Skip to main content

Test

On Cloudrunner 2 – Den pålitliga allround-löparskon för långa löprundor

Ta på dig ett par Cloudrunner 2 och ge dig ut på massor av nya löprundor – bekvämt och säkert. Den nya versionen av denna allroundlöparsko är ännu mer slitstark och utformad för att ge mer stöd och komfort och dessutom en extra dynamisk känsla under dina dagliga löprundor. Vill du veta mer om On Cloudrunner 2? Vi har testat skon och berättar allt som är värt att veta om den.

Vad är nytt?

  •  Ny, mer slitstark ovandel
  • Mellansula med Helion Superfoam
  • Förnyad yttersula för bättre grepp
Se dammodellerSe herrmodeller

3skäl till att On Cloudrunner 2 är rätt för dig

Opsomming 1

Du vill ha en bekväm sko med mycket stöd för dina dagliga löprundor

Neutrala löpare som behöver lite mer stöd kan få ut ännu mer av sina dagliga träningsrundor med On Cloudrunner 2. Den omgjorda ovandelen gör inte bara skon otroligt bekväm utan ger dig också ett fast stöd för foten. Den sköna passformen och den breda basen på Cloudrunner 2 skapar stabilitet under löpningen så att du kan känna dig säker oavsett vilken distans du springer.

Opsomming 2

Du vill ha en lätt sko med välbalanserad dämpning

I mellansulan på Cloudrunner 2 finns det nu Helion™ superfoam. Detta reaktiva material i kombination med CloudTec®-tekniken skapar en mjuk men dynamisk dämpning. “Molnen” i mellansulan ger dig ett mjukt nedtramp och samtidigt får du extra energiåtergivnig tack vare Helion-skummet. Därmed kan du smidigt växla i tempo medan du hela tiden får en stabil löparupplevelse.

Opsomming 3

Du vill ha en hållbar sko

När du väljer On Cloudrunner 2 gör du också ett hållbart val. Med sin ovandel av 100% återvunnen polyester är denna sko helt i linje med varumärket On’s åtagande att värna om vår miljö. Den robusta yttersulan i gummi gör skon lämpad för alla dina dagliga aktiviteter, oavsett om du är på väg till till jobbet, gymmet eller löpträningen. Kort sagt, en sko som är gjord för att hålla!

„Cloudrunner 2 klarar det mesta: allt från en snabb promenad till kontoret, några styrkeövningar till långa löpträningar – den här skon finns alltid där för dig och den sviker dig aldrig!“

Camille Cholbi – Produktexpert

Visste du att…

On Cloudrunner 2 finns också i en bred respektive en vattentät version.
Den “breda” versionen passar löpare med breda fötter som behöver liter större utrymme vid framfoten. Den här versionen är också perfekt för den som har problem med hallux valgus. Hallux valgus innebär att stortån är sned och att det kan bildas en knöl på utsidan av foten. En bredare löparsko minskar trycket på den knölen.

Waterproof-modellen är försedd med ett membran som är helt vattentätt. Dina fötter hålls alltså väl skyddade när du springer i blött väder och håller sig torra och bekväma tack vare den höga andningsförmågan.

On Cloudrunner 2 i detalj

Ovandel i engineered mesh

av 100 % återvunnen polyester med optimal andningsförmåga

Mellansula med Helion superfoam

för hög stabilitet och energiåtergivning

Robust yttersula

i gummi för bra grepp på alla underlag

On Cloudrunner 2 eller On Cloudflyer 4?

On Cloudrunner 2 och On Cloudflyer 4 är två utmärkta allroundskor för neutrala löpare som behöver lite stöd. De båda modellerna ger dock olika löparupplevelser. Om du springer distanser på 10 km eller mer i medelhög till hög hastighet är Cloudflyer 4 ett bra alternativ. Den här skon har en plastplatta (Speedboard) som inte bara ger stabilitet utan också driver dig framåt så att du snabbt kan komma upp i tempo. Tack vare de bredare “molnen” är skon också lite bekvämare, vilket är perfekt när du springer längre distanser. Om du letar efter en bra allroundsko med mjuk och responsiv dämpning som passar för medellånga distanser och gör det möjligt att öka tempot på ett mjukt och smidigt sätt – då ska du välja Cloudrunner 2.

3nyheter i On Cloudrunner 2

Opsomming 1

Ny, mer hållbar ovandel

Den nya ovandelen, tillverkad i teknisk mesh av 100% återvunnen polyester, är ännu mer slitstark och dessutom mycket ventilerande så att dina fötter håller sig bekväma under hela löprundan. Skon har flera förstärkningar i sidorna, på hälkappan och vid tåområdet för att ge foten utmärkt stöd och skydd. Plösen har fått en mjuk vaddering som ger ökad komfort och gör skon enklare att ta på.
Den slitstarka, ventilerande meshen gör att du kan använda skon vid både varmt, kallt och omväxlande väder.

