forstærkning af overdelen.”

adidas Terrex Soulstride trailrunning shoe fit

 Stride

“Ved test i skoven i Bergen føles denne trailsko meget smidig. Især en midt- eller forfodsløber vil sætte pris på skoen, da den for disse løbere er lidt mere stabil. Dette skyldes også rocker-geometrien ved forfoden. Kurven på rocker-sålen skaber en fremadrettet bevægelse, der nærmest skubber dig frem mod dit næste skridt. Den tykke sål giver god komfort når du løber længere distancer på grusstier. Dette er en ideel trailsko nybegynderen inden for terrænløb, der ønsker lidt mere greb, men som ikke vil have en alt for teknisk trailsko. Soulstride kan betragtes som en ATR-sko (all terrain), så du kan løbe med denne sko på alle typer underlag (sten, mudder og sand).”

adidas Terrex Soulstride trailrunning shoe stride

Comfort

“Det er ikke alle løbere, der bor lige i nærheden af skov og natur. Nogle gange kan man ikke undgå at løbe på asfalterede stier. Det gode er, at du kan det hele med Soulstride. Du kan løbe hårdt afsted mod skoven, accelerere over bakker og løbe afslappet på smukke snoede stier. Soulstride har en “medium” duppeprofil, og så findes der naturligvis også trailsko med grovere dupper. Denne trailsko kan konkurrere med HOKA Challenger ATR og Nike React Pegasus Trail. Det er nemlig også modeller af trailsko, der er velegnede til løb på alle typer underlag.”

adidas Terrex Soulstride trailrunning shoe comfort

adidas Terrex Family

adidas Terrex Soulstride er en del af adidas Terrex trailsko-kollektionen. Denne familie består af trailsko, der er skabt til forskellige distancer og underlag. Soulstride er den ideelle sko til løberen, der ønsker at udforske terrænløb. Nogle Terrex trailsko har en Rain Ready- eller Gore-Tex-overdel, hvilket betyder, at skoene er fuldstændigt vandtætte, så dine fødder forbliver tørre og komfortable.

Slutspurten

adidas Terrex Soulstride er en god sko til løbere, der vil prøve kræfter med trail running. Kombinationen af en relativt let og komfortabel mellemsål med den slidstærke sål, der er egnet til løb på både vej og trail, gør Terrex Soulstride til en rigtig god begyndersko til terrænløb. Der findes trailsko med mere greb og mere dæmpning, men Soulstride gør terrænløb tilgængeligt for mange forskellige slags løbere.