Skip to main content

Be as fast as your hero

Världens största idrottsevenemang är på gång. När idrottare från hela världen försöker göra sitt allra bästa. En av de stora frågorna kring det här eventet: vad har idrottsutövarna på sig?

That world record shoe

Under de senaste månaderna har löparskor blivit mer uppmärksammade än någonsin. Högprofilerade modeller som Nike ZoomX Vaporfly NEXT% har gjort TV-debut i talkshows, och idrottare som springer med modeller som adidas Adizero Adios Pro har slagit idel nya rekord. Hos 21RUN hittar du de bästa modellerna för olika friidrottsevenemang men även för maratonlopp i rekordfart. På den här specialsidan har vi samlat dessa exklusiva löparskor och matchande kläder.

See Sport Rise

Kollektionen “See Sport Rise” från adidas bjuder på löparskor och löparkläder. Förutom de berömda tävlingsmodellerna presenterar adidas även Ultraboost 21, Solarboost 3, Solar glide 4 och Supernova-modellerna i samma vita och röda färgsättning.

Köp löparskorKöp löparkläder

Uppmärksammade modeller

Adizero Avanti

De medaljsugna adidas-tävlande kanske kan ses på banan iklädda splitternya Adizero Avanti. De här spikskorna är perfekta för snabba medel- och långdistanser. Den tunna Lightstrike-mellansulan ger stor energiåtergivning och en väldigt responsiv känsla. Den tar emot stöten vid nedslaget och återför energin till avtrampet. Därmed får du framåtdriv med varenda steg du tar.

Kommer Snart!

Adizero Adios Pro 2

Adios Pro har tagits fram för att springa ett snabbt maraton. Kolfiberplattan under hälen och kolfiberfyllda EnergyRods är inneslutna i dubbla lager LightstrikePRO-material. EnergyRods är formade efter foten och följer metatarsalbenen. De innebär massor med energiåtergivning och ger dig därmed ett effektivt och responsivt avtramp.

4DFWD

Även om adidas-idrottarna inte använder den här under sina lopp och tävlingar har vi ändå tagit med 4DFWD. Varför? Jo, för att den här skon används när de delar ut medaljer. Syftet med adidas 4DFWD är att den driver dig framåt. Om du använder den vid löpning omvandlas det vertikala trycket till en horisontell kraft. Kort sagt: du upplever ett ständigt framåtdriv.

Rawdacious

Nike bjuder på en imponerande kollektion. Allt från allround löparskor till tävlingsskor och spikskor. Som pricken över i:et presenterar de också en generös kollektion med matchande kläder. I Rawdacious-kollektionen hittar vi hela Fast Pack – med Alphafly NEXT%, Vaporfly NEXT% 2, Tempo NEXT% och Pegasus 38. Dessutom får vi snart även in de efterlängtade Rawdacious-spikskorna i vår butik.

Shoppa Rawdacious PackLäs mer

UPPTÄCK RAWDACIOUS SPIKSKOR

Zoom Victory 5

800 m TILL 5 km

ZoomX-skummet i hälen tillsammans med Air-enheten och kolfiberplattan garanterar dig maximal energiåtergivning.

ZoomX Dragonfly

1500 m TILL 10 km

Dragonfly har en Pebax-platta i fulllängd. När man utformade den här plattan tog man hjälp av uppgifter från hundratals löpare. Spikskorna ger en jämn övergång från häl till tå.

Kommer Snart!

Air Zoom Maxfly

100 m TILL 400 m

De här spikskorna utmärker sig för sitt grepp och sin dragkraft. I framfoten finns Air-inslag. Den välkända Nike-tekniken ger dig en fjädrande känsla.

Kommer Snart!

Long Jump Elite

Längdhopp

Den bredare konstruktionen vid framfoten ger extra stabilitet. En karbonplatta i fullängd har lagts till i mellansulan för att garantera stabilitet och en extra kraftfull sprint och start.

Kommer Snart!

Fler kilometer, fler skor

Långdistanslöpningen har utvecklats enormt: kolfiber! Kolfiberskor har på kort tid blivit de enda och sanna maratonskorna. Kolfiberplattor är mycket lätta och kraftfulla. Tack vare den vågiga formen ger plattan extra skjuts under avtrampet. Men det är inte bara karbonplattan som ger dig en responsiv start. Skummet kring plattan är minst lika viktigt.

Upptäck vår kollektion med kolfiberskor

New Balance FuelCell RC Elite 2

Elite v2 har lite mer skum i sin FuelCell-mellansula och därmed ökas höjden en aning vid framfoten och hälen. Den tjockare FuelCell-mellansulan i RC Elite v2 får kolfiberplattan att göra ännu större skillnad. Du känner sig snabbare och mer energisk än någonsin förr!

HOKA ONE ONE CARBON X 2

HOKA ONE ONE Carbon X2 har en kolfiberplatta som placerats närmare skons yttersula. Den finns mellan PROFLY-mellansulan och utsidan av EVA-skum. Med den får du snabba och jämna övergångar och massor med energiåtergivning.

Saucony Endorphin Pro 2

En kolfiberplatta är bara en bit kolfiber om den inte omsluts av rätt sorts skum. För att fylla den här luckan har Saucony tagit fram PWRRUN-PB-skum. Det här skummet ger mer dämpning och gör löpningen bekvämare. Och inte nog med det, PWRRUN-PB är 40% lättare än det EVA-material som används i många av Sauconys andra löparskor.