Skip to main content
Mizuno Wave Inspire 19 running shoe

Review

Mizuno Wave Inspire 19 – Klassisk løbesko med et moderne twist?

Smid alle dine forventninger væk, for den nye Mizuno Wave Inspire 19 er blevet fuldstændig redesignet. Mere komfort, mere skum og frem for alt: Mere sjov for dig som løber. For godt til at være sandt? Denne klassiske løbesko er den ideelle løbesko til den overpronerende løber, der kan lide at flytte grænserne. Takket være den opdaterede Wave Plate er Inspire 19 mere jævn at løbe i, end nogensinde før. Skal du prøve den??

Mizuno Wave Inspire 19

Offset
12 mm
Vægt herre-model
Ca. 292 gram
Vægt dame-model
Ca. 249 gram
Løbertype
Overpronerende løber
Skotype
All-round løbesko

3grunde til, at Mizuno Wave Inspire 19 er dette sko til dig

 • Du har følsomme lægge og akillessener
  Mizuno Inspire 19 har et offset på 12 mm. Offset angiver forskellen i højde mellem hæl- og forfod. Jo større offset, desto mindre bevægelse kræves der af anklen. Som følge heraf er belastningen på læggen noget lavere. Så hvis du har korte lægmuskler eller bøvler med akillesseneproblemer, skal du helt sikkert overveje Inspire 19 som din nye all-round løbesko
 • Du er på udkig efter en all-round løbesko til korte og lange distancer
  Det helt optimale er en løbesko, der giver dig mulighed for at gennemføre alle træningspas. Og det er præcis, hvad Inspire 19 kan levere. Mizuno ENERZY-skumlaget giver tilstrækkelig komfort til at løbe lange distancer, og har også et godt energitilskud, hvis du ønsker at øge tempoet.
 • Du er en løber med let overpronation
  Falder dine ankler naturligt lidt ind mod midten? Eller synker din ankel lidt under løb? Så er Wave Inspire 19 måske din ideelle løbesko. Denne ikoniske sko falder ind under kategorien “let støtte”, og det skyldes, at Wave Plate jævnt fører foden, uden at blokere foden i afviklingen.
Mizuno Wave Inspire 19 running shoes
Mizuno Wave Inspire 19 runner 21run
Mizuno Wave Inspire 19 running shoes front
'Mizuno Wave Inspire 19 kan nu virkelig konkurrere med andre løbesko på grund af den højere energiudnyttelse af sålen.”;'

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du?

Mizuno’s logo er også kendt som “RunBird”. Det blev vist første gang i 1981 og har været Mizuno’s firmalogo lige siden. RunBird blev skabt af Noboru Kono, som måtte gøre en stor indsats for at skabe logoet, da hele 180 logoer blev afvist på grund af dets enkle og ikke-unikke design. Mizuno’s RunBird symboliserer sport og sundhed (Run) samt kreativitet og frie sjæle (Bird). Når Mizuno designer nye løbesko, arbejder de altid på at forbedre produkterne, så løberne kan nå deres mål. Deres slogan er ikke for ingenting: “Together we reach beyond”.

De Mizuno Wave Inspire 19 i detaljer

Mizuno Wave Inspire 19 running shoe
Ændret design af Wave Plate

for god støtte og jævnt løb.

Tykkere ENERZY-mellemsål

med 2 mm mere skum end før for mere komfort og dæmpning.

Nyt design af overdelen

sikrer optimal pasform omkring foden.

Hvad er tanken bag Mizuno Wave Plate??

For at løbe skadesfrit er det yderst vigtigt med stabile og komfortable løbesko. Mizuno skaber dette ved hjælp af deres berømte Wave Plate. Wave Plate er en plastikplade, der er placeret i mellemsålen. Denne plastplade løber fra hælen til midtfoden, og forhindrer sidelæns bevægelse uden at blokere for fodens naturlige bevægelse. Desuden giver Wave Plate’s unikke form god stødabsorbering og energireturnering ved hvert eneste skridt, du tager. For den løber, der ønsker endnu mere komfort, har Mizuno udviklet Foam Wave. Dette er to skumlag, der ligger oven på hinanden med et bølgemønster, der skaber en meget blød løbeoplevelse.

