Skip to main content
Saucony Endorphin Elite Runningshoes

Review

Saucony Endorphin Elite – Er du klar til at være en vinder

Saucony Endorphin Elite er din nye konkurrencesko med carbonplade og superfoam. Dette er dit år. Dette er dit løb. Dette er dit øjeblik. Bryd grænserne med det nye PWRRUN HG-skum og en carbonplade med et åbent design i forfoden. Uanset hvilken distance du foretrækker at løbe på, vil Endorphin Elite hjælpe dig med at maksimere din præstation. Er du klar til at være en vinder?

Shop kvinderShop mænd

Tekniske specifikationer Saucony Endorphin Elite

Offset
8 mm
Vægt herre-model
Ca. 204 gram
Vægt dame-model
Ca. 185 gram
Løbertype
Neutral løber
Skotype
Konkurrencesko

3grunde til, at Saucony Endorphin Elite er den rette sko til dig

  • Du leder efter en carbonsko med ekstra dæmpning
    Saucony Endorphin Elite er et mesterværk i forhold til dæmpning. Mellemsålen har en maksimal såltykkelse på 40 mm i hælen og 32 mm i forfoden. Endorphin Elite har desuden fået en ny superfoam, nemlig PWRRUN HG. Dette materiale har den bedste dæmpning og den bedste energiudveksling ved hvert eneste skridt, du tager. Dette gør Saucony Endorphin Elite særdeles velegnet til halv- og helmaratonløb. Det er alfa og omega med ekstra dæmpning og komfort på disse afstande.
  • Du ønsker at sætte nye personlige rekorder
    Har du planer om at sætte nye nogle personlige rekorder i år? Så har vi gode nyheder, for Endorphin Elite er smækfyldt med fart. Hver eneste del af skoen er gennemtænkt for at spare vægt og løfte dig til nye højder. Carbonpladen har f.eks. et unikt design med et hak i forfoden. Dette sikrer sammen med PWRRUN HG en ekstra jævn, men også eksplosiv start. Overdelen er inspireret af spikes, og er lavet så tynd som muligt. Kombinationen af mesh og strik gør, at denne racingsko sidder rigtig godt om dine fødder.
  • Du lander på hælen, og er på udkig efter en stabil konkurrencesko med carbon
    Det 8 mm højde offset gør Saucony Endorphin Elite velegnet til en bred vifte af løbere. Uanset om du er en hæl-, midt- eller forfodsløber, kan du med Elite tage afsted på alle løb. Vi har testet skoen, og selv for en hæl-lander er Saucony Endorphin Elite yderst stabil. Dette skyldes en relativt bred hælbase, der giver dig solid kontakt med jorden. Takket være det unikke design af carbonpladen får du stabilitet helt fra hæl til forfod.
Saucony Endorphin Elite 21run
Sa
Saucony Endorphin Elite womens shoes
Saucony Endorphin Elite top
“For mig er Saucony Endorphin Elite mere jævn i forfoden, og derfor føles den nogle gange ikke helt som en carbonsko. Du kan mærke skubbet fremad, men ikke den stivhed, som carbonpladen har.”

Daan Glorie – Productekspert

Vidste du?

Saucony Endorphin-kollektionen består ikke kun af løbesko til landevejsløb, men også af sko til terrænløb. Saucony Endorphin Trail er en let trailsko med maksimal dæmpning. Denne trailsko er velegnet til både korte og lange distancer, da PWRRUN-PB-mellemsålen giver en fremragende energireturnering. Er du på udkig efter den allerhurtigste trailsko? Så er Endorphin Edge en fantastisk trailsko, da denne model har PWRRUN-PB og en carbonplade for et ekstra boost af hastighed på stierne.

Saucony Endorphin Elite i detaljer

Saucony Endorphin Elite Runningshoes
Gummi i hæl og forfod

for et optimalt greb og holdbarhed

PWRRUN HG foam

i mellemsålen for maksimal dæmpning og energiudveksling

Minimalistisk overdel

med god åndbarhed og med fokus på at spare vægt

Carbonplade

i mellemsålen med riller i forfoden for et eksplosivt og smidigt afsæt

Hvad er idéen bag Saucony Endorphin Elite?

