Skip to main content

Test

Saucony Tempus 2 – Äntligen en sko som är lätt, snabb OCH stabil

I åratal har löpare med överpronation varit i underläge. Man var tvungen att välja mellan en tung sko med tillräcklig stabilitet eller en snabb men instabil sko. Med Temous har Saucony ändrat på detta. Superfoamen från deras tävlingsskor kombineras med en stabil EVA-ram för att uppnå en unik kombination av energiåtergivning och stabilitet. Eftersom Tempus-sulan var så omtyckt är det bara ovandelen som har förbättrats i Tempus 2.

Vad är nytt?

  • Uppdaterad Engineered Mesh som ger extra styrka kring mellanfoten.
Se dammodellerSe herrmodeller
Blog zijbalk stad

3skäl till att Saucony Tempus 2 är rätt sko för dig

Opsomming 1

Du vill ha en sko för snabba träningspass

Tack vare PWRRUN-PB-skummet i hälen och framfoten är Tempus 2 mer responsiv än en vanlig träningssko. Skon gör det lättare att springa i högt tempo eftersom skummet komprimeras mer men också fjädrar ut snabbare igen. Du kan även använda Tempus 2 för tävlingslopp.

Opsomming 2

Du behöver extra stabilitet

Om du är en löpare med överpronation kan en sko med extra fasthet på insidan av foten vara en bra lösning. När du springer längre och benen blir tröttare har fötterna en tendens att falla inåt (pronation). Med Tempus 2 får du då det där extra stödet som du behöver.

Opsomming 3

Du tränar inför ett halv- eller helmaraton

Saucony Tempus 2 är en sko som inte bara är responsiv, utan också lätt. Det gör skon perfekt för långa uthållighetsrundor. Särskilt om du springer uthållighetsrundor som är längre än 30 kilometer när du tränar inför maraton är det viktigt att skon inte är alltför tung.

"Med sin hastighet och stabilitet är Saucony Tempus 2 perfekt för en stor grupp löpare som tidigare inte har fått den hjälp de behöver."

Menno Munster – Produktexpert

Visste du att…

Saucony Tempus 2 använder återvunna material i ovandelen, vilket inte bara är superbekvämt utan också väldigt bra för miljön. Det innebär att du bidrar till en mer hållbar värld samtidigt som du tränar för att uppnå dina löparmål. Dessutom har Saucony skaffat sig ett bra rykte som ett märke som ständigt söker innovationer för att förbättra prestandan och komforten för löpare. Introduktionen av PWRRUN PB och PWRRUN-ramen i Tempus 2 är ännu ett bevis på hur de fortsätter att höja standarden.

Saucony Tempus 2 i detalj

PWRRUN PB:

maximal dämpning och energiåtergivning

PWRRUN-ram:

ger stabilitet och stöd

FORMFIT-ovandel:

perfekt passform för framfoten

XT-900-gummi:

slitstark yttersula som håller länge

3utmärkande egenskaper hos Saucony Tempus 2

Opsomming 1

PWRRUN PB

Detta nya dämpningsmaterial ger en mjukare och mer responsiv känsla än sin föregångare. Tack vare detta blir varje steg lättare och ger dig en energiboost, något som är särskilt välkommet under längre löprundor.

Opsomming 2

FORMFIT

Den här designen gör att skon bättre anpassar sig till fotens form. Det ger en bekväm och säker passform så att risken blir mindre för blåsor och skavsår när du springer.

Opsomming 3

Förstärkt hälkappa

Den förstärkta hälkappan ger extra stabilitet och skydd. Den håller hälen stadigt på plats och bidrar därmed till att förebygga skador, särskilt på längre distanser.

Saucony Guide 17 eller Saucony Tempus 2?

När man tänker på en lätt löparsko för överpronerare leds tankarna snabbt till Saucony Guide. Den senaste Guide är också ganska lätt och har exakt samma vikt som Tempus. Men vad är då skillnaden? Jo, Guides mellansula utgörs helt och hållet av PWRRUN-skum och har ett lägre drop. Därmed är Guide mer lämplig för lugna löprundor medan Tempus, tack vare sin responsivitet, är perfekt för högre tempo.

Sauconys kollektion av löparskor för överpronerare

Förutom Guide 17 och Tempus 2 finns det ytterligare ett alternativ från Saucony för överpronerande löpare. Hurricane 24 är sortimentets mest bekväma och stabila alternativ. Detta innebär dock även att skon är aningen tyngre och mindre lämplig för den som springer i högt tempo.

Exempel på skorotation med skor från Saucony

Skorotation innebär att man växlar mellan minst två olika löparskor för att belasta kroppen på olika sätt och därmed undgå skador. Dessutom fyller varje löparsko ett specifikt syfte, nämligen att springa långt eller att springa snabbt. Nedan följer våra råd om du vill växla mellan olika löparskor från Saucony.

Allround – Hurricane 24
Tempo/intervall – Tempus 2
Tävling – Kinvara Pro

Test av Saucony Tempus 2

Alla löparskor testas av våra egna experter. Här kan du snart läsa vad Menno Munster kommit fram till.

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktexpert

Specifikationer Saucony Tempus 2

Typ av sko
Allround löparsko
Drop
6 mm (38 mm häl / 32 mm framfot)
Vikt
Ca. 232 gram dam / 269 gram herr
Typ av löpare
Överpronerande löpare
Typ av dämpning
PWRRUN PB och PWRRUN

Förväntningar

“Med endast en uppdatering av ovandelen förväntar jag mig inte så stora förändringar jämfört med den första Tempus, men det är ingen dålig nyhet. Den första Tempus var trots allt en riktigt bra sko. Ovandelen var dock lite väl rymlig och ville gärna vecka sig för löpare med lite smalare fötter. Om även detta har förbättrats kommer den nya Tempus att vara helt fantastisk.”

Slutspurt

Med Saucony Tempus 2 blir nu den superfoam som vi känner från tävlingsskor även tillgänglig för löpare med överpronation, så att också de kan få njuta av en lätt sko med massor av respons. Tempus var den första i sitt slag och är fortfarande i särklass.

Numera är det även andra märken som erbjuder snabba löparskor för överpronerare, och ett exempel är Brooks Hyperion GTS.

Är du lika förväntansfull som vi är? Ta då en titt på Saucony Tempus 2 ii vår webbshop. Har du fortfarande frågor? Då kan du kontakta våra produktexperter som du når via vår kundtjänst.