Skip to main content
Saucony Guide 16
Saucony Guide 16 running shoes

Review

Saucony Guide 16 – Letvægtsstøtte til din daglige løbetur

Den nye Saucony Guide er landet! Denne 16. version af den klassiske sko til overpronation har været gennem en række ændringer, der gør den helt up-to-date. Er du nysgerrig på, hvad der er ændret ved denne lette sko til din daglige løbetur?

Shop dameShop herre
Saucony Guide 16 womens running shoes

3 Grunde til, at Saucony Guide 16 er den rette sko til dig

Opsommingicoon 1
Du ønsker en let sko med støtte

Mens mange andre stabilitetssko er tunge og kan føles lidt klodsede, føles Guide 16 faktisk dejlig let på fødderne. De er en af de få sko med støtte, der får dig til at føle, at du ikke har noget på fødderne.

Opsommingicoon 2
Du leder efter en sko med en jævn og smidig afvikling.

Sålens form gør det meget nemt nærmest at rulle fra det ene skridt til det næste. Hælen er kun 8 millimeter højere end forfoden og er afrundet, hvilket giver dig en glidende overgang fra hæl til midtfod. Fra midtfoden skråner sålen opad, så det er nemt at rulle frem til tæerne igen. Kilometerne nærmest flyver forbi under dig.

Opsommingicoon 3
Du leder efter en sko, der også giver dig mulighed for at sætte tempoet op.

Dens lette vægt og smidige skridt er ikke de eneste årsager til, at du nemt kan løbe hurtigere i et par Guide 16. PWRRUN-materialet i mellemsålen giver den responsive fornemmelse, du har brug for i interval- eller tempotræning.

Saucony Guide 16 shoes
Saucony Guide 16 running shoes
Saucony Guide 16 shoes
“Guide 16 har en god kombination af dæmpning og stabilitet.”

Paul Okkerse – Produktekspert

Vidste du…?

Saucony (Sock-uh-knee) blev grundlagt i Kutztown i den amerikanske stat Pennsylvania, ved bredden af Saucony-floden – hvor inspirationen til virksomhedens navn også stammer fra. Logoet symboliserer flodens konstante strøm og stenene i vandkanten.

Saucony guide 16 i detaljer

Saucony Guide 16 running shoes
PWRRUN-mellemsål

Letvægts EVA-materiale giver komfortabel dæmpning.


FORMFIT-overdel

Omslutter foden for en tilpasset og personlig pasform.

HOLLOW-TECH

sikrer god støtte under foden på let og minimalistisk vis.

Test af New Balance Fresh Foam 880v13

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Denne gang har Menno Munster prøvet w Balance Fresh Foam X 880v13 på for dig.

Paul Okkerse 21run

Paul Okkerse

Produktekspert

Paul Okkerse 21run

Paul Okkerse

Produktekspert

Specifikationer

Offset
8 mm
Vægt herre-model
Ca. 269 Gram
Vægt dame-model
Ca. 238 Gram
Løbertype
Overpronation
Skotype
All-round løbesko

Fit

„Mængden af foring er god, og min fod er godt omsluttet. Der er ikke for meget polstring eller materiale ved hælkappen og skoens kant, hvilket giver fødderne rig mulighed for at ånde. Overdelen tørrede også hurtigt, efter jeg løb gennem en byge af regn. Forfoden virker en smule smallere sammenlignet med den tidligere version. Overdelen føles næsten som en konkurrencesko, men med en lidt fastere hælkappe og mere støtte i mellemfoden. Bunden af hælkappen er ekstra fast, mens den øverste del er fleksibel. Det giver støtte uden pres på hæl og akillessene, men jeg gled dog en smule i hælen. Dette problem blev hurtigt løst ved hjælp af snørebåndene. Den store snørelukning ved midtfoden er bevaret, så du får optimal støtte omkring vristen.”

Saucony Guide 16 Stride

Stride

„Guide 16 har en god kombination af dæmpning og stabilitet. Skoen føles ret direkte, men det kan jeg ret godt lide. Du kan ikke umiddelbart mærke mængden af støtte særlig tydeligt, hvilket er rart, da det også betyder, at du ikke får vabler eller irritation fra korrektionsblokken. Speedroll-teknologien sikrer en behagelig afvikling af foden. Jeg bemærkede under et langt udholdenhedsløb, at det fik mig til at træde lidt hårdt i med min landing på midtfoden, men hvis jeg landede mere på min hæl, forsvandt det. Hvis du er fan af Guide 15, kan du nemt skifte til Saucony Guide 16. Skoen har primært fået en opdatering af overdelen. PWRRUN-mellemsålen føles lige så komfortabel som i den tidligere version.”

Saucony Guide 16 Comfort

Comfort

„Guide 15’s komfortniveau er i mellemklassen. Til længere løbeture er det en god ide, at kigge efter en sko med lidt mere dæmpning. Den lave vægt sikrer, at du nemt kan sætte tempoet op. Hvis du ønsker mere dæmpning og støtte, er Saucony Tempus et oplagt valg. Det grundet løbeskoens PWRRUN PB-foam i hæl og forfod. Saucony Guide kan konkurrere med Nike Structure og ASICS GT2000. Det skyldes, at disse to modeller også er all-round løbesko med let støtte.”

Welcome to the Saucony Family

Saucony Guide 16 er en del af Sauconys all-round skokollektion. Denne familie består af løbesko til den neutrale og pronerende løber. Her får du en kort opridsning af modellerne i denne samling.

Saucony Guide 16

Saucony Guide 16

Saucony Guide 16 er en del af Sauconys all-round skokollektion. Denne familie består af løbesko til den neutrale og pronerende løber. Her får du en kort opridsning af modellerne i denne samling.

Shop Saucony Guide 16 herreShop Saucony Guide dame
Saucony Ride 15

Saucony Ride

Det neutrale modstykke til Guide. Benytter de samme materialer og teknologier, men uden korrigering for overpronation.
Udforsk Saucony Ride

Saucony Tempus

Saucony Tempus

Skoen til overpronation med maksimal dæmpning. Bruger PWRRUN PB-mellemsålmateriale for ekstra energireturnering.
Udforsk Saucony Tempus

Saucony Triumph

Saucony Triumph

Den neutrale løbesko med maksimal dæmpning. Har PWRRUN+-materiale for ekstra komfort ved hvert eneste skridt.
Udforsk Saucony Triumph 6

Slutspurten:

Saucony Guide 16 har kun været gennem en opdatering af overdelen. Sålen er uændret sammenlignet med forgængeren. Guide 16 er stadig en meget solid all-round løbesko til løbere med overpronation. Dens lave vægt er en fordel i denne kategori, men med henblik på dæmpning er Guide 16 ikke mere end gennemsnitlig. Til korte daglige løb og løb i højere tempo er dette stadig en rigtig god sko.