Skip to main content
Saucony Peregrine 13 Trailrunning shoes
Saucony Peregrine 13 Trailrunning shoes
Saucony Peregrine 13 Trailshoes
Saucony Peregrine 13 running shoes

Test

SAUCONY PEREGRINE 13

Saucony Peregrine 13 er en all-round trailsko, som nu er lettere end nogensinde før. Kunne du tænke dig en komfortabel offroad-løbeoplevelse? Peregrine 13 har mere skum, bedre greb og ekstra beskyttelse af dine fødder. Lyder det for godt til at være rigtigt? Næsten, men det er faktisk sandt! Med alle de nye innovationer giver Peregrine 13 dig mulighed for at løbe både korte og lange terrænløb. Er det stadig svært helt at tro på det? Så læs videre, og bliv klogere på skoen.

Shop Saucony Peregrine 13 dameShop Saucony Peregrine 13 herre

Tekniske specifikationer Saucony Peregrine 13

Offset
4 mm
Vægt herre-model
260 gram
Vægt dame-model
230 gram
Løbertype
Neutrale løbere
Skotype
Terrænsko

3GRUNDE TIL, AT SAUCONY PEREGRINE 13 ER DEN RETTE SKO TIL DIG

Opsommingicoon 1
DU ER NYBEGYNDER INDEN FOR TERRÆNLØB

Saucony Peregrine 13 er en passende trailsko, hvis du lige har fået øjnene op for denne form for løb. Denne model er faktisk stabil på grund af den bredere sålbase og optimerede PWRTRAC-ydersål med det opdaterede pigmønster. Skoen er let i vægt til tempoløb, men har også nok PWRRUN-dæmpning, til hvis du vil løbe længere distancer.

Opsommingicoon 2
DU LEDER EFTER EN ALL-ROUND TRAILSKO TIL BÅDE KORTE OG LANGE DISTANCER

Peregrine 13 er en fremragende all-round trailsko, da PWRRUN-skummet har en ideel kombination af dæmpning, energireturnering og stabilitet. Ved hvert skridt mærker du god dæmpning, men også optimalt greb takket være PWRTRAC-ydersålen. PWRRUN-dæmpningen er forbedret i forhold til Peregrine 12. Materialet er blevet gjort lidt blødere, og ifølge Saucony er hårdheden af skummet blevet sænket fra 53 til 48. Hårdheden er målt med et durometer, der kan måle overfladehårdheden af blødt gummi og meget blødt plast. Jo blødere skummet er, desto mere behageligt er det for løberen, der ønsker at løbe længere distancer.

Opsommingicoon 3
DU ØNSKER GODT GREB, NÅR DU LØBER PÅ SKOVSTIER, I SAND OG MUDDER

Den vigtigste grund til at købe trailsko er naturligvis, at du opnår et godt greb ved løb på ubefæstede stier. Saucony Peregrine 13 har fået en opdatering i pigprofilen med færre, men større pigge. Desuden er afstanden mellem piggene blevet forøget, så mudder og sand lettere kan løsrives fra sålen. PWRTRAC-ydersålen er nærmest “klæbrig”, så sålen virkelig kan bide sig fast i ubefæstede underlag.

Saucony Peregrine 13 Trailrunning shoes white
Saucony Peregrine trail running
Saucony Peregrine 13 Trailrunning shoes white
„Peregrine 13 er en topmodel inden for Sauconys sortiment. Denne trailsko kan klare alle forhold og er superstabil.“

Daan Glorie – Produktekspert

VIDSTE DU…?

Saucony har haft en trailsko-model med carbon siden sidste år. Du læste rigtigt, der findes nu sko med carbon til terrænløb med høj hastighed. Saucony Endorphin Edge har en fleksibel Carbitex AFX carbonplade, der giver en stabil landing og et hurtigt afsæt. Desuden giver PWRRUN PB-dæmpningen maksimal dæmpning og energireturnering. PWRTRACK-ydersålen giver dig et godt greb i forskellige typer terræn. Det, der adskiller Endorphin Edge fra andre trailsko, er dens “superfoam” og carbonplade. Indtil videre har vi kun set trailsko med carbon fra adidas (Terrex Speed Ultra) og HOKA (Texton X). Disse modeller har kun en smule mindre dæmpning og energireturnering. Leder du efter en hurtig trailsko, der også giver dig mulighed for at løbe lange distancer? Så bør du helt sikkert overveje Endorphin Edge som din nye partner til terrænløb.

Saucony Peregrine 13 i detaljer

Saucony Peregrine 13 Trailshoes
PWRRUN-mellemsålen

Er 3mm tykkere og blødere for en mere behagelig følelse af dæmpning under dine fødder.

PWRTRAC-ydersål

med et opdateret pigmønster for bedre greb og trækkraft.

Air Mesh overdel

med forstærkninger, der blokerer for skidt og småsten.

HVAD KAN SAUCONY PEREGRINE 13 ST?

Saucony Peregrine 13 ST er en speciel trailsko, der er lavet til løb på bløde terrænløbsstier. Faktisk står forkortelsen ST for: “soft terrain “. Det gør Peregrine 13 ST ideel til terrænløb på mudrede stier eller under vinterforhold som sne, men også under kraftig regn. Slidmønsteret er mere aggressivt med 6,5 mm pigge og overdelen er blevet nydesignet. Skoens kant og hælkappe omslutter mere som en sok og holder dine fødder tørre i længere tid. Lynsnøresystemet giver dig mulighed for at tage trailskoen hurtigt af og på. Til slut har denne model lidt mere PWRRUN-skum sammenlignet med den almindelige Saucony Peregrine 13.

