Skip to main content
adidas Adizero Takumi Sen 9 running shoe

Review

adidas Adizero Takumi Sen 9

‘Jo tykkere, desto bedre’, syntes mange skomærker at tænke om konkurrencesko i de seneste år. Med de nye superlette skumtyper og kombinationen med carbon-plader, syntes fortidens tynde konkurrencesko at høre fortiden til. Og mens der blev sat mange nye verdensrekorder med de nye tykke sko, opstod der også en gruppe af løbere, som længtes efter fortidens tyndere og endnu lettere konkurrencesko. Med Takumi Sen 9 har adidas forsøgt at kombinere det bedste fra både fortid og nutid i en konkurrencesko med plade og superfoam, men med en tyndere sål og lavere vægt.

adidas Adizero Takumi Sen 9

Offset
6 mm
Vægt
Ca. 185 gram
Løbertype
Neutrale løbere
Type sko
Konkurrencesko

3grunde til, at Takumi Sen 9 er den rette sko til dig

  • Du foretrækker meget lette sko
    Med sine 185 gram er Takumi Sen 9 en af de letteste konkurrencesko, der findes på markedet. Det betyder, at du skal trække mindre vægt med dig ved hvert skridt, hvilket gør en stor forskel, når du løber i høj hastighed.
  • Du løber 5- eller 10 kilometer distancer på landevej
    Takumi Sen 9 er specielt designet til landevejsløb på de kortere distancer. Da hastighederne er højere end ved maratonløb, og du ikke behøver at holde tempoet i så lang tid, kan du klare dig med mindre dæmpning på disse distancer.
  • Du løber på bane med mange sving i høj hastighed
    Mens den nye generation af racersko med tykke såler og blødt skum er gode til hurtig løb i lige linje, kan det være noget af en udfordring at komme gennem sving i høj fart. Takumi Sen 9’s tyndere sål giver dig mere fornemmelse for underlaget, og gør det hurtigere at komme rundt om hjørnerne.
adidas Adizero Takumi Sen 9 runner
adidas Adizero Takumi Sen 9 cover
adidas Adizero Takumi Sen 9 running shoes front
Jo mere jeg øger tempoet, desto mere kommer Takumi Sen 9 til live. Det er nemt for mig at accelerere grundet den lave vægt.

Menno Munster – Produktekspert

Vidste du..

Den nuværende verdensrekord på 10 km blev løbet med en tidligere version af Takumi Sen. Rhonex Kipruto løb verdensrekorden på 10 km ved et løb i Valencia i 2020. I et mega-hurtigt løb fik han en tid på 26 minutter og 24 sekunder. Det betyder, at han i gennemsnit løb med mere end 22 kilometer i timen!

adidas Adizero Takumi Sen 9 i detaljer:

adidas Adizero Takumi Sen 9 running shoe
LightstrikePRO-mellemsål

adidas’ superfoam giver masser af dæmpning og er super responsiv til hurtige push-offs.

EnergyRods

De carbonforstærkede ENERGYRODS giver stabilitet i skoen og giver dig et ekstra skub under løbeturen.

Celermesh-overdel

En meget let og åndbar overdel, der giver tilstrækkelig fasthed.

Test af adidas Takumi Sen 9

Vores sko er testet af vores egne eksperter. Denne gang har Menno Munster afprøvet adidas Takumi Sen 9.

Menno Mutsers

Menno Munster

Løbertype
Neutral løber

Training
5 gange om ugen

Underlag
Diverse

PR’s
10 km – 33.10
21.1 km – 1.18.19

TEST BESKED

adidas Adizero Takumi Sen 9 running shoes inside

Fit

At Takumi Sen 9 er en konkurrencesko, kan man se med det samme, man åbner skoæsken. Overdelen er meget tynd og endda helt gennemsigtig nogle steder. Der er nogle små forstærkninger ved hælkappen og midtfoden, men selv disse er minimale. På grund af de stive snørebånd og den tynde tunge tager det et stykke tid at få skoen helt rigtigt på plads, men når den først er på plads, føles det godt. Overdelen omslutter foden tæt, og skoen er også lige tilpas i længden.

adidas Adizero Takumi Sen 9 sole

Stride

Skoens dæmpning føles overraskende behagelig for mig. Jeg bemærker straks, at sålen er lidt mindre tyk, end jeg er vant til fra mine konkurrencesko, så jeg har lidt mere føling med jorden. Desuden er sålen relativt flad sammenlignet med f.eks. Adios Pro 3. Det betyder, at det for mig føles lidt sværere at løbe i et jævnt tempo.

adidas Adizero Takumi Sen 9 running shoes back

Speed

Jo mere jeg øger tempoet, desto mere kommer Takumi Sen 9 til live. Det er nemt for mig at accelerere grundet den lave vægt. Forfoden er ret fleksibel, og jeg føler, at jeg virkelig kan sætte af, fremad. Jeg har brugt skoen til intervaltræning på banen, og for mig er den helt ideel til dette formål også. Fordi banen har egen affjedring, føles en “normal” konkurrencesko nogle gange lidt overdrevet, men den tyndere sål gør Takumi Sen 9 lige tilpas. Til 10 kilometer løb på landevej vælger jeg hellere Adios Pro 3, men til alle kortere distancer vinder Takumi Sen 9 for mig.

Adizero-familien

En del af Adizero-familien. Denne kollektion af løbesko består af tempo- og konkurrencesko til at løbe i nye hurtige tider og slå PR’er.

adidas Adizero-familien:
adidas Adizero Takumi Sen 9 running shoe

adidas Adizero Takumi Sen 9

adidas Adizero Takumi Sen 9 er en neutral konkurrencesko. Takumi Sen 9 er designet til personlige rekorder på landevejsløb fra 5 km til 10 km.

Shop adidas Adizero Takumi Sen 9
adidas Adizero SL running shoe

adidas Adizero SL

adidas Adizero SL er træningsskoen i Adizero-familien. Med denne sko er det let at tilbagelægge mange kilometer og øge tempoet under din træning.
Shop adidas Adizero SL

adidas Adizero Adios Pro 3

adidas Adizero Adios Pro 3

Topmodellen i adizero-kollektionen og en konkurrenceskoen til halv- og helmaratonløb. Denne sko bruger de samme teknologier, men har den maksimale mængde skum, der er tilladt i konkurrencer.
Shop adidas Adizero Adios Pro 3

adidas Adizero Prime X

adidas Adizero Prime X

Hvis 40 mm sål ikke er nok for dig, har adidas med Prime X skabt en “ulovlig” sko (må ikke bruges i konkurrencer). Ideel til at få dine ugentlige kilometer i benene uden muskelsmerter.
Shop adidas Adizero Prime X

Slutspurten

Med Takumi Sen 9 har adidas formået at bygge en god bro mellem de gamle og nye konkurrencesko. Kombinationen af Lightstrike PRO og ENERGYRODS sikrer et let og responsivt løb. Den tyndere sål gør skoen ekstremt let. Takumi Sen er mere end en sænket Adios Pro, den har også sin egen karakter grundet sin anderledes form. Adidas er kommet rigtig godt fra at skabe en konkurrencesko til kortere distancer samt til dem, der gerne vil have lidt mere føling med underlaget.

Er du lige så begejstret for denne sko som os? Så tjek Mizuno Wave Inspire 19 ud i vores webshop. Sidder du tilbage med flere spørgsmål? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.