Skip to main content

Förändringar är en del av livet och då och då är det faktiskt till och med ett måste – oavsett om det handlar om en ny frisyr, nya möbler eller ett nytt jobb. Men givetvis finns det gränser även här. Vissa saker är bra som de är och behöver inte ändras. Dagens exempel: senaste New Balance Fresh Foam 1080v11. Även om den har kvar mycket från v10 är v11 ändå en mycket bra löparsko.

Köp Fresh Foam 1080v11

Så bra har blivit ännu bättre! I den nya versionen av skon väljer New Balance att hålla fast vid de delar som var lyckade i den tidigare versionen och i stort sett bara finjustera dem så att de fungerar ännu bättre. Vad är det då som är nytt, och vad är likadant? Fortsätt läsa för att ta reda på det!

New Balance Fresh Foam 1080v11 i Detalj

Fresh Foam X mellansula för perfekt dämpning, stabilitet och energiåtervinning
Stickad överdel i Hypoknit material för mjuk och stödjande passform
Strumpliknande passform som omsluter foten och ger behagligt stöd
Ultra heel-Design som bekvämt sluter sig kring hälen och ger en skön, stödjande känsla
Yttersula av luftigt gummi

STARK OCH FLEXIBEL

När det kommer till yttersulan på Fresh Foam 1080v11 har inget förändrats. Själva stommen av yttersulan är av flexibelt gummi, precis som i tidigare versioner. Från v10 och framåt och så även i v11-modellen är yttersulan väldigt lätt. Yttersulan är lättare än samtliga versioner före v10 men ger ändå en otrolig dämpning. Utsidans särskilt trådade och räfflade mönster ger både flexibilitet och bra grepp. Dämpningen i hälen är perfekt för löpare som landar på hälen och underlättar för en smidigt övergång.

ÄNDRA ALDRIG ETT VINNANDE KONCEPT

Precis som med yttersulan hittar man inte heller på V11:s mellansula några större förändringar. Även för den nya versionens mellansula har man använt Fresh Foam-material. Den här sulan väger mindre och är mjukare än vanliga Fresh Foam-material och ger maximal dämpning utan att ge avkall på lyhördhet. Det är särskilt två inslag som är av betydelse här: EVA-materialet och den tredimensionella uppbyggnaden.

New Balance använder slittåligt EVA-material för sin Fresh Foam X. Genom en speciell teknik har de lyckats få fram en särskild sammansättning av EVA-materialets komponenter. Sulorna pressas samman med hjälp av värme vilket ger ett lättare och mer spänstigt skum.

Dessutom använder New Balance en särskild mjukvara för att ta fram olika geometriska former i mellansulan. Beroende på funktion och användningsområde för skon används olika ”laserbehandlingar”. Därtill integrerar man olika zoner i sulan. Vissa områden är tätare, andra luftigare – allt beroende på hur mycket stötar sulan behöver ta upp. Detta lasermönster har förbättrats på den nya 1080v11 och gör både känslan och looken förstklassig.

Alla dessa tekniker fungerar tillsammans och formar perfekt dämpning, stabiltet och energiåtervinning under din löpning.

DE AVSLUTANDE SMÅ DETALJERNA

Det är i ovandelen man ser de stora uppdateringarna för den här versionen. Den stickande överdelen av Hypoknit ger en mjukare passform med bättre stöd. Ovandelen är också både luftigare och mer flexibel. Där 1080v10 hade textilmaterial på mitten och sidorna av fotvalvet har 1080v11 en större ”N”-logga som fyller samma funktion. Vad gäller övriga detaljer är dessa desamma: plösen, det elastiska tyget i överdelen och den gjutna hälkappan. Med UltraHeel-tekniken får man fram en enastående och stödjande passform men med mindre mängd material.

Dämpning, komfort och stabilitet

1080-versionerna har alltid varit särskilt populära bland neutrala löpare. De är och förblir fantastiska allround-löparskor för den dagliga träningen. Tack vare det responsiva Fresh Foam-materialet, den bekväma ovandelen och stödet kring hälen får du härlig komfort även på längre löprundor.

FRAMME VID MÅLLINJEN

Övertygad om att det inte alltid krävs stora förändringar? Ibland räcker några små uppdateringar för att en sko ska bli bättre. New Balance vet vad de är bäst på, och därtill så mycket att de använder denna teknik om och om igen. Nyfiken? Snart kan du hitta New Balance Fresh Foam 1080v11 i 21RUN webbshop. Om du har ytterligare frågor kring den här skon, kontakta gärna vår kundtjänst. Vårt team av hängivna löpare hjälper dig mer än gärna!

TEKNISKA SPECIFIKATIONER
Drop
8 mm
Vikt Herr
cirka. 285 gram (US 10,5)
Vikt Dam
cirka. 227 gram (US 7,5)
Löpartyp
Neutrala löpare
Skotyp
Allround löparsko

Köp nu

New Balance Fresh Foam 1080v11

Köp NB Fresh Foam 1080v11
Köp nu

New Balance Fresh Foam Modeller

Köp NB Fresh Foam Modeller
Också Intressant

Alla New Balance Skor

Köp New Balance skor