Skip to main content

Träningsprogram

Träningsplaner som tar dig framåt!

Oavsett om det är 5 km eller ett Maraton – här hittar du träningsplaner speciellt gjorda för dig och som hjälper dig att nå dina individuella mål. Letar du fortfarande efter de perfekta skorna för din träning? Upptäck vårt mångsidiga sortiment nu.

Köp löparskor

Skräddarsydd efter dina mål

Vill du bli av med några kilon och förbättra din uthållighet? Drömmer du om Runner’s High på ditt första Halvmaraton? Eller vill du ta din prestation till nästa nivå med ett Maratonlopp? Oavsett dina önskemål kommer du med träningsplanerna från 21RUN ett stort steg närmare dina mål. Viktigt att veta: Ditt individuella mål, men även dina erfarenheter och krav har stor betydelse för utformningen av träningen.

Träningsplanerna erbjuder snarare orientering än strikta riktlinjer. Praktiskt: Du kan använda planerna separat för respektive träningspass eller se dem som en övergripande plan. Från och med 5 km löpningen kan du gradvis börja med en ny plan och uppnå nya framgångar. Let’s go!

Vad är ditt mål?

Hitta din träningsplan: Från 5 km till Maraton under 2 timmar.

5 km

 

Plan för 8 veckor
För nybörjare och styrkeidrottare 

Se planen

Halvmarathon

 

Plan för 12 veckor
Löpare med tid < 2 h som mål

Se planen

10 km

 

Plan för 6 veckor
Nybörjare med tid < 65 – 70 min. som mål

Se planen

Marathon

 

Plan för 10 Veckor
Löpare med tid < 4 h som mål

Se planen

10 km

 

Plan för 6 veckor
Avancerad med tid < 45 min. som mål.

Se planen

Check it out!

Din checklista för att undvika träningsmisstag och skador:

Gör en hälsokontroll

Ett bra tips, speciellt för nybörjare. Riskfaktorer som hjärt- och kärlsjukdomar kan uteslutas av en läkare. Din läkare kan också ge dig råd om du vill gå ner några kilo med uthållighetsträning.

Undvik att träna för snabbt

Speciellt i början är hastigheten en sak för sig: den spelar ingen roll. Många nybörjare springer ofta alldeles för fort, överanstränger sig och tappar snabbt lusten att springa igen. Nybörjare bör ta pauser.

Planera tillräckligt med vilodagar

Även om det är svårt, ge dig själv en paus efter ditt träningspass. På "vilodagarna" kan din kropp inte bara återhämta sig, utan också bearbeta de framsteg som gjorts. Regenereringsfaser är lika viktiga som stressfaser.

En träningsplan är naturligtvis till hjälp. Men det är viktigare att lyssna på sin kropp. Trötthet eller mindre skador är tecken på att du har överskridit din gräns. En sportklocka hjälper dig att övervaka din fysiska kondition väl.

Sätt realistiska mål

Registrera dig som nybörjare för ett maraton om 4 veckor? Sätt mål som faktiskt är uppnåeliga för dig. Du kan definiera din utgångspunkt och ditt mål och överväga om vägen och nödvändig träning verkligen kan genomföras för att nå dit. Här kan du också arbeta med olika målnivåer – från det mål som definitivt går att nå till din största önskan.

Hitta en tränare eller löpargrupp

Du kan snabbt hitta en tränare för tennislektioner, men saker och ting är annorlunda när det gäller löpning. Tyvärr finns det ingen klassisk "löparskola". Här rekommenderar vi att leta efter en professionell coach eller springa med likasinnade för att undvika typiska misstag och få användbara tips. Bra effekt: En löpargrupp kan vara en riktig Motivator!

Tänk på lämpliga löparskor och kläder

Inte bara nybörjare, utan även ambitiösa löpare bör tänka på högkvalitativa och passande skor som passar både målet och den individuella löpstilen. Annars riskerar du överbelastnings- samt andra skador. Även om du har hittat drömskorna är det lämpligt att kontrollera dem regelbundet för slitage och byta ut dem vart annat år.

Handla utrustning från proffs

Hos 21RUN hittar du inte bara ett brett utbud av löparskor och kläder, utan också ett team av passionerade löpare som kommer att stötta dig med alla frågor du har. Vi lever för löpning – och vet vad som är viktigt.

Löparskor

Oavsett om det handlar om tävlingslöparskor, allroundlöparskor eller skor för löpare med överpronation– du hittar säkert det du söker hos oss. För ännu mer hjälp med ditt köp, använd vår Shoe Advisor!

Köp löparskor

Löparkläder

Oavsett om det handlar om löpartröjor, tights eller jackor – med rätt klädsel kan du fokusera dig på det viktigaste: din träning. Upptäck fantastiska stilar och färger från våra främsta varumärken.

Köp löparkläder

Sportklockor

Planera din träning från A till Ö och håll alltid ett öga på din framgång: Med högkvalitativa sportklockor och smartklockor från populära märken som Garmin, Polar och Suunto.

Köp sportklockor