Skip to main content
HOKA

Köpguide

Vilka HOKA löparskor passar dig bäst

HOKA:s allroundlöparskor och trailskor är numera en självklarhet inom i löparvärlden. HOKA:s mjuka träningsskor utvecklades ursprungligen för trail- och ultralöpare. Löparna fastnade direkt för märket på grund av skons dämpning och stabilitet. Idag hittar vi ett brett utbud av HOKA löparskor för olika typer av löpare och för löpning på olika underlag. På den här sidan guidar vi dig igenom hela sortimentet så att du kan ta reda på vilka HOKA-skor som passar bäst för dig, dina mål och din löpstil.

Shoppa HOKA löparskor för damerShoppa HOKA löparskor för herrar

Om HOKA

HOKA är ett relativt nytt löparmärke som grundades i Frankrike 2009. Grundarna av HOKA försökte hitta en lösning på ett enkelt problem. I Annecy sprang de mycket i bergen och många upplevde att löpning särskilt i nedförsbacke var ansträngande för kroppen. De ville göra utförslöpning mindre belastande genom att tänka nytt när det gällde utformningen av löparskor.

När HOKA utvecklade löparskorna gick de inte efter den tidens vanliga standarder inom löparvärlden. De gjorde det inte för att vara kontroversiella, utan istället för att sätta komfort och dämpning i centrum. Och därmed föddes den ikoniska stora mellansulan i HOKA:s löparskor.

Hur är storleken i HOKA löparskor?

Du kan i regel använda samma storlek i HOKA-löparskor som du har för dina vanliga löparskor. Detta är vanligtvis en storlek större än storleken på dina vardagsskor. HOKA-skor är ofta lite smala vid mellanfoten, så löpare med en något bredare fot bör leta efter en “Wide”-variant.

"Man ser verkligen att HOKA har skapat en trend i världen med mjukare löparskor med de tjocka sulorna och rockerformen i framfoten. Nästan alla andra märken har nu minst en sko som ser ut som en HOKA-sko, men HOKA fortsätter ständigt att förnya sig."

Menno Munster – Produktexpert

Visste du att…

HOKA Speedgoat är uppkallad efter den amerikanske ultralöparen Karl Meltzer. Han har vunnit flera 100-mile ultramaraton och har även slagit hastighetsrekord på långdistans-trails i USA. Karl är numera tävlingsarrangör av Speedgoat 50 km-loppet i Sandy Utah.

3tekniker som gör HOKA unik

Opsomming 1

Den stora mellansulan

mellansulan ger maximal dämpning med minimal vikt. Tack vare tjockleken är skon extra fjädrande. Mellansulan absorberar effektivt upp stöten när du trampar ner och ger samtidigt komfort och stabilitet.

Opsomming 2

Meta-Rocker-geometrien

i mellansulan främjar det naturliga gångmönstret eftersom mellansulan i stort sett driver dig framåt när du springer. Och därmed får du också en smidig fotavveckling.

Opsomming 3

Active Foot Frame

Utöver detta finns det i HOKA-skon en Active Foot Frame. Det innebär att foten ligger ner i mellansulan på HOKA-skor istället för att stå ovanpå den. Detta ger extra stabilitet för alla typer av löpare och löpstilar.

GLIDE allroundlöparskor

GLIDE är en kollektion av HOKA löparskor för dig som vill ha en riktigt mjuk och smidig löparupplevelse. Skorna är uppbyggda enligt HOKA:s principer om maximal dämpning och minimal vikt. Det finns en sko med mjuk dämpning för varje tempo, och det finns också flera alternativ för löpare som behöver extra stabilitet. Om du behöver återhämta dig från din senaste löprunda kan du definitivt göra det med ett par HOKA Ora Recovery Slippers.

Neutral

HOKA Clifton

Clifton är gjord för vardagsträning och löpning. Skorna bjuder på hög komfort och en smidig löparkänsla.

Drop: 5 mm  Vikt: 204 gr (D) / 248 gr (H)

HOKA Bondi

Löparskorna i Bondi-serien erbjuder den bästa dämpningen för löpning på asfalt bland HOKA:s löparskor.

Drop: 4 mm  Vikt: 252 gr (D) / 307 gr (H)

HOKA Skyflow

Oavsett vilken löpnivå du har är HOKA Skyflow en utmärkt allroundsko. Vare sig om du ska ut på en 5 km eller ett något längre distanslöpning; Skyflow klara av allt.

Drop: 5 mm  Vikt: 264 gr

Mot överpronation

Arahi

Arahi är en mycket lätt sko mot överpronation. Med Arahi får du bekväm dämpning utan tung känsla av skon.

Drop: 5 mm  Vikt: 216 gr (D) / 264 gr (H)

Gaviota

Denna löparsko har maximal dämpning och stabilitet samt är också perfekt för något tyngre löpare.

Drop: 6 mm  Vikt: 252 gr (D) / 310 gr (H)

FLY Tempo- och tävlingssko-kollektion

IFLY-kollektionen hittar vi de mest responsiva skorna avsedda för löpning i snabbare tempo. Skorna utmärks av låg vikt och gedigen dämpning. ProFly-systemet utgörs av flera lager mycket responsivt skum och kolfiberplattor för att ge dig en riktigt effektiv övergång från häl till tå. FLY-kollektionen utmärks av den viktlösa känslan av att flyga och vara helt fri från begränsningar.

HOKA Rocket X2

HOKA Rocket X

Rocket X är designa för intensiv träning och högt löptempo. Skorna ger explosivt frånskjut och en mjuk landning.

Drop: 5 mm Vikt: 210 gr

HOKA Mach

Denna mångsidiga träningssko är tillräckligt bekväm för längre distanser och tillräckligt responsiv för tempolöpning.

Drop: 5 mm Vikt: 193 gr (D) / 232 gr (H)

HOKA Cielo X

HOKA Cielo X1 är designad för löpare som vill få ut det mesta av sin träning och tävling samt vill tillryggalägga många mil i högt tempo.

Drop: 5 mm Vikt: 249 gr (D) / 264 gr (H)

SKY Trailsko-kollektion

SKY är HOKA:s trailskokollektion, gjord för att du ska ta dig uppför bergssluttningar. Trailskorna ger dig dämpning, grepp och stöd för att du ska klara riktigt tuffa terränger. Oavsett om det handlar om ett varv i den lokala parken eller ett ultra-trail genom Alperna har SKY-kollektionen en trailsko för alla.

HOKA Speedgoat

Grundentanken med Speedgoat är ganska enkel: en lätt trailsko med en rejäl portion av dämpning, en bred mellansula och en stadig Meta-Rocker.

Drop: 4 mm Vikt: 226 gr (D) / 276 gr (H)

HOKA Challenger

HOKA Challenger ATR

Challenger ATR är tillverkad för löpning på många olika underlag. Skon ger bra skydd i olika väderförhållanden.

Drop: 5 mm  Vikt: 107 gr (D) / 252 gr (H)

HOKA Tecton X

Tecton X är avsedd för hastighet och precision samt ger dig framåtdriv och en mjuk landning.

Drop: 5 mm  Vikt: 223 gr (D) / 286 gr (H)

Slutspurt

Är du nyfiken? Ta då en titt på HOKA-kollektionen i vår webbshop. Om du har frågor om någon av våra produkter från HOKA är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst. Våra löparexperter hjälper dig mer än gärna att välja rätt HOKA löparskor.

Shoppa HOKA löparskor för damerShoppa HOKA löparskor för herrar