Skip to main content

Test

Saucony Kinvara 15 – Lätt, snabb och flexibel

Nya Saucony Kinvara 15 är nu ute på marknaden! Sauconys Kinvara har med tiden skaffat sig en stor fanbase. Kombinationen av låg vikt och bekväm dämpning har gjort Kinvara lämplig för både långa träningspass och snabba tävlingslopp. Kommer även den senaste versionen att bli en favorit bland fansen? Läs mer om modellen i vår recension.

Vad är nytt?

  • Ny ovandel
Se dammodellerSe herrmodeller

3skäl till varför Saucony Kinvara 15 passar just dig

Opsomming 1

DU VILL HA EN TRÄNINGSSKO MED LÅG VIKT

Saucony Kinvara 15 är en lättvikts-löparsko. Man har tittat på minsta detalj för att hålla vikten så låg som möjligt. Ovandelen är t.ex. otroligt tunn och ventilerande medan yttersulan har gummi enbart på vissa strategiska ställen för att spara vikt.

Opsomming 2

DU LETAR EFTER EN TEMPOSKO UTAN PLATTA I SULAN

Det kan vara bra att inte träna alltför mycket i en sko med kolfiberplatta. Att springa överdrivet mycket på kolfiber kan belasta kroppen på ett repetitivt sätt och därmed öka risken för skador. Därför rekommenderas det att även tempoträna i skor utan kolfiber. På så vis håller du också dina tävlingsskor med kolfiber redo för de där speciella träningsrundorna och viktiga tävlingarna.

Opsomming 3

DU VILL BÖRJA SPRINGA I MER MINIMALISTISKA SKOR

När Kinvara kom ut på marknaden för cirka 14 år sedan lanserades skon för löparen som vill ha så lite sko som möjligt. Skon har ett drop på bara 4 mm och detta gör dig mer benägen att landa mindre på hälen och mer på mellanfoten. Detta innebär en något större belastning på vaderna. Tack vare det bekväma skummet är detta en sko som gör övergången till ett lägre drop enklare.

"Jag tycker om att använda Kinvara för mina träningspass på bana och under mina korta uthållighetslöpningar. Tack vare den minimalistiska utformningen får jag extra träning för fötterna och vaderna."

Menno Munster – Produktexpert

Visste du att…

Kinvara har fått sitt namn efter en irländsk hamnstad med samma namn. De som designade skon ville hedra sitt irländska arv och bestämde sig för att “Kinvara” var ett ord som lät snabbt.

Saucony Kinvara 15 i detalj

Saucony Kinvara 15
Ovandel i Engineered Mesh
PWRRUN mellansula
PWRRUN+ innersula
GROUND CONTACT EVA

3utmärkande egenskaper hos Saucony Kinvara 15

Opsomming 1

FLEXIBLE MELLANSULA

Kinvara 15 är en av de mest flexibla löparskorna på marknaden. En lätt rocker i sulan ger dig en jämn och snabb stegavveckling. Sidokanterna ser till att foten får stöd när du springer i högt tempo.

Opsomming 2

LÄTTVIKTS-DÄMPNING

Mellansulan i Kinvara 15 är gjord av Sauconys PWRRUN-skum och liknar den som finns i Kinvara 14. För extra komfort är innersulan framställd av PWRRUN+-material. Kombinationen ger en lätt och bekväm känsla.

Opsomming 3

HÅLLBART GREPP

Ground Contact EVA-materialet gör skon extra lätt. Man har dock använt gummi på ställen som utsätts för mycket slitage. Att det saknas gummi under sulan gör den också mer flexibel.

Sauconys kollektion av träningsskor

Saucony Kinvara är en del av Sauconys kollektion av träningsskor. Denna typ av sko är gjord för din dagliga träning. I denna kollektion är Kinvara 15 den lättaste och tunnaste, vilket gör den väl lämpad även för snabbare träning. Om du är ute efter en snabb sko med mycket dämpning är Saucony Endorphin-kollektionen perfekt för dig.

Exempel på skorotation med Saucony

Skorotation innebär att man skiftar mellan minst två olika löparskor för att belasta kroppen på olika sätt och därmed förebygga skador. Dessutom fyller varje löparsko ett specifikt syfte, nämligen att springa långt eller springa snabbt. Nedan följer våra råd om du vill växla mellan olika löparskor från Saucony.
Allround – Saucony Ride 17
Tempo/intervall – Saucony Kinvara 15
Tävling – Saucony Endorphin Pro 4

Test av Saucony Kinvara 15

Alla löparskor testas av våra egna experter. Här kan du snart läsa vad Menno Munster kommit fram till.

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktexpert

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktexpert

Tekniska specifikationer Saucony Kinvara 15

Typ av sko
Allround löparsko
Typ av löpare
Neutral
Drop
4 mm (31 mm häl / 27 mm framfot)
Vikt
Ca.175 gr dam / 200 gr herr
Typ av dämpning
PWRRUN

Förväntningar

„Kinvara har alltid varit en av mina favoritskor. Jag har haft skon för både träning och tävling upp till halvmaraton. Den lätta vikten och den naturliga känslan gör Kinvara ganska unik bland dagens skor. Temposkor blir numera allt tjockare och styvare, men Kinvara är fortfarande tunn och flexibel. Detta kräver lite mer av dig men det är inte alltid en dålig sak för din träning.“

Slutspurt

Kinvara 15 har fått en bra uppdatering av ovandelen. Detta gör Kinvara till den mångsidiga sko den en gång var. Tack vare den flexibla sulan och den lätta vikten kan du ha skon för korta dagliga löprundor, tempoträning och – om du inte vill har en platta i skon – även för tävlingar. Lätta löpare kan också använda skon för uthållighetslöpning. Allt detta tillsammans gör Kinvara till en unik sko som kommer att uppskattas av många Kinvara-fans.

Man kan jämföra Kinvara 15 med Hoka Mach 6 och adidas Adizero SL. Också dessa är lätta träningsskor som du även kan ha för tempoträning.

Är du lika förväntansfull som vi är? Saucony Kinvara 15 i vår webbshop. Har du fortfarande frågor? Då är det bara att kontakta våra produktexperter via vår kundtjänst.