Skip to main content
HOKA Clifton 9
HOKA Clifton 9

Review

Oplev komforten i Hoka Clifton 9

En ny version af Hoka Clifton er landet, og den er lettere og blødere end nogensinde. Clifton har fået nyt design med både en ny sål og en ny overdel. Klassikeren i kategorien af sko med maksimal dæmpning har fået lidt mere tykkelse, uden at det går ud over vægten.

Shop HOKA Clifton 9 dameShop HOKA Clifton 9 herre
HOKA Clifton mens shoes

3grunde til, at Hoka Clifton 9 er den rette sko til dig

Opsommingicoon 1

Du løber mange kilometer

Takket være den tykke mellemsål og det bløde materiale er Hoka Clifton 9 en ideel sko til at løbe mange kilometer i. Din krop er godt beskyttet af Clifton 9 mod belastiningen af de mange skridt. Ideel, hvis du f.eks. træner til et maraton for første gang.

Opsommingicoon 2

Du vil have masser af dæmpning, men stadig lav vægt

Ofte er høj dæmpning i en sko ensbetydende med en høj vægt, men Hoka har formået at holde vægten på Clifton 9 dejligt lav. Det er især rart til de lange udholdenhedsløb, hvor du ikke ønsker unødvendig vægt, så du kan holde dine ben friske så længe som muligt.

Opsommingicoon 3

Du leder efter en sko med en jævn afvikling

Takket være sålens form, som buer op fra midtfoden til tæerne, kommer du automatisk til at rulle fra hæl til tå. Hoka var et af de første mærker til at benytte dette format med Clifton, og løberne var så vilde med det, at næsten alle andre mærker også har indført det i deres sko.

HOKA Clifton women running shoe
HOKA Clifton 9 running shoes orange
HOKA Clifton 9 Cover
„Cliftons store styrke er det lave offset på 5 mm, kombineret med en rocker-mellemsål.“

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du…

Grundlæggerne af Hoka “genopfandt” faktisk løbeskoen ved et uheld? De udviklede en sko specielt til ultraløb, og i den forbindelse ønskede de at kunne løbe særligt stærkt ned ad bakke. Som følge heraf var Hoka det første skomærke til at gå efter maksimal dæmpning. Nu 14 år senere har alle mærker lavet en sko med maksimal dæmpning, men Hoka er stadig førende i denne kategori.

Hoka Clifton 9 i detaljer

HOKA Clifton 9 running shoe
Fornyet Engineered Knit overdel
CMEVA Foam i mellemsålen

Endnu blødere og lettere materiale.

Early Stage Metarocker

For en jævn afvikling.

Komfortabel hælkappe:

Blødere omslutning for høj komfort omkring hælen.

Hvad gør Hoka Glide kollektionen til noget særligt?

Glide-kollektionen består af sko med den blødeste løbeoplevelse. Med de originale Hoka-principper om maksimal dæmpning og minimal vægt indeholder denne kategori blød dæmpning til ethvert tempo. Glide-kollektionen består af neutrale, overpronations- og recovery-modeller, så alle løbere kan løbe lange distancer i høj komfort. Disse sko giver dig en jævn løbeoplevelse fra start til slut og kan bruges til alle dine daglige løbeture.

3egenskaber i Hoka Clifton 9/h2>

Opsommingicoon 1

Engineered Knit overdel

Overdelen er blevet fri for unødvendige dele og er nøjsomt redesignet med en blødere hæl, en reflekterende detalje ved hælen og en komfortabel skotunge under snørebåndene, der er delvist fastgjort til overdelen.

Opsommingicoon 2

CMEVA-mellemsål

Mellemsålen på Clifton 9 er blevet opdateret, og består nu af et blødere og lettere CMEVA-materiale. Sålen er også 3 millimeter tykkere end på forgængeren; men det 5 millimeter høje offset er bibeholdt. Bredden på sålen sikrer en følelse af stabilitet under løb. Early Stage Metarocker sikrer en mere jævn afvikling fra hæl til tå.

Opsommingicoon 3

Durabrasion rubber ydersål

Hoka anvender Durabrasion gummi strategiske steder på skoen for at øge holdbarheden. Dette holder vægten nede, samtidig med at du får greb, hvor du har brug for det.

HOKA Clifton 9 GTX

For første gang nogensinde fås HOKA Clifton nu også i en helt vandtæt udgave. HOKA Clifton 9 GTX har en særligGoretex-belægning på indersiden der sikrer, at dine fødder forbliver tørre under våde forhold. Det er super godenyheder, hvis du bruger Clifton til lange udholdenhedsture, til løb i regnvejr eller sne om vinteren. En yderligere fordel er, at goretex-materialet holder dine fødder varmere, så kolde fødder kommer til at høre fortid

HOKA Clifton 9 GTX
Shop HOKA Clifton 9 GTX

Testen

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Denne gang har Daan Glorie prøvet Hoka Clifton 9 for dig.

