Skip to main content

Når målet er at slå rekorder, er det vigtigt at træne dagligt for at forbedre dig, så du kan yde dit bedste på konkurrencedagen. Få det bedste frem i dig selv med den nye adidas Adizero Adios Pro 3. Denne konkurrencesko giver dig den bedste dæmpning og returnering af energi af alle adidas’ sko. Læs videre i denne blog for at finde ud af mere om denne maratonsko.

Shop adidas Adizero Adios Pro 3

adidas Adizero Adios Pro 3 i detaljer

adidas Adizero Adios Pro 3
Indskæring i forfoden og hælen for mindre vægt
Mere Lightstrike PRO-skum under forfoden
Forbedret, åndbar overdel med en højere hælkappe
Carbon-plade under hælen og EnergyRods under forfoden

ADIDAS ROAD TO RECORDS

Den 30. april 2022 fandt “Road to Records”-løbet sted på adidas Campus. adidas atleter konkurrerede mod hinanden – men også mod uret. Fokus var på at forbedre personlige og nationale rekorder samt verdensrekorder. Løbet bestod af 2,5 km runder, og der blev løbet 3 distancer: 5 km, 10 km og halvmaratonløbet. Mændenes 5 km-løb var særligt imponerende. Yomif Kejelcha fra Etiopien løb 12.53 – den tredje hurtigste tid nogensinde, og kun 3 sekunder over den officielle verdensrekord. Desuden blev der sat 4 nationale rekorder i løbet denne dag.

Adios Pro 2 versus Adios Pro 3

Der er blevet slået mange rekorder og opnået historiske resultater med Adios Pro 2. Sidste år vandt Peres Jepchirchir både OL-guld og New York Marathon på ét år. Begge gange løb den kenyanske distanceløber med Adizero Adios Pro 2. Det er ikke så mærkværdigt, at mange atleter nu venter spændt på lanceringen af den nye adidas Adios Pro 3. Denne nye, hurtige konkurrencesko til maratondistancen er blevet væsentligt forbedret i både overmateriale og mellemsål. Vi har samlet alle opdateringerne for dig i en handy liste:

• Materialet i overdelen er blevet forbedret. Det nye Celermesh-materiale i et enkelt lag er behageligt let og åndbart. I den tidligere version havde Adios Pro et lidt mere vandafvisende materiale i overdelen, men den var mindre åndbar.

“Trækfanen” bag på skoen gør den lettere at tage af og på. Der er tilføjet ekstra forstærkninger omkring hælen og midt på foden for at holde din fod på plads under løb.

Adios Pro 3 har fået mere Lightstrike Pro-skum. I forfoden er dette skumlag nu 3 mm tykkere, så du får mere dæmpning under afsætningsfasen. Mellemsålen består af to lag Lightstrike Pro, som giver god komfort, når du løber halvmaraton- og maratondistancer.

Carbon-pladen er placeret under hælen og carbon-indeholdende EnergyRods 2.0 er placeret under forfoden. EnergyRods afspejler anatomien af mellemfoden og tæerne. Sammenlignet med den tidligere model, er disse nye EnergyRods hævet mere i forfodsområdet – for et eksplosivt afsæt.

adidas Adizero Adios Pro 3
adidas Adizero Adios Pro 3

FORDELENE VED CARBONSKO

Det er efterhånden nærmest umuligt at forestille sig løbeverdenen uden carbon-sko. I begyndelsen troede nogle atleter, at det bare var ren hype og en døgnflue, men det står nu klart, at carbon-løbesko er kommet for at blive. Alle mærker inden for løbesko har i øjeblikket mindst en sko med en carbon-plade i sortimentet. I kombination med det omgivende “Superfoam” får du ekstra energi tilbage under løb. Dette har en afgørende fordel under løbet, da du kan klare den sidste del af løbet med mindre træthed. Og hvad mere er: Efter løbet kan din krop restituere hurtigere, fordi den fysiske belastning forårsaget af carbon-skoene er lavere. Hvordan kan carbon-sko belaste mindre? De vigtigste årsager er bl.a.:

• Forfodsområdet i carbon-løbesko er buet og stift, så du behøver ikke at udøve så meget kraft med storetåen, når du tager afsæt. Skoen “skubber” dig fremad, så at sige.

• Forfodsområdet på carbon-løbeskoene er buet og stift, så du behøver mindre kraft, når du tager afsæt med storetåen. Den tykke sål med ekstra fjederkraft reducerer belastningen, når du løber på asfalt. Desuden kan den tykke sål påvirke din skridtlængde og løbeeffektivitet på positiv vis, da du nærmest forlænger underbenet.

