Skip to main content

Det er ret sjovt at slå rekorder, men endnu sjovere er det at skrive historie. Alphafly er en sko, der har slået verdensrekorder, og det er også den banebrydende konkurrencesko, som Eliud Kipchoge løb maratonløbet i – som den første nogensinde – under 2 timer. Vi er derfor meget begejstrede over den seneste Alphafly. Kommer Nike Air Zoom Alphafly Next% Flyknit 2 til at skrive historie igen?

* 21RUN sælger ikke den farve af Nike Air Zoom Alphafly Next% 2, der vises på billederne. Forskellige farver vil være tilgængelige fra den 14. juli.

Nike Air Zoom Alphafly Next% Flyknit 2 shoppen

Nike Alphafly NEXT% 2

Atomknit 2.0-overdel med høj åndbarhed
ZoomX-skum giver ultimativ blød dæmpning og lydhørhed
Carbon-plade i fuld længde for en eksplosiv afsætningsfase

Atomknit 2.0

I over 40 år har Nike forsket i føddernes anatomi for at optimere pasformen på deres sko. Nike gennemfører hundredvis af fodscanninger hvert eneste år, hvor de indsamler data om fodlængde, fodbredde og vristhøjde. Baseret på disse data har Nike Air Zoom Alphafly Next% Flyknit 2 fået designet en helt ny overdel.

Atomknit 2.0 er en del af Flyknit-serien. Nike Flyknit er lavet af et stærkt, men let trådmateriale, der er vævet i ét stykke. Materialet er mere tætvævet omkring mellemfoden for at give støtte, mens materialet ved forfoden er fleksibelt og åndbart. Flyknit bruges også i andre sko som Nike React Infinity Run Flyknit Den eneste forskel er, at materialet i Alphafly er endnu tyndere for at skære ned på vægten.

Alphafly NEXT% Flyknit 2 weiß

Maksimal dæmpning til maratonløb

En carbonsko er rigtig god, når skummet er godt. Nike Air Zoom Alphafly Next% Flyknit 2 er udstyret med ZoomX-skummet. Præcis samme skum som i den første version. Men hvad er det, der gør ZoomX-foam så godt? Skummet absorberer effektivt de vibrationer, der opstår under løb. Det mindsker belastningen af dine muskler, så du kan løbe i et højere tempo i længere tid ad gangen. Muren bliver typisk ramt under maratonløbet efter omkring 32 kilometer, men med denne sko kan du bryde lige gennem den! Undersøgelser viser, at ZoomX-skummet returnerer hele 85% energi. Skummet arbejder sammen med carbon-pladen for at give dig et skub fremad. Kulstof gør også konkurrenceskoen lidt mere stabil.

Det, der adskiller Alphafly fra andre carbon-sko, er Zoom Air-enhederne. Normalt er Zoom Air-enhederne ikke synlige (som på Nike Pegasus, men på Alphafly kan de ses tæt ved forfoden. Disse enheder, fyldt med et bestemt lufttryk, giver Alphafly 2 en ekstra responsiv følelse. Jo hårdere du løber, desto mere gavn vil du få af Zoom Air-teknologien.

Stabilitet og slidsål

“Jo bredere skoen er, desto mere stabil er skoen” er filosofien hos mange mærker i dag. For at øge stabiliteten i skoen, gøres sålen bredere. Nike Air Zoom Alphafly Next% Flyknit 2 har en bredere hæl og forfod for at øge stabiliteten i forhold til forgængeren. Dette er især nødvendigt, når du løber i sving, f.eks. ved konkurrence og banetræning.

Den nye ydersål på forfoden er tyndere, og profilen er ændret. Gummiet har forskellige vinkler i profilen for at give bedre greb. Derudover er der tilføjet to gummistrips på hælen, så grebet og holdbarheden ligeledes forbedres, hvis du lander på hælen eller midtfoden.

Sohle des Alphafly Next% Flyknit 2
Welcher ist der beste Carbon-Laufschuh?

Hvilken carbonsko er den bedste?

