Skip to main content

New Balance Fresh Foam 1080v11

1080 är en av New Balances mest omtyckta modeller. Modellen är perfekt för daglig träning och långdistanslöpning.

ÄNDRA ALDRIG ETT VINNANDE LAG

Precis så måste de ha tänkt på New Balance. För på denna 11:e versionen av 1080-modellen har man bara gjort ett fåtal ändringar. Dessa populära, neutrala löpaskor är utformade enligt principen data-till-design. Det innebär att New Balance samlar in data från ett antal löpare som de sedan analyserar och använder för att ta fram sin nya version av 1080-modellen.

Köp 1080v11

MINIMAL FÖRÄNDRING

Överdelen på 1080v11 ger mer ventilation och är aningen mer elastiskt än föregående utgåvor. 1080v11 har en stor ”N”-logga som ger stadga åt fotvalvet. 1080v11 har fortfarande helt och hållet kvar sin ”sockkonstruktion”. Detta tillsammans med den gjutna hälkappan garanterar en optimal passform.

Även skons yttersula har uppdaterats. Man har lagt till Endurance-gummi under tårna. Det här slittåliga materialet finns just på det ställe som är allra mest utsatt för nötning och belastning när man springer. EVA-materialet med strategiskt formade spår hittar man under mellanfoten. Detta flexibla material ger bra fäste och perfekt övergång mellan häl och tå. Det blåsta gummimaterialet under framfoten ger massor med stadigt grepp.

PÅLITLIGT FRESH FOAM

Ibland gör små förändringar stor skillnad. Och precis så är det med 1080v11. New Balances välkända Fresh Foam X-material finns i mellansulan på den här modellen. Fresh Foam X är en unik dämpning hos New Balance som ger en mjuk känsla utan att ge avkall på energin. Materialet är sammansatt av två delar: EVA-material och en tredimensionell uppbyggnad.

New Balance använder slitstarkt EVA-material i sin utveckling av Fresh Foam X. Genom en särskild teknik kan de få fram en unik sammansättning av olika delar i EVA-material. Sulorna pressas samman av värme vilket ger ett lättare och mer motståndskraftigt skum. Dessutom tar New Balance ofta hjälp av en särskild programvara för att skapa sina olika geometriska former i mellansulan. Vissa delar är har en tätare struktur och andra delar är mer öppna, helt beroende på det tryck och den belastning som sulan behöver ta upp.

New Balance Fresh Foam 1080v11

Kvinnor

Köp nu
New Balance Fresh Foam 1080v11

Män

Köp nu