Saucony Endorphin Elite er en ny model fra Saucony, som ikke er en efterfølger til Saucony Endorphin Pro 3, men er et nyt medlem af Endorphin-kollektionen. Denne model har mest energireturnering og lidt blødere dæmpning end Pro 3. Carbonpladen i Endorphin Elite løber fra hæl til forfod. Carbonpladen i forfoden har ekstra riller for at gøre afsætningen til tæerne mere smidig. Alle løbere har forskellige præferencer, når det handler om carbonsko. Hvis du vil have en blødere sko med en stiv forfod, skal du vælge Saucony Endorphin Pro 3. Foretrækker du mere dæmpning og en smidig forfod? Så er Saucony Endorphin Elite 3 et godt bud til din nye løbemakker.

3Nytænkninger i Saucony Endorphin Elite

  • Unik designet overdel
    Det er første gang Saucony arbejder med en kombination af mesh og strik i overdelen. Den er åndbar, let og tilpasser sig dine fødder som en sok. En robust rem er fastgjort omkring mellemfoden og strækker sig under carbonpladen. Dette giver en god fastlåsning, så din fod ikke glider i skoen. Hælkappen er enormt fleksibel, og skoens forkant er designet med mange ventilationshuller, så dine fødder holdes tørre og komfortable.
  • Ny superfoam: PWRRUN HG
    En carbonsko er kun så god som det skummateriale, der er integreret i mellemsålen. Saucony har gjort alt for at imponere løberen. Det nye PWRRUN HG har mest dæmpning og energiudveksling af alle Endorphin-modeller til dato. PWRRUN HG er baseret på PWRRUN PB. PWRRUN PB bruger PEBA (polyether block amide) med kugler af materialet presset ind i sålen. Med PWRRUN HG er PEBA derfor spredt ud over hele sålen, så du får en mellemsål med mere dæmpning og energireturnering. Takket være PWRRUN HG løber du lettere ved høj hastighed, og kan også holde tempoet i længere tid. En anden fordel er, at PWRRUN HG absorberer en stor del af stødet ved landing i stedet for din krop. Dette fremmer restitutionen efter intensiv træning.
  • Carbonplade med fire indskæringer
    Carbonpladen på Endorphin Elite har et unikt design. Der er lavet fire indskæringer i forfoden, hvilket giver mere fleksibilitet i den forreste del af skoen. Alle løbere lander forskelligt og afvikler foden lidt forskelligt. Takket være indskæringerne bevæger forfoden sig mere i takt med din løbestil. Når du løber, kan du mærke carbonpladen, men det tykke lag PWRRUN HG gør løbeoplevelsen blød og behagelig. En anden fordel ved indskæringerne er den øgede stabilitet. Uanset om du lægger mest tryk på indersiden eller ydersiden af din fod, vil Elite altid skubbe dig fremad..

Test af Saucony Endorphin Elite

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Denne gang har Daan Glorie prøvet Saucony Endorphin Elite for dig.

Daan Glorie

Daan Glorie

Løbertype
Neutral løber

Training
Flere gange om ugen

Underlag
Diverse

PR’s
10km – 35:36
42,2km – 2:46:10

Læs om hans resultater snart

Saucony Endorphin Elite innovation

Fit

„Overdelen kræver lidt tilvænning, når jeg tager skoen på. I starten føles Elite umiddelbart tynd og lidt slap. Så snart jeg strammer snørebåndene, kan jeg mærke fastheden omkring mellemfoden. Der er en ekstra fast rem placeret omkring mellemfoden, og det strækker sig ind under carbonpladen. Det giver mig en meget fast fornemmelse og en god fastlåsning af mine fødder, mens jeg løber. Faktisk glider jeg slet ikke i skoen. Skotungen er fin, da den er tynd og har mange store ventilationshuller. Hælkappen har ingen forstærkninger, og det savner jeg lidt, da min ankel får begrænset støtte. Pladsen i forfoden er god og kan sammenlignes med bl.a. en adidas Adios Pro 3, som jeg også har løbet rigtig mange løb i.“

Saucony Endorphin Elite Stride

Stride

„Jeg havde æren af at løbe Egmond Halvmaraton i Saucony Endorphin Elite. Før dette løb testede jeg skoen i et intervalløb og et lille regionalt løb. Det, der slog mig med det samme, var stabiliteten og det nye superfoam. På stranden og under stigninger er skoen overraskende stabil. PWRRUN HG-materialet føles anderledes end PWRRUN PB-materialet, da det er meget blødere. Jeg føler, at skummet tager hensyn til min løbestil, og hvordan jeg lander. Det føles meget dynamisk. Elite har god energireturnering, og jeg tør løbe enhver løbedistance i denne sko. Under Amsterdam Marathon løb jeg med adidas Adios Pro 3, og denne sko er absolut sammenlignelig. Men hvad er den store forskel så? For mig føles Elite-skoene mere jævne i forfoden og føles nogle gange ikke engang som en carbonsko. Du kan mærke afsætningen foran, men ikke den stivhed, som carbonpladen har. Jeg tror, det er på grund af de indhak, der er i carbonpladen.”

