Skip to main content

Test

Mizuno Wave Rider 28 – Rid på en energivåg

Mizuno Wave Rider 28 ger dig en energivåg när du springer. Ny dämpning och innovativ design av Wave Plate i plast gör att du kan springa med mer komfort än någonsin tidigare. Mizuno Wave Rider har varit en väldigt populär modell i flera år. Kommer den snart att hamna på din skohylla?

Vad är nytt?

  • Ny Jacquard Mesh ovandel
  • Mizuno Enerzy Next foam i hälen
  • Förnyad design av Wave Plate
Se dammodellerSe herrmodeller

3skäl till att Mizuno Wave Rider 28 passar just dig

Opsomming 1

Du bygger upp din löpform

Om du vill börja springa igen efter en skada eller helt enkelt för att förbättra din kondition, då bör du leta efter ett par allroundskor för löpning som ger dig stabilitet och dämpning. Wave Rider 28 är väldigt bra för just detta. Denna sko är lämplig för att bygga upp till 5 km eller 10 km, eftersom Enerzy och EnerzyNext skum ger balanserad dämpning. Om du inte gillar att springa på asfalt är Wave Rider 28 också en pålitlig partner. Tack vare sin vridstyvhet håller den din fotled, knä och höft väl stabiliserade då du springer i skogen och på ojämna stigar.

Opsomming 2

Du har regelbundet besvär med vaden eller akillessenan

Mizuno Wave Rider 28 har ett drop (skillnad mellan häl och framfot) på 12 mm. Detta gör den här modellen lämplig för hällandare och löpare som ofta lider av besvär med vaden eller akillessenan. Detta beror på att det höga drop belastar vaden mindre. Den välkända och uppdaterade Wave Plate som har lagts till från hälen säkrar god stabilitet och hög energiåtergivning med varje löpsteg du tar.

Opsomming 3

Du letar efter en löparsko till träning och tävling

Mizuno Enerzy och EnerzyNext dämpningsmaterial i kombination med Wave Plate i plast ger utmärkt dämpning och energiåtergivning. X10 kolfibergummi gör yttersulan väldigt slitstark, så att du kan tillryggalägga många kilometer under träning och tävlingar. Detta är också en bra tävlingssko för nybörjare tack vare dess stabilitet. För mer erfarna löpare är Wave Rider 28 en bra sko för lugna och långa uthållighetslopp. I Mizunos Rebellion-kollektion hittar du de snabbaste löparskorna för tempolöpning och personbästa på tävling.

"Pålitlig och minst ett steg bekvämare för varje år. Mizuno Wave Rider 28 har blivit helt förnyad, men behåller sin stabila och dynamiska karaktär.”

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du att..

Wave Rider har funnits sedan 1997 och är en av Mizunos mest ikoniska modeller. Denna löparsko är känd för sin innovativa Wave Plate. Detta är en plastplatta i mellansulan som ger stabilitet, men också nödvändig energiåtergivning. Under årens lopp har plattan justerats, så att du upplever en smidig stegavveckling. Mizuno Wave Rider 28 har nu en Wabe Plate som följer fotens form. Dessutom har en bit skurits ut ur häldelen för en mjukare landning. Sist men inte minst har plastplattan på insidan höjts för mer stöd.

Mizuno Wave Rider 28 i detalj

Jacquard mesh

Ovandel med formad plös och högre hälkappa.

Mizuno Enerzy och EnerzyNext

Mizuno Enerzy toppskikt och EnerzyNext bottenskikt i mellansulan ger dämpning, men även energiåtergivning under korta och långa sträckor.

Völlig erneuerte Wave Plate

mit einer erhöhten Innenseite für mehr Unterstützung und einer Aussparung in der Ferse für eine weichere Landung.

X10 kolfbergummi

, som ger extra hållbarhet i hälen.

Mizuno Wave Rider 28 eller Mizuno Wave Inspire 20?