3nytænkninger i Mizuno Wave Inspire 19

 • Ny overdel
  Designet af overdelen er blevet ændret for at give en bedre pasform omkring foden. Der er placeret ekstra forstærkninger omkring mellemfoden, så du får glæde af en masse støtte. Med den fastgjorte tunge fortil holdes dine fødder godt fast i skoen. Takket være den indvendigt forstærkede hælkappe får du masser af ekstra støtte omkring dine ankler. Med hensyn til størrelsen har skoen ikke ændret sig, men med Mizuno bør du altid bestille den samme amerikanske (US) størrelse som dine andre løbesko. Dette skyldes, at de europæiske størrelser varierer en smule hos Mizuno.
 • Ændret design af Wave Plate
  Mizuno er kendt for deres Wave Plate, som er en plastikplade, der løber fra hæl til forfod. Denne plade giver ekstra stabilitet og fremadrettet bevægelse. Designet af Wave Plate blev ændret i forbindelse med den 19. udgave. Forgængeren havde tre store bølger, mens denne model har én stor bølge på indersiden. Din fod bliver ikke længere korrigeret, men i stedet snarere guidet fra hælen til forfoden.
 • Mere skum i mellemsålen
  Mizuno Inspire 19’s mellemsål består af Mizuno ENERZY-skum, som vi også kender fra den neutrale løbesko Wave Rider 26. Sålen er blevet 2 mm tykkere for at give dig mere dæmpning ved hvert eneste skridt, du tager. Dette gør Inspire 19 mere komfortabel, når du løber lange distancer som f.eks. halvmaraton og længere løb. Når du lander på hælen, føles Inspire nu også blødere, da der er ekstra ENERZY-skum på ydersiden af hælen for at absorbere stødet af landingen.

TEST AF Mizuno Wave Inspire 19

Vores sko er testet af vores egne eksperter. Denne gang har Daan Glorie afprøvet Mizuno Wave Inspire 19.

Daan Glorie

Daan Glorie

Løbertype
Neutral løber

Training
flere gange om ugen

Underlag
Diverse

PR’s
10km – 35:36
42,2km – 2:46:10

Test Besked

MizunoWaveEquate

Fit

“Skoen føles meget robust, med det samme du tager den på. Skolens kant er halvt fastgjort, hvilket gør denne sko velegnet til løbere med en lidt højere svang. Jeg føler, at min fod ligger oven på skummet. Jeg kan også mærke støtten på indersiden af hælen. Sammenlignet med sin forgænger er Inspire blevet en smule smallere i forfoden, men for mit vedkommende er der stadig nok plads til, at min fod kan udvide sig og mine tæer sprede sig. Når jeg løber, føler jeg mig godt fastspændt, så min fod ikke glider i skoen. Alt i alt er overdelen af skoen tyk nok.”

Mizuno Wave Inspire 19

Stride

“Jeg har en naturlig overpronation af min højre fod, og den understøttes godt i Inspire. På indersiden presser den velkendte Wave-Plate og skummaterialet min ankel lidt udad. Jeg kan også straks mærke det høje offset på 12 mm, for når jeg lander på hælen, mærker jeg strakt en masse dæmpning og støtte. Jeg har også prøvet at løbe nogle tempoløb, og det gik fint, da sålen er blevet lidt mere afrundet, hvilket også gør afviklingen let i skoen. For mig personligt er det høje offset lidt i vejen, da jeg er vant til et mindre offset på 5-8 mm. Jeg synes, at Inspires store styrke er dens stabilitet. Mange løbesko bliver blødere og mere ustabile, men Inspire er stadig en yderst stabil partner. Jeg vil også anbefale denne sko til de lidt tungere løbere og nybegyndere.”

