Skip to main content

“Et lille skridt for et menneske, men et kæmpe spring for hele menneskeheden”, sagde Neil Armstrong, da han som den første mand landede på månen. Nu tager HOKA et lille skridt – men et skridt, der kan få stor betydning for løbeverdenen: HOKA lancerer nu sin allerførste carbon-terrænsko. HOKA Tecton X brillerer med sin tykke sål, der består af to ProFly-lag. Vi har testet skoen og svarer på spørgsmålet: “Vil denne sko revolutionere løbeverdenen?“

Shop HOKA Tecton X

HOKA Tecton X i detaljer

Hoka Tecton X
Høj åndbarhed i Jacquard-mesh overdelen
To parallelt placerede carbon-plader giver mere fart på stien
To lag ProFly-skum for komfortabel, responsiv dæmpning
Vibram Megagrip Litebase-gummi med 4 mm lugs (knopper) for optimalt greb

„Carbon – materialet, de hurtige løbere drømmer om”

På ganske få år har carbonsko erobret løbeverdenen. Der er blevet slået mange personlige, nationale og endda verdensrekorder. Carbonpladen, eller kulfiberpladen, giver sammen med den unikke dæmpning i løbeskoen ekstra returnering af energi, og et ordentligt skub fremad. Nu er carbon også ved at erobre terrænløbsverdenen.
De to parallelle carbonplader i HOKA Tecton X giver mulighed for øget hastighed fremad samt lateral fleksibilitet. Når du løber på ujævne stier, skal dine ankler og fødder naturligvis kunne bevæge sig frit. Uanset om du løber hen over hårde klipper eller trærødder, giver HOKA Tecton X dæmpning og stabilitet. HOKA kombinerer carbonpladerne med to dæmpende lag: Den lynhurtige ProFlyX-sko og en responsiv, letvægts skumbund under foden.

Shop HOKA Tecton X

Sammenligning af carbon-terrænsko

HOKA er ikke de første på markedet, der lancerer en terrænsko i carbon-udgave. To modeller fra andre mærker er allerede blevet introduceret: The North Face Flight Vectiv og adidas Terrex Agravic Ultra. Modellen fra The North Face, som også har fokus på hastighed, kan bedst sammenlignes med Tecton X.
adidas Terrex Agravic Ultra har også en carbonplade, men med funktion som en “Rock Plate”. På samme måde sikrer denne sko stabilitet og beskyttelse, når du løber hen over klipper og sten. Agravic Ultra har mere dæmpning og er derfor bedre egnet til længere terrænløb, mens Hoka Tecton X er ideel til kortere og hurtigere terrænløb. Lette eller mere erfarne løbere kan også bruge denne sko til længere distancer (42 km og op).

Hoka Tecton X
Hoka Tecton X

Beskyttelse af fødderne

Overdelen i Jacquard-Mesh på Tecton X er lige så tynd og strømlinet som på HOKA Mach 4. Materialet er ekstra åndbart. Kanten rundt om tæerne er desuden forstærket for at beskytte mod grene og sten. Skotungen er designet på en måde så den er særlig tynd og åndbar. Tecton X er designet til hurtige terrænløb. Under udviklingen af skoen blev der derfor lagt særlig vægt på, at overmaterialet skulle være let i vægt. Jo lettere skoen er, desto hurtigere kan du løbe op og ned ad bakke uden at miste fart.

Forskning og carbon-sko

I 2021 undersøgte University of Austin (USA) effekten af carbon-løbesko. Spørgsmålet lød: Hvor meget hurtigere er disse sko sammenlignet med allround løbesko? Konklusionen af undersøgelsen var: En løber kan gennemsnitligt løbe et maraton 4 til 6 minutter hurtigere med carbon-sko. Så med HOKA Tecton X er der helt sikkert mulighed for at sætte en ny personlig rekord. Du kan læse mere om undersøgelsen her.

Hoka Tecton X

"SKOEN KAN SAMMENLIGNES MED HOKA ZINAL, MEN MED CARBON-PLADE"

Daan GlorieProduktekspert | Maratonløber

Get the grip on it

DYdersålen på HOKA Texton X er en Vibram Megagrip med Litebase-konstruktion. Denne type gummi er ekstra tynd og har en lav vægt – men er stadig ekstremt holdbar. De 4 mm store lugs (knopper) giver masser af greb på både vådt og tørt underlag. Er du på udkig efter en HOKA-sko med endnu mere greb? Så kan Hoka Speedgoat 5 med 5 mm lugs være et godt valg. Er du en lidt tungere løber, der er på udkig efter en trailsko med fokus på stabilitet? Så er HOKA Mafate Speed 3 et solidt valg, der gør dig godt klædt på til dine off-road eventyr.

Slutspurten

HOKA’s første terrænløbesko med en carbon-plade vil med al sandsynlighed revolutionere løbeverdenen. Den unikke konstruktion med de to parallelle plader giver både fleksibilitet og stabilitet. Takket være kombinationen af en carbon-plade med to dæmpende ProFly-lag er skoen som skabt til konkurrencer – men også hurtige træningssessioner off-road.

Carbon-pladen får HOKA Tecton X til at fremstå helt unik i kategorien af terrænløbesko. Skoen kan sammenlignes med HOKA Zinal, men med en carbon-plade. HOKA Tecton X kan også konkurrere med ASICS Fujilite 2 og Altra Mont Blanc. Alle disse terrænsko er designet med fokus på hastighed.

Tekniske specifikationer HOKA Tecton X
Offset
5 mm
Vægt herre-model
ca. 240 gram
Vægt dame-model
ca. 196 gram
Løbertype
Neutral løber
Skotype
Terrænsko
Dæmpningstype
ProFly-Skum med carbon-plade
Hoka Tecton X
Shop nu

HOKA Tecton X til kvinder

Hoka Tecton X
HOKA Tecton X til kvinder
Shop nu

HOKA Tecton X til mænd

Hoka Tecton X
HOKA Tecton X til mænd
Shop nu

Alt fra
HOKA

HOKA Logo
Udforsk udvalget fra HOKA