Mizuno Wave Rider 28 är designad för neutrala löpare medan Wave Inspire 20 är gjord för löpare som pronerar. Wave Plate på Inspire 20 är något högre på insidan av skon, vilket gör att den kan ge mer stöd. Om du letar efter en mer stabil allrounder, då är Inspire 20 ett bra val.

3egenskaper hos Mizuno Wave Rider 28

Opsomming 1

Jacquard mesh ovandel

Jacquard Air mesh-ovandelen erbjuder mycket andningsförmåga och känns bra på fötterna. Hälkappan är något högre än hos föregångaren, vilket gör att skon även passar löpare med innersula. Den formade plösen är tunn och vilar bekvämt på vristen. Tack vare detta kommer du inte att uppleva några tryckpunkter eller irritationer. Mizuno-loggan sitter inte längre fastklistrad på skon, utan är flexibelt tryckt för en snygg design.

Opsomming 2

Mizuno Enerzy och EnerzyNext dämpningsmaterial

Det översta lagret på Wave Rider 28 består av Mizuno Enerzy-dämpningsmaterialet. Vi känner till denna dämpning från föregångaren. Den är känd för sina mjuka, men också responsiva egenskaper. Det understa lagret är det nya Mizuno Enerzy Next-skummet. Denna dämpning är något mjukare, vilket också gör landningen på Rider 28 behagligare. Melland dessa två dämpningslager befinner sig Wave Plate som är gjord av plast.

Opsomming 3

Förnyad Wave Plate

Den välkända Wave Plate har justerats på 4 sätt för att göra löpupplevelsen ännu behagligare. En bit har tagits bort vid häldelen för mjukare landningar. På insidan har plastplattan höjts för mer stöd. Dessutom är plattan styvare tack vare en bikakestruktur och följer nu bättre fotens form.

Bra skor, bra strumpor

Har du valt Mizuno Wave Rider 28? Vi rekommenderar också att du köper ett par bra löparstrumpor för att förhindra blåsor och för att hålla dina fötter ventilerade. Mizuno Lightweight Performance Socks för både damer och herrar är låga löparstrumpor. DryLite-tekniken i strumporna leder effektivt bort fukt, så att dina fötter håller sig längre torra under löpning. Detta är en utmärkt strumpa för sommaren, eftersom det är då skönt att använda lägre strumpor för ventilation runt vristerna.

Mizuno löparkläder

Planerar du att köpa Mizuno Wave Rider 28? Komplettera din outfit med Mizuno löparkläder. I Aero-kollektionen hittar du funktionella löpartröjor och löparbyxor som är lätta så att du håller dig sval och torr under träningen. Aero T-shirt är utmärkt för daglig träning. Välj Mizuno Aero Singlet för varmare dagar, så att du kan bli ännu bättre av med överskottsvärmen när du springer.

Shoppa Mizuno löparkläder

Mizuno allround löparskor

Vill du välja den bästa Mizuno löparskon? Kolla först om du är en neutral eller en löpare med överpronation. Detta gör du enkelt med vår online shoe advisor. Letar du efter en allround löparsko med komfort och stöd? Då har du kommit till rätta med Mizunos löparskokollektion. De populäraste skorna är Mizuno Wave Rider och Wave Sky. Sky har lite mer dämpning och komfort för långa sträckor, medan Wave Rider är den mest mångsidiga löparskon. Med Wave Rider 28 klarar du av all löpträning och tävling.

Exempel på skoväxling med Mizuno

Skoväxling eller skorotation innebär att man växlar mellan minst två olika löparskor för att belasta kroppen på olika sätt och därmed undgå skador. Dessutom fyller varje löparsko ett specifikt syfte, nämligen att springa långt eller att springa fort. Nedan följer våra råd om du vill alternera mellan olika löparskor från Mizuno.