MizunoWaveEquate

Comfort

“Sålen er blevet 2 mm tykkere, og skummaterialet er en smule blødere end i Inspire 18. Resultatet er, at du får mere dæmpning og mere energi retur ved hvert eneste skridt, du tager. Jeg vil sætte denne sko i kategorien “medium” dæmpning, hvilket gør skoen en god all-rounder. Du kan både løbe udholdenhedsløb og tempotræning med denne sko. Der er klart mere dæmpning i hælen end i forfoden – det kan du også se det på ydersiden, da skumlaget ved hælen stikker lidt ud mod bagsiden. Med hensyn til komfort svarer denne sko til Brooks Adrenaline GTS22, da den også har god støtte og et lidt højere offset.”

Mizunos kollektion af løbesko til overpronation

Har du svært ved at vælge den Mizuno løbesko, der passer bedst til dig? Vi gør det nemmere for dig med vores skomatrix. Dette skema viser dig, hvilken Mizuno sko der har den bedste dæmpning og støtte. Mizuno Wave Equate er en ideel sko til den overpronerende løber, der vil bygge op til løb på f.eks. en 5 km distance. Leder du efter en sko med mere dæmpning? Så er Wave Inspire 19 et oplagt valg, da denne sko har en god blanding af dæmpning og støtte. Wave Horizon er populær blandt langdistanceløbere på grund af Mizuno Energy Core i mellemsålen, som giver en masse dæmpning. Er du en lidt tungere løber? Så er kan du vælge Wave Paradox, da denne sko er relativt bredere i forfoden og er mere stabil på grund af den større Wave Plate.

Product family ASICS EN
Mizuno Wave Inspire 19 running shoe

Mizuno Wave Inspire 19

Mizuno Wave Inspire 19 er en all-round løbesko til løbere med overpronation. Den 19. udgave har fået mange opdateringer, så du kan løbe kilometer efter kilometer med mere komfort. Wave Plate er også blevet opdateret, og der er også blevet tilføjet mere dæmpning til skoen.

Shop Mizuno Wave Inspire 19
MizunoWaveHorizon6

Mizuno Wave Equate 6

Mizuno Wave Equate 6 er en all-round løbesko til løbere med overpronation. Equate er den mere støttende version af Mizuno Wave Rider. Wave Equate er en ideel løbesko til nystartede løbere med overpronation.
Shop Mizuno Wave Equate 6

Mizuno Wave Horizon 6

Mizuno Wave Horizon 6

Mizuno Wave Horizon 6 er en all-round løbesko til løbere med overpronation. Horizon er den støttende version af Mizuno Wave Sky. Denne løbesko giver masser af dæmpning og støtte, hvilket gør den til den ideelle sko til de længere distancer.
Shop Mizuno Wave Horizon 6

Mizuno Wave Inspire 19 running shoes

Mizuno Wave Paradox 5 er en all-round sko til løbere med overpronation. Skoene giver stor stabilitet og komfort under løb. Denne sko er velegnet til den tungere løber, og til løberen med en bredere fod.
Shop Mizuno Wave Paradox 5

Slutspurten

Vi er virkelig begejstrede for at se Mizuno Wave Inspire gøre et comeback i verdenen af løbesko til løbere med overpronation. Den tidligere udgave føltes en smule stiv for nogle løbere, og havde kun en opdatering af overdelen. Men Wave Inspire 19 har fået betydelige forbedringer som f.eks. den tykkere ENERZY-mellemsål og det nye design af den velkendte Wave Plate. Takket være disse ændringer er Inspire en klassisk løbesko, men med et moderne twist. Denne sko kan nu for alvor konkurrere med andre pronationsmodeller som New Balance 860v12, Brooks Adrenaline GTS22 og Asics GT2000-11. Mizuno Wave Inspire 19 er mindre velegnet til en forfodsløber på grund af det højere offset.

Er du lige så begejstret for denne sko som os? Så tjek Mizuno Wave Inspire 19 ud i vores webshop. Sidder du tilbage med flere spørgsmål? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.