I juni måned kom der en masse nye carbonsko på markedet. Spørgsmålet, der ofte stilles, er: “Hvad er den bedste sko i carbon?” Det afhænger naturligvis af dit løbemønster, din kropsbygning, løbeerfaring og dine mål. Den bedste carbonsko til dig skal være stabil og have tilstrækkelig dæmpning til den distance, du løber. I grove træk kan du opdele carbonsko i to kategorier: Carbonsko til korte distancer og carbonsko til længere distancer. Forskellen mellem skoene er primært dæmpning og den mængde af kontakt med underlaget, du har. Jo længere distancen er, desto mere dæmpning er nødvendig for at skåne dine ben og løbe komfortabelt.

TEKNISKE SPECIFIKATIONER NIKE AIR ZOOM ALPHAFLY NEXT%
Offset
4 mm
Vægt
ca. 210 Gram
Løbertype
Neutrale løbere
Skotype
Konkurrencesko
Dæmpningstype
ZoomX-foam + Nike Zoom Air units
TEKNISKE SPECIFIKATIONER NIKE AIR ZOOM ALPHAFLY NEXT% FLYKNIT 2
Offset
8 mm
Vægt
ca. 244 Gram
Løbertype
Neutral løber
Skotype
Konkurrencesko
Dæmpningstype
ZoomX-foam + Nike Zoom Air units

Slutspurten

Med nogle mindre opgraderinger har Nike Air Zoom Alphafly Next% Flyknit 2 taget endnu et skridt mod nye rekorder. Tilføjelsen af ZoomX-materialet under Zoom Air-enhederne giver skoen en mere responsiv afsætningskraft fra forfoden. Denne konkurrencesko er også blevet mere stabil takket være den bredere sål ved både hæl og forfod, hvilket gør løb gennem sving meget lettere.

Hvis du ønsker at vide mere om Alphafly eller andre carbonsko, anbefaler vi, at du besøger en af vores butikker eller spørger vores produkteksperter Kundenservice. De vil med glæde rådgive dig om, hvilken sko der passer bedst til dig. Er du nysgerrig efter at se, hvordan den nye Alphafly 2 føles på fødderne? Fra den 14. juli vil skoen være tilgængelig i vores butikker.

Fußabdruck des Alphaflys im sand

Hvilken sko er det bedste valg til dig?

Det er ikke sikkert, at Alphafly er egnet til dig som løber. Nedenfor finder du en oversigt over de muligheder, du har inden for carbon-racingsko:

  • Tungere løbere (90kg og derover):
    Der HOKA Bondi X er mere stabil grundet det brede design, den lave placering af kulstofpladen og den robuste EVA-mellemsål.
  • Hurtigere løbere (maraton måltid: 3 timer og 15 minutter):
    Nike Alphafly, Nike Vaporfly NEXT% 2, Saucony Endorphin PRO og adidas Adizero Adios Pro 3 er alle sko, der er mere velegnede til midt- og fodsløbere. Det skyldes det lave drop og den ekstremt bløde dæmpning, der bliver lidt for blød, når du sætter farten ned.
  • Hællandere: HOKA Carbon X3, ASICS Metaspeed Edge og New Balance RC Elite har et højere hældrop eller et mere stabilt skum. Edge er specielt designet til løbere med kortere skridtlængde, og som også ofte lander på hælen.
  • Minimalistiske løbere:
 Altra Vanish Carbon er i øjeblikket den eneste carbonsko på markedet med et 0 mm drop. Så der er ingen niveauforskel mellem hæl og forfod. Dette gør skoen yderst velegnet til løbere, der løber på forfoden, eller som er vant til “ZeroDrop”.

For at vælge den bedste carbonsko anbefaler vi, at du besøger en af vores butikker eller spørger vores produkteksperter i kundeservice. De kan vejlede dig, så du kan vælge den bedste sko, der passer perfekt til dig.

SHOP

NIKE AIR ZOOM ALPHAFLY NEXT% FLYKNIT 2 TIL KVINDER

Shop Nike Air Zoom Alphafly Next% Flyknit 2
Shop

NIKE AIR ZOOM ALPHAFLY NEXT% FLYKNIT 2 TIL MÆND

Shop Nike Air Zoom Alphafly Next% Flyknit 2
Se også

Alle Nike-Schuhe

Alt fra NIKE