Skip to main content

Test

Saucony Hurricane 24 – Den nya generationens stabilitetssko

Saucony Hurricane 24 har gjorts om helt och inleder en ny era för stabilitetsskor. Denna allroundlöparsko erbjuder maximal komfort och skydd och är specifikt utformad för att hjälpa överpronerande löpare på deras dagliga löprundor. Vill du veta mer om skon? I den här recensionen får du veta allt om den.

Vad är nytt?

  • Förnyad ovandel
  • Mellansula med PWRRUN PB- och PWRRUN-Dämpfung
  • CenterPath-teknik
  • Förbättrad yttersula

Saucony Hurricane 24 kommer att finnas tillgänglig f.o.m. den 5:e juli.

3skäl till att Saucony Hurricane 24 är rätt sko för dig

Opsomming 1

Du letar efter en allroundsko med mycket dämpning för dina dagliga löprundor

Med Hurricane 24 får du en dubbel dos dämpning! Den tjockare mellansulan består nu av två lager skum: det högkvalitativa PWRRUN PB-skummet, känt för sin flexibilitet och höga energiåtergivning, och det stödjande PWRRUN-skummet. Tack vare denna maximala, balanserade dämpning får du massor av komfort och stabilitet under dina dagliga träningspass, oavsett om du är ute på en kort löprunda eller ett längre uthållighetspass.

Opsomming 2

Du vill ha ett diskret och dynamiskt stöd

Oavsett om du är en löpare med måttlig eller kraftig pronation får du rätt stöd av Saucony Hurricane 24 när du springer. Tack vare CenterPath-tekniken och flera stödjande inslag i ovandelen sitter foten bekvämt i skon och du får en oöverträffat stödjande känsla. Tack vare den dubbla dämpningen i mellansulan är skon både dynamisk och stabil när du springer. Skon har en bred bas så du får en stor plattform att landa på. Rockern i sulan ser också till att ge dig en smidig stegavveckling från häl till framfot.

Opsomming 3

Du föredrar en robust och slitstark sko

Saucony Hurricane 24 har fokus på både säkerhet och hållbarhet. Skon formar ett skyddande och hållbart skal kring dina fötter – ända från ovandelen ner till yttersulan. De olika material som används, till exempel teknisk mesh och PWRUN PB-skum, är otroligt slitstarka och står emot extrema temperaturer. Yttersulan är gjord av robust gummi som används på vissa strategiska ställen så att din löpning blir stabil och effektiv kilometer efter kilometer.

"Hurricane 24 är det perfekta exemplet på en modern stabilitetssko. En sko som är specifikt utformad för att så naturligt och effektivt som möjligt ge maximal komfort och stöd åt den överpronerande löparen."

Camille Cholbi – Produktexpert

Visste du att…

Hurricane 24 är Sauconys första stabilitetssko med PWRRUN PB superfoam. PB står för PEBA och är det högpresterande skum som de flesta märken använder i sina snabba löparskor. Materialet är känt för sin låga vikt, mjukhet och höga energiåtergivning (88%), och används redan i modellerna Endorphin Pro och Endorphin Speed. Saucony har nyligen omarbetat skummet för att kunna använda det även i allroundskor för vardagsbruk. Det användes först i Triumph 22, en sko för neutrala löpare, och därefter också i Hurricane 24. Nu kan alla löpare få en bekväm och dynamisk löparupplevelse under sina dagliga träningspass.

Saucony Hurricane 24 i detalj

Ovandel i andningsbar teknisk mesh

med flexibelt snörningssystem och fast hälkappa som ger en bekväm och optimal passform.

CenterPath-teknik

håller foten på plats under stegavvecklingen

Mellansula med dubbel dämpning

mycket responsivt övre lager av PWRRUN PB och stödjande undre skikt av PWRRUN.

Förstärkt yttersula

slitstarkt XT900-gummi på strategiska ställen för bra grepp och hållbarhet.

3utmärkande egenskaper hos Saucony Hurricane 24

Opsomming 1

Ovandel med en säker känsla

Hurricane 24:s ovandel är tillverkad i teknisk mesh, ett mjukt material som är mycket ventilerande. Därmed hålls dina fötter fräscha och svala under hela löprundan. Ovandelen är bekväm samtidigt som den ger optimalt stöd för överpronerande löpare. Den kraftiga hälkappan ger stabilitet åt fotlederna när du springer. Med de förstärkta sidorna och det flexibla snörningssystemet sitter skon som gjuten på foten med en helt perfekt passform.

Opsomming 2

CenterPath-teknik

Det stabilitetsstöd av TPU-plast vid mellanfoten som vi såg i den tidigare versionen av Hurricane har nu ersatts av CenterPath-teknik. Som namnet antyder är detta en teknik som håller kvar foten i mitten av skon under stegavvecklingen. Skons bas är bredare och sidorna är upphöjda för att ge foten skydd. Tack vare sulans asymmetriska profil och rocker blir stegavvecklingen för framfoten betydligt jämnare.