 

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer HOKA Clifton 9

Offset
5 mm
Vægt herre-model
248 gram
Vægt dame-model
205 gram
Løbertype
Neutral løber
Skotype
All-round løbesko

Fit

“HOKA Clifton 9 har en pasform, der minder meget om dens forgænger. Den eneste mærkbare forskel er, at hælkappen er blevet lidt mere rund. På Clifton 8 var hælkappen lidt mere i en V-form. Forfoden ser ud til at være blevet en smule smallere end på forgængeren. Lockdown i skoen er utroligt god. Mens du løber glider du ikke ud af hælen, og den ekstra polstring på skotungen føles også behagelig. Skotungen er betydeligt tykkere end i Mach og Rincon.”

HOKA Clifton 9 Heel

Stride

“Lige fra første kilometer føles HOKA Clifton 9 meget som HOKA Clifton 8. Opdateringen er ikke særlig markant, men det er mærkbart, at du får en smule mere dæmpning. Clifton 7 var mere responsiv og derfor god til tempotræning. Allere ved overgangen til Clifton 8 blev denne model en smule blødere, så nu er Clifton 9 gået endnu et niveau op i dæmpning. I første omgang føles Clifton 9 lidt mindre all-round og mere velegnet til rolige og lange udholdenhedsløb. HOKA er kendt for sine tykke såler, rocker (afrunding af sålen) og bucket seat (foden sænket ned i skummaterialet). Alle disse funktioner er også at finde i Clifton 9. Denne version har også en rocker, der giver en fin afvikling ved hvert skridt.”

HOKA Clifton 9 running shoe stride

Comfort

“HOKA Clifton 9 føles nærmest som en behagelig og blød madras. Komfortniveauet kan sammenlignes med ASICS Nimbus og adidas Ultraboost. Det er trods alt også all-round løbesko, der er beregnet til at løbe lange distancer. Cliftons store styrke er dens lave offset på 5 mm kombineret med en rocker-mellemsål. Dette gør skoen velegnet til midt- og forfodsløbere. Det skyldes, at jo mere du lander på din forfod, desto mere vil du få ud af et lavere offset.”

HOKA Clifton 9 running shoe comfort

Hoka Glide-kollektionen

Clifton 9 er en del af Hoka’s Glide-kollektion. Denne kollektion af all-round løbesko består af sko med maksimal dæmpning og er skabt til at gøre din daglige træning så behagelig som muligt.

Hoka Clifton 9 running shoe

HOKA Clifton 9

HOKA Clifton 9 er neutrale løbesko. Den seneste model af den populære Clifton er lettere og endda blødere end sin forgænger.

Shop HOKA Clifton 9 herreShop HOKA Clifton 9 dame
HOKA Bondi 8

HOKA Bondi 8

Bondi 8 er skoen med den dæmpning i Hokas kollektion. Bondi 8 er ideel til restitutionsture eller længere ture i et roligt tempo. Med sin brede sål er Bondi 8 også yderst stabil.
Udforsk HOKA Bondi 8

HOKA Rincon 3

HOKA Rincon 3

Rincon 3 er den letteste sko i Glide-kollektionen. Hvis du vil løbe i et hurtigere tempo, er Rincon 3 perfekt til formålet, men der er også nok dæmpning til længere distancer eller mere rolige løb.
Udforsk HOKA Rincon 3

HOKA Arahi 6

HOKA Arahi 6

Til løberen, der har brug for en sko til overpronation, er der Hoka Arahi 6. Den lette vægt og den bløde dæmpning gør dette til en unik pronationssko til de daglige løbeture.
Udforsk HOKA Arahi 6

Slutspurten

Clifton 9 har ikke gennemgået en særlig drastisk opdatering. Overdelen er blevet lidt lettere og sålen lidt blødere. Clifton 9 følger derfor godt med tiden, da vi også andre mærker også være mere og mere opmærksomme på løbesko med maksimal dæmpning.

Hoka er naturligvis stadig unik med sit lave offset på 5 mm, der giver et mere naturligt løbemønster. Den tykkere sål med det lettere CMEVA-materiale giver et nyt niveau af komfort uden at ændre så meget andet ved skoen. Clifton 9 er derfor stadig en ideel sko til din daglige løbetur.

Er du lige så begejstret som os? Så tag et kig på Hoka Clifton 9 i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så tag kontakt til en af vores produkteksperter via vores kundeservice.