Skip to main content

We guide, support and motivate you

Så uppfyller du dina nyårslöften

Nyårslöften

Nytt år, nya möjligheter! Vill du börja springa eller ska du börja träna inför en tävling? Löpning får oss igång och är hälsosamt för både kropp och själ. Men se till att du gör det ansvarsfullt, för skador på grund av överansträngning lurar runt hörnet. För att du ska komma igång på bästa möjliga sätt, så har vi tagit fram olika träningsprogram för löpning och vi erbjuder dig den bästa skorådgivningen via vår Online Shoe Advisor.

Online Shoe AdvisorSe träningsprogram

Kicking it!

Du kan inte uppnå ditt mål som du satt för din löpning utan ett par bra löparskor. Oavsett om du vill träna för dina första 5 KM eller har siktat in dig på ett halvmaraton, så kommer ett par nya löparskor att ge dig extra motivation.

Shoppa damShoppa herr

Hur väljer du de rätta löparskorna?

Det fina med löpning är att du kan springa nästan var som helst. Du är inte bunden till ett gym eller en specifik träningsplats. Det är klokt att investera i bra utrustning. Särskilt är rätt löparskor väldigt viktigt för att förebygga skador och nå dina mål. Upptäck vilka löparskor som passar dig med vår Online Shoe Advisor.

Online Shoe Advisor

Börja smått

Ok, du har rätt löparskor. Och nu då? Börja smått och sätt inte för höga mål för dig själv. När allt kommer omkring måste din kropp vänja sig vid att springa (igen). Genom att inte fokusera dig för mycket på din hastighet, frekvens och sträckan du springer, undviker du eventuella besvikelser.

Löpning börjar med dig

Det är motiverande att träffa andra löpare på vägen. Men det är också lockande att jämföra sig med dem. Fokusera dig istället på dig själv. Du är du och du har dina egna mål. Så låt resten springa förbi. Löpningen börjar med dig!

Hänger du med?

Vissa människor föredrar att träna ensamma, andra gillar hellre att springa med någon. Fördelen med att springa tillsammans är att ni kan pusha varandra. Är du inte på humör eller har du det tufft under löprundan? Då kommer din löparkompis att stötta dig.

Skäm bort dig själv med en ny outfit

En ny outfit för löpning ger dig extra motivation att springa, även om du kanske inte känner för det. Hos 21RUN hittar du löparkläder från olika märken och det finns något för alla. Väljer du hellre en färgglad kombination eller något snyggt i svart? Korta eller långa ärmar?

Shoppa damShoppa herr

Säker på vägen

Dagarna är fortfarande korta i början på året. Det är länge mörkt ute. Ska du ut på en löprunda efter jobbet eller skolan? Då är det klokt att ha bra ljus för löpning. Med en pannlampa ser du bra själv och är du synlig för andra trafikanter.

Shoppa belysning

Träningsprogram

Vi har tagit fram olika träningsprogram för löpning med vilka du kan träna mot ett specifikt mål. Vill du ha några tips om att börja springa? Då kan du även kontakta våra löpexperter via vår kundtjänst. Vi hjälper dig gärna på vägen.

Se träningsprogram

Håll koll på framstegen

Du kan använda olika appar för att se framstegen av dina löparlöften och följa din träning. Strava är en av världens mest använda mobilapp för att följa sportprestationer via GPS. Appen är enkel att använda och kan kopplas till nästan alla sportklockor. Bli medlem i vår Strava Club och låt andra löpare se dina kilometer.

Se Strava