Skip to main content
Salomon speedcross 6

Review

Salomon Speedcross 6

Salomon Speedcross 6 er en trailsko med suverænt greb til ethvert eventyr ude i naturen. Takket være den lavere vægt, en opdateret mellemsål og det kendte Quicklace-snøresystem vil denne model fortsat blive en “trail-favorit” for mange løbere. Er du vild med udfordrende og tekniske stier? Så er Salomon Speedcross 6 oplagt at tage et kig på, som din potentielle nye løbepartner. Hvornår planlægger du at tage ud på et nyt trail-eventyr?

Shop Salomon Speedcross 6 HerreShop Salomon Speedcross 6 Dame

Salomon Speedcross 6

Offset
6 mm
Vægt herre-model
Ca. 298 gram
Vægt dame-model
Ca. 258 gram
Løbertype
Neutral løber
Skotype
Trailsko

3grunde til, at Salomon Speedcross 6 er den rette sko til dig

 • Du er på udkig efter en trailsko til de mere tekniske stier
  Salomon Speedcross er velegnet til meget tekniske og udfordrende stier. Tænk stier og ruter med mange højdemeter og udfordrende underlag som f.eks. mudrede stier. Det skyldes, at Speedcross 6 er meget stabil, da sålen konstrueret med en stivhed, der modvirker rotation, og dermed forhindrer vridning ved anklerne. Desuden giver de grove pigge et godt greb under alle forhold.
 • I terrænløb har du brug for maksimalt greb
  Speedcross 6’s slidsåle har grove pigge på 5 mm og ser ikke kun aggressiv ud, men giver også et ekstremt godt greb. Sammenlignet med Speedcross 5 er profilen ændret fra V-knopper til Y-knopper. Knoppernes udformning og afstanden mellem dem gør det nemmere at løsne snavs fra sålen. Mud Contagrip-ydersålen er designet til maksimalt greb på bløde og ujævne stier.
 • Du ønsker en trailsko til at løbe længere distancer i terræn
  Speedcross 6 har en opdateret mellemsål af EnergyCell+ foam. Dette bløde materiale returnerer en masse energi og er samtidig yderst holdbart. Dæmpningen er yderst komfortabel, så du kan løbe lange distancer på stierne uden besvær. Speedcross 6 kan endda bruges til ultradistancer i bjergene i bl.a. Frankrig, Tyskland og Østrig.
Salomon Speedcross 6 trail shoes
Salomon Speedcross 6 trail shoes
Salomon Speedcross 6 back
Der Salomon Speedcross ist eine echte Trail-Legende, der vor allem durch seine Stabilität, Dämpfung und den maximalen Grip bei vielen Trail-Fans sehr beliebt ist.

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du…?

Salomon er mærket, der introducerede Quicklace til deres trailsko. Med dette innovative snøresystem kan du tage trailskoen på i løbet af ingen tid. Salomon-mærket er også kendt for at fremstille ski- og snowboardstøvler, og Quicklace blev allerede brugt i forbindelse med disse støvler. Quicklace-systemet kan bruges på alle trailsko, og i Speedcross 6 findes også en praktisk lomme på toppen af skoen, hvor du kan opbevare snørebåndene. Vil du se mere om, hvordan Quicklace snøresystemet fungerer? Så se denne video fra Salomon

Salomon Speedcross 6 i detaljer

Salomon speedcross 6
EnergyCell+ foam

giver stor energiudnyttelse og komfort på lange distancer.

Mud Contagrip-ydersål

med 5 mm Y-formede knopper for maksimalt greb .

SensiFit-overdel

med Quicklace-snøresystem for en optimal pasform

Hvad er historien om Salomon?

Salomon blev grundlagt i Annecy, Frankrig, i 1947 af François Salomon. Salomon ligger lige midt i Alperne, og er vokset til at blive et af de største outdoor-mærker på verdensplan. François Salomon startede virksomheden, mens han producerede bindinger til ski i et lille værksted. Han fik derefter hjælp af sin kone og søn Georges. I dag fremstiller Salomon produkter til forskellige sportsgrene, herunder terrænløb, vandring, klatring, skiløb og adventure racing. Salomon sponsorerer også terrænløb over hele verden, og det mest kendte er Golden Trail Series. Vidste du, at Vuurtoren Trail Ameland og King of Spain Trail i Limburg siden i år også er en del af disse internationale terrænløb events?