3NYTÆNKNINGER I SAUCONY PEREGRINE 13

Opsommingicoon 1
AIR MESH OVERDEL MED FORSTÆRKNINGER

Overdelen er blevet nytænkt med det formål at spare vægt, men også at beskytte dine fødder bedre. Dette har resulteret i en overdel i air mesh med forstærkninger omkring mellemfoden og et ventilerende materiale i forfoden. Det holder skidt ude og giver samtidig en følelse af lethed, fra det øjeblik, du tager skoen på. Tåområdet er ekstra forstærket for at beskytte dine tæer mod stød og skarpe forhindringer.

Opsommingicoon 2
PWRRUN-MELLEMSÅL MED MERE SKUM OG HØJERE KOMFORT

Mere skum under fødderne, hvem vil ikke synes om det? PWRRUN-mellemsålen er blevet 3 mm tykkere (28 mm i hælen og 24 mm i forfoden), så du oplever mere komfort, både på korte og lange distancer. Peregrine 13 har en all-round karakter, så du kan også løbe nogle hurtigere ture med denne trailsko grundet dens lette vægt. Herremodellen er ca. 15 gram lettere end sin forgænger.

Opsommingicoon 3
PWRTRAC-YDERSÅL MED OPDATERET PIGMØNSTER

Saucony Peregrine 13 har fået en opdateret PWRTRAC-ydersål. Overordnet set har skoen fået en bredere sål, så stabiliteten er øget. Der er færre pigge i forhold til forgængeren, men til gengæld er piggene blevet større. Endelig er afstanden mellem piggene forøget, så sand og jord lettere og hurtigere kan frigøres fra sålen.

TEST AF SAUCONY PEREGRINE 13

Vores sko testes af vores egne eksperter. Denne gang har Daan Glorie prøvet Saucony Peregrine 13 på for dig. Snart kan du læse om hans resultater her.

Daan 21run

Daan Glorie

LØBERTYPE

Neutral løber

TRAINING

6 gange om ugen

UNDERLAG

Diverse

PR’S

10km – 35:36
42,2km – 2:46:10

SAUCONY TRAILSKO-KOLLEKTIONEN

Er du nybegynder eller lidt mere erfaren? Er du en fan af hurtige ruter, eller tager du dig tid til at nyde turen i ro og mag? Uanset hvad dit mål er, er der altid en passende trailsko fra Saucony til dig. I vores skomatrix får du et overblik over de Saucony trailsko med den bedste dæmpning og støtte. Der findes i grove træk to kategorier af trailsko:

Allround: Disse trailsko er komfortable til løb i langsomt til moderat tempo, og har godt greb på korte til mellemlange stier.

  • Saucony Peregrine 13: Velegnet til både korte og lange stier
  • Saucony Ultra: Bedst til lange stier og ultradistancer

Hastighed: Disse trailsko er lette og har maksimalt energiudbytte og dæmpning til løb på stier i medium til højt tempo. Med denne type trailsko har du et godt greb på alle typer underlag og alle distancer.

  • Saucony Endorphin Trail: Trailsko med nylonplade
  • Saucony Endorphin Edge: Trailsko med carbonplade
Saucony Peregrine 13 Trailing shoes

SAUCONY PEREGRINE 13

Saucony Peregrine 13 er en neutral trailsko, der er velegnet til både korte og lange distancer. Peregrine er også ideel til løb i højt tempo på tekniske stier. PWRRUN-mellemsålen returnerer masser af energi, og giver en energisk følelse under fødderne.

Shop Saucony Peregrine 13 herreShop Saucony Peregrine 13 dame
Saucony Xodus Ultra

SAUCONY XODUS ULTRA

Saucony Xodus Ultra er en neutral og all-round trailsko. Xodus Ultra er designet til lange distancer og ultraløb på ubefæstede stier. Takket være PWRRUN PB-mellemsålen i fuld længde af skoen får du en behagelig løbeoplevelse med maksimal energiudnyttelse.
Udforsk Saucony Xodus Ultra

Saucony Endorphin Edge

SAUCONY ENDORPHIN EDGE

Saucony Endorphin Edge er en komfortabel trailsko, der er skabt til høj hastighed. Denne model er fremstillet ud fra en gennemprøvet opskrift på hastighed. PWRRUN PB-dæmpning og den fleksible Carbitex AFX carbonplade sikrer en hurtig start og stabil landing.
Udforsk Saucony Endorphin Edge Herre
Udforsk Saucony Endorphin Edge Dame

Saucony Endorphin Trail

SAUCONY ENDORPHIN TRAIL

Saucony Endorphin Trail er en all-round trailsko til den neutrale løber. Denne lette trailsko med maksimal dæmpning er velegnet til enhver slags eventyrligt terræn. PWRRUN PB-mellemsålen og en nylonplade giver en jævn afvikling mod forfoden.
Udforsk Saucony Endorphin Trail

SLUTSPURTEN

Saucony Peregrine 13 har været gennem en større opdatering, hvilket har resulteret i en ægte all-round trailsko med mere komfort og bedre greb. Tendensen på markedet for løbesko er, at sålerne bliver tykkere og mere komfortable. Peregrine 13 følger med denne tendens, hvilket er positivt, da nogle løbere syntes at Peregrine 12 var ret hård og til tider lidt for fleksibel. Den bredere sål har også gjort skoen meget mere stabil. Vi mener, at dette gør denne trailsko velegnet til en bredere målgruppe af løbere. Er du mere til maraton- og ultratrail distancer? Så vælg Saucony Xodus Ultra, da denne model har endnu mere skum og komfort. Saucony Peregrine 13 er mindre velegnet til løb i sne eller på ekstremt mudrede stier. Til denne slags løb vil vi i stedet anbefale Saucony Peregrine 13 ST med en anden og grovere pigprofil.

Er du lige så begejstret som os? Så tag et kig på Saucony Peregrine 13 i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.