Opsomming 2

Mellansula med Helion superfoam

Denna andra version av Cloudrunner är känd för sin fasta, stabila dämpning och har Helion superfoam för att ge ökad flexibilitet och energiåtergivning. Den unika CloudTec-tekniken absorberar dessutom de horisontella och vertikala stötar som uppstår vid löpningen och gör därmed nedtrampet ännu mjukare. Resultatet är en genomgående mjuk och dynamisk stegavveckling.

Opsomming 3

Ny utformning av yttersulan

Alla som gillar On-skor har nu något nytt att glädja sig åt! Cloudrunner 2 har nämlligen fått en ny utformning som förhindrar att det fastnar småsten i sulan. Med den nya gummiblandningen och det förbättrade greppmönstret kan du hålla tempot på alla underlag.

Bra skor, bra strumpor

Om du väljer On Cloudrunner 2 rekommenderar vi också ett par bra löparstrumpor. On Performance Mid Sock(dam/herr)  är den perfekta löparstrumpan för både sommar och vinter. Strumpan slutar strax ovanför fotleden, är superlätt och aktiverar fotvalvet för att ge dig extra stöd under löprundan. Strumpan finns även i en kortare version, On Performance Low Sock(dam/herr). Köp rätt löparstrumpor för att slippa onödiga blåsor och skavsår!

Allround löparskor från On

Vill du välja den bästa On-löparskon? Ta då först reda på om du är en neutral eller överpronerande löpare. Det kan du enkelt göra med hjälp av vår Shoe Advisor.

On har olika typer av löparskor för nybörjare och erfarna löpare. Behöver du stöd när du springer? Då ska du välja On Cloudrunner 2 eller On Cloudflyer 4. De här modeller erbjuder extra stabilitet. Med dessa två modeller kan du öka tempot under korta uthållighetslöpningar och förlänga dina långa uthållighetslöpningar utan att bli trött. Vill du ha lite mer dämpning? Då ska du välja On Cloudmonster 2 eller On Cloudeclipse. Dessa modeller erbjuder massor av komfort, vilket gör dem lämpliga för både korta och långa distanser. Fundera över vilket mål du har med din löpning och välj rätt On löparsko för varje träning och tävling.

Under senare år har On även lyckats väl när det gäller tävlingsskor. Till exempel har vi On Cloudboom Echo 3 som är en ultimat tävlingssko med kolfiberplatta och Helion HyperFoam gjord av Pebax. Välj den här skon om du vill prestera på topp.

Exempel på skorotation med On

Skorotation innebär att man växlar mellan minst två olika löparskor för att belasta kroppen på olika sätt och därmed förebygga skador. Dessutom fyller varje löparsko ett specifikt syfte, nämligen att springa långt eller att springa snabbt. Nedan ser du våra råd om du vill skifta mellan olika On löparskor.

Allround – On Cloudrunner 2 / On Cloudflyer 4
Tempo/intervallOn Cloudflow
Tävling – On Cloudboom Echo 3

Test av On Cloudrunner 2

Alla löparskor testas av våra egna experter. Här kan du läsa vad Camille Cholbi och Menno Munster kommit fram till.

Camille Cholbi
Menno Munster 21RUN

Camille Cholbi & Menno Munster

Produktexperter

Camille Cholbi
Menno Munster 21RUN

Camille Cholbi & Menno Munster

Produktexperter

Tekniska specifikationer On Cloudrunner 2

Typ av sko
Allround löparskor
Typ av löpare
Neutrala löpare
Drop
10 mm
Vikt
Ca. 230 gr. dam / 277 gr. herr
Typ av dämpning
Helion Superfoam

Förväntningar

„Jag fick även möjlighet att testa den första versionen av Cloudrunner och jag tyckte att den var för stel och inte särskilt dynamisk trots den utmärkta stabiliteten. Därför använde jag den bara ett kort tag till mina lugna löprundor. Det slog mig då att skon säkert skulle bli bättre av ett mjukare skum. Och det blev den faktiskt! Jag är väldigt nyfiken på att se hur Helion superfoam har ändrat Cloudrunner 2.“