Opsomming 3

Dubbel dämpning

Hurricane 24 har dubbel dämpning. Mellansulan består av två lager skum: ett tjockt övre lager av mjukt och mycket responsivt PWWRRUN PB-skum och ett fastare undre lager av PWRRUN-skum som stödjer och skyddar foten. På så sätt blir dämpningen maximal och du får en bekväm, dynamisk och stabil löparupplevelse.

Saucony Hurricane 24 eller Saucony Triumph 22

Saucony Hurricane 24 och Saucony Triumph 22 är båda allroundlöparskor med maximal dämpning och med det högkvalitativa och otroligt responsiva PWRUN PB-skummet. Triumph 22 är perfekt för neutrala löpare som vill ha en slitstark sko som också är bekväm och stabil och ger en dynamisk löparupplevelse på alla distanser. Hurricane 24 är framtagen för överpronerande löpare vars fötter lutar inåt vid stegavvecklingen. Med den anpassade geometrin får du som överpronerar den komfort och det stöd du behöver, dessutom med extra spänst i varje steg så att du kan få ut det mesta av varje löprunda.

Saucony löparkläder

Funderar du på att köpa Hurricane 24? Rätt skor kräver självklart också rätt kläder! Komplettera din outfit med löparkläder från Saucony. I Endorphin-kollektionen hittar du lätta löpartröjor och shorts som ger dig massor av rörelsefrihet och dessutom håller dig sval och torr när du tränar. Endorphin T-shirt (Dam/Herr) är perfekt för dina dagliga träningspass. Under varmare väder kan dura använda ext lätta Endorphin Singlet (Dam/Herr) för att få ännu mer svalka.

Sauconys kollektion av löparskor

Saucony har ett brett sortiment av löparskor för alla typer av löpare och mål. Vill du välja den bästa löparskon från Saucony? Ta då först reda på om du är en neutral eller överpronerande löpare. Det kan du enkelt göra med vår Shoe Advisor.

Saucony Hurricane 24 och Saucony Triumph 22 är båda allroundlöparskor med maximal dämpning som ger högsta komfort och energiåtergivning. De här skorna är perfekta för dina dagliga löprundor på både korta och långa distanser. Triumph 22 är en sko för neutrala löpare, medan Hurricane 24 är mer avsedd för löpare som behöver extra stöd. Om du letar efter en bra sko för tempo- och intervallträning kan Endorphin Speed 4 vara ett lämpligt alternativ. Den här modellen har allt du behöver för att hålla ett högt tempo på korta och långa distanser. Vill du slå nytt personligt rekord under ditt nästa tävlingslopp? Då kan du välja den högpresterande Endorphin Pro 4. Fundera över vilket mål du har och välj rätt Saucony löparsko för varje träning eller tävling.

Exempel på skorotation med Saucony

Skorotation innebär att man växlar mellan minst två olika löparskor för att belasta kroppen på olika sätt och därmed undgå skador. Dessutom fyller varje löparsko ett specifikt syfte, nämligen att springa långt eller att springa snabbt. Nedan följer våra råd om du vill växla mellan olika löparskor från Saucony.

Allround – Saucony Hurricane 24 / Triumph 22
Tempo/intervall – Saucony Endorphin Speed
Tävling – Saucony Endorphin Pro

Test av Saucony Hurricane 24

Alla löparskor testas av våra egna experter. Här kan du snart läsa vad Camille Cholbi kommit fram till.

Camille Cholbi

Camille Cholbi

Produktexpert

Tekniska specifikationer Saucony Hurricane 24

Typ av sko
Allroundlöparsko
Drop
6 mm (38 mm häl / 32 mm framfot)
Vikt
Ca. 279 gram dam / 302 gram herr
Typ av löpare
Pronerande löpare
Typ av dämpning
PWRRUN PB och PWRRUN

Slutspurt

Saucony Hurricane har varit en stabilitetssko i toppklass i många år, och den blir bara bättre och bättre. Hurricane 24 tar det hela ett steg längre med en helt ny geometri som ger maximal komfort och överlägset stöd. Med tillägget av PWRRUN PB-skummet har skon blivit ännu mer energisk, och Saucony fokuserar nu på prestanda även för vardagslöpare. Löpare som redan är bekanta med Hurricane kommer tveklöst att uppskatta den här nya stabiltetsskon, men den kan nu användas även av en bredare grupp löpare.

Hurricane 24 påminner om ASICS Kayano 31 och HOKA Gaviota 5. Också dessa är stabila allroundlöparskor med massor av dämpning och stöd.

Är du lika förväntansfull som vi är? Ta då en titt på Saucony Hurricane 24 i vår webbshop. Har du fortfarande frågor? Då är det bara att kontakta våra produktexperter som du når via vår kundtjänst.