Saucony Endorphin Elite Fit

Innovation

„Hvor innovativ er Saucony Endorphin Elite så egentlig? Jeg tror, at Saucony har lyttet nøje til løbernes behov og har et godt øje til tendenser og udviklinger på markedet. Faktisk har Saucony Endorphin Elite samtlige af de innovationer, som moderne carbonsko har i dag. Skoen er let, har superfoam, en unik carbonplade i et unikt design, en afrundet sålform og en meget tynd overdel. Er der nogen steder, hvor der er plads til forbedringer? For mit vedkommende kunne skoen godt have haft en endnu mere aggressiv “rocker”-egenskab. Skoens tåparti kunne have været en anelse højere, så man kan mærke fodens afrulning endnu bedre. Jeg ville også personligt have foretrukket en lidt fastere hælkappe, der giver mere støtte. Elite er bedre til min hællanding, fordi jeg med Endorphin Pro føler, at jeg nærmest falder ned på jorden. Men husk på, at alle løbere er forskellige, så prøv endelig skoen!“

Saucony Endorphin-kollektionen

Saucony Endorphin-kollektionen er en serie af løbesko, der fokuserer på ydeevne og hastighed. Skoene er designet til at hjælpe med at løbe hurtigere og give løbere en mere effektiv løbestil. Hver model i Endorphin-kollektionen har unikke funktioner og teknologier som f.eks. et letvægtsdesign, energireturnering fra mellemsålen og et Speedroll-design af slidsålen. Saucony Endorphin Pro 3 og Elite er begge konkurrencesko med carbonplade, mens Endorphin Speed 3 er en temposko med en nylonplade. Endorphin Speed 3 er velegnet til tempotræning og intervaller. Har du planer om et afslappet udholdenhedsløb? Så vælg Saucony Endorphin Shift 3 med ekstra meget PWRRUN-skum, der skåner dine ben og giver dem mulighed for bedre at restituere.

DIE SAUCONY ENDORPHIN KOLLEKTION
Saucony Endorphin Elite

Saucony Endorphin Elite

Saucony Endorphin Elite er en konkurrencesko med carbonplade. Sæt nye rekorder med det nye PWRRUN HG-skum kombineret med den rillede carbonplade. Det giver en jævn måde at sætte af til næste skridt. Og Endorphin Elite er velegnet til alle løbedistancer.

Shop Saucony Endorphin Elite dameShop Saucony Endorphin Elite herre
Saucony Endorphin Pro

Saucony Endorphin Pro 3

Saucony Endorphin Pro 3 er en komfortabel løbesko til alle distancer, med mulighed for at opnå høj hastighed. Endorphin Pro er en sko i carbon designet til løbere, der inspirerer og imponerer hver gang.
Udforsk Saucony Endorphin Pro 3

Saucony Endorphin Speed

Saucony Endorphin Speed 3

Saucony Endorphin Speed 3 er en komfortabel konkurrencesko, der kan opnå høje hastigheder. Denne løbesko har en nylonplade og er designet til hurtig træning og konkurrenceløb.
Udforsk Saucony Endorphin Speed 3

Saucony Endorphin Shift

Saucony Endorphin Shift 3

Saucony Endorphin Shift 3 er en all-round løbesko til den neutrale løber. Shift 3 er fremstillet af genbrugsmaterialer og er velegnet til dine daglige træningsture. Med det lave offset og Speedroll-teknologien er afviklingen af foden lettet.
Udforsk Saucony Endorphin shift 3

Slutspurten

Saucony Endorphin-familien har fået et medlem. Saucony Endorphin Elite er en carbonsko med maksimal dæmpning og energireturnering, der er velegnet til enhver løbedistance. Denne model erstatter ikke Saucony Endorphin Pro 3, da det er en anden type carbonsko. Den eneste ulempe er, at Elite har en meget tynd overdel og ingen indvendigt forstærket hælkappe. Er du på udkig efter en carbonsko med lidt hårdere eller blødere dæmpning? I sidste ende er det en personlig præference, men for os er Elite den nye favorit. Det skyldes, at denne model er mere jævn i forfoden, er stabil og føles endnu lettere end Endorphin Pro 3.

Er du lige så begejstret som os? Så tag et kig på Saucony Endorphin Elite i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kunde service.