Passform

Camille: „Det är svårt att inte lägga märke till den supereleganta designen på Cloudrunner 2. Det här är en sko som man vill ha på sig hela dagen eftersom den ser så bra ut och känns så bekväm. Skon känns lika mjuk som bomull. Ovandelen är mycket mjuk, med mesh som är både slitstark och ventilerande på rätt ställen. Jag hade skon på mig i blött och kallt väder och blev glatt överraskad av att fötterna höll sig så varma och behagliga. Plösen har en mjuk vaddering, håller sig på plats och sitter perfekt över vristen utan att klämma. Jag märkte genast förstärkningarna över mellanfoten, särskilt på insidan, som höll foten stadigt på plats i skon. Jag blev också glatt överraskad av formen på innersulan, som är betydligt högre vid fotvalvet, återigen för att stabilisera foten. Den robusta hälkappan är behagligt vadderad och sitter fint över hälbenet. Den sträcker sig ganska långt ut på sidorna av hälen, särskilt på insidan, vilket ger ett mycket bra stöd för foten och fotleden. Framfoten är bred, så tårna har rejält med utrymme att röra sig. Personligen är jag väldigt nöjd med det förstärkta området vid tårna, eftersom det är där meshen snabbast slits ut på mina skor.“

Menno: „Cloudrunner 2 känns otroligt bekväm när man tar på sig den. Plösen har generöst med vaddering och skon känns också väldigt mjuk runt fotleden. På grund av plösens tjocklek måste man vara noggrann med att den inte veckar sig när man drar åt skosnörena. Ovandelen på Cloudrunner 2 är fast i mellanfoten så att foten stitter stadigt och den är också lite rymligare i framfoten. För mig var det inte något problem, men jag kan föreställa mig att löpare med smala fötter kan halka omkring i den här modellen.“

Löpsteg

Camille: „Jag testade Cloudrunner 2 på distanser mellan 12 och 15 km i olika tempon, på landsvägar med en del oasfalterade sträckor. Under min första löprunda märkte jag snabbt att skon är relativt bred för mina smala fötter. Det gjorde att foten rörde sig för mycket i den främre delen av skon och jag kände att hälen gled. Genom att dra åt skosnörena hårdare och använda de två hålen längst upp på skon kunde jag fixa det här problemet. Även med åtdragen snörning skyddade plösen min fotled från tryck. Efter det kunde jag springa bekvämt och eftersom jag behöver lite stöd uppskattade jag det diskreta, naturliga stödet i Cloudrunner 2. Skon ger tillräcklig markkontakt och känns stabil både i långsamt och måttligt tempo. Dämpningen känns mjukare tack vare Helion-skummet. Övergången från häl till tå blir också jämnare, med en mjuk landning på hälen och bra energiåtergivning i starten, vilket jag inte upplevde i den första versionen. Men räkna dock inte med någon explosiv skjuts framåt när du ökar tempot. Under sträckorna på grusvägarna kunde jag hålla tempot utan problem tack vare skons utmärkta grepp, som också känns stabilt.“

Användning

Camille: „Enligt vad jag anser är Cloudrunner 2 en pålitlig sko för nybörjaren som kan göra snabba framsteg på korta distanser tack vare skons utmärkta stöd. Den lämpar sig också för den mer erfarna löparen som vill ha en stabil sko för att springa medellånga distanser i ett lugnt eller måttligt tempo. Vill du springa längre distanser? Då ska du välja On Cloudmonster 2. Denna allroundsko är också bekvämare och gör att du kan kan hålla tempot uppe på längre distanser utan att du upplever trötthet i musklerna alltför snabbt. Cloudrunner saknar dock den kraft som krävs för tempo- och intervallträning. Det är synd att den här skon inte längre har någon Speedboard-platta, eftersom den gör skon mer explosiv och ännu mer stabil för de snabbare träningspassen. Men ingen fara! För detta finns det bra temposkor, som exempelvis On Cloudflow.“

Stöd

Menno: „Tack vare den något plattare sulan får du också en stabil plattform att stå på. Det gör också Cloudrunner 2 lämplig för löpare med överpronation eller löpare som vill använda skorna till annan träning. Du kommer inte att känna något fast block på insidan, men du kommer uppleva skon lite mer fjädrande på utsidan än på insidan. Det gör att du får en bra stegavveckling genom fotens mittlinje.”

Slutspurt

On Cloudrunner 2 har definitivt tagit stöd, komfort och dynamik till nästa nivå, så att du kan få ut mesta möjliga av dina dagliga löprundor. Hållbarhet, som är ett nyckelbegrepp för ON, avspeglas även i denna andra generation av Cloudrunner, som nu består av mer än 30% återvunnet material. Denna robusta och snygga allround-löparsko är redo att hänga med dig ut på alla dina dagliga aktiviteter.

Cloudrunner 2 påminner om ASICS GT 2000 12 och adidas Supernova Solution. Också dessa två är allroundmodeller som ger dig en stabil och bekväm löparupplevelse.

Är du lika förväntansfull som vi är? Ta då en titt på On Cloudrunner 2 i vår webbshop. Har du fortfarande frågor? Då är du välkommen att kontakta våra produktexperter via vår kundtjänst.