Allround – Mizuno Wave Rider 28
Tempo/intervallMizuno Wave Rebellion Flash 
TävlingMizuno Wave Rebellion Pro

Test av Mizuno Wave Rider 28

Alla skor testas av våra egna experter. Här kan du läsa vad Daan Glorie kommit fram till.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Techniska Specifikationer

Typ av sko
Allround löparskor
Typ av löpare
Neutral löpare
Drop
12 mm ( 38.5 mm häl / 26.5 mm framfot)
Gewicht
Ca. 240 gram dam / 280 gram herr
Typ av dämpning
Mizuno Enerzy övre lager och EnerzyNext i hälen

Förväntningar

“Mizuno Wave Rider brukade vara min favoritsko för daglig uthållighetslöpning. Nu springer jag främst i skor med något mer dämpning, som till exempel Wave Sky. Jag är nyfiken på om Wave Rider 28 har blivit lite smidigare och mjukare. Personligen gillar jag mjuka skor. Den tidigare uppdateringen av Rider var bara av ovandelen, men nu med ny dämpning och design av Wave plate är jag extra förväntansfull över att få testa denna löparsko.”

Passform

„Mizuno avviker alltid lite med skostorleken. Jag brukar alltid ha storlek 44, men med Mizuno måste jag välja storlek 43. Samma gäller även för US-storlekar hos Mizuno, kort sagt, var uppmärksam på vilken storlek du beställer. Wave Rider 28 sitter bekvämt på fötterna, speciellt vid hälen och framfoten. Hälkappan är hög, men formad bort från vaden, så jag fick ingen irritation av min akillessena. Framfoten är fin och rymlig så att mina tår har tillräckligt med plats under uthållighetslopp.“

Löpsteg

„Jag märker att nya Wave Rider har blivit något mjukare i hälen. Detta beror på att nytt skum har lagts under hälen, vilket gör att skon avvecklar smidigare. Det höga drop på 12 mm är särskilt lämpligt för hällandare och nybörjare. Jag springer normalt i löparskor med ett drop på 8 mm eller lägre, så det tog lite tid att vänja sig vid Wave Rider. Wave Plate har också justerats och jag känner mer stöd under foten. Har du en neutral löpstil, men behöver lite mer stöd? Då bör du definitivt överväga Mizuno Wave Rider 28.“

Användning

„Wave Rider 28 är en riktig allrounder. Den är mjuk och bekväm för uthållighetslöpning, men du kan även köra lite tempolöpning med den. Numera ser vi en platta i allt fler löparskor, men Mizuno har varit föregångare i åratal med deras välkända Wave-teknik. Wave Plate förhindrar sidorörelser så att all energi fokuseras framåt. Under tempolöpning märker jag en effektiv stegavveckling. All energi jag lägger på skon får jag verkligen tillbaka. Den nya Wave Rider är en pålitlig löparsko för daglig träning i olika tempo.“

Slutspurt

Med alla innovationer är Mizuno Wave Rider 28 den perfekta löparskon för daglig löptränig. Den har nu blivit bekvämare tack vare det nya EnerzyNext-skummet i hälen och Wave Plate som följer fotens form bättre. Speciellt landningen har blivit mycket mjukare. Ett högre drop är särskilt lämplig för hällandare, nybörjare och de som börjar bygga upp sin löpform. Wave Rider 28 är mindre lämplig för snabbhetsträning och att sätta rekord under tävlingar. Välj då istället Wave Rebellion Flash eller Wave Rebellion Pro.

Andra löparskor som liknar Mizuno Wave Rider 28 är Brooks Ghost 16 och adidas Supernova Rise, eftersom de båda är neutrala löparskor med en stabil och mångsidig karaktär. Oavsett om du är på väg ut på en kort eller lång löprunda kan du lita på Wave Rider 28.

Är du lika förväntansfull som vi är? Ta då en titt på Mizuno Wave Rider 28 i vår webbshop. Har du fortfarande frågor? Då är du välkommen att kontakta våra produktexperter via vår kundtjänst.