Skip to main content

I løbeverdenen har vi set mange hypede modeller og innovationer komme og gå. Tykke såler, tynde såler, carbonplader og plastplader. Men én ting forbliver den samme, og det er Saucony Kinvara. En neutral løbesko, der er let som en fjer.

Shop Saucony Kinvara 13

Den nyeste Saucony Kinvara 13 er lettere og hurtigere end nogensinde før, takket være en forbedret overdel – men stadig med samme dæmpning forgængeren.

Saucony Kinvara 13 i detaljer

Oplev de unikke egenskaber ved denne løbesko

En mere strømlinet pasform om mellemfoden
Letvægtig og responsiv PWRRUN-dæmpning
Åndbar overdel takket være Engineered Mono Mesh-materialet
Slidstærkt og strategisk placeret XT-900-gummi, som giver ekstra holdbarhed de steder, hvor løbesko typisk slides hurtigst

Hurtige sko til hurtige dage

Forskellige undersøgelser har vist, at variation og et udvalg af løbesko kan bidrage til at reducere skader. Under de mere rolige træninger bør du have en løbesko med masser af dæmpning på. Træningspas med fart på kræver en mere konkurrencedygtig sko som for eksempel Saucony Kinvara. Kinvara 13 er yderst velegnet til intervaltræning, løbebanetræning og løb fra 5 km til halvmaraton. Ved at skifte sko mellem forskellig slags træning, giver du dine muskler variation i tryk og reaktion.

Shop Saucony Kinvara 13

Tilbage til 00’erne

Saucony Kinvara har eksisteret siden 2009, og blev lanceret på et tidspunkt, hvor det var populært at løbe i de minimalistiske barfodssko. Særligt Christopher McDougall’s bog havde en indflydelse på denne popularitet. Amerikaneren trænede med en mexicansk stamme, Tarahumara, som løb på hjemmelavede sandaler lavet af bildæk. McDougall bemærkede, at hans skader gik i sig selv, da han selv begyndte at løbe med sandalerne. Således begyndte bølgen, og den overbevisning, at barfodsløb gør foden meget stærkere end løbesko med masser af dæmpning og støtte.

Saucony introducerede Kinvara for at imødekomme mange løberes ønske om at omstille til barfodsløb, men dog stadig med en vis beskyttelse mod sten og andre skarpe ting på jorden. Kinvara er en letvægtsløbesko med nok dæmpning til at løbe 10 km eller et halvmaraton.

Power to your run

Dæmpningen på Saucony Kinvara 13 er den samme som i forgængeren. PWRRUN-sålen blev introduceret sidste år. PWRRUN er en blanding af TPU-skum og EVA, som er forskellige holdbare og yderst elastiske plastmaterialer. PWRRUN er 28% lettere end det velkendte EVERRUN-skum, som Saucony før i tiden brugte i alle deres løbesko. PWRRUN giver Kinvara en kombination af solid kontakt til jorden, samt tilstrækkelig dæmpning til både korte og de længere udholdenhedsløb.

Let, lettere, lettest

Med blot 213 gram i modellen til herrer (str. US9) og 184 gram i dame-modellen (str. US8) er Saucony Kinvara 13 ekstremt let. Hvordan har Saucony formået at gøre denne sko så let? Der er sparet på vægten ved at nøjes med en meget tynd overdel og en tynd ydersål. Kinvara 13 er lettere end nogensinde før grundet en ændring i overdelen, som nu er Engineered Mono Mesh. Dette materiale er mere åndbart og former sig bedre om foden.

På ydersålen er det slidstærke XT-900 gummi placeret ved hæl og forfod. Det er her, at løbesko typisk slides mest. Kinvara 13’s lette vægt gør det nemmere at få fart på, fordi du bærer mindre vægt på dine fødder. Selvom det er relativt få gram, kan de gøre en stor forskel, når du tænker på, at du i gennemsnit tager 160-180 skridt per minut.

Tekniske specifikationer Saucony Kinvara 12
Offset
4 mm
Vægt herre-model
219 gram (US 9)
Vægt dame-model
184 gram (US 8)
Løbertype
Neutral løber
Skotype
Konkurrencesko
Dæmningstype
PWRRUN
Tekniske specifikationer Saucony Kinvara 13
Offset
4 mm
Vægt herre-model
213 gram (US 9)
Vægt dame-model
184 gram (US 8)
Løbertype
Neutral løber
Skotype
Konkurrencesko
Dæmningstype
PWRRUN

Fast to the finish

Saucony Kinvara 13 er den ideele løbesko til at sætte nye personlige rekorder. Løbeskoen udmærker sig ved sin ekstremt lette vægt og lave heeldrop på 4 mm. Den nye Engineered Mono Mesh-overdel giver bedre åndbarhed, og i kombinationen med den velkendte PWRRUN-dæmpning, er denne sko skabt til racing.

Saucony Kinvara 13 kan sammenlignes med bl.a. adidas SL20.2 og Hoka Rincon 3. Begge modeller er lette og velegnede til hurtig træning og konkurrenceløb.

Shop Saucony Kinvara 13
Shop

Saucony Kinvara 13 til kvinder

Saucony Kinvara 13 til kvinder
Shop

Saucony Kinvara 13 til mænd

Saucony Kinvara 13 til mænd
Også interessant

Hele Saucony sortimentet

Oplev hele Saucony