FIT, STRIDE & RECORDS

Under Road to Records-eventet kunne vores 21RUN-team teste adidas Adizero Adios Pro 3 under et 5 km-løb. Løbet fandt sted på adidas Campus, et kompleks, hvor alle nye adidas produkter designes og udvikles. 

Fit
Udtalelse fra vores kollega og produktekspert Daan Glorie: “Jeg ville virkelig gerne løbe en PR over 5 km igen, for min sidste rekord er 4 år gammel. Jeg har løbet og styrketrænet meget i de sidste par måneder, og adidas Road to Records-arrangementet kom på det helt rigtige tidspunkt for mig. Da jeg tog adidas Adios Pro 3 på, mærkede jeg straks ændringen i overdelen. Materialet er blevet mere åndbart og sidder mere behageligt grundet den højere hælkappe.”

Stride
Vores kollega Daan er entusiastisk: „adidas Adizero Adios Pro 3 føles lettere og har mere dæmpning end den tidligere version. Jeg lagde især mærke til stabiliteten i forfodsområdet takket være Continental Wear Tool. Den giver et godt greb under afsætningsfasen. På de 5 km følte jeg et skub fremad med hvert eneste skridt.
Denne sko egner sig bedst til halvmaraton- og maratonløb, hvor du løber i et konstant højt tempo. Når jeg forsøgte at accelerere, måtte jeg bruge mere energi på grund af den højere dæmpning.”

Records
“Efter 4 år har jeg opnået en ny PR på 5 km-distancen. Og: Jeg er overbevist om, at jeg også kan takke adidas Adios Pro 3 for denne rekord. Dæmpningen føles blødere end den tidligere model, og stabiliteten er også blevet forbedret. Jeg var i stand til at holde mine tider stabile, og havde ikke specielt megen muskelømhed dagen efter. Jeg ser allerede frem til at slå min personlige bedste tid i maraton med denne sko i slutningen af året.”

adidas Adizero Adios Pro 3

Unlocking Human Potential

Adizero-familiens slogan er “Unlocking Human Potential”, hvilket i grove træk betyder “Få det maksimale ud af det personlige potentiale”. Denne familie af lynhurtige løbesko kan opdeles i disse to kategorier: “Win Races” og “Train To Win”. adidas Adios Pro 3 er en del af “Win Races”-kollektionen sammen med Prime X, Takumi Sen, Adios og Adizero RC. Takumi Sen 8 er en sko ideel til 5 og 10 km-løb, da den har en anelse mindre Lightstrike PRO-skum, og er lidt mere reaktiv. Med denne sko kan du nemt øge din hastighed på de korte distancer (f.eks. 200 m og 400 m). Er du på udkig efter en hurtig træningssko? Så er adidas Adizero Adios 6 helt sikkert et godt valg. Den har Lightstrike PRO-materiale i forfoden og mere Continental-gummi for solid holdbarhed.

SLUTSPURTEN

adidas Adios Pro 3 er blevet væsentligt forbedret i forhold til forgængeren: Både med mere Lightstrike PRO-skum i forfoden, en stivere EnergyRods-konstruktion og forbedret åndbarhed i overdelen. Når vi ser frem mod EM og VM i atletik, forventer vi, at der vil blive slået mange personlige, nationale og måske endda internationale rekorder. Denne konkurrencesko giver dig lyst til at løbe længere distancer.

Sammenlignelige med denne konkurrencesko er Nike Vaporfly Next% og ASICS Metaspeed Sky+ & Edge+. Disse lynhurtige racere er også velegnede til at sætte nye bedste tider over de længere distancer. Har du spørgsmål om Adios Pro 3 eller om løbesko til konkurrenceløb generelt? Så er du hjertens velkommen til at kontakte vores Kundenservice. Vores team af passionerede løbere vil med glæde hjælpe dig på vej.

adidas Adizero Adios Pro 3
TEKNISKE SPECIFIKATIONER ADIDAS ADIZERO ADIOS PRO 2
Offset
8,5 mm
Vægt
ca. 215 Gram
Løbertype
Neutrale løber
Skotype
Konkurrencesko
Dæmpningstype
LightStrike PRO
TEKNISKE SPECIFIKATIONER ADIDAS ADIZERO ADIOS PRO 3
Offset
8,5 mm
Vægt
ca. 213 Gram
Løbertype
Neutrale løber
Skotype
Konkurrencesko
Dæmpningstype
LightStrike PRO
Shop nu

adidas Adizero Adios Pro 3

adidas Adizero Adios Pro 3
Shop adidas Adizero Adios Pro 3
Shop nu

adidas all-round lobesko

Udforsk adidas all-round løbesko
Se også

Alt fra adidas

Udforsk adidas-kollektionen