3 nye ting i Salomon Speedcross 6

 • Fornyet teknisk overdel
  Sensifit-overdelen sidder nærmest som en sok om dine fødder. Den giver en god fastlåsning og den velkendte pasform, som du er vant til i Speedcross. Takket være Quicklace-snøresystemet kan du nemt og hurtigt tage skoen af og på. Det er praktisk, hvis f.eks. en sten har sneget sig ned i din sko. På oversiden af skoen er der en speciel “lomme” på skoen til opbevaring af snørebånd. Speedcross 6’s overdel er lavet af en specialvævet nylon med ekstra forstærkninger, der modstår flænger og slid. Vidste du, at overdelen er fremstillet af genbrugsmaterialer, blandt andet PET-flasker og andet plastaffald?
 • Nyt design af knop-profilen
  Den sjette version af Speedcross har fået en helt ny profil. Piggene under skoene er blevet ændret fra V- til Y-knopper med en tykkelse på 5 mm. Der er en rimelig stor afstand mellem piggene, så jord og sand let frigøres. Det holder dine trailsko dejligt lette og giver dig det samme greb ved hvert skridt. Mud ContaGrip-ydersålen nærmest “bider” sig fast i jorden, så du kan løbe meget stabilt under alle forhold.
 • Lettere i vægt
  Salomon Speedcross 6 er ca. 15 gram lettere i forhold til sin forgænger. Dette skyldes en ændring af den hælclips, der findes bag på skoen. Den er nu blevet meget mere strømlinet og kompakt. Denne trailsko er stabil grundet rammen, som din fod ligger i. Desuden er hælkappen forstærket indvendigt, og Salomon trailsko er generelt en anelse smallere i designet. Således får du altid en sikker og robust fornemmelse, når du løber op og ned ad bakker.

Salomons trailsko kollektion

Trailsko kan også betragtes som en slags “mountainbike” blandt løbesko. Disse modeller giver et godt greb, når du går og løber på udfordrende og varierende underlag. Desuden har en trailsko en teknisk overdel, der beskytter mod sten og grene. Hvilken Salomon trailsko passer til dig? Speedcross 6 er bedst egnet til tekniske stier med mange højdemeter og til lange distancer. Løber du primært på stier og i skoven? Så vælg Supercross 4 eller Salomon Sense Ride 4. Disse trailsko har et godt greb, men også tilstrækkelig komfort og dæmpning til at løbe lange distancer. Alphacross er den perfekte trailsko til løberen, der ønsker at prøve kræfter med terrænløb.

Salomon Trailsko kollektion
Salomon speedcross 6

Salomon Speedcross 6

Salomon Speedcross 6 er en all-round trailsko til den neutrale løber. Denne velkendte model fra Salomon er nu lettere end nogensinde før, men har stadig sit suveræne greb på ikke-asfalterede stier. Denne trailsko er velegnet til lange distancer og til løb på tekniske stier med mange højdemeter og udfordrende vejrforhold.

Udforsk Salomon Speedcross 6
Salomon Supercross 4

Salomon Supercross 4

Salomon Supercross 4 er en neutral og all-round trailsko. Denne trailsko er lillebroderen til Speedcross, men er lettere og føles mere direkte. Denne model har lidt mindre dæmpning end Speedcross 6, og er bedst egnet til stier på op til halvmaraton-distancen.
Udforsk Salomon Supercross 4

Salomon Snese Ride

Salomon Sense Ride 4

Salomon Sense Ride 4 er neutrale trailsko. Sense Ride tilbyder en god balance mellem dæmpning, stabilitet og modstandsdygtighed. Det gør trailskoen alsidig og pålidelig. Denne trailsko er velegnet til korte og lange distancer på ikke alt for tekniske stier.
Udforsk Salomon Sense Ride 4

Salomon Alphacross 4

Salomon Alphacross 4

Alphacross er en alsidig trailsko til den neutrale løber, der er fremstillet af genbrugsmaterialer. Denne trailsko er velegnet til nybegyndere, der ønsker at prøve kræfter med terrænløb. Alphacross 4 giver maksimalt greb på bløde og ujævne overflader.
Udforsk Salomon Alphacross 4

Slutspurten

Salomon Speedcross 6 er mere energisk og har bedre greb, men føles stadig som den velkendte Speedcross-model. Denne trailsko er bedst egnet til tekniske stier og til løbere, der er vant til at løbe med et højere offset. Speedcross 6 anbefales ikke til tempotræning, da skoen er lidt tungere og mere stiv i det, end den gennemsnitlige trailsko. Leder du efter en let trailsko, der er dynamisk? Så skal du vælge Salomon Supercross. Eller foretrækker du en hybrid trailsko, der giver dig mulighed for at løbe både på asfalteret vej og stisystemer? Så er Salomon Sense Ride 4 et oplagt valg.

Lyder denne sko som noget for dig? Så tag et kig på Salomon Speedcross 6 i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål om skoen? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.